I promised myself, I promised I'd wait for you


Alla vet väl att man behöver musik - gärna dålig musik - när man städar. Men att komma på dåliga låtar att lyssna på är minsann ingen lätt match (man har dem ju knappast på cd eller i iTunes). Då är det tur att
Johnny Scharonne bjuder på en lista som hen kallar 100+ original du bör känna till - med länkar till Youtubevideos med både originalen och coverversionerna! Hurra hurra hurra!!! Här finns visserligen riktigt bra låtar också, men desto fler fantastiskt urusla låtar som jag helt glömt bort - och som nu alltså förgyller mitt städande med sina plågsamma toner. Tack, Johnny!

Oh the joy

Såhär ska jag spendera resten av dygnet:Ja, inte med att läsa om städning, alltså.
Även om det hade varit mycket trevligare.
Bra bok, by the way.
"Städa!" av Estrid Bengtsdotter och Lotta Kühlhorn, alltså.

High drama!Läste just att Agyness Deyn fick ta emot Model of the Year på the British Fashion Awards i London i tisdags. Inga överraskningar där - och välförtjänt är det, absolut. Hon är ju helt klart en av de modellbrudar man faktiskt känner igen (annars är jag väldigt "ja just det, där är Lily Donaldson. Eller vänta, Jessica Stam! Nej, Lara Stone?"). Och jag gillar att hon vet hur man klär sig dramatiskt. You gotta love the drama.

And all the rockstars don't look so sad anymoreI april 2005 var jag med i en väldigt, väldigt suspekt tävling i Shanghai.
Som jag skulle vilja berätta precis allt om någon gång, eftersom varenda liten del av den var helt... ja, jag har då i alla fall aldrig varit med om något liknande, och kommer med största säkerhet aldrig att vara det igen.

Men så länge nöjer jag mig med att säga att den gick ut på att jag skulle försöka vara jävligt snygg varenda sekund under tre veckors tid. Och att jag inte var särskilt sugen på det, eftersom jag var dittvingad med våld (okej, åtminstone under hot). Därför spenderade jag, i tyst protest, varje ledig minut precis såhär: på gräsmattan utanför närmaste Starbucks, allra helst osminkad i luvtröja, tillsammans med mina underbara nyfunna vänner från Serbien.

Det var en tid i mitt liv som var väldigt, väldigt svår att hantera, och som jag idag är väldigt tacksam över att jag tvingades uppleva. Cheesy, jag vet. Men det är jag verkligen.

Shit, vad jag blev sugen på Starbuckskaffe nu!

"Åååh, kolla in M-Ks häftiga röda t-shirt! Så sjukt hipp!"


Bild:
Nylonmag.com

Åååh. Jag älskar att det går att hypa precis vad som helst. Här snackar vi alltså vanliga enfärgade, v-ringade t-shirts, som efter att de burits av Lindsay, Nicole, Hilary och Olsen-tvillingarna naturligtvis blivit både eftertraktade och omtalade. Fantastiskt roligt. Jag har en hel hög liknande t-shirts i förrådet, som ligger där just eftersom jag tycker att de är alldeles för vanliga för att jag ska ha lust att använda dem just nu.
Men tja... de superhippa t-shirtarna är i alla fall billiga; det är ju alltid något. Här finns de på rea för under 200 spänn, så vill du vara lika, eh, häftig och inne som Olsen, Lohan och c/o behöver du inte direkt vara Krösus Sork.
Och det tycker jag är toppen. Eller så kan ni få en av mina t-shirts, det är bara att komma förbi och hämta... (OBS, gör inte det, jag måste städa förrådet först!) :)

OBS - Jag har absolut ingenting emot basplagg. Jag tycker bara inte att just de där t-shirtarna var mycket roligare än... ja, några andra enfärgade t-shirts.

Vad är det som går och går...?

Det är fasligt vad mycket gång vår film innehåller.
Jag går och går och går och går och går och går och går.
Men jag gör det i alla fall med stil.
Trots att jag håller på att frysa ihjäl, jo, seriöst.
Frysa ihjääääl.

Walk on.

Annika eftersnackar om mode och moralOkej. Jag kom nyss hem från Sveriges Televisions lokaler här i Norrköping, där jag suttit i direktsändning och pratat om "mode och moral" i programmet
Eftersnack. Jag har inte klarat av att se hela programmet ännu, det tar på krafterna att stirra dömande på sig själv, men några slutsatser kan jag redan dra.

1. Min lugg är så lång att man ser mina ögon i sammanlagt... tre sekunder. Vilket väl hade varit helt okej, om det inte vore så att jag är övertygad om (eller inbillar mig att) mina ögon egentligen är det bästa med mitt utseende. Å andra sidan - om det här programmet mot förmodan sågs av tjugo miljoner människor (hey, det sänds ju på nätet också, så det är faktiskt teoretiskt möjligt!) var jag ju så väl gömd bakom luggen att jag fortfarande kan gå på stan som en vanlig kvinna, utan att bli igenkänd. Smart drag där. Äh... jag skyller på kameravinkeln - i spegeln syns mina ögon alldeles utmärkt. Jädrans fågelperspektiv. Note to self: Klipp luggen.

2. Naturligtvis känner jag aldrig att jag får prata till punkt. Naturligtvis önskar jag att jag varit ensam gäst, så att allt kunnat handla om mina åsikter. Mina mina mina! JAG JAG JAG! Ungefär. Jag är sannerligen ingen lagspelare, och jag är inte överförtjust över att behöva dela rampljuset med någon annan. Roligast är när Kristian avbryter mig och säger att han skulle vilja komma med en invändning, och jag ler mitt allra största leende och säger "jamen SJÄLVKLART! Gud ja, gör det! Jättegärna! Verkligen, hemskt gärna, jag menar det verkligen! HA INVÄNDNINGAR DU!" Note to self: Det spelar ingen roll hur mycket du spelar över, ingen tror dig ändå.

3. Nice move där, att matcha t-shirten med bakgrunden! Till den milda grad att jag i stort sett smälter ihop med den, dessutom. Suck. Vilka är oddsen?

4. Hade jag gjort om programmet nu hade jag sagt helt annorlunda saker från början till slut. Men - jag ramlade inte av stolen, jag svettades inte allt för mycket, jag var pigg och glad och log mycket så att mina spetsiga tänder syntes. Alltså: Jag ångrar varenda ord (och min långa lugg), men är verligen jättenöjd ändå. Tack för att jag fick komma förbi och vara med, SVT.

See for yourself.

(Men var inte för hård mot mig, för då säger jag till mamma och så får inte du komma på mitt kalaaaaas. Jag gjorde mitt bästa, och jag var mig själv. Jag har hört att det ska vara det viktigaste, faktiskt.)


Just det - Programmet kommer upp på svt.se i schysstare upplösning imorgon, och går dessutom i repris imorgon klockan 16:55. På tvåan. Men bara om du bor i Östergötland, Sörmland eller på Gotland.

Åh, jag glömde nästan:

Postat av: malin

känner mig så himla töntig men efter Eftersnack så tror ja att jag utnämner din blogg till min absoluta personliga favvo. du var ju så mycket bättre än vad jag föreställt mig. haha. du var så vanlig och ändå inte.

Kanske allra finaste peppen man kan få. Åååh. Ååååååååååååååååååh.

I'll be waitingVi har jobbat med filmen* hela dagen, och jag har suttit kvar extra länge för att ta några screen shots. Det var svårare än jag trodde - vissa av de shots jag tycker är otroligt vackra i rörelse tappar helt sin skönhet när jag fryser bilden. Andra gör sig fantastiskt bra, de hade lika gärna kunnat vara fotografier.

Jag längtar verkligen tills jag har ett färdigt resultat att visa upp!

*Vi gör en kortfilm som kandidatprojekt i skolan. Den är pretentiös och fin.

Eftersnack.

Jag lovar att jag hade berättat vad det är för tv-program jag ska medverka i ikväll, om det bara var så att ni kunde titta på det! :) Men, det är ett lokaltv-program, så ni som bor i Östergötland kan kolla på Eftersnack SVT vid 22:25 och en halvtimme framåt. Håll gärna tummarna för att jag inte ska ramla av stolen, eller så.

Mode och moral - går det ihop?Imorgon ska jag sitta i direktsänd tv och prata om ämnet mode och moral. (Ja, det var därför jag och
Sofia Dahlén pratade om just detta i torsdags.) Det ska bli otroligt intressant, och det är bara synd att det känns som att det finns alldeles för mycket att säga för att det ska få plats under programmets ynka 23 minuter.

Jag ska vara där om ungefär ett dygn, och tills dess vill jag hemskt gärna veta vad du tycker! Perfekt för att jag ska få igång tankarna ordentligt.

- Kan etiskt mode vara trendigt?
- Vad tycker du om ekologiskt/rättvisemärkt mode idag?
- Tycker du att mode och moral överhuvudtaget hör ihop?
- Funderar du själv kring etik och moral när du shoppar?
- Vad skulle kunna göra så att du började handla mer rättvisemärkt/ekologiskt?


Svara på en fråga eller flera, här eller i din blogg, eller tänk bara lite på dem för dig själv...

Titta, pappa!Tänk, jag har också varit liten.

If I didn't know this I'd lose it

Mycket gammalt blir det.

Det är något särskilt med atmosfären under modevisningar...

I'm down on my knesGamla bilder is the shit.

We're in the middle of something

Gammal favorit.


Baby, please come home.


Good girl!


I'm not who I used to be, and it's only past tense

Jag håller på att föra över alla bilder från mitt gamla stenblock till laptop till min nya, som faktiskt är bärbar till skillnad från... släpbar. Som säkert alla vet är det ju otroligt roligt, och ofta en aning genant, att kolla igenom gamla bilder. Ur ett rent ytligt perspektiv är det förstås intressant att se vilka perioder man gått igenom (och förträngt?). En hårfärg jag helt lyckats radera ur den mentala hår(d)disken är den här fantastiska neonorangea varianten med inslag av... gröna nyanser? Jag var mitt inne i en helt vanvettig avfärgningsattack, där jag gick från mörkbrunt till ljusblont på några veckor (mest för att se om det överhuvudtaget var möjligt att bleka mitt hår blont, tror jag. Dålig idé). Förändringen gick naturligtvis gradvis, och det här var alltså en av de nödvändiga etapperna. Halloween 2005, för övrigt den kväll då jag insåg att jag gått och blivit kär i Marcus... Som för övrigt inte är pojken på bilden, för det är min klasskamrat Magnus, jajamen.


You know you love it!

(Jag var utklädd till någon form av vampyr. Det syns inte här, jag vet. Jag var nog inte så engagerad när det gällde min "kostym".)

I'm not tired... yet

Ett av mina solklara favoritband är ungt, svenskt och precis lagom shoegaze:igt (äldre låtarna), precis lagom elektroniskt (senaste tiden). De kallar sig Mixtapes & Cellmates och gör musik som är lätt att drunka i, åtminstone om man är jag.

Lyssna!Jag fotade dem dessutom i somras, såhär fina blev de:You seem so out of context

Efter en underbart slapp helg i Stockholm är jag tillbaka i ett iskallt Norrköping, och förbereder mig inför en vecka då jag inte lär ha en enda sekund över till någonting överhuvudtaget. Jag har till och med känt mig tvungen att skriva en Att göra-lista, som helt enkelt måste följas om allt ska bli gjort. Men bloggen har jag ju svårt att hålla mig ifrån (förutom när jag inte har tillgång till dator, som i helgen), så ni lär inte slippa mig ändå...

Det finns ingen vackrare än du, i din vanliga tröja och ditt våta hår


Gästfotograf: Fanny!


Foto: jag.

Tröja och strumpbyxor är fint.
Jag kände mig fransk.
Tröjan är från Monki, skorna från Skopunkten, kängorna från Vagabond.

I don't care what people say

you're my baby anyway


Foto: Fanny

so come on baby show your love

Jag känner mig som en stolt hönsmamma.

Sådär - nu är min favoritmodell Olivia (henne har ni väl inte glömt?!) haffad av MIKAs. Så, Marc Jacobs, det är bara att ringa upp MIKAs och boka Olivia, innan någon annan gör det.(Ja, jag vet. Hon är jättesmal, och vinkeln och kläderna gör det betydligt värre, jämför här.)

But you never tried to reach me, you didn't call me backJag hade glömt bort världens vackraste
Soko. Återfann henne hos bästa Moderniteter och blev livrädd att någon av er missar henne... så videon fick bo hos mig också.she stole my future, she broke my dream

Challenge.

Jag har aldrig, aldrig, aldrig antagit någon "utmaning".
Men någon gång ska ju vara den första.
Jag gillar ju att skriva ointressant fakta om mig själv, så varför inte?

Jag blev utmanad av
Bohemica.
Såhär såg utmaningen ut:

"Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv.
- den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor
- i slutet av inlägget skriver du namnet på och länkar till de 8 personer som du, i din tur, utmanar


Men fakta/vanor? Precis vad som helst, alltså? Okej... here we go.

1. Jag har väldiga sömnproblem, drömmer ofta mardrömmar och har otroligt dåligt immunförsvar. "Som en mycket gammal människa eller ett spädbarn", som en läkare uttryckte det.

2. Jag spelade kassörska i en rekamfilm för Burger King när jag var 18. Förlåt, reklamfilmer. Tre stycken, tror jag. De var naturligtvis helt förskräckligt värdelösa, men jag är glad att jag gjorde det. Jag väljer att se det som att jag är opretentiös och har självdistans, inte som att jag saknar integritet och gör precis vad som helst för pengar. "Har du provar vårt nya Whopper pepper meal?" Herregud.

3. Den enda gången jag verkligen har hållit mig riktigt länge från att bita på naglarna var när min (före detta) psykolog lurade i mig att jag tävlade med en av hennes andra patienter om vem som kunde hålla sig ifrån att bita på naglarna längst. Hur visste hon att min tävlingsinstinkt skulle övervinna en livslång ovana? När jag slutade gå hos henne för att jag åkte iväg till Kina erkände hon att den där andra patienten inte existerade, men att om han gjort det så hade jag ändå vunnit, trodde hon. Eftersom jag hållt upp så länge. Maria var bäst. Och det var ju inte hennes fel att jag började bita igen så fort "tävlingen" var avslutad...

4. Jag har träffat många av mina bästa vänner genom internet. Och ett och annat ex, dessutom. Min pojkvän, däremot, träffade jag på det gamla hederliga Svenssonsättet: först spanade vi in varandra på en popklubb, sedan råkade vi hamna på samma efterfest, och efter ännu en popklubbskväll ett par veckor senare bjöd han hem mig till sig för att dricka te och se Kent-dokumentären. Någon månad senare flyttade jag in hos honom, och tja... på den vägen är det. Två år and counting, baby!

5. Min mamma och min pappa träffades på en kibbutz i Israel.

6. Jag ser fullständigt abnorma mängder tv-serier. Och är lite för besatt av de flesta. AMERICAN DAD! AMERICAS NEXT TOP MODEL C.S.I LAS VEGAS FAMILY GUY FREAKS AND GEEKS GOSSIP GIRL HEROES HOUSE HOW I MET YOUR MOTHER LOST MY NAME IS EARL MY SO-CALLED LIFE SCRUBS STUDIO 60 ON THE SUNSET STRIP THE O.C. ETC
Den allra första uppsats jag skrev under min utbildning handlade om genus i The O.C.. Eller, jag och Jakob skrev om genus i O.C. (mitt val) och Buffy the Vampire Slayer (Jakobs val). Sedan dess har jag skrivit fem uppsatser till, och nu när det är dags för den allra sista - kandidatuppsatsen - skriver jag om genus i The O.C., den här gången tillsammans med Fanny. Och Jakob skriver om genus i Buffy. Det känns så fint, så fint. Som att gå och gå men aldrig komma till dörren... fast på ett bra sätt.

7. Jag sover med nio gosedjur i sängen. Egentligen är de elva, men två bor hos min pojkvän, som är i Stockholm utan mig i ett par månader. Han bor i min gamla lägenhet i huvudstaden, jag bor kvar i hans i Norrköping. "Ska vi byta grejer med varann?" I alla fall, mina djur. De är de finaste gosedjur som finns. Min (gosedjurs-)katt, Katie, var med mig när jag opererade käken i början av november; hon fick ligga på min mage under ett grönt skynke så att hon inte skulle få blod på sig. Min säl, Sälis, vann jag i en danstävling på en Finlandsbåt när jag var nio. Jag kan absolut inte dansa och har aldrig kunnat, men jag vann eftersom jag hjulade på dansgolvet. Jag rodnar fortfarande av stolthet när jag tänker på min seger!

8. Mitt absoluta favoritdataspel är Bookworm, det kanske nördigaste dataspel som någonsin funnits.

Okej, det där var inte så spännande, jag vet. Men jag tog de första onödiga fakta jag kom på. Och det hjälpte onekligen till att fördriva tiden.

Nu utmanar jag dessa fantastiska flickor - hallå, kom igen, orkar jag så orkar ni!

Lina
Sanna
Elin
Victoria
Emma
miri
Angelica
Jannike

I need to be timeless, I need less timeSåhär fin är jag som min namnlösa rollkaraktär i filmen vi jobbar med just nu.
I min
Fifth Avenue Shoe Repair-kappa. Som är lika dramatisk som filmen.
Jag känner mig fantastiskt tidlös i den.
Tyngdlös.

Såhär såg jag och min kappa ut i mitt trapphus.
Den sjätte september, var det.
Varför känns det som en evighet sedan?Foto: Jag.

It's almost summer, almost warm enough to swim

Nej, inte alls.The music sucks
But he's your salvation
Cherry lip gloss, and you're what he's tasting
yeah
Yeah
yeah
yeah

I write songs, I make tapes, and she writes reviews in the fanzine that she makes

Ni som är intresserade av meningslösa vardagsdetaljer - this is for you.

Ikväll har vi ("vi", som i min grupp i skolan, eller "vi", som i jag och mina vänner) filmat, filmat, filmat och filmat. Och druckit alkoholfri glögg som jag blev jättefnissig av (nej, jag fattar heller ingenting). Ätit lussebullar och pepparkakor. Druckit kaffe. Men som sagt: framför allt filmat, filmat och filmat.


Bezta grupen! Hannes, Viktor, Jakob och Fanny. Fint folk, det där.


Sedan promenerade jag hem, satte mig vid datorn för att beställa hem lite julklappar från
Amazon. När jag väl letat upp alla klapparna och placerat dem i den virtuella kundvagnen bestämde sig en propp för att gå, efter en ljudlig knall blev det kolsvart i lägenheten och jag var naturligtvis bombsäker på att det var... typ... Sylar som kommit för att mörda mig. Sedan insåg jag att jag ju faktiskt inte har några powers överhuvudtaget, åtminstone inte några som han skulle kunna tänkas vilja ha (alltså, jag har exempelvis väldigt snabbväxande hår, men Sylar har väl redan dödat tjejen som kunde göra så att hon - och resten av världen - ser ut/uppfattas precis som hon vill att den ska se ut? Då kan han ju fixa så att hans hår växer snabbt ändå), och då blev jag lite lugnare och trevade mig ut i hallen för att öppna dörren och släppa in ljus från trapphuset. Bytte propp, blev hungrig av det ansträngande kroppsarbete proppbytandet innebar (jag bar bland annat en stol två meter från hallen till köket), käkade en mango ståendes vid diskbänken.

Nu ska jag gå och lägga mig. Om fem minuter. Jag måste bara lyssna på några Nixon-låtar till.

There is lightning in this room

we were hoping for some romance
all we found was more despair
we must talk about our problems
we are in a state of flux

when you shouted at me
I saw my father in the second grade
concerned and kind
yet unable to reach me

I've got to find the off ramp to my heart

TISDAG.

it's okay
I'm alright
I'm just a little rough around the edges
of this life

Hatten tror jag var Josus farfars, och Josu gav den till mig eftersom hans eget huvud var för stort (och jag var snygg i den). Kjolen är second hand, skorna Din Sko, t-shirten Cheap Monday.


little little seeds
grew into troubled trees
a sorry sorry sight between my ears
I need to settle down
and eat my troubled fruit
the sweetness of the taste will
do me good

You know you love me...

Kajsa kommenterar:

Ohii.. jag bli lite orolig när du inte uppdaterar på hela dagen! .. :(

Söta Kajsa och alla andra:
Jag har haft plugg hela dagen, nu lagar jag lasagne och har Gossip Girl-marathon med Linnea. Så jag har helt enkelt lite bloggledigt. Värre än så är det inte! Hoppas att ni har en trevlig kväll, allesammans.

Shanghai part 3.

Shanghaidagboken fortsätter. Fortfarande för min egen skull.

"2005-02-23 Onsdag

Inte en enda casting idag, och självklart drabbades jag genast av panik. Vad fan gör jag här?! Borde förstås ha tagit mig ut på stan och gjort någonting, vad som helst - gått på marknaden, åkt t-banan till någon ändhållplats och bara gått omkring, tränat, ringt Lise och hängt hemma i hennes och Erics gigantiska lägenhet... som sagt, vad som helst. Men nej. Istället släpade jag och Josu oss ner till Starbucks (precis på andra sidan gatan) och satt där och fördrev tid ända tills de stängde. Vi drack två latte var och pratade om det jag egentligen inte vill tänka på överhuvudtaget, nämligen att han ska åka hem. Den nionde mars. NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ. Ensam? Jag kan inte vara ensam. Jag kan inte ta hand om mig själv ens när jag är ständigt övervakad, hur tusan ska det här gå? Lika bra att jag låtsas att det inte kommer att hända, och sen när han väl åkt får jag intala mig själv att han bara är på gymmet eller något och kommer tillbaka när som helst. Josu, min storebror, den enda jag har. Ja, inte bara den enda storebror jag har, utan också den enda... punkt slut. Den enda jag har.
När vi kom hem från Starbucks satte vi på
Troja - jag trodde att Brad skulle klara av att hålla mig vaken, men efter några minuter sov jag som ett litet barn i vår slitna, ljusgula plastsoffa. Vaknade för en stund sedan av att jag höll på att frysa ihjäl. Klockan är kvart i två på morgonen. Imorgon har jag katalogcasting och reklamfilmsaudition, då måste jag vara pigg och snygg, lycka till. Ser jag ut såhär när jag vaknar om ett par timmar lär jag inte bli castad till annat än uppföljaren till The Grudge, jag behöver inte ens någon sminkning, jag är ready to go!"

Kommentar: Ja, jag minns. Så var det. Många sådana dagar. Det här var en av de första, men de skulle bli många, många fler: dagarna som bara försvann, som jag hade kunnat välja att "fånga", men bara sov eller fikade bort. Mina dagar i Shanghai som lika gärna kunde spenderats i... Ja, Ockelbo, eller var som helst. Som jag slösade bort och aldrig får tillbaka.

(Och nej, Josu är inte min biologiska bror. Men jag fick honom i julklapp ett år. Han har ingen lillasyster och jag ingen storebror, så det passade perfekt.)

Läs mer:
Måndag
Tisdag

Not joining the AAOm vi bortser ifrån mitt shoppingförbud för en stund:
Det finns en del grejer från
American Apparel som jag inte skulle tacka nej till. Som jag hemskt gärna skulle vilja prova, till och med. Exempelvis klänningen och den snygga koftan (eftersom jag inte kan börja cardigan, cardigan...en?) på bilden. Och jag är ju i Stockholm då och då, så varför inte bara traska in och prova dem?
Jo, därför att jag har ett litet problem med AA-butiken. Eller, ett stort problem: Jag klarar inte av att vara där inne. I samma sekund som jag sätter min fot i butiken börjar jag känna mig som skräp. Det är något med alla dessa färger, alla dessa skitsnygga, neonfärgade, glansiga, slinkiga plagg som trängs överallt och fullkomligt vrålar efter uppmärksamhet, och... alla dessa skitsnygga, neonfärgade, glansiga, slinkliga människor som trängs överallt och fullkomligt vrålar efter uppmärksamhet. Jodå, i mitt huvud gör de det. Plötsligt är jag 13 år igen och har på mig smutsiga cykelbyxor och Backstreet Boyst-shirt medan alla andra ser ut som... ja, hämtade direkt ur Starlet, eller något.

Jag är aldrig någonsin så ohäftig som när jag är inne i en American Apparel-butik. Jag är aldrig någonsin lika Svensson, lika mellanmjölk, lika RixFM, lika KappAhl, lika medmera-kort, lika småstad (jag är ju för tusan uppvuxen i Stockholms innerstad, what's up?!), lika fullständigt hopplöst mainstream-ute. Och det stör mig, för jag vill faktiskt också känna mig häftig, vara tuff och ball och inne och, eh, "alternativ" (eller vad vi nu ska kalla det). Men samtidigt kan jag ju inte klä ut mig till den milda grad att jag känner mig obekväm och blir yr av min egen spegelbild.

Som jag sagt så många gånger förut - tur att jag har shoppingförbud.

Jag tänkte fråga om ni gillar att gå runt i AA-butiken, men det är klart att ni gör. Det är bara jag som är konstig. Ni går ju runt i deras kläder allihop. Och är coola. Ååååh.

...eller? Kan det vara så att det faktiskt är möjligt att vara för cool för sitt eget bästa?

I can feel time standing still

Nu när det är dags för middag presenterar jag: min frukost.

Ja, jag försöker slå något form av mys-rekord. Jag behöver det just nu.


Can you hold this for a while?

Till middag åt jag pytt-i-panna och såg
Gossip Girl. Och trivdes.


I ett svagt ögonblick lovade jag min kära mor, på heder och samvete, att sova redan klockan 23 ikväll. (I vanliga fall brukar jag sova... ja, inte alls. Eller ett par timmar. Knappt.) Och lovar man sin mamma något, ja, då håller man minsann vad man lovar.

Alltså - god natt, mina vänner. I ett försök att hedra min önskeflicka lyssnar jag på Khonnor och kryper upp i min säng med nybytta lakan med en otroligt intressant uppsats som heter Popular Representations of Jewish Identity on Primetime Television. Mitt hår är nytvättat och kommer att vara fantastiskt korkskruvslockigt imorgon, men det gör ingenting, för ingen ska bedöma mitt utseende. Jag ska flyttstäda, skriva uppsats med Fanny, kanske träffa vänner på kvällen. Det är så fint. Så fint så fint så fint. Och nya lakan frasar så perfekt mot huden.

and the dead can't think to read or write
and I'm in the early stages of my life

But something makes me feel like I'm long gone

Ni som läser den här bloggen någorlunda ofta vet nog vid det här laget att jag väldigt sällan postar streetstylebilder från FaceHunter eller The Sartorialist (eller någon annan sajt, för den delen). Det är absolut inte för att jag inte tycker om att titta på (bra) streetstyle - tvärtom, jag ser det som väldigt inspirerande och nyttigt (det är lätt att känna sig ödmjuk inför alla dessa vackra, välklädda människor). Men jag utgår oftast ifrån att ni som bryr er redan kollar in The Sartorialist och hans fotografkollegor, och känner att det är helt onödigt att posta bilder som ni förmodligen redan sett, både på originalsajterna och på andra bloggar.

Jag har haft som någon slags princip att inte publicera andras streetstylebilder om det inte är så att jag har något att tillföra bilden.

Nu tänker jag, för en liten stund, frångå den principen.
För jag måste visa er den här flickan.
Jag vill vara henne.
Jag vill stå på den New York-gatan, under de gula löven, och vara precis sådär avslappnad och harmonisk och underbar.Från The Sartorialist, förstås.

Enligt kommentarerna är flickan toppmodellen Sheila Marquez, men det väljer jag att bortse ifrån. Jag önskar att hon inte var det, dock. Jag tänker låtsas att hon spenderar sina dagar på ett bibliotek med tjocka glasögon på nästippen och ännu tjockare stickad tröja och halsduk på sig för att inte bli förkyld av draget från de stora, hundratals år gamla fönstren som släpper in disigt novemberljus. Att hon promenerar hem längs tomma, mörka gator när biblioteket stänger, slinker in på ett snabbköp och handlar nudlar, ett paket kakor och någon liter mjölk. Att hon ler blygt mot pojken i kassan som önskar att han fick dela hennes kakpaket, som han alltid önskar, men aldrig berättat. Att hon kryper ihop hemma i sängen och ringer till sin mormor och berättar om allt spännande hon läst under dagen. Att hon somnar med Khonnors >>Phone Calls From You<< i cd-spelaren. Jag önskar att det vore precis så.

(Hennes mormor kanske är väldigt rik och nära vän med någon som jobbar för Chloé, och det är därför hon har på sig ett par Chloé-kängor. Det tror jag.)

all the lights that light the way are blinding

Jag röker inte. (Och jag har slutat snusa, det går alldeles utmärkt. Folk omkring mig lägger in de där små påsarna under läppen åt både höger och vänster, och det bekommer mig inte alls. Annika - Nikotinberoendet 1-0! YEAH BIATCH, taste that!)

Eh, ja, just det. I alla fall.
Jag röker inte.
Men jag tycker om rök.
Sådan som inte luktar illa och inte innehåller cancerframkallande ämnen.
Mest för att den är vacker, men också för att den är lite... vemodig.
Kanske tycker jag det eftersom det finns så många metaforer som baseras på att lågor släcks, blåses ut.
Det är så slutgiltigt.
Är det något jag är rädd för så är det just slutgiltighet,
ändå kretsar mina tankar alltför ofta däromkring.
Rädsla för att allt ska ta slut.the word was on the street
that the fire in your heart is out

Love grows in me like a tumorJag läser Feminism, femininity and popular culture av Joanne Hollows, lyssnar på
Jenny Owen Youngs, äter pepparkaksdeg och dricker mjölk. Eller, jag gjorde. Nu har mina ljus brunnit ut, så jag måste gå upp till Hemköp och köpa nya stearinljus. Och kanske lite risgrynsgröt och bröd och pålägg och mer mjölk. Jag vill fika och plugga ända tills jag somnar. Kanske se senaste Gossip Girl, också, eftersom det gör mig lugn och glad. Sedan får ni klaga på dess (min) ytlighet hur mycket ni vill, ni kommer inte åt mig.

if we weren't such good friends I think that I'd hate you
if we weren't such good friends I'd wish you were dead

love is so embarrassing
I'm this awkward & uncomfortable thing
I'm running out of places to hide

Shanghai part 2.

Jag fick ju ändå en och annan uppmuntrande kommentar på Shanghai-inlägget igår, så vet ni vad? Jag kör på. Om inte annat så för att det känns bättre att spara dagboken på bloggen än att låta den vara kvar på urrivna kollegieblockssidor, skriven med bleknande blyerts.

"2005-02-22 Tisdag

När jag kom till kontoret fick jag veta att vi bara hade en enda casting att gå på (katalog), och när jag kom dit var det bara jag, Lise och Marijana där. Skönt att slippa konkurrera med så många; inte särskilt kul att konkurrera mot sina vänner på det sättet, men så är det ju alltid. Kläderna var för små för både mig och Marijana, men de sa varken ja eller nej, så vi får väl se... Som vanligt är det bäst att inte hoppas, det är det enda som fungerar om man ska slippa bli besviken hela tiden. Marijana hade fler castings efteråt, men jag och Lise var lediga, så vi åkte till Nan jing don lu och käkade lunch på Mojo, pastan med svampsås och chokladpuddingen till efterrätt - jag insåg att jag verkligen saknat att äta på Mojo, och kanske framför allt, hur tomt det är att vara här utan Agnes. Ja, i Shanghai då, inte just på Mojo (eller, det också). Verkligen tur att Lise är här - vi pratar visserligen engelska med varandra (jag förstår inte varför jag är så värdelös på att förstå norska!), men när vi satt på Mojo och åt pasta och skvallrade kändes det ändå väldigt mycket som hemma.
Resten av dagen hängde jag på kontoret och fixade med bilder och kontrakt, bråkade med skrivaren, lyssnade på P3 på webradio inne hos Pontus och hade det ändå ganska bra. Handlade mat, åt kycklingwok, såg massor av O.C., tog en kvällspromenad bort till tunnelbanan och tillbaka... Det är så kallt att jag undrar om det inte är ännu kallare än i Sverige just nu, trots att det inte fallit någon snö här. Jag har inte med mig tillräckligt mycket kläder, och vill inte lägga pengarna på sådant som jag aldrig kommer att använda när jag kommer hem igen.
I alla fall: kallt, men ganska vackert. Jag tycker bättre om staden i mörker än i dagsljus, jag klarar inte av allt det grå, jag behöver solsken (jäkla USA som fick mig att vänja mig vid sol och värme!)... Men i mörkret slipper jag längta efter solljus, staden är så full av nattliga ljus att det känns som att gå omkring i en futuristisk film om ensamhet.
Livet är en aning overkligt, men inte illa egentligen.


Kommentar:
Jag hade faktiskt glömt hur mycket jag ansträngde mig för att inte vara i Kina, på något sätt - istället för att göra allt för att ta del av kulturen gjorde jag snarare allt för att det skulle kännas som att jag var hemma i Sverige igen. Kanske var hela situationen med att vara borta från mitt vanliga liv så omvälvande att jag var tvungen att normalisera den så mycket jag bara kunde... I alla fall slås jag gång på gång av hur normalt allt låter. Jobba, äta, se på O.C., sova... Åh, jag vet inte. Men det känns oerhört suspekt att läsa det här, att återuppleva känslan. När jag väl kom hem "för gott", i maj 05 (bara några månader efter att det här skrevs), pratade jag naturligtvis oavbrutet om mina upplevelser i några veckor, men sedan... sedan försvann liksom hela Shanghai-tiden, förflyttades någonstans långt bak i minnet, och nu är det väldigt sällan jag tänker på vad jag gjorde, hur jag mådde, vilka människor jag träffade. (De flesta castings och jobb kommer jag inte ihåg överhuvudtaget, om jag inte verkligen anstränger mig.) Jag vet att jag skrev dagbok även första gången jag var där, men det känns som ett för stort projekt att leta upp den. Kanske senare. Jag är i alla fall glad att jag fått tillbaka de här månaderna, om så bara slarvigt nedskrivna varje kväll innan jag somnade.

Kolla kolla att... jag är en reko kille

Nu verkar ju alla hålla på med det här Bloggkoll, så jag ger upp och går med. Jag upptäckte att min blogg ligger under "mode", vilket känns lite missvisande, så jag drog iväg ett mail och bad dem ändra. Är det inte lite konstigt att man inte kan hantera informationen kring sin egen blogg?

Oh well, gå gärna in och prenumerera på BEAUTIFULONES, så at ni inte missar ett enda inlägg i denna eminenta blogg, det vore ju bara förfärligt.

Because I love you too much babyMin lillasyster är en fjortis!

"mmm Im ok. I'm so tired right now haha idk why though. seriously I miss you so much. When's the next time you're coming out to california??? You need to come out here so we can take pictures lol and chill and go shopping and stufffffff"

Jag älskar henne. Om två veckor fyller hon fjorton. Då är båda systrarna fjorton - kanske de finaste fjortisar världen någonsin skådat. Jag är svämmar över av kärlek. Inte så konstigt kanske - hur skulle det kunna få plats så mycket kärlek i en enda person? Det känns som att jag ska gå sönder ibland.

Shaved heads, rave heads, on the pill, got too much time to killJag spricker nästan av stolthet.

Shanghai part 1.

Jag hittade en dagbok. Från Shanghai, andra omgången jag var där.
Jag delar förstås med mig, att behålla sådant för mig själv vore... väldigt olikt mig. Ni behöver verkligen inte läsa om ni är ointresserade, jag har full förståelse.

"2005-02-21 Måndag

Första castingdagen efter det kinesiska "nyåret" (som firas i en hel evighet). Åtta castings, än så länge vet jag bara att jag fick en, en visning för... ja, jag minns inte, men det hade med alkohol att göra. Tur att jag inte har någon skam i kroppen. Var på en förfärlig casting för en underklädes/bikinivisning, fullständigt förfärligt, jag kände mig som en hora och fick den förstås inte. Att stå i en lång rad i sjukt skabbiga små spets-set (mitt var ljuslila och skavde och skar in precis överallt) och sen gå fram och tillbaka i ett lysrörsupplyst rum i tiocentimetersstiletter medan fem skeptiska kunder sitter vid ett skrivbord och blänger och antecknar... Inte min favoritsak att göra. De kollade knappt åt mitt håll, men högg förstås direkt tag i Marijana, miss Bombshell herself, direkt. Hon hade bråkat med sin kille och supit sig full vid sju på morgonen och var fortfarande helt vinglig och stirrig, hon har verkligen gått ner sig medan jag var i USA... Jag blir så satans orolig. Själv har jag bestämt mig för att ta det extremt lugnt med alkholen från och med nu, har sett för mycket skit nu för att det ska kännas kul.
Tror förresten att jag kanske fick en katalogplåtning, kläderna var såklart för små men de verkade gilla mig ändå, så de kanske bokar mig och någon med mindre storlek som kan ha de "tighta" plaggen. Jag hoppas att jag får den, den ska plåtas på HaiNan - vita stränder och kokospalmer vore inte helt fel just nu, om man säger så. Här är det så vansinnigt kallt så jag tror att jag ska frysa ihjäl varenda natt. Annars... har jag tröstätit i mängder, kollat sex O.C.-avsnitt och sprungit en timme på löpbandet.

Jag längtar efter att något underbart ska hända, något som lyfter upp mig, det är för grått nu. Inifrån och ut."

Who will miss us when we're all gone?

Nu skäms jag lite över alla rara kommentarer på Clowninlägget - söta ni, jag mår jättebra. Bilderna och inlägget är från i torsdags natt, jag hade bara inte publicerat det. Ja, jag mådde lite dåligt, fast bara för att jag var stressad, trött och tjurig över att min fjärrkontroll gått sönder så att jag måste ta oskarpa bilder, haha. Värre var det inte.

Förlåt om jag skrämdes.

Men jag är lite chockad över att ni bryr er. Wow.
Tack snälla.

What clowns are we?

What a fool I must be

What a fool I must be
Who thought you loved me
How could I not see?

What a show is it all?
What a show is it all?
Trying to hide it all
What a show is it all?What a game is love?What a game is love?
What a game that breaks hearts
We're made to play

And where do tears go
When they don't show?
Where do years go?
We waste them so

Who counts the tears?
Who sees your fears?
Who counts the years
When they disappear?

Would I still see suspicion in your eyes?

Amanda Jenssen sjunger Suspicious Minds.

HERREGUD. Helt sanslöst. Jag höll på att börja grina. Okej, jag började grina, liiite.

I'm ready to be heartbroken'cause I can't see further
than my own nose at this moment

Skinny is only OK IRL.Oookej. Here we go.
H&M har inte några problem överhuvudtaget att använda sig av underviktiga modeller (ja, alltså "vanliga" fotomodeller som ligger runt strl 34 till sina 170-180 cm). Däremot tillåter de inte att jag (175 cm, strl 36) skriver in min längd och vikt i deras prova-på-nätet-system. Eller, snarare - de har inga "cybermodeller" med de proportionerna.

"Sorry...

There is no model image for such measurements.
The value for Weight has been changed to minimum required according to Body Mass Index."

H&M gillar bara när modeller är för smala i verkligheten. Sina cybermodeller, däremot, vill de inte ska vara dåliga förebilder. Luktar det inte lite hyckleri? Hmmmm, H&M.


Det är tur att tjejen till vänster har möjlighet att prova kläderna i verkligheten, för hon lär inte kunna göra det på nätet.


FÖRTYDLIGANDE:
Jag tycker alltså att det vore en bättre idé att tänka på hur deras riktiga, levande modeller ser ut. Jag bryr mig väl inte om att jag inte kan skriva in min vikt i deras provrumsprogram, men jag tycker att det är fel att säga att man inte "får" vara underviktig samtidigt som de väljer underviktiga tjejer för att visa upp sina kläder. Det är löjligt inkonsekvent.

Mycket möjlig förklaring
här (tack, ni som tipsade mig!). Läs Tanjas mycket intelligenta reflektion här.

So hot right nowÄnnu ett bevis på att
klänningen är snyggast.

(Nej, jag lovar, det har ingenting att göra med att Karoline är så sanslöst läcker.)

So fresh and so clean clean
Afterwards weird things seem to make sense

But while in it it's a mess.


Ja, det händer faktiskt att jag läser andra bloggar än min egen.(Klicka för större bild, om du bryr dig om vad det står.)

Bloggare tipsar om bloggar, i november/decembernumret av Nöjesmix.

De bloggar jag tipsar om är följande:
Märta Myrsteners blogg på DN.se
shoot me while i'm happy
underbaraclara
conspicere
9till5


(Förlåt Sandra att du inte fick heta niotillfem här, jag ville göra en fin v-form. Hoppas att du har överseende.)

I've been spending my evenings staring at her face

Nu var det länge sedan jag tjatade om min käkoperation, jag känner att det är dags för en uppdatering. Det har läkt fantastiskt bra, mycket smidigare än förra gången, och nu äter jag som vanligt förutom att jag bara kan tugga på höger sida (vilket verkligen är skit samma).

Och min aptit, you guys. Den är faktiskt ännu mer imponerande än vanligt. Tyvärr är jag pank, så det blir mest nudlar och konserver. Okej, och pasta och köttbullar, då.

FESTMÅLTID FESTMÅLTID FESTMÅLTID!


Look how they shine for you

Till er som inte redan vet det (jag har skrivit om det här): Jag är inte en sådan person som skäms om du och jag har samma H&M-plagg på oss samtidigt. Jag skäms inte för att du direkt ser att jag köpt ett visst plagg på H&M. Det tycker inte jag att ni heller ska göra. Att skämmas är slöseri med tid. Så! Nu kan jag skriva det jag egentligen tänkte skriva, nämligen:

Vem behöver väl vara ledsen för att den finaste nyårsklänningen kostar 1400 kronor när man kan ha på sig den här på nyår?Jag tänker i alla fall inte sörja. Jag kommer att vara finast i H&M-klänningen. Håller tummarna för att den kommer innan nyår bara.
PRETTY PLEASE WITH SUGAR ON TOP H&M, SKICKA DEN INNAN NYÅR!


(Och för att återknyta till det jag skrev längst upp; om du vill att du och jag ska vara lika fina på nyår, klicka in på H&M direkt och beställ hem den du också.)

Aah!

Fick precis ett mail där min ursöta redaktör undrar om texten är på väg.
Det kändes ganska dumt att svara "alltså, jag har alla delarna, de sitter bara inte ihop ännu".

Any second now.

It's just too boring standing here all day

Idag är jag tråkig. Jag skriver, skriver, skriver, skriver och skriver ännu lite mer. Lämning på artikel ungefär nu, allt är egentligen skrivet, men jag sitter och försöker få ihop alla delar till en skön ordning. Det går sådär.

So everybody put your best suit or dress on

Själv har jag absolut inte råd, men det betyder ju inte att jag inte kan tipsa er andra om den:

VÄRLDENS FINASTE NYÅRSKLÄNNING.Den finns på Zara för strax under 1400 kronor. Fullständigt, vansinnigt, galet ljuvlig.
Fullständigt, vansinnigt, galet dyr, också, tyvärr.
Men ni är säkert rika.
Usch.

I NEED EXCITEMENT OH I NEED IT BAD

and it's the best I've ever hadI wanna hold her wanna hold her tight

Wow.

Idag var det besöksrekord i bloggen.
(Frånsett en enda gång, men det var för att jag råkade hamna längst upp på någon twingly-lista och fick typ tiotusen besökare som bara kom helt fel.)
Vad snälla ni är som läser, och ååååh vad fint det känns!
Jag är lite överväldigad.
Och vansinnigt trött.
God natt, mina allra bästa läsare.

Watching out the window, thinking of all the things she should do

Det har hänt så mycket idag att det nästan inte går att skriva om det.
Jag struntade i att gå och lägga mig igår, eftersom mitt tåg till Stockholm ändå gick så tidigt, och jag är dålig både på att somna och på att vakna. På grund av sömnbristen har jag glidit igenom dagen inlindad i någon slags (ibland behaglig, ibland mycket obehaglig) dimma, men den har inte hindrat mig från att ha en skrämmande produktiv dag.

Vet ni, jag kör det hela i listform, det blir lättast så.

IDAG- Försökte sova på tåget. Omöjligt. Högljudda vuxna talade om sina barn som åkt till Paris och stött ihop med gamla klasskompisar, alternativt om sin högstadietid i samma skola som Margot Wallström. Jag önskade att deras tänder skulle klibba ihop och skänka mig tystnad.
- Kaffe, fralla och juice på en bänk på Centralen. Betalade 40 spänn för tre minuters trådlöst nätverk. Lyckat, eh.
- Konferens på
PM. Nedslående och upplyftande om vartannat.
- Torsk med tomat- och olivröra.
- Spikade att jag ska vara med i ett program och snacka om det trevliga ämnet "mode och moral". Lokal-tv, but still. Om två veckor.
- Träffade en alldeles fantastisk person (som råkar vara mamma åt en annan alldeles fantastisk person) och diskuterade min kommande praktik. Nu vet jag vad jag ska göra och på vilken produktion jag ska vara. Jag är så fruktansvärt nöjd, nay, ÖVEREXALTERAD!!! Can't hardly wait.
- Gick till Gallerian och fotade till en artikel. Gick in på Zara vid Norrmalmstorg och ockuperade en provhytt med kläder värda tjugo tusen. Hittade finaste nyårsklänningen, som jag inte kan köpa, naturligtvis.
- Intervjuade två äckligt begåvade Beckmansflickor som vann en mycket välförjänt seger i Gallerian Fashion Awards.
- Åt palt med Martin, Anna och min Marcus.
- Satte mig på tåget hem. Somnade ögonblickligen.

Ja, det var dagen. I sin helhet, nästan. Jag förstår att ni inte är så intresserade, men... Jag ville nog bara visa att jag faktiskt varit ganska produktiv. Nej, jag vet inte heller vad det är jag försöker bevisa.

I always say I love you when I mean turn out the light


Hatten var Josus farfars, eller så. Klänning, Fifth Avenue Shoe Repair. Kofta och tights, Monki. Jacka, Proenza Schouler for Target. Halsband, Glitter. Linne, Indiska. Kängor, Vagabond.

Time stands still
All I can feel is the time standing still

as you put down the keys
and say don't call me please
while the radio plays

"I Think I Need a New Heart"

"I Think I Need a New Heart"
You've lied too
but it's a sin that I
can't tell the truth
cause it all comes out wrong
unless I put it in a song
so the radio plays
"I Think I Need a New Heart"
just for you
"I Think I Need a New Heart"

cause I always say I love you

when I mean turn out the light
and I say let's run away
when I just mean stay the night
but the words you want to hear
you will never hear from me

I'll never say "happy anniversary"
never stay to say "happy anniversary"

so I think I need a new heart
I think I need a new heart
I think I need a new heart
I think I need a new heart
Give me time

Then she met me.Godmorgon.
Nu ska jag charma världen.


Morgonens låt:
Van She - Kelly

I wish I had a river so long I would teach my feet to flyBut now we find we're much too high

On
and
on
and
on
and
on

MetropolisIt's over for now.

"Uggla? Är det han den där... trubaduren?"

Jag är inte mycket för det här med topplistor i vanliga fall, men...SUCK ON IT, UGGLA!

:)

Obviously something's gotta be done

Det var sju månader sedan jag skrev den här lilla artikeln, men jag är fortfarande stolt över den. Jag tycker att den blev fin. Finfin. Finfina svar, också.

"Det är ännu lättare att lura folk att man är konstig eller töntig, av den anledningen föraktar jag tweepop."

That's great, tycker jag.

You get what you deserve

Okej, jag erkänner: jag tycker att så kallade outfittävlingar är rätt tråkiga i allmänhet - men vissa tar verkligen priset. Då tänker jag framför allt på sådana där bloggaren väljer ut några extremt mediokra outfitbilder som hon funnit på någon av de allra populäraste "modebloggarna", och sedan får man skriva i kommentarfältet vem man tycker har den "snyggaste outfiten".
Hoppsan, nu vann Kenza, eller Blondinbella, eller Stina-Lee. Yeeeeey.
Roligt för dem, i sina jeans och sina tröjor.

Nej, jag har ingenting emot dem. Men om jag vill veta vem som är populärast av topplistetjejerna går jag in och kollar på Bloggportalen.

Självklart finns det bra, roliga och inspirerande varianter av outfittävlingar också, men de är alldeles för få. Finns det överhuvudtaget någon poäng med den här sortens tävlingar, förutom att inspireras och uppmuntra dem som förtjänar det?

Vinnaren i min egen, alldeles privata lilla outfittävling där jag själv är domare och bödel är Amanda i sin ljuvliga gammelrosa blus. Kärlek till henne.

I damn you, Aussie girl!

13 år - och supermodellAftonbladets rubrik är visserligen rent trams - 13-åriga Maddison Gabriel från Australien är naturligtvis ingen supermodell (då hade vi förmodligen vetat vem hon är?!); hon har vunnit en modelltävling, värre än så är det inte. Däremot har hon råkat bli föremålet för en högljudd debatt om modellers låga åldrar. Plötsligt verkar alla ha fått upp ögonen för att gasellerna som marcherar fram och tillbaka längs världens alla catwalks inte alltid ens är byxmyndiga.

Tyvärr svävar debatten, som den så ofta gör, iväg i alla möjliga och omöjliga riktningar, vilket kan göra vem som helst förvirrad. Att Maddison själv citeras överallt när hon säger "jag passar i en vuxen kvinnas kläder, och då borde jag kunna modella dem också", är i mina ögon rent trams. Jaha? So? Är det det vi diskuterar, att barn inte borde vara modeller eftersom de är, eh, för små för att fylla ut kläderna? Suck. Mycket fokus läggs också på att det är dåligt för Maddison att utsättas för den här pressen (i ordets båda bemärkelser), och då kliver hennes mamma förstås in och säger att Maddison minsann är både en flicka och en ung kvinna, att hon är mogen för sin ålder, att hon och pappan alltid är där och stöttar sin dotter och så vidare i all oändlighet zzzzzzzzzzz.

Jag är inte så intresserad av hur Maddison mår. Hon mår förmodligen lika bra eller dåligt som många andra unga människor i liknande situationer (popstjärnor, skådisar osv).
Jag är definitivt inte intresserad av om hon passar i kläderna eller inte.
Jag skiter i om hon är den snyggaste människan som någonsin traskat omkring på en runway.
Däremot är jag väldigt intresserad av det ideal Maddison står för.
Det ideal som miljontals flickor och kvinnor kämpar varje dag för att försöka uppnå, bara för att ständigt misslyckas.

Jaha, så vad tycker jag?
Jag tycker att barn ska få vara modeller, absolut. De ska få modella barnkläder och produkter som riktas till barn.
Jag tycker det ska införas en åldersgräns på 16 år för att få modella (både foto och visningar) för kollektioner som är menade för vuxna människor.
Och jag tycker att alla designerns gemensamt borde ta sitt ansvar och börja sy upp sina provkollektioner i större storlekar.

Tillbaka in i lekstugan, Maddison.

You could surely try to be more alive!

Det är otroligt lätt att störa sig på Mates of State.
Och ännu lättare att älska dem.
För att de är så vansinnigt bubbelgumslyckliga. Ett vackert gift par som spelar solskenspop och aldrig låter mörkret och melankolin ta över,
åtminstone inte i musiken.
Aldrig.
Jag tycker att ni ska se på videon och vara glada.
You could surely try to be more alive.Don't put your hand in the pockets that feed you
You might not get it out
Remember the weight of the yellowish night
No cat is for this dull world

I spent a long time trying to see through
People trying to call me out
Remember the weight of the glorious night
That's just so we drink it in

See the glow up above
See it glow telling us to reign the streets of London
Like the lords of other towns
The glistening of make-up helps to construct a better clown

And you will surely find these news pleasing to your ears

See the glow up above
See it glow telling us it rained the streets of London
Like it pours on other towns
But the glistening of make-up helps to construct a better clown

And you will surely find these news pleasing to your ears

Skärpning!

Jag vet inte om det bara är min dator/mitt internet/min webläsare som strular, eller om hela internet bestämt sig för att braka ihop samtidigt. Oavsett var felet ligger känns det väldigt, väldigt trist för en nätjunkie som jag.
Alltså:
Facebook fånar sig, alla bloggar som ligger hos blogg.se strular, det går sjukt segt att kolla YouTube-filmer...

LÄGG AV! JAG BEHÖVER MITT NÄT! I CRAVE IT.

Oh, that wasn't what I meant to say at all

Ooh! Get me away from here I'm dying
Play me a song to set me free
Nobody writes them like they used to
So it may as well be me
Here on my own now after hours
Here on my own now on a bus
Think of it this way
You could either be successful or be us
With our winning smiles, and us
With our catchy tunes, oh us
Now we're photogenic
You know, we don't stand a chance


~Belle & Sebastian~

We're the dreamer in the beautiful mess

Ganska imponerande att lyckas försova sig även när man ska upp klockan tolv, eller hur?

Men jag drömde så otroligt intressant. Det sista som hände var att jag var helt hysterisk och rusade omkring för att förvilla getingarna som jagade mig; då hittade jag ett par knallrosa och neongröna mönstrade byxor gjorda av... LEGO. Jag satte på mig dem, de passade perfekt. En gammal kompis kom springande, han var svettig och lite hysterisk (jagades också av någon eller något, misstänker jag); jag stannade honom och bad honom ta en bild på mig i mina LEGObyxor - ja, till bloggen, förstås.

Det gjorde han. Sedan sprang han vidare.
Och jag vaknade och insåg att jag inte hinner till skolan till ett.

Nu är jag mest förbannad på att bilden på mig i LEGObyxorna blev kvar i drömlandet.

EDIT:
Jag vet inte om jag ska vara förbannad eller lite barnsligt upprymd över att det är snöstorm ute.

You can't sit still but you eventually will cause every night comes to an end

So what do you tell yourself?
What do you tell the strangers that sleep in your room?
What do you tell your friends?
What do you tell the lovers that left you too soon?
Where did they run off to?
Give me a reason that I can believe in
And I will believe in you
Tell me a reason why I should believe
Cause I want to, I want to

Tell me a story or tell me a secret
It don't have to be nothing new
Just hold on to me while we walk through the leaves
If you want to, if you want to


~Saturday Looks Good To Me~

Little codes bring the balance to none

Don't want to make you grow numb
If it's not what you thought it was
Legs are for discovering


You put your life on hold as we interest one another
Two steps closer to the level I imagined
I remember when it poured and you sang to me in summer
It's a fantasy

How Lisa used to walk, how Miss Olivia talked

Men shit! Jag insåg nyss att jag inte ens lagt upp bilderna på världens vackraste Olivia på bloggen. Vi fotade i september, och bilderna hamnade på Facebook, men av någon anledning inte här.

Tips till agenturer och modellscouter: Haffa Olivia. NU. Hon är 17 år, lång, smal, trevlig och - som synes - skitsnygg.I remember Miss Olivia's class
After school I'd watch her get undressed
"Je t'aime, boy", she would whisper
"Je t'aime, boy"


(Hmmm... får man citera en låt om en affär mellan en fransklärare och hennes elev i ett inlägg om en sjuttonåring?) :)

And you'll make me smile by really getting into the swing

Ja du, Erlend. Du får mig att le.
Stort.
Varje gång.Even if I could hear what you said
I doubt my reply would be interesting for you to hear
Because I haven't read a single book all year
And the only film I saw, I didn't like it at all


~Kings of Convenience~

Once I started, why should I stop?

Åh. Vilket underbart i-landsdilemma jag har nu!
Jag behöver verkligen, verkligen, verkligen springa iväg och gå på toa.
Men under mina tre lager tröjor, två lager långkalsonger och ett par jeans har jag... baddräkt.
(Den låg längst upp i underklädeslådan och jag hade bråttom, okej?! Dessutom slapp jag leta upp ett linne, "två flugor i en smäll", tänkte jag.)
Det är svårt att gå på toaletten med baddräkt på sig.
Det här betyder att jag måste ta av mig alla kläder, och förutom att vara fullt påklädd sitter jag dessutom ingosad i ett täcke, eftersom det är svinkallt härinne (eller, jag tycker att det är svinkallt).
Orka klä av sig när det är iskallt!

Lösning:
Klä av mig naken, kissa, kasta mig in i duschen och drunkna i kokhett vatten.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah.

(Jo, jag har gått på toa tidigare idag. En gång. Då klädde jag av mig. Men då var det lugnt, för det var inte kallt där.)

Let's make believe that we are wealthy for just this onceI wish the world was flat like the old days
Then I could travel just by folding a map
No more airplanes, or speedtrains, or freeways
There'd be no distance that could hold us back

There'd be no distance that could hold us back

Fake it 'til you make it

Jag försov mig just något alldeles förskräckligt.
Jag hatar när det händer. Det får mig att känna mig totalt värdelös.
Som att jag saknar både disciplin och ambitioner.

Mitt självhat vägdes som tur är upp litegrann av det
otroligt rara inlägget i CONSPICERE, bästa Sofia Dahléns blogg.
Hahahahahahaha!
Den där bilden hade jag totalt glömt bort.
Det där var tider det.
"Annikas hemmagjorda fejk-Gucci-kampanj"...
Ganska ohämmat.


Do you cry out in your sleep?Jag väntar. Och längtar.
Ängligt.
Jag vill skriva "det kan inte bli annat än magi!",
men jag vet att det inte stämmer.
Låt det bli magi.

Joy Division förtjänar ingenting mindre.

OM jag kommer in? Jag kommer knappt UT!

Alla verkar ha fallit hals över huvud för Parlamentets nytillskott Björn Gustafsson.
OJ vad jag förstår dem.

They do come true.Jajajajajajajaajajajajajajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Jag är en hopplös romantiker - precis som
Patrick.

Läs om hans jakt på sin mystiska drömflicka här.

Herregud, jag blir ju lite kär i tjejen på bilden när jag läser hans beskrivning! Flickan med rosiga kinder och en blomma i håret (förlåt, sitt "fancy braided hair") som sitter på en knökfull tunnelbanevagn i New York och skriver dagbok.

ÅÅÅÅÅÅÅÅH.

Jag är så glad att du hittade henne, Patrick. Även om det inte håller. Det var ändå värt det, det känner jag på mig.

Fin som snus.

Den största anledningen till att jag vägrar fota mig själv med självutlösare istället för med den nu trasiga fjärrkontrollen är att det blir omöjligt att få snyggt fokus, eftersom jag bevisligen inte kan stå på plats flera meter framför kameran samtidigt som jag står vid kameran och trycker in knappen. Ofta vägrar kameran att fokusera alls på bakgrunden, och då är det enda som gäller att fokusera manuellt och helt enkelt chansa.
Det näst mest störande är, naturligtvis, att springa fram och tillbaka för att trycka på knappen (och alltså lämna en schysst pose, som jag kanske inte kan hitta tillbaka till). På en hedrande tredjeplats kommer att behöva vänta i 10 sekunder på att bilden ska tas, istället för att den tas ögonblickligen med fjärrkontrollen.

Åååh, nu retar jag upp mig ännu mer.

Oh well, negligén var ju tvungen att fotas i vilket fall som helst. Ni får ursäkta att bilden är dålig, jag är sur och svullen och trött.Jag fick alltså den här i födelsedagspresent av mormor, som själv insåg att det var lite oortodoxt att ge sitt barnbarn en genomskinlig negligé. Själv hade jag inte ens tänkt så långt utan trodde bara att det var en transparent klänning, och satte omedelbart på mig den över svart linne och tights. Bilden blev dock på negligén som den var tänkt från början. Vad tycker ni, den är väl ganska klänningslik? Fin som snus, i alla fall!

Och på tal om det så passade jag på att använda käkoperationen som en ursäkt att sluta snusa. Så, jag har inte snusat på en vecka, och tänker inte göra det heller. En applåd för mig! (Ja, alltså, jag applåderar här där jag sitter. Ni behöver inte applådera.)

I gotta get myself connected!

Jag är SÅ FÖRBANNAD.
Om ni inte uppskattar i-landsproblem - sluta läsa genast.
Såhär är det: fjärrkontrollen till min kamera, som är 100% nödvändig för att kunna plåta mig själv (vilket ni förmodligen förstått att jag är ohälsosamt förtjust i), började krångla för ett par månader sedan. Kameran ville helt enkelt inte reagera på signalen, och jag blev väldigt irriterad. Sedan har den blivit svagare och svagare, tills den slutligen gav upp helt för två veckor sedan. Igår tog jag mig äntligen iväg till Claes Ohlsson för att köpa ett nytt batteri till den - liksom, vad kan det annars vara för fel på en fjärrkontroll? - och var väldigt nöjd med mig själv. Ja, ända tills nu, när jag tänkte fotografera
klänningsnegligén som jag fick i födelsedagspresent av raraste mormor - och den fortfarande inte fungerar. Alltså är det något annat fel på fjärrkontrollen, och jag upprepar, vad kan det annars vara för fel på en fjärrkontroll?!

Då är det alltså bara att ta sig in till stan igen, gå till fotoaffären där jag köpte den (kvitto har jag inte heller), och... tja, de lär väl säga att jag får köpa en ny. Förlåt, med det är irriterande. Jag har verkligen inte råd, och dessutom tar det rätt många veckor att få den.

SKIT!

(Jag sa ju att det var ett i-landsproblem. Jag har ofta sådana. Det är nog för att jag bor i ett i-land.)

Problemlösning?

Nu är det flera som mailat och har problem med att bloggen "klipps av" efter ett par inlägg, och även när de velat kommentera (som det varit länge).
Det här är tyvärr inte något jag kan göra något åt. Enligt blogg.se handlar det om att webläsarens säkerhetsinställningar krånglar. Är det någon som haft problem med bloggen i Mozilla Firefox? Annars är det mitt tips för er som inte kan läsa bloggen; att kolla om det funkar bättre i Mozilla (det borde det göra). Hoppas att det löser sig för er!

When things start splitting at the seams

Igår tröttnade jag på att ligga hemma i sängen. Jag och Marcus promenerade in till stan och jag köpte lite småkrafs som jag saknat (ja, alltså, vi snackar batterier och annat spännande, gäsp). Vi träffade på Anders och Sofia som var på väg in på MQ, vilket gjorde det okej för mig också att gå in där, och självklart hittade jag vääärldens finaste klänning, på rea, förstås. Men nej då, jag köpte den inte. (Trots att jag verkligen, verkligen, verkligen ville.) Har man köpförbud så har man.

Men! Men men men! En stund senare passerade vi
Din Sko. Och där stod de.Bilden gör dem långt ifrån rättvisa.
JAG VILL HA.
VILL VILL VILL.

Tur att jag inte har några pengar.

Äsch, de är inte ens särskilt snygga. Men det är något med den spegelblanka platån som känns helt oemotståndligt. Jag kanske borde gå dit och prova dem? När jag känner hur sjukt obekväma de är (de måste vara obekväma! Herregud, titta på dem!) kommer jag definitvt sluta sukta och istället koncentrera mig på viktigare saker.

Alla små begrepp blir svåra att hålla isär

Du frågade mig nån gång
Hur jag tycker du ser ut
Jag sa "bra"
Och du undrade om jag verkligen menade det jag sa
Så jag sa "ja"

Det är när du tystnar ett tag
Det är när du tittar på mig
Jag måste tänka mej för
Ibland önskar jag att du inte såg ut som du gör
Det finns ingen som Jakob.
Ingen ingen ingen ingen ingen.

Ibland har jag svårt att förstå att det finns människor där ute som varken har lyssnat eller vill lyssna på ...och stora havet.
Sedan påminner jag mig om att världen inte kretsar runt mig och min smak.
Men det är lätt att glömma. Speciellt när det gäller Jakob.

Alla tror att det väntar en vänlig famn

Släktparty på bloggen!

Farfar, farmor, och papps.

Och hennes kläder följer inga enkla lagar om obalans

Ni har väl inte glömt att rösta på er favoritoutfit i Hanna Fridéns outfittävling?

Själv tyckte jag att det var sjukt svårt att bestämma mig, måste jag erkänna...

Helgen har varit underbar, trots äcklig smärta i munnen. Svullnaden har börjar gå ner, jag ser nästan ut som mig själv igen!
Hurra för det. Hurra, hurra, hurra, hurraaaaa.

Förresten hatar jag mig själv för att jag inte köpte biljetter till Cure på Hovet medan de fortfarande fanns kvar. HATAR. Jag antar att jag liksom hoppades att någon som inte är lika pank som jag skulle komma på att de skulle köpa biljetter i present till mig. Ja, jag vet, det var extremt dumt. Jag vet.

We'll cause a scene, like lovers do on silverscreens

Haha, vilken överraskning: ingen går in och läser min blogg när jag inte skriver något! :)

Idag fick jag veta att min mormor läser min blogg ibland (vilken ära!), och därför vill jag passa på att tacka henne återigen för de fina handskarna och den uuunderbara klänningen jag fick i födelsedagspresent!

Det ligger faktiskt något lustigt i att få en genomskinlig negligé av sin mormor, och bli överlycklig för den fina... klänningen. "Ja, okej, det är kanske egentligen inget en mormor ger sitt barnbarn, utan kanske mer något man ger sin... älskling", sa mormor glatt.

Well, mormor: jag älskar den. Jag har den på mig just nu (som klänning, med linne och strumpbyxor under). Och nu ska jag äta nyponsoppa med vaniljglass!

Go on and fool me

Som ni kanske har märkt så tar jag en bloggpaus över helgen. Min älskling är här i Norrköping för att ta hand om mig, och då hinns bloggande helt enkelt inte med. Vi ses igen på måndag, sweethearts.

Why do the people in the country wanna look like the people in the city?

Here's why.

Jag är verkligen glad att jag så oerhört sällan går ut.
Speciellt nu när jag ska flytta hem till Stockholm i februari.
Jag skulle känna mig så fruktansvärt tråkig och menlös, det är ju alldeles tydligt, speciellt när man kollar in Ivan Nuñez "Helgens rätt i Stockholmsnatten".

Eller... jag får väl fortsätta att hänga på sunkhak à la Söderkällaren. Där brukar det räcka med ett par någorlunda hela och rena jeans för att känna sig som en glamourprinsessa (och då menar jag inte hon Karolina What's-Her-Name).
Sunk. I love it.

I'm so sorry I couldn't love you enough

Jag såg precis nya Americas Next Top Model-avsnittet, och tänkte skriva något spydigt om det lustiga i att både de svenska och amerikanska tjejerna spelade in musikvideor i gårdagens avsnitt (det lustiga skulle ha varit den ganska skrattretande kvalitetsskillnaden mellan de båda videorna).

Men... när jag letade upp videon på YouTube för att posta den här upptäckte jag att alla de amerikanska Top Model-tjejerna är bortklippta ur
Enrique-videon de spelade in. WHAT?! Eller snarare, själva scenerna är med, men med andra tjejer. Alltså har de spelat in scenerna flera gånger vid samma tillfälle fast med olika tjejer, och av någon anledning inte använt ANTM-tjejerna. Jag funderade på om det kunde vara för att videon kom ut innan avsnittet sändes eller något, men i så fall, varför låta dem vara med alls?! Och de gjorde ju bra ifrån sig, några av dem i alla fall, så varför byta ut dem?

Jag fattar ingenting.
Heather som var så bra (som alltid).

Snart: NYA GOSSIP GIRL! (Förlåt Erika, jag kan inte hjälpa min obsession. Love me anyway?)

What can I do?

Tanken på att bli uppringd på jobbet och få veta att ens son eller dotter blivit ihjälskjuten i skolan...

Vore jag bara religiös skulle jag be för offren, deras familjer och vänner, och för mördaren själv.

Jag försöker nog det ändå, faktiskt. Bara utifall att.
Eftersom det inte finns något annat jag kan göra; inget alls.

As we talk until late at night, I'll be right here until you're all right

Ibland gör The O.C. mig ledsen utan någon egentlig självklar anledning.
Det är Chinos* fel.
Jag tar alltid illa upp när de är i Chino, och ljuset är gult och kornigt och alla människor är olyckliga.
I Tarzana, där min pappa och syster bor, ser det ut exakt som i Chino. Samma skokartongsliknande hus, samma små inhängnade bakgårdar med samma bruna, uttorkade gräsmattor.
Och ja, min familj har problem, inte helt olika de problem familjerna har i Chino.

Men jag vill liksom inte tänka att de är olyckliga.
Speciellt inte syster. Min kärlek. Som jag är alldeles för långt ifrån för att kunna hjälpa om allt bara går utför.

*Chino är en stad i Kalifornien och den plats där karaktären Ryan i The O.C. är uppvuxen och bor innan han blir adopterad av familjen Cohen och flyttar in hos dem i snorrika Newport Beach i Orange County. I serien framställs Chino som en väldigt fattig och hårt kriminellt drabbad stad.


"She looks pretty good... for a dead girl!"

En mycket vis flicka påpekade nyss i en kommentar att jag faktiskt kommer att bli bra. Att min läkningsprocess inte på något vis är någon livshotande sjukdom.
Det var en bra kommentar. Jag kände mig skyldig och lättad, och blev naturligtvis gråtfärdig vid tanken på dem som inte är lika lyckligt lottade.

Bara en fundering: Jag ser igenom alla avsnitt av The O.C., eftersom jag och Fanny skriver vår kandidatuppsats om serien. I nionde avsnittet av första säsongen börjar de skolan för hösten, och alla pekar och skrattar och skvallrar om att Marissa nästan dött av en överdos nere i Tijuana under sommarlovet.

Jag förstår ingenting.

Jag har själv blivit utsatt för extremt mycket skitsnack, men det där är verkligen inte något jag känner igen. Okej, det finns massor av elakt de skulle kunna säga om det hela, av typen "jag slår vad om att hon egentligen inte alls tog en överdos, hon vill bara ha uppmärksamhet, patetiskt"... Men hur realistiskt är det att de pekar på henne och skrattar och säger "hörde ni att hon överdoserade och nästan dog? HAHAHAHAHAHA!" Eeeh... ja, det var ju lustigt? Sedan när blev det ett skämt att försöka ta livet av sig?

Antingen så har jag missat att de har sjukt konstig humor i södra Kalifornien (det är ju i och för sig min lillasyster ett bra exempel på, haha), eller så var manusförfattarna bakis när de skrev det här avsnittet.

Om jag svälter ihjäl får Sanna och Louise ärva min garderob, aka I'm such a draaaama queeeeeen every time time time we meetOm ni bara visste hur mycket jag längtar tills jag får börja äta mina pulversoppor. Än så länge är det förbjudet, tyvärr, eftersom de innehåller fasta bitar.

Det jag ätit de senaste dagarna, och nu spytt upp (thank you very much), är följande:
- fil (för att slippa kräkas av medicinen, det var en bra idé men funkade sådär i praktiken)
- drottningkräm med mjölk
- en väldig massa måltidsersättningsdrycker (efter de lyxiga färdigblandade från Allevo som ni ser på bilden fick jag gå över till Naturdiets chokladpulver som man blandar med vatten. Smakar som om man blandat Oboy, salt och vatten, för er som aldrig testat.)
- välling

...

Japp.
(Jag har inte känt mig sugen på nyponsoppa, av någon anledning.)
Och nu har jag alltså ingenting i kroppen, inte ens vatten.
Mitt illamående slåss just nu mot min hunger. Det ska bli intressant att se vem som vinner.

PS. Jag har fått liggsår på höger armbåge. DS.

"HALLÅÅÅÅ, DET ÄÄÄR SYND OM MIG!!!"Åh men suck, jag är så töntig.
Jag borde verkligen bara vara tacksam för alla fina människor som sympatiserar med min äckliga operation... men min självömkan tar ändå överhanden, och jag skäms.
Såhär är det: Den här veckan har väldigt många skrivit och berättat att de vet hur det känns för mig just nu. Vissa har genomgått liknande operationer, vissa har haft det betydligt värre, men vissa - vissa har dragit ut visdomständer. En kille på Facebook tjatar om att han gjort "precis samma sak" och att han "hade ont i flera dagar". Jag försökte förklara att jag också dragit ut en visdomstand, och det gjorde lite ont men blev snabbt bra, och att det inte är samma sak som mina operationer. Nu när jag blivit otroligt dålig och bara kräks och blöder skrev han "kanske du borde gå till tandläkaren och låta dem kolla upp om det är infekterat?" blev jag sååå trött och skrev bara "man opereras inte hon tandläkaren utan på sjukhus, av en käkkirurg, och det kommer fortsätta att göra ont i veckor, okej?!" Extremt omoget. Jag borde se till att skaffa lite perspektiv igen, det här är ju tragiskt. Jag vet inte riktigt vad det är... kanske att eftersom jag ju också dragit ut en visdomstand och vet att det inte är så jobbigt måste ju alla tro att jag överdriver så sjukt mycket när jag klagar hela tiden.

Men förmodligen överdriver jag ju också. Min mamma har alltid sagt att jag har smärttröskel som en grop.

(Om det inte var så att han inte förstår svenska hade jag aldrig vågat skriva det här, så fånig är jag. Eller så kan vi se det som någon skruvad form av respekt - jag vill ju inte göra honom ledsen, bara få utlopp för min självcentrerade irritation.)

Now you know

För ett rätt bra tag sedan nu skrev jag om att jag ville bli av med kläder jag inte använder. Jag skrev också att jag var beredd att ge bort dem till den som vill ha dem. Och sedan... sedan har ni inte hört mer om det.
Nu tänkte jag berätta varför.
Jag har varit nere i förråden massor av gånger och gått igenom påsar och flyttkartonger, och naturligtvis hittat mängder av kläder jag förmodligen aldrig kommer att använda igen. Men... problemet är att de, seriöst, inte är något att ha. Jag vill inte lägga ut dem på bloggen och säga att ni får dem om ni vill, för det vill ni inte. De är fula, skrynkliga, omoderna; de är billig skit.

De dumpas förmodligen på Myrorna när det är dags att flytta nästa gång.

Nu vet ni det.

"Do that scene where everyone gets AIDS!"

Jag började må så fruktansvärt illa, nej, jag gjorde det redan när jag vaknade.
Jag försökte hålla mig i flera timmar.
Det var fruktansvärt.
Till slut gick det åt helvete, och jag kräktes mer än jag gjort i hela mitt liv.

Seriöst, det var precis såhär:"You gave up on life, didn't you?"

What am I without you?

Oooooooooooooooookej.

Det
här är ju bara sjukt läskigt.

Känsliga läsare varnas!

I can't be too late to say that I was so wrong
Minst sagt!

Mitt så kallade liv.

Hej ångest.Ja. Jag hittade skolkataloger.

When the people in the city aren't the slightest prettyAbsurt nog går det utmärkt för mitt ansikte att fastna på bild utan att svullnaden
syns särskilt mycket. I verkligheten tar den över hela mitt utseende, men på bild... ja, då tar svullnaden ett steg tillbaka, och jag ser ut som Mig Själv. En väldigt, väldigt trött, sliten version av mig själv, men ändå. Har jag tur har svullnaden hunnit gå ner om en vecka - jag ska på möte på nyhetsbyrån där jag jobbar som moderedaktör (första gången jag träffar dem, ska bli kul!) och på möte på produktionsbolaget där jag ska ha min praktikplats i vår (jag är sanslöst excited). Båda mötena känns som att de skulle vara lite trevligare om mitt ansikte inte såg ut som en badboll.

Best news ever:
Imorgon kväll kommer min Marcus hit och tar hand om mig.
Jag hade behövt honom hela veckan, men bättre sent än aldrig.
Älskling, skynda.

(Jag var tvungen att ta en riktigt osmickrande bild så att ni kan få se hur svullnaden faktiskt ser ut. Den finns
här.)

Go, now. GO!

Jag har tio minuter kvar på det allra sista avsnittet av My So-Called Life. Jag vill inte se klart. Jag kan inte hantera det faktum att det inte finns fler avsnitt av serien, att jag inte får veta vad som händer! Att de bara lämnar alla historier, alla problem, alla lösa trådar. Det är inte okej, det är långt ifrån okej!

Sitter i en hel evighet på imdb och Wikipedia och läser om skådisarna, vad de gör nuförtiden, vad de haft för sig de senaste tretton åren.

Och så funderar jag på vad jag gjort de senaste tretton åren.
Kommer naturligtvis (?) osökt in på döden.

Kanske är det lika bra att se klart istället.

Vill ni nostalgitrippa lite? Go ahead:


Heja Abbe.

Abbes pappa skriver:

Pepp pepp! Du mår snart bättre.

Vill du sätta din visdomstandsoperation i lite perspektiv, kan du hälsa på hos Abbe. Han har också opererat sig.


Nu i efterhand känner jag att det nästan var en dålig idé att på hos Abbe för att sätta min visdomstandsoperation i lite perspektiv.

Det gör ont i hela mig nu, inte bara i munnen. Att jag gråter likt ett litet barn är inget ovanligt när det gäller mig, men jag kan lova er att gråten är mer hjärtskärande än vanligt.

Jag läser länge. Om Abbes hjärta. Om operationen. Om hur mycket han tycker om glass, men inte sjuksköterskor - såvida de inte kommer med glass, förstås.
Jag läser det här inlägget:

"Nya ord.

Abbe har utvecklat sitt ordförråd den här veckan. Tyvärr är det följande ord:
- Aj aj aj.
- Oj oj oj."

...och det känns så fruktansvärt orättvist.

Okej, jag aj:ar och oj:ar mig likförbaskat här hemma i sängen.
Men Abbe klarar att kämpa på, Abbes föräldrar och syskon likaså, och då får jag verkligen ta och bita ihop (inte bokstavligt då, för det går inte), jag också.

Hälsa på Abbe du också.

"You're doing good, girls!"

Eftersom jag verkligen inte har något bättre för mig har jag bestämt mig för att ge Top Model Stockholm en chans. Ja, även kallat Sveriges sämsta program. Varsågod, Top Model Stockholm: överraska mig positivt!

Klarar någon av att se det programmet?

Ah, de ska spela in musikvideo. Minsann.
Hahaha, koreografen kom inte ihåg namnet på sin assistent!
This is fun.

...

Men visst, fortsätt att klaga på Jenny, den enda som har någon form av modellpotential. Suck.

JAG BEHÖVER GODIS!!!

...

...och så åkte hon ut. Vad skönt, då behöver jag aldrig mer se programmet.

For the hanging out

Januari 2007November 2007Klätterapa + fotoapa = jag.

Everything looks perfect from far away

Ännu en gammal... från min korta men intensiva period som blondin!Som ni ser så finns det en anledning till att jag snart återgick till min naturliga mörkbruna hårfärg. Jag liksom... försvinner i blont.

Hur kan tankar va' så små?

Vår grupp har skaffat oss en projektblogg där det är tänkt att vi ska hålla handledare och opponentgrupper uppdaterade om vad som händer med vår kortfilm. Helt ointressant för alla andra, men men - det mesta i min blogg är ju också ointressant för alla andra!

Förresten insåg jag nyss att det snöat i Norrköping. Snöat. Och här inne ligger jag medan tiden rinner iväg.

Peppa mig! :)

Haha, snacka förvånad jag blev när jag gick in på Hanna Fridéns blogg och möttes av mitt eget plutiga ansikte! Trots att hon själv ligger hemma och är sjuk tillägnade hon min värdelösa, trasiga käke (som dessutom vägrar läka och blir sämre istället) ett eget pepp-inlägg.

(GOD, I MISS MY FACE.)

Tack snälla Hanna, det där värmde! <3 Bli frisk du med. Nu.

There's nothing I can do for you that you can't do for yourself

Åååh... Gamla bilder is the shit.


Make Up Store

Nu ligger mitt inlägg om Make Up Stores jubileumsshow uppe på sprillans nya Collective. Jag är generös och bjuder på några fler bilder från visningen, kanske får du några ideer? Själv skäms jag nästan över att sitta här i skolan osminkad och i myskläder när jag ser de här bilderna...


Min favoritlook Porslinsfabriken - blonda lockar har aldrig varit hetare.


I'm loving angels instead, åtminstone den här ängeln. Sötare än sockervadd!
Och de blonda lockarna fortsätter att charma och, ehmm, locka.


The Mutants - tillsammans med Porslinsfabriken var de absolut snyggast, de
regerande verkligen hela showen. Sexiga och sjukt freaky.Ethnic punk, I'm loving it.
Docklooken går igen i flera av visningens teman. Det är inte ofta jag önskar att
jag hade rosa hår, men den här tjejen kan verkligen bära upp det.

Aaah. De är bara så vansinnigt läckra. Höstens snyggaste look!


But you should never be embarrassed by your trouble with living

How eyes seemed to follow you
Like a hated addiction
That beauty carved out of absolutes
You could never claim
Or even envision
Den
första person jag skrev om på den här bloggen var
MisShapes-drottningen Leigh Lezark. Världens bästa Leigh.

Nu modellar hon för H&M by Robert Cavalli, jag är inte särskilt förvånad.


I think I would call tonight
If I still had your number
Your thoughts have always laid close to mine
We were both skipping supper

Leigh Lezark - it-girl med rätt att hatas?Med tanke på att jag totalt bröt ihop och grät i ett dygn sist jag läste något riktigt elakt om mig själv på internet är jag otroligt glad att jag inte är
Leigh Lezark.

Det var min pojkvän som "upptäckte" Leigh bland vimmelbilderna på en nattklubbshemsida någon gång under 2005, och vi var både totalt fascinerade över hennes skönhet, utstrålning och stilkänsla. Då försökte jag förgäves ta reda på vem hon var. Idag är Leigh allt annat än svår att lokalisera.

För er som inte känner till henne så är Leigh en av New Yorks absolut mesta it-girls (you gotta hate that word), ofta kallad "Edie Sedgwicks arvtagerska". Hon studerar fotografi och sociologi, är född 1984, har modellat för Teen Vogue och Ben Sherman och utgör en tredjedel av DJ-collectivet MisShapes (tillsammans med Greg.K och Geordon Nicol) som startade och ännu driver klubben med samma namn. Hon har, med hjälp av sin vågade stil som är en blandning av rock/goth och svindyrt high fashion, blivit utnämnd en av N.Y.s "Most Influential" av New York Magazine, och SPIN Magazine listar henne som en av "Top 25 Under 25".Ja - MisShapes är sjukt heta just nu. I höst medverkar trion som überläckra posterboys+girl i en internationell kampanj mot AIDS och fattigdom för välgörenhetsorgansionen ONE, fotad av ingen mindre än Helena Christensen. (Andra som medverkar i kampanjen är Heath Ledger, Rosario Dawson, Naiomi Watts, Benjamin Cho och Peter Sarsgaard.)
I vår släpper MisShapesgänget en bok om New York Style. Leigh själv dyker alltsomoftast upp i tidningar som New York Post, ELLE och amerikanska Vogue.
Kontenta? Av alla New York-kids som ränner ute nätterna igenom - men aldrig utan att platta håret omsorgsfullt dessförinnan - är Leigh Lezark absolut störst. Hon hänger med Madonna, halsar öl iklädd outfits för mer än ett års CSN-lån, hon ser ut som Mariacarla Boscono - och hon är tjejen alla älskar att hata.Att googla Leigh när man, som jag, tycker att hon är en underbar tjej, kan göra en illamående. Så mycket vansinnigt elakt som skrivs om henne har jag aldrig ens läst om Miss Hilton. Skvallersajten Gawker har gjort det till en sport att spy galla över allt Leigh (som de kallar "Princess Coldstare") gör, och det cirkulerar fler sjuka rykten om henne än om någon annan jag känner till. (För att inte tala om den allt annat än charmerande "parodierande" könssjukdomstexten som inleds "Leigh Lezark, a DJ and prostitute who throws the weekly downtown dance party Misshapes, is arguably one of the most influential New Yorkers in the music industry, though few outside her circle know they're infected.")Fantastiskt nog håller Leigh huvudet högt och fortsätter att köra sin grej fullt ut, och bara det gör henne till en förebild i mina ögon. Jag förlåter henne till och med att hon poserade på The Sounds senaste skivomslag. Fram för fler tjejer som vågar stå på sig, som trampar på alla avundsjuka idioter och fortsätter att vara läskigt grymma!


I'd book her.

När jag såg den här bilden insåg jag plötsligt hur mycket jag gillar Pradas höstkollektion.
Fantastiskt fulsnygg. Precis som Iekeliene Stange, världens nördigaste toppmodell.
Tidigare har jag bara gillat knästrumporna och skorna och tyckt att resten är sorgligt tråkigt. Men nu fattar jag.OBS! Med "fulsnygg" menar jag naturligtvis att Iekeliene är äckligt übersnygg, ingenting annat. I'd book her, om man säger så.


Nej.

Idag har jag så ont att jag helt enkelt tar totalt bloggledigt.
Det dunkar bultar iiiilar värker
så att jag blir tokig
Och så känns det som att jag svälter ihjäl, trots att jag äter konstant.
Flytande föda är verkligen inte för mig.

Ni kan läsa om
Sannas nära-döden-upplevelse istället.

Wake up, young man - it's time to wake up

Jag slits mellan en slags barnslig, skräckblandad förtjusning över tanken på att lägga upp en bild på hur jag ser ut nu... och mellan en nästan förlamande fåfänga, som vägrar låta någon se mig på minst en vecka.

Jag ser verkligen förjävlig ut. Det är lite roligt, för jag vet att många av er tror att jag fiskar uppmuntrande komplimanger, men om ni såg hur jag ser ut skulle ni sätta eventuella komplimanger i halsen.

Kanske är dessa operationer en årlig påminnelse om att jag ska vara fruktansvärt glad att jag i vanliga fall uppskattar, eller åtminstone accepterar, vad jag ser i spegeln. Det är alldeles för många där ute som hatar sina spegelbilder, utan någon förskräcklig svullnad som kommer att minska med tiden.

Nu skäms jag. hemsk ser jag inte ut. Eller, snarare så är allt relativt, och jag känner mig som en bortskämd snorunge.

"Aaaaaaaaaaaaaj! Jag har ont! Buhuuuu, jag är så fuuuuul!

Det var ett fasligt gnäll. Suck it up.

PS. Jag skyller min blödighet på värktabletter och
Reign Over Me. DS.

Oh no, I've said too much

Hahaha, jag som skötte mig så bra... sen pratade jag sönder stygnen i munnen. Jag visste att min glappande käft skulle skapa problem en dag! Jag hade pratat lääänge med mamma i telefon, och tyckte att det gick rätt bra, när jag plötsligt kände hur något brast i munnen och en strid ström av blod vällde fram mellan mina läppar.

"Eh, mamma, jag måste gå!" bubblade jag, och spottade ett par deciliter blod (kändes det som i alla fall) i handfatet.

Nu sitter jag här med hela munnen full av gasbinda och försöker att inte må illa av blodsmaken.

Jag är förbannad på mig själv.

Squeeze my hand as hard as it hurts

Jag är så glad.
För att det är över nu. Över över över över.
Och för att kirurgen kom fram till att hörntanden inte skadats av visdomstanden, så den fick sitta kvar (jag var rätt skraj över hur tusan jag skulle kunna tugga utan några tänder kvar).
Men jag är också förbannad.
För att jag ska behöva ha så vansinnigt ooooooooooooooooont.
Ont ont ont ont ont.
Jag är redan fantastiskt svullen, men det känns som att det är mindre än sist, peppar peppar ta i trä.

Jag önskar att mamma vore här.
Eller Marcus.

Fanny och Jakob har varit underbara och vakat över mig medan jag legat och gnytt i sängen. När bedövningen släppte, OH MY GOD! Jag hanterar inte smärta särskilt väl, för att uttrycka sig milt. Nu har jag fått i mig smärtstillande och de har återgått till sina liv, mina underbara vänner.

I love smärtstillande. Nu ska jag se om jag är tillräckligt pigg för att se lite
My So-Called Life.

I need somebody

Nu åker jag iväg och blir uppslicead.
Jag är så jävla jävla jävla rädd.
Har ägnat de senaste tio timmarna åt att försöka stoppa tiden, men det är värst vad svårt det ska vara, då.

Tack, Jakob, för att du följer med.

Thank you stranger for your therapeutic smileVem behöver ironi?
Vem i hela världen behöver ironi, när allvar kan vara så genialiskt mycket roligare?

..."å nu går solen upp.
den är bländande."


Tack, Arla.
I 25 sekunder fick ni mig att tänka på något annat än min operation.
Tack, tack, tack.

Söt som socker, har sin oskuld kvarJag som fröken Cecilia Synd, januari eller februari 2004.
Konstig casting tycker jag själv, vet inte om jag är det självklara valet när man ska ha en tjej som "vill bli modell för Slitz" och hänger på Stureplan. Tur att det inte var jag som skötte castingen, kan man väl säga! Kul hade jag i alla fall. Inspelningen gick av stapeln dagen innan jag åkte upp till Tärendö och spelade in Populärmusik från Vittula (där jag spelar kommunisttjejen som har sex med Matti i omklädningsrummet), jag minns att jag tyckte att det var lite roligt när de skruvade på sig och frågade om det var okej med en sexscen i videon... Det kändes lite som att jag blivit placerad i ett fack, haha! (Ja, utan att någonsin spelat in en sexscen förut. Imponerande.)

Please return, return, to the person that you were

Viktor säger (23:12):
snuskigt fint rum, men borde ni inte varit fler HAHA

Tssss. Kvalitet före kvantitet, Viktor!
You're so beautiful when you smile

Angående operationen: Jag ska plocka ut två tänder, en exakt likadan operation som jag var med om för ett år sedan, fast på andra sidan. Det handlar om visdomständer som inte kommit upp (i det här fallet har den kommit upp en liten bit, helt snett, förra gången syntes den inte alls utan låg parallellt med käkbenet) och som borrat sig in i hörntanden framför. De går alltså inte att dra ut - eftersom själva tanden (inte bara rötterna, alltså) sitter fast djupt nere i käkbenet - utan måste opereras ut. Jag kommer inte att ha särskilt många tänder kvar i underkäken, om man säger så, men sen borde det i alla fall vara över. Jag drog ut den tredje visdomstanden en vecka innan den förra operationen, och jag verkar sakna anlag för den fjärde.

Låt det här vara sista gången. SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA.

Tack för att ni är så rara, tänk på mig i morgon när jag ligger i min säng och kräks blod och är uppsvälld likt Elefantmannen (-kvinnan?).

I'll kick and scream or kneel and bleed

Operation imorgon, alltså.
Jag genomgick precis samma operation för nästan exakt ett år sedan. Det var bland det värsta jag varit med om, rent fysiskt i alla fall.

Såhär såg det ut när jag kom hem från sjukhuset sist:


The greatest love of all?

"Vadå inbyggd förolämpning? Det som står är ju sant: Du skriver jävligt bra. Och din blogg består till 80 % av bilder på dej. Vilket faktiskt många ser som befriande! Varför är du så överkänslig. Det är ju sanningen! var glad att andra tjejer beundrar din o-jantighet, istället för att falla i brudfällan själv genom att bli förbannad på en vänlig kommentar. Och nej, det var inte jag som skrev den."

Jag blev inte det minsta förbannad, verkligen inte. Men, jag håller stemhårt fast vid att det är förolämpande att kalla någon egocentrisk. Att jag är egocentrisk borde ju vara självklart eftersom jag har en personlig blogg som handlar om mig, liksom alla andra personliga bloggar som handlar om personen som skriver dem är egocentriska. Dock handlade det där om att min blogg till 80% består av bilder på mig själv (har någon räknat på det?), och det är tydligen mer egocentriskt att ha bilder på sig själv än att skriva om sig själv. Det tycker jag är tråkigt. Det man menar när man kallar någon egocentrisk pga bilder på sig själv är det snarare narcissistisk man menar, och det tyder på en irritation över att man inte är tillräckligt blygsam över sitt utseende.

Jag förstod att det hela var en komplimang, och jag är glad för den, och blev alltså inte förbannad. Dock tycker jag att det är synd att man måste försvara sig, skriva att man gillar min blogg trots att jag är så egocentrisk som har bilder på mig själv i bloggen.

Äh. Glöm allt det här. Jag blev nog bara irriterad på att det kändes som att jag, som så ofta tidigare, utmålades som egocentrisk, egofixerad och narcissistisk. Det är inte direkt någon smickrande bild. Jag fattar att det inte var menat så, och det var orättvist av mig. Sorry!

Men jag lovar er, från och med imorgon kommer det att dröja extremt länge innan jag lägger upp bilder på mig själv igen. Jag ska nämligen operera bort två tänder och kommer att svälla upp som en ballong i ansiktet under ett par veckors tid, och inte göra annat än ligga och grina och tycka fruktansvärt synd om mig själv. Minst sagt egocentriskt!

Bling bling fling aka the discrete snowflake"Om du köper ett smycke, så köp något diskret", sa jag. "Något jag kan ha på mig varje dag, och som jag inte tröttnar på."
Marcus hann inte köpa något, så han bad mig att följa med och välja ett idag.
Det blev det här. En gigantiskt bling bling-snöflinga.
När Annika själv får välja, ja, då kan "diskret" ta och dra något gammalt (eller något "vintage", som
Sanna säger) över sig.

Liksom... jag har ju så sällan smycken, och då är det roligare at gå all in när jag faktiskt har det.

Mys:

"Gå och dra något vintage över dig!"

Hej vänner och bekanta;

jag har lite bloggsemester den här helgen (som de flesta helger), men jag passar på att svara på några av de frågor som jag fått genom kommentarer de senaste dagarna:

1. Den blå bikinin jag skrev om i somras är Johanna Vikmans kreation, jag skrev om den
här.
2. Min kamera är en Canon EOS 400D, jag använder standardobjektivet (18-55), ett 50mm och ett telezoom.
3. Nej, jag har inte den här bloggen för att få "personliga komplimanger", men det är verkligen inte som att jag sörjer över att jag får uppmuntran! Och ja, jag är trevlig också. Mot dem jag tycker om, åtminstone...

Kärlek, söta ni. Massor.

Det tipsas om min blogg:

"Beautiful Ones skrivs av Annika Marklund och hon är precis så egofixerad som man ibland önskar man själv var. 80% av hennes blogg består av bilder på henne själv, men när hon skriver gör hon det otroligt bra."

Haha, det är alltid roligt med komplimanger med inbyggda förolämpningar! Lite som när kursare säger "jag hittade din blogg, men HEEEEERREEEEGUUUUD vad du blir bra på bild, alltså hur gör du? HUR ÄR DET MÖJLIGT?!"

"...du pratar i telefon va?"

Kanske världens roligaste inlägg.

Jag vet inte om man måste känna Sanna för att uppskatta det?

We were young and restless

Nu ska jag och min katt-tröja gå ut och festa!
Ha en riktigt kul/skön/slapp kväll, hörrni.

Lugg or no lugg?

Okej, nu ska jag vara sjukt tjejig och modebloggig.
Ni kanske såg
"videon" jag la upp tidigare idag? Annars, kolla på den, det går fort.

Sådär.

Nu: Borde jag klippa min lugg eller låta den fortsätta växa, och ha den åt sidan som på de bilderna? Jag trivs utmärkt som den är nu och vill gärna låta den växa (men fortfarande ha den framåt naturligtvis), men samtidigt så har jag haft lugg i en halv evighet och vet inte riktigt om jag kommer att vara jag utan den. Ni som tycker att jag är väldigt töntig som ber om smakråd vad gäller mitt hår behöver inte svara, men ni andra, säg vad ni tycker!

Alltså: Som på bilderna? Eller klippa av den?

Someone, they should have warned you

Inatt gick jag upp på vinden och lekte. Det blev så många fina bilder att jag inte hade hjärta att välja, och jag ville inte ta upp för mycket plats i bloggen med dem. Därför blev det såhär; en slags blandning mellan videoblogg och vanliga outfitbilder. Hoppas att ni tycker att det är något att ha!

getting old from lack of playing
(Låten är
Band of Horses "No One's Gonna Love You".)

T-shirt, Fifth Avenue Shoe Repair
Linne/klänning, H&M
Bronsfärgade tights, H&M
Skidsockar (från något skidmärke antar jag?)
"Ekologiska" kängor, Vagabond

Trick or treat?

Det knackade nyss på min dörr.
Jag fick lite panik. Jag väntade inte besök. Jag vill inte ha besök, inte oväntat i alla fall. Sådant är överskattat, liksom Gevalias kaffe.

Jag funderade på att inte öppna.
Men det kunde ju vara något viktigt. Så jag gjorde det ändå.

Utanför stod tre småflickor med någon form av svart sot i ansiktet och pep;
"Bus eller godis?!"

Jag ville verkligen inte ha något bus.
"Men shit", sa jag, "håller man på med sådant i Sverige? Jag har ju inget godis! Eller vänta, vill ni ha fin choklad?"

Det ville de. Så de fick den fina belgiska chokladen som kom med blomarrangemanget som avlämnades av ett bud hemma hos mig imorse. Från min allra bästa mamma.

Barnen blev glada, jag fick stänga dörren om mig igen, och blev också glad.

Förlåt, mamma, att jag gav bort chokladen. Men det var liksom det eller en fryst kanelbulle.

with a girl in every corner of the worldDagens presenter:

Middag + öl på Världens Bar
En dosa snus
Tre paket kakor
En burk kolor
En barnparfym med Belle på. Ja, Belle från Skönheten och Odjuret, alltså.
+ någonting ännu okänt från min kära mormor (har inte hunnit hämta ut paketet)


Stort tack för alla rara gratulationer, snälla söta ni!

Annie swore she only loved me tonight I saw her in his back seat

Now it's prom night, Annie
And I'm dancing by myself
Alone and freezing
And dancing by myselfI stand alone by the punch bowl
Watching couples dance along
To a lousy band
And to awful tunes
I guess they'd be better if I heard them with you

It's been twenty years this Sunday


Foto: Johan Gustafsson
Montt Mardié - Metropolis