There's no way that I could possibly forget him

Nu har jag så ont i fötterna att jag knappt kan stå... igen. Vad är det för fel på mig? Varenda brud går ju i högklackat, varför är det just mina fötter som vägrar palla en utekväll? Jag dansade ju inte ens. Det är orättvist.

Men! Ändå en lyckad kväll, åtminstone för mig. Det var slutsålt och smockfullt på TTAs spelning på
Klubb Republik, massor av gulliga nollor sprang omkring och var små och söta och en aning... salongsberusade, mina vänner var där, allt var fint. Men jag saknade Sofia som har flyttat till Skara av alla ställen, och Louise. Hör ni det? NI VAR SAKNADE. Och Sanna och Erika, ni är alltid saknade.

Min älskling ska flytta till Stockholm. Förresten. Och ensam kvar blir jag.

AJAJAJAJAJAJ.
(Fötterna, alltså.)

Like he got me
And forgot me


Men men. Jag får åka till Stockholm jämt och krama honom.


Polaroider is the shit.

How will I get her to strike a pose?

Isa skriver.

Du bor i trapphus, och tar bilder med självutlösaren, visst?
Kommer aldrig grannarna och typ springer in i dig när du posar i trapphuset? Mina grannar skulle väl tro att det var något allvarligt fel på mig om jag satt så i trappan helt ensam med kameran, haha! :>


Svar: Mina grannar skulle reagera precis likadant! (Är jag rädd för, i alla fall.) Dock har jag det så lämpligt att jag bor högst upp, och en halv trappa upp ligger vinden. Alla mina bilder i trapphuset tas utanför vindsdörren eller på själva vinden, och där är det verkligen aldrig någon (hittills har i alla fall ingen kommit upp dit). Om jag hör någon i trapphuset lägger jag bara ner kameran i väskan och låtsas att jag är påväg till förrådet. :) Japp, jag är töntig.

To the extent that it's absurd

Gårdagens outfit och min önskelista ligger uppe på Fatale.

Okej, nog med Fatale, jag måste bara få visa min vision av Den Nya Typen av Outfitbilder. Jag kallar dem "Lämna lite åt fantasin"!
Hjälp till!

Ni som fortfarande har problem med Fatale:

SIDAN LIGGER UPPE. Om ni inte kan komma in, snälla, kommentera med er mailadress (det är ju bara jag som ser den), så att våra tekniker kan ta kontakt med er. Det skulle vara till väldigt stor hjälp!

Turn the music up, and keep your mouth shut

Jag har snackat med en trendanalytiker från Svenska moderådet om varför i hela fridens namn vårmodet är så dystert kolsvart. Läs vad hon har att säga här.


Kommer du in på Fatale?

Linnea skriver:

Jag kommer till Tjuvlyssnat.com när jag går till www.fatale.se. Det har varit så hela veckan när jag har testat.. Snart börjar jag nog sluta försöka nå er blogg. Det känns inte som någon idé.Men, Linnea, vad tråkigt! Dock har jag ingen aning om vad vi ska göra åt det - jag kommer ju till
Fatale, och alla (?)andra - ja, de flesta i alla fall - också? Skittrist, jag hoppas att det fixar sig, men vi kan inte göra så mycket. Vi är bara glada att de flesta i alla fall kommer in på bloggen utan problem!

Hur många är ni nu som verkligen inte kommer in på Fatale? Det här är ju helt stört.

We've been faking for too long

Gårdagens outfit ligger uppe på Fatale.

Det är verkligen mycket mer av en utmaning att ta outfitbilder nu när jag inte kan använda stativ! (Mitt stativfäste har, på något mystiskt sätt, försvunnit spårlöst.)

Men men, kolla in resultatet här.


BIGFOOT!

That you will love me anyway

Jag ska provfilma för en grej på fredag, sitter och kollar i manuset, oroar mig.
Inte för att jag tror att jag får det och är orolig att jag inte ska få det, utan... Jag är bara så rädd att jag ska behöva inse att jag suger. Att jag är skitkass. Egentligen vet jag inte varför jag bryr mig; det är ju inte som att jag satsar på att bli professionell skådespelare, men... jag antar att jag gärna vill leva i tron om att jag faktiskt har någon form av talang, eller kompetens. Att jag är bra.

Jag var så otroligt nära att få en roll precis innan jag flyttade till Norrköping. Såhär i efterhand är jag glad att jag inte fick den, men just då var det fullständigt förjävligt. Det kändes så säkert. Det var det som kändes så illa, att jag tog ut "segern" i förskott på något sätt, eftersom alla var så uppmuntrande och positiva, och så fick jag den bara inte. För att min rolltolkning var för varm. Eller, det var i alla fall så de sa. För varm. Jag förstod ingenting. De hade bett mig komma tillbaka massor av gånger för att spela mot andra, och jag frågade ofta om jag skulle ändra någonting, spela på ett annat sätt, men de påstod att det var precis så de ville ha det. Jag kunde ha gjort rollen mer nonchalant, mer ointresserat, kallare, om jag bara vetat att de inte var nöjda! Kanske hade jag inte kunnat det. Mitt problem är nog att jag spelar mig själv, jag plockar bara fram delar av mig själv och låtsas att jag känner precis som karaktären i fråga. Kanske är jag helt enkelt för... varm. Jag vet inte. De var i alla fall otroligt rara, de som inte gav mig rollen, och jag är såklart glad att jag kom såpass långt. Att det bara var vi två kvar. Och kanske är jag glad för hennes skull också, jag har inte sett filmen, men jag har hört att hon var duktig. Hon som fick rollen istället för mig.

Den här gången tänker jag verkligen inte ta ut någonting i förskott. Jag ska bara gå dit och göra min grej och visa upp mig. Det är alltid bra att gå dit och visa upp sig. Ifall det kommer upp någonting annat i framtiden, eller så.

Jag önskar att jag var intresserad av någonting som bara går att vara bra på, oavsett var folk säger. Ja, som att vara otroligt bra på matte, eller... höjdhopp. Liksom, om jag hoppade 1,90 på en tävling skulle ju knappast någon kunna säga "njaee, jag tycker nog inte att du kan hoppa 1,90, så du vinner inte tävlingen ändå". Allt jag tycker om - skrivande, fotografering, skådespeleri (och inte minst modellande) - är så fruktansvärt beroende av andras åsikter, tycke och smak. Bekräftelsen från andra människor.

Fast å andra sidan - jag har ju betyg och provresultat som påstår att jag är intelligent, och ändå gillar folk att kalla mig blåst, ointelligent och dum i huvudet. Kanske är det alltid en fråga om tycke och smak ändå. Speciellt när de gäller mig. Skulle jag slå Kajsa i höjdhopp skulle säkert någon jävel sitta där och säga att jag är en värdelös höjdhoppare som knappt kan hoppa över en tröskel.

Och jag skulle säkert ta åt mig.

EDIT:
Snälla ni, fråga mig inte saker i kommentarerna, jag kan inte svara på dem. Jag kommer inte in på mina egna kommentarer, jag kan inte kommentera, och jag vill inte skriva ett nytt inlägg varje gång jag får en fråga. Men okej:

Ja, mina lila strumpbyxor är från det där 79-kronorstvåpacket från H&M som alla har.
Ja, jag vet att det är fel på Fatale, men nej, sidan ligger uppe sedan i söndags, så det ska inte vara några problem att gå in på den.

Kommentera på
Fatale om ni vill ha svar på en specifik fråga, handlar frågan om att ni inte kommer in på Fatale kan ni maila mig. Adressen står när ni trycker på min presentationsbild. Klarar ni er utan svar på kommentarerna är det bara att kommentera här, jag läser naturligtvis alla.

I don't know, she wouldn't say

Gårdagens outfit ligger uppe på Fatale...


When she got back, her spirituality was thrown into confusion

Wow.
Det känns som att hälften av alla bloggar där ute är modebloggar, den andra hälften skrivs av människor som inte gör annat än läser modebloggar och skriver lååånga inlägg om hur vansinnigt dumma i huvudet, tråkiga, likriktade och värdelösa alla modebloggare är.
Jag antar att det går bra för modebloggarna just nu.

Nej, förresten! 10% av alla bloggar handlar ju faktiskt om hur mycket bloggaren i fråga hatar den där Blondinbella. Varför lägger ni ner så mycket tid på att läsa sådant ni hatar? En form av masochism, gissar jag. Jag förstår inte hur ni har tid.

Superfreak!Skulle du vilja se ut såhär när du går ut och festar?
Läs mer här.

SUCK.

"Man behöver väl inte bli så lack hela tiden."

Det känns som att den som skriver så inte direkt är den som utsätts för påhopp.

Samma person anser att jag "lackade ur" eftersom jag skrev att en person som påstod att jag är en dum, värdelöst idiot för oförskämd.

Suck.

Nu på Fatale!

Mycket nytt på Fatale!

1. Nu hoppas vi verkligen, verkligen, verkligen att sajten kommer att hålla sig uppe. Det får vara slut med alla problem, så det så. SLUT I tell you!

2.


Outfitbilder från i lördags...

3.


...och från igår!

4.

Läs mitt inlägg om Minimarkets kulturella höst här...

5. Nu kör vi igång som vanligt efter sommaren, så nu är det minst fyra inlägg per dag som gäller igen. Så nu jäklar! Kolla in ofta, vettja!

I can't wait to say all the things you can't see

Som jag sagt tidigare: Nej, jag har inte tagit bort kommentatorsfunktionen (som ni säkert ser så är det ju flera som fortfarande kan kommentera, dock inte jag). Jag har ingen aning om varför det inte går. Om det är något viktigt, maila mig! Och när Fatale väl funkar kan ni alltid kommentera där.

Jag knarknar
How I Met Your Mother idag. Som de flesta dagar. Men ikväll ska vi minsann göra sushi hos Louise och Jon, och sen kanske det blir lite fest... Hoppas att ni får en trevlig lördag, allihop.

Smoke another one, your chances are slim

Okej, nu har mängder av människor frågat mig vad tusan som hänt med Fatale. Varför det inte går att komma in på sajten. Varför man kommer till Tjuvlyssnat, eller ingenstans alls, när man försöker.

Svaret, mina kära vänner, är: Jag har verkligen ingen aning. Ingen aning överhuvudtaget. Jag vet ingenting om teknik, och även om jag hade vetat det hade jag knappast haft någon koll på Fatales servrar och liknande. Jag vet lika mycket som ni, nämligen detta: Det går alldeles för sällan att gå in på Fatale. Med tanke på allt jobb jag lägger ner känns det helt förjävligt, faktiskt. Jag bryr mig i vanliga fall inte ett dugg om besökarantal och listplaceringar, men nu är det ju tänkt att vi någon gång ska kunna få betalt för det jobb vi lägger ner, och i bloggvärlden är som alla vet besökarantal och pengar väldigt nära sammankopplat. Därför svider det verkligen att se hur mycket vi rasat under den här veckan - inte undra på, med tanke på hur ofta och hur länge sajten legat nere. Det känns verkligen som att jag jobbar utan att få någonting tillbaka, just nu. Fatale förtjänar så mycket bättre än såhär.

Your eyes are widening behind it

Kolla in dagens lilla outfitkollage på Fatale!

Nu ska vi städa. YAAAAAAAAAY, Friday Fun!


I could sense a breath, a whole new feeling

De hörde av sig idag från nyhetsbyrån som jag knåpade ihop en artikel och några notiser åt i måndags. De var nöjda. YAY! Nu gäller det bara att komma igång med skrivandet ordentligt så kanske jag har chans att överleva även efter i maj då skolan tar slut för gott. Herregud - vi snackar om verkligheten nu. Jag är livrädd.

LIVRÄDD.

"-Det är elakt ändå. Hur skulle du känna om någon skrev en blogg om hur mycket hon eller han hatade dig?

-Jag hade blivit glad.

-Glad?

-Ja. Det är människor med makt och inflytande som är hatade. Att öppet hata en annan människa är att erkänna att den människan har inflytande på ens liv. Och det är ju nästan en komplimang."


- Mademoiselle B

You said "Hey, you've still got me"

Idag har jag lagt upp en del på Fatale.
Jag har slängt upp ännu ett mobilkollage med dagens outfits, jag tycker till om de tre bästa kollektionerna under Stockholms modevecka, och jag lade upp en outfitorgie från Köpenhamn, plåtad av vår kära Face Hunter. Check it out, vettja.
(Bilder från Stureplan.se


She's the shake of a tambourine

Nej, Brett Anderson sjunger faktiskt "she's the colour of a magazine". Lyssna igen!

(Hej blogg.se, återigen, kan ni fixa så att jag slipper svara på kommentarer i nya inlägg?)

Nu: ny skoldag! Jag planerar att vara fin och mätt och alert när jag kommer dit. I så fall är det nog dags att snabba på nu, annars får jag gå dit med trollhår, utan mat i magen och iklädd ett par blå- och rosaprickiga Lindextrosor.

She's the colour of a magazine

Orkar man inte bilda sig en egen uppfattning om vårmodet kan man läsa Hannas sammanfattning här.


Wednesday, break my heart

Jag slängde upp en dagens outfit på Fatale, fotad med min skabbiga mobilkamera, härligt oseriöst!


Fatale uppe igen.

Ja, nu är det bara att gå in igen!

Fatale ligger nere, jaaaa.

Tyvärr, tyvärr, tyvärr så ligger Fatale återigen nere. Det är servrarna som strular, efter vad jag förstår. Vi håller tummarna för att de kommer igång snart igen!

Sålänge kan jag bjuda på lite bilder - Marcus visade mig hur man lägger över bilder från mobilen till datorn, så här kommer ett gäng random mobilfoton.


Min flicka!


I will always be your soldier

Alltså... mina syrror. Jag antar att det är för att jag inte bor med någon av dem och därför aldrig hinner bli irriterad på dem, men herregud, jag är galen i mina tjejer! De är så otroligt smarta och roliga och härliga och så osannolikt vackra att jag blir alldeles knäsvag när jag tänker på det.
Is there some better place I could be heading towards?


I have all but died from the sheer weight of my shame

Jag har skrivit, skrivit och skrivit lite mer. Jag har skrivit tills fingertopparna bokstavlingen blödde (okej, det där var naturligtvis en lögn). Jag har skrattat min telefonfobi rätt upp i ansiktet och ringt så många samtal att jag kommer att ställa intervjufrågor i sömnen i en vecka framöver. Men nu! Nu är det klart. Att slutföra ett uppdrag är rena kicken. Nu hoppas att jag bara att det jag skrivit håller måttet!

And bite me like that

Kom precis hem från en stenhård kräftskivehelg ute på Värmdö med släkten. De är underbara - men umgänge tar verkligen oerhört mycket energi. Nu blir det filmtittande och vila ikväll, och imorgon planerar jag att jobba ihjäl mig.

Jo just det! I fredags besökte jag +46-mässan, min outfit finns upplagd på
Fatale om någon skulle vara nyfiken. Jo just det, Hannas ligger också uppe där.
Pull your hair back

Idag har jag jobbat och svettats. Och lagt upp ett inlägg på Fatale med massor av... visningshår. In och inspireras eller förfäras!


We don't care what they say about us

Jag har lagt upp massor av bilder från Back by Ann-Sofie Back-visningen på Fatale. Jag har tagit dem speciellt för er, så kolla in dem, för guds skull!Nu ska jag tona håret. Det behövs.

EDIT:
felicia om We don't care what they say about us

vem fan vill ha på sig sånt här?

Svar: Jag, såklart! Inte rakt av, naturligtvis, men få, om ens några, kollektioner är ju tänkta att bäras precis som de visas. För mig är de en blandning av konst och inspiration.

Gotta go to work then hurry home

Hej guys. Jag jobbar. Det ösregnar. Om en liten stund sätter vi oss på tåget mot metropolen Flen, för att softa lite med min familj i vår lilla sommarstuga. Imorgon blir det Vingåkers outlet - kul för mig som är helt pank. (Nej, okej, men kanske för de i familjen som faktiskt har lite pengar att spendera. Så så, inte vara bitter!)

Jag fikade med Jakob idag. Det var fint. Jag längtar faktiskt lite tills att skolan ska börja, så att jag får leka med honom och Fanny varje dag igen...

Good day to you, darlings.

Förresten, det här är min nya stilikon:(Bild från
Facehunter)

I want to take you far from the cynics in this town

Köpenhamn, Köpenhamn, Köpenhamn.
Söta, söta, söta
Eleonore.


Flickan jag blev kär i. You can see why.


Tessie var bra att ha i Köpenhamn. Hon var snygg, sjukt trevlig och en aning trött på hela skiten. Jag tyckte väldigt mycket om henne.


Yvan kan inte bara jaga ansikten, han kan posera också!


Jag har nog aldrig sett så kort ut på någon bild, någonsin. Jag kanske krymper när jag dricker champagne?


Always say you'll be right back

Många verkar klaga på att Elsa Sylvan, som jag skriver om idag på Fatale, ser för mycket om som "the girl next door". Jag tycker att det är schysst att det finns en marknad både för modeller med väldigt speciella utseenden och mer "vanliga" vackra tjejer - är det inte positivt att olika typer av utseenden representeras? Jag gillar i alla fall Elsa som tusan, och är grymt nöjd med bilderna jag tog på henne under modeveckan. Dessutom är hennes hy fullständigt felfri, det fascinerar mig. Elsa, du är grym girl next door!
Bild från DNA

True, it may seem like a stretch

Väntan på sista tåget från Köpenhamn till Malmö i lördags kväll...
Det var förfärligt att åka därifrån. Att lämna alla upplevelser bakom sig.
Alla nya vänner... bakom sig.


I am a visitor here, I am not permanent

Laddar in bilderna från Köpenhamn.
Det här är första minneskortet.
Jag lär bli sittande här ett tag...


We'll stay home instead

För er som inte orkar klicka på en länk... :)

ONSDAGENS OUTFITSvart t-shirt med rosetter, Evelina Bratell
Grå sidenkjol med stora fickor, Djuna Paris
Grå nedhasade overkneestrumpor, Gina Tricot
Lackpumps, H&M

Tack till Face Hunter-Yvan för bilden. :*

Köpenhamn, part 1.

Om någon är intresserad av att läsa om min första dag i Köpenhamn - varsågoda, gå in och läs den smärtsamt detaljerade rapporten här!

Don't cry for me next door neighbour

Lite mer Facehunting...

TORSDAGSNATTENS FLUMOUTFITSjal som följde med i en giftbag knuten runt huvudet någon gång efter midnatt (jag tror att jag ville se ut som en hippie) - Baum und Pferdgarten
Linne - Julian Red
Klänning - Fifth Avenue Shoe Repair

(Tack för bilden, Monsieur Face Hunter!)

Suffer for fashion

Esther har gjort en liten intervju med mig som jag svarade på i feberyran i början av veckan. Jag försöker att inte låta helt blåst, men det är verkligen svårt att prata om sig själv utan att det känns väldigt töntigt... Hon gjorde även ett sött collage med bilder från Outfits.se. Läs intervjun i hennes blogg!


You get what you deserve

För er fattiga men shoppingsugna männsikor tipsar jag om de bästa slutreorna på nätet här.

There's a club if you'd like to go

Hmmm. Det vore trevligt om blogg.se kunde fixa så att även JAG kan kommentera i min blogg snart, jag gillar inte att få kommentarer och inte ha möjlighet att svara på dem.

I en av alla de kommentarer jag fått de senaste dagarna står det såhär:

"Jag (och de andra som jag hört nämna din blogg)uppfattar din blogg som ganska bekräftelsesökande, att du liksom behöver otroligt många komplimanger varje vecka och liksom ändå aldrig är riktigt nöjd."

Shit. Vad pinsamt. Ärligt talat så stämmer det verkligen inte för fem öre, men det är ju inte poängen - den är snarare att det tydligen är så jag uppfattas. Därför är det här inlägget inte främst riktat till "K" som skrivit kommentaren, utan till alla som håller med. Jag tror att det ligger i att vissa människor är vana vid att om någon säger någonting kritiskt om sig själv så betyder det att personen vill höra att "neeeej, så är det ju absolut inte!", och att om man visar upp många bilder på sig själv har man förmodligen ett gigantiskt bekräftelsebehov. Jag visar som bekant upp löjligt många bilder asom föreställer mig själv, och jag skriver ofta om en känsla av att inte räcka till. Att jag försöker beskriva den känslan betyder inte att jag vill att någon ska skriva "jooo, du duger visst", det är snällt när ni gör det, men det är inte mitt syfte överhuvudtaget. Jag antar att jag hoppas att någon ska känna igen sig, förstå att de inte är ensamma, så som jag hade känt om jag läst någonting liknande på någon annans blogg. Och utseendemässig bekräftelse? Herregud, ni skulle avsky mig ännu mer om ni visste hur lite bekräftelse jag behöver när det kommer till hur jag ser ut. Ibland tycker jag att jag är sjukt ful, och då kan ingen komplimang i hela världen ändra det ens det minsta lilla - ibland tycker jag att jag är sjuuukt het, och om jag då får en komplimang skulle jag nog bara tänka "jag vet, kul att folk håller med". Japp, så fantastiskt dryg är jag. Självklart blir jag glad när någon skriver att jag är söt, men jag klarar mig utan. Självklart behöver jag komplimanger - är det någon av er som kan säga att ni aldrig behöver positiv respons och uppmuntran? - men just komplimanger rörande mitt utseende föredrar jag att få från människor ute i verkligheten, snarare än vid datorskärmen. De komplimanger som verkligen berör mig är naturligtvis de som handlar om att människor inspireras av sådant jag skriver eller av bilder jag tar. Tyder det på ett stort bekräftelsebehov att vilja veta att det man gör är värt någonting? I så fall, ja, då har jag väl det. I annat fall tycker jag att ni ska tänka efter om det kanske är så att det är i era egna ögon som min blogg är bekräftelsesökande - att det helt enkelt säger mer om er själva än om mig. Jag är fullt medveten om att jag har positiva och negativa sidor, precis som vilken människa som helst, och jag har inte på något sätt sämre självförtroende än någon annan. Att jag gärna lägger upp bilder på mig själv betyder att jag tycker att jag är snygg, inte att jag tycker att jag är ful och vill att ni ska få mig att förstå motsatsen. (Nej, ibland tycker jag att jag är skitful på bilderna, men det är då oftast för att jag inte orkat fixa till mig, att jag ser sliten ut eller inte orkat bry mig. Om ni påstår att jag är snygg då har ni konstig smak, haha!) Jag behöver stöd, uppmuntran och peppning lika mycket som alla andra.
I am human and I need to be loved, just like everybody else does, ungefär.

Yeah.

All that I want...

Nu kan ni gå in och kolla på massor av bilder från modeveckan. Oredigerade, sjukt fult förminskade bilder (eftersom jag inte har något bildbehandlingsprogram här), men ni får se det som ett smakprov på vad som komma skall... Här.

Förresten, tack för alla svar på mitt förförra inlägg. Sorry att jag missade att klargöra att när jag skrev att jag är normalviktig menade jag att jag ligger inom spannet för normalvikt enligt bmi-skalan, dvs att jag inte är undernärd - inte att jag är "normal" (vanlig, medel, osv) och att alla som är större än jag skulle vara stora på något sätt alls. Självklart är jag medveten om att jag är smal - jag är dock inte sjukligt smal, och det kan ni säga vad ni vill om. Ni vet inte hur jag ser ut i verkligheten, och ni som vet det kan intyga att jag inte är något benrangel. Jag är hemskt ledsen om jag indirekt, genom att se ut som jag gör, inspirerar någon till att banta. Det är absolut förskräckligt. Dock kan jag ju inte ta något ansvar för sjuka människor, de förtjänar att få professionell hjälp och kärleksfullt stöd, och skulle förmodligen inte bli hjälpta av att jag gömde mig under en sten.

Håll dig uppdaterad.

Läs allt om gårdagen här, och kolla in onsdagens outfit hos Face hunter.

Please die Ana

josefina skriver:

jag håller med dig om att lassbos matlistor e rätt så sjuka, ja. men med en syster som "är" pro-ana, så kan jag inte hålla med om att det hennes listor är direkt "bantningslistor".
självklart är det inte hälsosamt att ha sådan koll på vad man äter, men vad man ser så äter lassbo bra och nyttig mat, och det "dåliga" hon har ätit under dagarna är antingen alkohol eller någonting som innehåller väldigt mkt socker. (och det måste du hålla med om att det inte är så bra att intaga, oavsett bantning eller inte)
min syster och hennes vän satt en dag och läste masas bloggar (där du och även lassbo var med), och dom satt och kommenterade bloggarnas kroppar (ja, dom är besatta över hur andra ser ut) och jag måste då säga att vid lassbo (som för övrigt ser ut att ha en välmående kurvig kropp) så sa dom att hon var alldeles för stor. (i know, heelt sjukt!) men vid dig, ta inte illa upp, var du ganska så perfekt i deras ögon.
med detta inlägg vill jag absolut inte ta någons parti, men jag tycker det är lika onödigt att skriva om sina matlistor som att visa upp sina kroppar på sina bloggar, för att det finns lika många tjejer som har ätstörningar som blir påverkade av lassbos matlistor som din smala "modellkropp".


En intressant kommentar. Jag respekterar dina åsikter, men håller naturligtvis inte med. Knappt ett enda påstående, faktiskt. Jag menar inte att "hänga ut dig" på något sätt, men jag kan inte kommentera i min egen blogg av någon anledning och därför kan jag inte svara på kommentarer på andra sätt än detta.

1) Varför tycker du att Lassbos matlistor är sjuka, men att de inte är bantningslistor? Jag tycker tvärtom. Jag tycker inte att de är sjuka, och de är bantningslistor - hon skriver ju själv att hon "bloggbantar" genom de där listorna. Bantning är, i mina ögon, inte en sjukdom (om än onödigt för många). Det som istället irriterar mig är det faktum att hon ägnar så otroligt mycket uppmärksamhet åt att klaga på sin kropp, skriva upp vad hon äter och förklara att det hon stoppat i sig är väldigt onyttigt. Om man som läsare själv är missnöjd med sin kropp anser jag att den typen av offentlig fixering vid kropp och mat hjälper till att normalisera kropps- och bantningshysteri. En läsare som själv inte alls äter så nyttigt som Lassbo framstår alltså som totalt odisciplinerad, någon som är betydligt större än Lassbo - som klagar över sina vidriga, flabbiga lår och tjocka mage - tar förmodligen väldigt illa upp över hennes förakt mot allt som är större än Hollywoodidealet. Det hade varit skillnad om Lassbo faktiskt erkänt att hon har en ätstörning - om hon nu har det - och själv diskuterat konsekvenserna av detta. Nu får hon sin bantning och sin dåliga kroppsuppfattning att framstå som oproblematisk. På så sätt tycker jag att hon är respektlöst mot sina läsare.

2. Jag får ofta kommentarer där det påpekas att jag, av olika anledningar, inte borde lägga upp bilder på mig själv i min blogg. Jag har inte tyckt att någon av argumenten varit särskilt övertygande, och detta är inget undantag. Jag ser ut som jag ser ut, jag äter ordentligt och jag ägnar inte innehållet i min blogg åt att främja bantning eller åt att håna människor som är större än jag själv. Jag är inte anorektiskt smal och inte ens modellsmal utan normalviktig (om än på gränsen), jag har i perioder en något skev kroppsuppfattning vilket jag är ledsen över och öppen med, och jag skulle aldrig försöka få någon att må dåligt över sin vikt. Om jag, av respekt för anorektiker, skulle sluta att posta bilder av mig själv på min blogg skulle jag först och främst inte ha
mycket av en blogg längre, eftersom den till stor del består av outfitbilder och andra bilder där jag är med. Jag skulle heller inte kunna lägga upp bilder på min pojkvän, min familj eller mina flertalet av mina vänner, då de är smala och därför skulle kunna uppmuntra till bantning. Andra bilder som går bort är alla typer av modebilder, de flesta bilder från tv och filmer och på kända människor. I slutändan kanske jag inte ens bör visa mig ute bland folk?
Jag tycker inte att det här håller. Precis lika lite som det håller att påstå att en överviktig människa inte borde få visa upp bilder på sig själv, eftersom övervikt är ohälsosamt och att det skulle kunna tolkas som att det är normalt och problemfritt att vara överviktig.
Det är inte hur vi ser ut som är problemet. Vi kommer alltid att se olika ut, och det bästa vi kan göra är enligt mig att försöka att minska den värdeladdning som olika kroppstyper innefattar. Enkelt uttryckt: det är inte fel att vara smal, men det är problematiskt att påstå att smal är lika med lycklig och att alla som inte är smala är mindre värda.
Med normer och ideal som påstår just det är det inte konstigt att vi alla som lever mitt ibland dem är lite uppfuckade i skallen.

If you find yourself caught in love

Idag var jag tvungen att ta mig utanför ytterdörren - för första gången sedan i fredags. Jag vann förmodligen något skabbighetsmästerskap utan att veta om det, men det var skönt att andas lite frisk luft igen. Lite lustigt var att jag fick ont i benen efter bara någon minut, mina inte alltför tränade muskler verkar helt ha säckat ihop under de här dagarna!

Outfitbilden jag lyckades ta var knappast så bra att den hämnar på
Fatale, men här är alla fula bilder välkomna, eftersom fult är det nya snyggt.Vitt linne, H&M
Grått oversizelinne, Monki
Svarta tights, Monki
Svarta ballerinaskor med ankelrem, Vagabond
Svart skinnjacka, Vero Moda
Svart väska, H&M

Förresten har jag läst en hel del av Karolina Lassbos kommentarer nu, och folk är jäkligt taskiga mot henne. Det trodde jag faktiskt inte, eller, åtminstone inte att hon lät sådana stå kvar... Usch för alla som är elaka mot varandra, man kan kritisera eller ifrågasätta utan att såra medvetet. "jJag vill fan bara spy på dig"!? Nej tack.
Men jag tycker fortfarande att smala Karolina ska hålla sin bantning och sitt kaloriräknande för sig själv. Att äta mjölkstuvade makaroner och falukorv blir plötsligt så mycket tråkigare när hon ger sin vegetariska middag med grillad halloumi och soltorkade tomater en ledsen smiley.

No worries.

Jag är inte orolig för Karolina Lassbo. Hon får banta om hon så vill, hon är en vuxen människa och jag dömer henne inte. Jag är däremot orolig för alla femtonåringar som tycker att Glamourprinsessan är "den coolaste som finns", som börjar tänka att "om Glamourprinsessan inte äter pannkakor utan väljer riskakor istället kanske jag också borde göra det?". Eller tja, tjugofemåringar också, för den delen. Tyvärr stannar det sällan vid riskakor.

Någon frågade varför "jag tar det så personligt". Ja, Lassbos matlistor, alltså.
Jag tar det absolut inte personligt. Men de påminner ruskigt mycket om listorna på diverse ätstörningsforum, och jag blev förskräckt över att Årets Bloggare ägnar sig åt sådant. Dock - det är hennes val. Helt och hållet. Jag önskar bara att det inte behövde gå ut över andra.

Shit... När blev jag såhär politiskt korrekt?
Det passar mig inte.

Jag har ingenting emot Karolina Lassbo.

Jag har absolut ingenting emot Karolina "Glamourprinsessan" Lassbo. Hon verkar vara en jättegullig tjej. Jag har klickat in på hennes blogg ett par gånger under det senaste året, oftast för att jag glömt vad det är för blogg hon driver egentligen, som legat så högt på alla topplistor (och gör det kanske fortfarande?). Inte har jag blivit mycket klokare när jag besökt bloggen - jag antar att den helt enkelt är "personlig", och att jag inte fastnar för den eftersom jag inte känner Karolina, inte inbillar mig att jag gör det och inte sörjer att jag inte gör det. Att inte fastna för en blogg betyder naturligtvis inte att jag tycker illa om personen bakom den på något sätt alls.

Dock!
What is up med tjejens matmani? I hennes blogg blandas vanliga, intelligenta inlägg med mängder av listor där allt hon ätit under dagen räknas upp i sann pro ana-stil. Varje måltid illustreras av en liten ikon, ett "smiley face" som visar om det hon stoppat i sig är godkänt eller förkastligt.

Om jag lade upp sådana matlistor varje dag (eller alls) skulle min blogg förmodligen rämna under alla kommentarer som ville tala om för mig att jag är en matfixerad, ja, förmodligen anorektisk (trots att jag uppenbarligen äter) IDIOT som inte borde få uttala mig överhuvudtaget eftersom jag är en sådan dålig förebild. Det är verkligen tur att jag inte är det minsta intresserad av att lägga upp listor över vad jag äter. Hur intressant skulle det egentligen vara att veta vad jag käkade till frukost? Vi testar: "Två mackor med leverpastej respektive ost och marmelad, ett glas oboy." Sjukt spännande.

Men Årets bloggare, hon kan hon. För att sprida lite stjärnglans över min egen blogg kan jag därför berätta att Karolinas mellanmål framför datorn igår var ett äpple och några mandlar.

I övrigt har jag alltså ingenting emot Karolina Lassbo. Nix. Nothing at all. Nada, niente.

Bli inte ledsna, fans of Karolina. Bli inte ledsen, Karolina. Jag gillar dig. Jag förstår dig bara inte.

The new black

Hörrni, alla häftiga modemänniskor och trendsetters! Kan ni inte fixa så att ful blir det nya snygg?

Your neighbour has a new car that you want to drive

Jag kan fortfarande inte kommentera på min egen blogg och därför inte svara på kommentarer, men tack för alla fina ord! Ni är så snälla, så snälla.

I fredags lekte jag på ett bord:Se mer här!

Låtsas att jag inte är sjuk och försöker packa inför Köpenhamn. Jag har lyckats slarva bort mina älskade Monkitights, det stör mig sååå mycket, jag måste använda all min viljestyrka för att inte slita ut alla kläder jag äger på golvet och rota igenom dem... (Jag skulle aldrig orka vika ihop dem igen, och när de inte är ihopvikta får de inte plats i garderoben.)

Ååh.

Få nätrelaterade fenomen är lika uppskattat som när en människa jag verkligen respekterar skriver någonting positivt om Fatale.

Såhär skriver fantastiska Camilla:

"Personligen anser jag att det för tillfället endast finns en riktigt bra modeblogg och det är Fatale. Där blandas ytliga inlägg med mer reflekterande och de ämnen som tas upp täcker flera olika områden. Även det faktum att de 4 skribenterna har helt olika stilar och personligheter gör att slutresultatet blir riktigt bra. Det är en modeblogg. Överlägsen majoriteten av alla de andra modebloggar som av Bloggtoppen rankas som de mest besökta."

Hela inlägget är extremt tänkvärt, och som vanligt utmärkt skrivet. Gå in och läs det.

Ont.

Jag har så ont, så ont, så ont, så ont i min hals.
Jag åt en ganska ansenlig mängd glass, Texan Pecan, för att svalka och kanske lindra det onda, och några minuter senare blommade ett munsår upp precis ovanför överläppen. Läppen bultar och dunkar, är avdomnad och svider. Precis vad jag behöver.

Imorse var jag betydligt sämre än igår, och sjukdomen hade börjat sprida ser ner till lungorna. Eftersom jag haft två dubbelsidiga lunginflammationer de senaste två åren blev jag orolig och ringde sjukvårdsupplysningen för att höra mig för om vad jag borde göra. Det var inte ett smart val. Damen jag talade med ifrågasatte varenda ord jag sa, var övertygad om att jag är hypokondriker, och ställde begåvade frågor som "och vad har du ansett att du haft för symptom när du haft lunginflammation?". Vadå ansett? Att gå till en läkare idag vore fullständigt onödigt, tyckte hon. Jag förklarade att jag alltid får skäll när jag uppsöker läkare eftersom de anser att jag väntat alldeles för länge, och att det är därför jag ville ringa och be om råd. "Du, drick en kopp te eller något så går det nog över", sa Anita med en ton som tydligt förklarade att samtalet var över.

Men okej, det slår inte
Sanna, vars läkare upprepade gånger frågade "men om vi låtsas att du inte varit sjuk i en månad, utan bara i tre dagar, vad skulle du att det var för fel på dig?" "Varför skulle vi låtsas det?" "Jomen, nu låtsas vi det." "Eh, ja, då kanske jag skulle tro att jag var förkyld." "Just det. Så du kanske bara är förkyld?" Herregud.

Just nu har jag på mig ylleknästrumpor, en vinröd och en vit. Otroligt snyggt. Pippi rules.

I kostym och nya Clarks

Sjuk.

Nu kommer solen till dig,

skriver DN.

Kul för mig att jag just pratade med sjukvårdsupplysningen, som förbjöd mig att vistas i solen överhuvudtaget om jag vill ta mig iväg på fashion week på onsdag.

Kul, kul, kul.

Oh well. Jag ligger väl inne och ser på Ugly Betty istället, då.Ni kan kolla på min nyfyndade klänning på Fatale så länge, om ni vill.

Fast ni ligger väl i solen, förstås. Och är friska!

Såhär skulle jag gärna se ut. Leeloo M - du är grym.Foto Pontus Johansson, Stureplan.se.

When things already are so tough

Hemma i´- shit, "Sverige" tänkte jag skriva, det känns nästan så! - nej, STOCKHOLM igen, efter vår lilla familjetripp till släkten uppe i Piteåtrakten. Det var verkligen trevligt, över förväntan, kanske speciellt att få umgås med mina syskon som jag ser så sällan. Amanda har blivit så vuxen, underbar både som samtals- och shoppingpartner.
Och jag dog inte i en flygkrasch, tack för det, kära högre makt.
Imorgon är jag hemma på riktigt, i lilla Norrköping, hos min älskling.

Jag kan inte förstå att jag läst sista Harry Potter nu. Att det inte kommer fler. Att den eran är över.

We've been faking for too long

Jag är på en veckas datorlös semester, om ni undrar!
Och nej, äckliga dumma inbrottstjuvar - min lägenhet står inte tom.

Min mormor är världens bästa. Hon lär mig bokföring och har lärt mig att det inte alls är så svårt att starta en enskild firma! Dock blev det lite jobbigt, för jag har två olika namn som jag velar mellan, och nu har jag fått veta att ens firma får heta precis vad som helst. Jag hade liksom räknat med att någon skulle godkänna det ena och inte det andra, så då slapp jag välja!
Hmmm. Kom just på att namnet kan ju vara hur konstigt som helst, och då kan jag ju slå ihop de två namnen till ett långt.

Så får det nog bli. Åååååh!

Om bara
Fatale orkade bemöda sig med att funka någon jäkla gång. Nästan varje gång jag har fått tag på en dator senaste veckan så har sidan legat nere. Det gör mig nere. Jag är en smula besatt av den sajten. Varför den inte funkar har jag ingen aning om.

Såg att flera hade frågat om hur jag fick tag på inbjudningar till visningarna under Köpenhamns modevecka. (Jag åker om en vecka, så jäkla roligt! Och nej, lägenheten är fortfarande inte obebodd!) I schemat för modeveckan står presskontakternas mail vid varje visning. Jag mailade dem och förklarade helt enkelt att jag jobbar för en av Sveriges största modesajter, vilket Fatale ju gått och blivit, och att jag skulle ner på modeveckan och gärna ville komma på visningen. Alla har varit otroligt trevliga och jag har fått inbjudningar från alla jag hörde av mig till! Det känns verkligen kul, måste jag säga. Men,m som sagt - lite läskigt att åka dit helt själv!

Fick just mail från Carolina som berättade att Fatale minsann funkar från hennes dator. Jag fattar ingenting. Jag är ju datornomad den här veckan, flyttar runt mellan massor av olika datorer som jag får låna i ett par minuter, och på alla fungerar varenda sida utom just Fatale. Hur ser det ut hos er, kommer ni in på Fatale?

Nej, om man skulle ta och käka lite mer pitepalt. Jåå, hä bord' man nog göra men's man kan.