...och du ska ha ditt!

Jag blir ständigt lika fascinerad av hur otroligt högt modebloggars underhållningsvärde verkar vara för så många människor. Jag kommer ofta via länkar in på bloggar som jag snabbt kollar igenom för att se om det finns något som intresserar mig, jag letar efter någon typ av personlighet, och allra oftast blir jag besviken. (Det har absolut ingenting att göra med vilka bilder man lägger upp - självklart kan det vara rätt bekvämt att lägga upp eller länka till någon typ av bilder i en modeblogg, men jag menar inte att man måste ha bilder på sig själv för att vara personlig.) Inlägg efter inlägg fyllda av sådant som inte intresserar mig, och som jag har svårt att förstå att någon intresserar sig för eller inspireras av. Varje gång blir jag lika uppriktigt förvånad när jag ser att varje inlägg inte får tio, inte tjugo, utan ofta uppåt femtio kommentarer! Så oerhört många människor sitter alltså och inte bara läser, utan kommenterar alla dessa bloggar!

Exempel:

"Jag har rosa nagellack idag, känner mig så sommarfräsch!"

---Bild på de målade naglarna---

Kommentarer

Postat av: A
Guuud så sött med rosa nagellack!

Postat av: B
jag har samma färg på naglarna... snyggt!

Postat av: C
Rosa naglar är fint

Postat av: D
Jag vill också ha ett snyggt rosa nagellack

Postat av: E
Vad fint!

Postat av: F
Du passar i rosa naglar

...och så vidare, och så vidare, i all oändlighet (nåja, nästan).
Okej om de flesta inläggen i bloggen var annorlunda, och att de där inläggen bara fanns där för att... ja, för att personen ville visa upp sina naglar och inte hade lust att skriva om något annat. Men i de flesta av de där bloggarna ser ju alla inlägg ut så! Vem orkar engagera sig? Shit, jag är sjukt fascinerad över att ni fortfarande finns, ni som läser min blogg! Men jag är åtminstone öppen med att det är
Fatale som gäller för mig nu och att min blogg mest är en bonus (och ett sätt att få er att komma ihåg Fatale, haha). Om jag endast och enbart lade upp bilder på läppstift eller trosor eller bikinis eller vad det nu än må vara och jag skulle få femtio kommentarer per inlägg skulle jag bli extremt förvånad.

Vad är det med det lättsmälta, opersonliga som går hem så klockrent hos bloggläsarna? Jag säger absolut inte att det är något fel på den typen av bloggar, jag har bara själv så svårt att se vad som är så spännande med dem.

Men eftersom jag vet hur mycket bloggläsare älskar sådana inlägg:

Jag har rosa nagellack idag, efter ett par dagars nötande och i kombination med mina sönderbitna naglar känns det härligt punkigt. rätt i sommar, girls!EDIT

"I get your point, men du är lite så också..."
Det var det dummaste jag har hört. (Okej, inte det dummaste, men ändock extremt dumt.)
Visst, jag lägger upp korta inlägg, eftersom jag inte längre har en aktiv blogg - precis som jag skriver i inlägget. Däremot får jag inte femtio kommentarer när jag skriver att jag är skittrött på att skriva uppsats. Och det är jag glad över, det ger mig hopp om att människor faktiskt har något annat att lägga sin dyrbara tid på.

I melt away with the last snow

Kan man vara trendig med gott samvete?

Det diskuterar jag idag på Fatale.


When everything is lonely I can be my own best friend

Okej, att städa är inte det roligaste jag vet.
Men det är extremt skönt när det är klart.
Det är i alla fall vad jag försöker intala mig!

Jag lyssnar på Bright Eyes och Pet Shop Boys på högsta volym och försöker tänka att allt inte är så jäkla dåligt ändå.

Trots att jag saknar
perspektiv.
Eller kanske just därför?

Just keep going to the bathroom, always say you'll be right back

Out of line

Jag är så sjukt trött på alla dessa köer! Ta del av min ilska och mitt något orealistiska förslag på lösning på Fatale, och kom hemskt gärna med egna idéer!

Dance like noone is watching

Snygga poser i all ära - många av de vackraste bilderna tar man ändå när människorna på bilden inte vet att de blir fotograferade. Det blir en helt annan känsla, en naturlighet, någonting autentiskt och väldigt rörande.

Lalehs publik på Hörsalen i Norrköping igår, fångade i vimlet.
Att ignorera eller inspireras av.


You would hardly recognize me, I'm so glad

Jag lyssnar på Ace of Bases debutskiva efter en kommentar på Fatale som väckte mellanstadienostalgin till liv. Modevisningen gick helt okej, träffade på Markus Krunegård där och tog en snabb kaffe med honom och hans kompis, som hade en sjukt snygg jacka på sig. Attans att jag inte fotade, hade ju kameran med mig och allt!

Nostalgin har dessutom fått mig att göra ett litet photoshoot exklusivt för bloggen, WOW! :) Alltså - det här kan ni inte se på Fatale.

Och jaaaa, jaaaaaaaa, jaaaaaaaaaaaaa - jag gillar att fota mig själv! Hurra för mig!

JAG = GEEKY.Men jag har i alla fall schyssta nyckelben.Dags att klippa luggen? No way!Vettefan vad jag är så glad över.In bed with Annika! Yeah.
(Klänning från Vero Moda, silvertights från Vila, mössa från H&M, glajjer från Iguana Vintage Clothing.)

I believe your most attractive features are your heart and soul *kräkas*

VI ÄR FÄRDIGA MED VÅRT SKOLPROJEKT.
Jag kan knappt fatta det! Uppsatsen är inskickad, filmen upplagd. Nu återstår bara alla presentationer, granskningar och oppositioner. Gaah. Men det känns ändå sjukt skönt. SJUKT.

Tre tjejer i min klass har gjort ett projekt om
Fair Trades rättvisemärkta kläder, och ikväll har de en modevisning där de visar upp olika outfits för att bevisa att "man kan vara trendig och ändå handla rättvisemärkt", ungefär. Det största problemet med det hela enligt mig är att kläderna inte känns trendiga alls, men å andra sidan har jag ganska bestämda åsikter om kläder som jag vet att verkligen inte alla håller med om. Jag ska i alla fall vara med och gå visningen, klart att man ställer upp för sina klasspolare, och det är ju för "a good cause". Jag tror på karma, förstår ni. Jag, Earl Hickey och Savage Garden-killarna.

Bästa låten just nu är helt klart Pet Shop Boys - >>Flamboyant<<. Den spelas i stort sett oavbrutet hemma hos oss!


Allt annat än camera shy!Alla är vi barn i början!

Kolla in den lilla linslusen på Fatale...

This spring has been the weirdest one this far

Eftersom ändå alla läsare föga förvånande övergett min blogg nu när jag skriver hos Fatale istället kan jag lika väl börja lägga upp precis vad som helst!

Lite bilder från i höstas...


Eeeeh. Jag tror att vi var fulla.


Pop til you drop!
Zööötaste Zååfiiaaa och moi!

Are there bars in heaven?

I dagens Fatale-inlägg ägnar jag mig åt att bränna alla broar när det kommer till att någonsin jobba för det lokala gratismagasinet React. Ni får dessutom ta del av tio fantastiska etikettråd!


Once I've started why should I stop?

Åååh... jag älskar Sofias shoppingtipsFatale idag. Det är precis sådant jag behöver läsa nu när min enda inkomst i sommar bli tre tusen spänn i skatteåterbäring. Missa det inte!


You've got to do what you should

Dagens outfit ligger upp på Fatale!
Och jag skriver uppsats så att fingrarna blöder (nåja). Nu jävlar ska vi bli färdiga.

Kunde vi inte valt något lättare ämne? Typ... Top Model? :)EDIT: Haha, tack för frågan, Sandra! Vårt ämne är så jäkla tråkigt att jag inte tänkt på att skriva ut det - eller, det låter i alla fall extremt tråkigt. Vi gör en metodologisk studie där vi diskuterar fördelar och problem med kvalitativa intervjuer. Yay!

It was all yellow


...and you get what you deserve. YEAH-YEAAAH!

Usch vad tråkig jag kände mig på inflyttningsfesten ikväll. Det var så många härliga, intressanta människor där, och ändå var allt jag kunde göra att sitta i en fåtölj och gäspa. Jag förstår inte att man kan bli så oerhört slut av att skriva uppsats - jag känner mig verkligen helt utsliten, inside and out. Att blogga är på gränsen till omöjligt, jag orkar inte tänka, inte formulera meningar. Om jag inte ansträngde mig skulle mina blogginlägg förmodligen se ut såhär:

OUfhhsugfia Jdg as fpfgj LFKf !!!!!!OFJOPUIF dkk fh dapg jb.FK ?Q%#/89w46t

...och det är kanske inte så överdrivet kul att läsa.

Idag gick jag förbi två män i trettioårsåldern påväg hem från skolan. Den ena bad mig att gifta mig med honom, och blev skitsur när jag inte svarade. VAD SKULLE JAG SVARA, hade han tänkt? "Eeeh, tack men nej tack, jag känner mig inte redo att gifta mig?" "Visst, när var och hur?" "Du är inte min typ"?
Dessa förbannade
kilklackssandaler, de är riktiga karlmagneter! Alla giftaslystna kvinnor borde genast bege sig till Skopunktens realådor och rota fram ett par...


I blame it on myself

Jag vet att många tycker att det är fult med strumpbyxor eller leggings under shorts, men jag kan inte hjälpa det - jag tycker att det är skitsnyggt! Både i glammigare sammanhang och tråkiga dagar som idag, när det bara ska skrivas uppsats. Vad tycker ni?

Hela dagens outfit ligger uppe på Fatale...Yez, jag hinner se ett Top Model-avsnitt innan jag går till skolan! Jag håller på att se om fjärde säsongen, en av mina favoritsäsonger, eftersom jag älskar både Naima och Kahlen som kommer etta och tvåa. Jag tycker faktiskt att jag förtjänar att krypa upp i soffan med en kopp choklad och bli underhållen av tv-dramatik, jag är i stort sett aldrig bakis eftersom jag så sällan dricker, men igår blev det en eller ett par öl... och jag känner mig lite sådär idag. Ikväll är det inflyttningsfest som gäller, det får nog bli saft och kakor för min del...

Vad ska ni göra ikväll?

So damn slow

Dagens outfitHela outfiten och fler bilder ligger uppe på Fatale.se!

Oh, what can I do?

Hur kul är det att bli kär i Drömprinsen, och tvingas nöja sig med hans söta men tråkiga, oambitiösa player till syssling?
Det handlar mitt inlägg på Fatale om idag...


Bananas are for Monkis!

Överallt snackas det om Monki. Pinsamt nog har jag aldrig varit där - så jag bestämde mig för att kolla in kläderna på nätet istället för att se om butikerna kommer att bli mina favoriter också. Kolla in resultatet på Fatale!Igår gick jag i skolan mellan 09 och 22:30, så jag bestämde mig för att jag faktiskt får vara ledig den här förmiddagen. Jag lov i sängen till kvart över tio, nu håller jag på att fixa håret, innan jag ska vara i skolan klockan ett ska jag och Marcus ner på stan en liten stund (första gången på en månad för fattiga mig)! Yaay. Jag tänkte att om jag råkar se något 49-kronorsplagg kan jag kanske köpa det för att stilla mitt begär...

Little China girl

Jättesöt kommentar:

evelina om Come with me!

det är klart att du ska fortsätta skriva här!
man kan ju säga att det här är din personliga och Fatale ditt "jobb"? Jag tycker att du gör båda delarna mycket bra och jag följer båda två.


Så har det varit, Evelina! Men - jag vill inte ha det riktigt så. Jag vill lägga mindre tid på meningslöst bloggande som bara tar energi, och lägga krutet på det som känns viktigt! Jag vill att
Fatale ska kännas som både seriöst och personligt, beroende på humör. Idag är det personligt som gäller på Fatale! Jag har upprepade gånger blivit ombedd att visa upp bilder från mitt år i Shanghai, och idag är det total egomani från min tid i Kina. Kolla in allt här!


Come with me!

Kommentar:

det är inte så kul att läsa din blogg längre. du gör bara massa länkar till det där fatale. lägga ner bloggen och bara satsa på det kanske??

En helt befogad kommentar, tycker jag, men jag vill ta tillfället i akt och säga igen: Jag kommer inte att "lägga ner" Beautifulones, i alla fall inte i bemärkelsen "radera" eller "aldrig mer skriva". Man vet aldrig vad som händer, och jag ser ingen anledning till att lägga ner min blogg. Däremot har ni all rätt att sluta läsa den - jag bloggar ju numera dagligen på
Fatale, vilket tar upp all den lilla lediga tid jag har. Dock vet jag att väldigt, väldigt många av våra underbara läsare på Fatale går in på sidan genom min blogg, och därför länkar jag här!

Jag bloggar inte annorlunda på Fatale, jag har bara flyttat - ni kanske tycker att jag skriver mindre, men jag hade inte skrivit mer om jag bloggat på Beautifulones, jag har helt enkelt inte tid eftersom jag är i skolan från tidig morgon till sen kväll. Vi har så otroligt mycket att göra, och jag måste låta skolan gå före bloggande. Nej, hade jag inte haft Fatale hade jag nog knappt bloggat alls de här månaderna, men jag vill så gärna att Fatale ska bli bra att jag tar mig tid.

Vill ni sluta läsa får jag tacka så mycket för att ni alls läst min blogg, vill ni följa mig på Fatale istället är jag hedrad!

You know our names and you've been to the show

Ååååh... Beckmans har haft examensvisning, och jag kunde inte vara där! Pavel Maira var som tur är där och fotade för Stureplan.se - ni kan se alla underbara bilder här. Hanna Fridén har dessutom skrivit ett inläggFatale, kolla in!


Modellmani!

Fatale förutspår jag idag vilka som blir Sveriges framtida toppmodeller - ja, om jag får bestämma, alltså! Gå in och läs här.Vi sitter i skolan och jobbar, jobbar, jobbar. VI HAR EN KRIS. Hur ska vi lösa alla problem? Hur ska vi hinna bli klara?! Jag förstår inte hur det ska gå till, men på något sätt kommer det att lösa sig. Även om det blir fruktansvärt fult och dåligt på alla sätt kommer det i alla fall att bli någonting, och det får räcka just nu. Kris och panik.

Tonight I'll have to leave it

Photo mania från Shout Out Louds i torsdags!


It took years to discover, but just this evening to forget

VÄLKOMMEN, CAROLINA!Vi har äntligen fått tillskott i Fatale-gänget. Alldeles underbara Carolina Engman, som ni kanske känner sedan tidigare från Fashionsquad, bloggar från och med idag hos oss på Fatale. Jag tror och hoppas att hon kommer att komplettera oss andra perfekt, och det ska bli extremt kul att se vad hon hittar på!


Keep your filthy paws off my silky drawers

Läs om coola, grymt duktiga Sandra och inspireras på Fatale.se!


Allt är förlåtet

Jag må vara svag och sakna integritet eller whatever, men jag är bara så otrooooligt lycklig över att få se Mischa igen att jag kommer att räkna dagar (nåja) tills "St. Trinians" släpps. Jag skiter i att hon dödade The O.C. (eller, okej, jag försöker glömma bort det), jag kommer att se filmerna och låtsas att det är Marissa som återuppstått.

JAG VILL BARA ATT MARISSA SKA KOMMA TILLBAKA!


With eyes that dance around without their clothes

Idag drar jag igång en ny artikelserie på Fatale.se. Det handlar om att jag, alla syslöjdslärares skräck, ska ta tag i min barndomsdröm och äntligen lära mig sy. Om det mot all förmodan finns någon annan därute som bokstavligt talat har tummen mitt i handen när det kommer till nål och tråd men ändå är villiga att ge det en chans - häng på, vettja! I serien kommer ni att få träffa coola, begåvade, inspirerande människor som kan det här med att sy, vi kommer att gå igenom vad man behöver för utrustning, hur man läser mönster, olika material och en massa annat sådant dät som låter intressant men helt omöjligt! (Nej, ni kan inte få en bättre beskrivning av det kommande innehållet, eftersom jag fortfarande inte vet någonting om... någonting. Men jag har fått låna Sannas symaskin, och jag intalar mig att ingenting kan stoppa mig!)IN OCH LÄS!
Jag menar... snälla?

You only get one shot

Jag fick nyss komplimanger av Cecilia för mitt skrivande, och genast känns livet lite lättare att leva. Nu är det dessutom KNAPPT TRE VECKOR KVAR AV TERMINEN, vilket visserligen får mig att darra av stress inför tanken på allt som måste hinnas färdigt närmaste veckan, men det känns också helt fantastiskt skönt. Det ska bli skitkul att läsa Etik, och att få tid. Tid att göra det jag vill göra - skriva, promenera, bada, lära mig sy. Den här sommaren ska bli min.

Ikväll var jag och Marcus hemma hos världens bästa Fanny på filmkväll. Vi såg först vackra men sorgliga Science of Sleep med löjligt snygga Gael García Bernal och coola Charlotte Gainsbourg, sedan mindre vackra men ack så trashtragiska 8 mile med min favorit Brittany Murphy som trasig flicka med modellambitioner och drömmar om ett nytt liv. (Ja, så är ju Eminem med också, men han bleknar liksom mot Brittany. Även om jag, pinsamt nog, gillar honom också förvånansvärt mycket.) Två bra filmer, sjukt bra sällskap.

Jag har ätit så mycket godis att det känns som att min mun har frätts sönder!

Get the feelin' that you don't really give a fuck

Dagens lunch
En Pago apelsin
Två kanelbullar (extremt degiga och kladdiga, från Ica)
Två bananer

Jag önskar att någon kunde ge mig sjukt mycket pengar så att jag kunde leva på sashimi och hummer. Jag har världens dyraste smak när det kommer till mat (hej överdrift!). Shit... Jag är Paris Hilton utan miljonerna.

Fast det är klart, hon äter väl bara pepperonipizza, hon är ju ändå amerikan.

Tänk om mina amerikanska gener gör att jag har större sug efter snabbmat?!

HAHAHAHAHAHA.

The kids just wanna have fun

Shout Out Louds-spelningen i torsdags bjöd på galet mycket folk, härlig stämning och grymma outfits - kolla in några av mina favoriter på Fatale!Hittar ni någon favoritlook? Let me know!

Is life always this hard, or is it just when you're a kid?

Igår på Republik träffade jag på Natalie Portman. Visserligen pratade hon väldigt ren svenska, men jag kunde ha svurit på att det var hon! Vacker som en dag var hon i alla fall, oavsett om det var Natalie eller "bara" en vansinnigt lik och genetiskt lyckad Emma. Äsch, jag vet i alla fall vad jag vill tro!Best of Natalie:
Leon
Garden State
Closer

And wear the clothes, the clothes your friends do

Kolla in gårdagskvällens outfitFatale!


You look prettier on paperLolita är en otroligt duktig tecknare, och jag är verkligen extremt smickrad. Fast som några redan kommenterat, kanske lite för likt för att det ska vara någon riktig match att lista ut vem bilden föreställer! :) Jag är mest överraskad över att så många visste vem jag är, det är ju helt absurt. Och kul.

Nu jäklar, hörrni! Nu ska jag dricka vin och gå på Shout Out Louds.


Reality bites?Jämför på Fatale!

Julie knows a party at some actor's West side loft

Klockan är halv ett och jag vill sova. Sitter och kämpar med uppsatsen efter en inte alltför lyckad halvtidsopposition idag, snart måste jag ge mig, jag är så sjukt trött att det inte blir något vettigt gjort i alla fall.

Hittade en jättehärlig bild från min tid i Shanghai, visning för Max Mara - sjukt töntig styling, ännu töntigare kläder, GRYM attityd! :)


"Don't ask me, I'm just a girl!"

Hade jag varit stockholmare inte bara i hjärtat utan också i praktiken hade jag naturligtvis gått på Kings 2-årsfest i min snygga Fataleklänning - inte för att jag är särskilt intresserad av vilka King anser är landets största makthavare inom manligt mode, utan snarare för att få umgås med de andra Fataletjejerna. Så sjukt inspirerande människor.


Snyggaste Hanna och Carolina. (Foto Jan Sulocki, Stureplan.se)

Underbara Isobel Hadley-Kamptz tipsade om mitt inlägg Enough is enough i sin blogg (läs det här), och den första kommentaren lyder "Hmm, måste erkänna att jag blev förvånad över att detta var skrivet på en modeblogg!" Eftersom jag aldrig riktigt sett mig själv som modebloggare har jag inte riktigt uppfattat det förakt som tydligen existerar för modebloggar(-e), men plötsligt får jag höra det från alla möjliga håll. ("och man ba hello? ni MODEBLOGGAR FFS! ger inte direkt världens brightaste intryck själva"...) De få "modebloggar" - eller vad de nu är - som jag själv följer har jag aldrig någonsin uppfattat som ointelligenta eller tanklösa, om än ytliga på sina ställen. (Därmed inte sagt att yta på något sätt omöjliggör innehåll.) Tror människor uppriktigt sagt att jag är dum i huvudet för att jag intresserar mig för mode? Det är ju fantastiskt. Som musikbloggare blev jag visserligen kallad inskränkt både en och två gånger, men åtminstone aldrig ointelligent. Det är något nytt för mig, och jag finner det ganska skrattretande. Min första impuls är förstås att rada upp ett gäng anledningar till varför jag anser att det är fullständigt absurt att kalla mig och alla andra modebloggare dumma, med vid närmare eftertanke skulle det självklart inte hjälpa det minsta.

Men visst, mode är ju ett fenomen som främst intresserar tjejer och bögar - andra klassens medborgare. Naturligtvis föraktas det.

Your loss.
Verkligen.

Colour splash


Vackrast utav alla flickorna jag sågDet blev ett alldeles eget inlägg på Fatale om fräknar efter att jag fallit för skönheten på bilden... Läs det här.

What's your drug of choice?

Jag "testar" olika digitala hårfärger och make up från L'OréalFatale idag, kolla gärna in och kom med synpunkter!

I've found it.Det perfekta ansiktet.

(Om någon skulle råka dela min uppfattning om skönhet kan ni kolla in fler av Viktorias bilder här.)

I love you.

"För nätet är ju inte verkligheten. Vi tycks uppleva det som en lek, ett Second Life där förtal inte är förtal, olaga hot inte är olaga hot och hets mot folkgrupp inte är hets mot folkgrupp. I internets overklighet upphör lagarna att existera, både de skrivna och de oskrivna som reglerar mänsklig samvaro."

Jag älskar Jan Guillou. Eftersom
Aftonbladet bestämt att man måste vara Plusmedlem för att kunna läsa hela krönikorna - idiotiskt! - är det ingen idé att jag länkar till hans briljanta krönika om näthatet. Ni kan läsa mitt, betydligt mindre briljanta men förhoppningsvis ändå tänkvärda, inlägg om samma ämne på Fatale. Klicka här.

Let me stay like this

På tio minuter har två olika personer hunnit ringa mig om två riktigt kul uppdrag.
I'm on a roll! :)

So send me a man from Argentina

Jag råkade av misstag surfa in på en blogg där en för mig väldigt kär person fullständigt slaktades av någon liten idiot som inte vet eller förstår någonting, men som så många andra väljer att försöka höja sin egen status genom att trycka ner och förnedra andra. Att läsa skitsnack om mina nära och kära känns på många sätt ännu värre än att läsa om mig själv (och trash om mig finns det gott om), jag blir så fruktansvärt jävla förbannad och känner mig så hjälplös och otillräcklig som inte bara kan sudda ut alla elakheter. Skydda. Skona.

Resultatet av ilskan blev en krönika på
Fatale, läs den här.

Det är inte fel att tycka att vissa människor är inkompetenta idioter, det är snarare ganska mänskligt. Skitsnack som går ut på att ventilera åsikter om personer man inte står ut med har jag all förståelse för, faktiskt enligt den gamla "det jag inte vet tar jag ingen skada av"-devisen. Jag vet att många i min närhet tycker att jag är jobbig på en mängd olika sätt, men det stör mig inte. Får jag däremot höra eller läsa något de sagt om mig är det en helt annan sak, sådant har jag jättesvårt att hantera.

(Det är skillnad på kritik och trakasserier, på åsikter och skitsnack. Det är skillnad på att tycka - och säga - att XX är en dålig programledare och på att påstå att hon är en äcklig häxa som borde skjuta sig i huvudet. Det handlar om respekt och om vanligt hyfs, och till er som tycker att ni är så jäkla häftiga som "vågar" bete er respektlöst mot andra människor: SNÄLLA, väx upp.)

Dagens i-lands.

VARFÖR är IKEAs SNORBILLIGA SYMASKIN SLUT NU NÄR JAG ÄNTLIGEN HAR MÖJLIGHET ÅKA IVÄG OCH KÖPA DEN?!?

Det är så orättvist att jag går i småbitar.

Jag är redan förkyld efter min språngmarsch hem från Hemköp i ösregnet igår, och nu när jag drog upp persiennerna vräker det naturligtvis ner idag också. Jag som hade tänkt ta en fin och somrig dagens outfit, tji fick jag!

Okej, en positiv grej:
Min lasagne blev hur god som helst.
Tack, Knorrs lasagnemix, tillsätt endast köttfärs, mjölk och riven ost!!

I've searched so long for you

Skratta om ni vill:
Jag har aldrig lagat lasagne.
(De borde haft det som fråga på
vuxenpoängstestet, då hade jag ju knappast blivit 37!)
Nu ska jag i alla fall göra ett försök, och jag är jättenervös.
(Då snackar vi ändå en sådan där "tillsätt bara köttfärs och riven ost"-mix.)
Mitt problem är ugnen, jag lagar i stort sett aldrig något i ugn. Jag känner inte att jag har kontroll över vad som händer i ugnen, och det stör mig något oerhört.

Och inte blev det bättre av att jag var tvungen att köpa riven ost och fick rusa hem från Hemköp i ösregn. Det vägdes dock upp av att jag träffade världens finaste Monika och hennes urgulliga pojkvän i mataffären - hon är verkligen en av de få människor jag träffat som bara lyser upp hela sin omgivning och får allt att bli lite lättare och vackrare. (Ganska olik mig, alltså, som gick omkring helt klädd i svart och såg butter ut.)

Nej, om man skulle ge sig i kast med lasagnehelvetet. Den kan ju inte bli annat än misslyckad.

They only want you when you're seventeen

Tssss. De påstår att min egentliga ålder är 37. FÖRLÅT ATT JAG GILLAR MITT COOPKORT!

Hur gammal är du?

Keep on wasting time

Att skriva för Fatale är fantastiskt kul, och något jag hemskt gärna skulle hålla på med på heltid om det bara vore ekonomiskt möjligt. Nu är det ju tyvärr inte det, och det är svårt att få tiden att räcka till för de dagliga uppdateringarna. Jag vill ändå försöka hålla någon form av kvalitet, även om det kan få vara ytligt, lättsamt och lättsmält - jag vill åtminstone ha tänkt någon tanke innan jag lägger upp ett inlägg! Det gör att det ibland känns en aning stressigt när det kommer till att hitta på någorlunda intressanta ämnen att skriva om. Jag har en hel del på lager, men de flesta kräver ändå att jag åker iväg och pratar med någon, att jag måste få mail med intervjusvar, att jag måste hitta schyssta fotolocations eller kanske köpa ett speciellt plagg. Som idag - jag hade tänkt testa L'Oréals nätpryl där man kan testa olika hårfärger på bilder av sig själv, och planerade att avsätta ungefär två timmar till det. Hur kul är det då när jag laddat upp en bild och får meddelandet "din bild har skickats in. Vi kommer att försöka behandla den inom 24 timmar." MEN HALLÅ?! Det är inte som att jag skickat in den till en jäkla skönhetstävling! Vad är det som ska behandlas?! Major setback. Som "tur" är hade jag suttit och slöklickat på Style.com en bra stund, och kunde lätt skriva ihop ett kort inlägg med tankar om höstens fortsatta guldtrend. Det inlägget läser ni här.


"Ärligt, hur laddad är du att tappa de där kilona?"

Jag surfar sällan omkring på kvällstidningarnas sidor, och trodde verkligen att vi hade kommit längre än till skit som

"Hur bra fixar du en raketdiet?"

Herregud. Artikeln börjar med meningen "Du vill gå ner - och det ska gå snabbt." Redan där trodde jag att de flesta hade insett att snabba viktnedgångar aldrig är hälsosamma? (Jaja, om det inte handlar om att du väger 500 kg och måste gå ner ögonblickligen för att inte dö, men det är förmodligen inte sådant vi snacka om nu.)

För att vara beredd på att gå ner i vikt nuuu med en gång ska man svara så många alternativ A som möjligt. Exempelvis:
Ärligt, hur laddad är du att tappa de där kilona?
A Jag ser rött! Stramklänningen hänger framme. Den SKA på.

Jag trodde faktiskt inte att kvällstidningarna publicerade artiklar som på sina ställen är identiska med anorexisidorna där unga tjejer peppar varandra till att svälta ihjäl. Lika chockad blev jag i vintras när jag i min systers Teen Vogue fann "bantningstips" som uppmanade tjejer att suga på isbitar eller borsta tänderna när de blev hungriga. Jag blir så jävla äcklad.

Och alltså, hur tänker de när de brevid det här "testet" har en ruta med råd från dietister, där de skriver att "generellt sett kan man säga att det aldrig är hälsosamt och varaktigt att minska snabbt i vikt. Risken är stor att man lika snabbt går upp i vikt och att man då lägger på sig mer fettmassa än tidigare." Hallå?! Vad är det jag har missat? Dessutom, hur smart är det att skriva det där brevid testet? Känns ju inte som klockren retorik direkt, "gör det här testet och se om du är redo för att genomföra en raketdiet - som aldrig kan vara hälsosam och som förmodligen kommer att göra att du går upp i vikt så snart du börjar äta igen". Eh.

Självklart tycker jag att även media ska kunna dra sitt strå till stacken för att minska folksjukdomar, men deras "raketdieter" kan aldrig leda till en bättre folkhälsa. Jag är rädd att de flesta som tar sig an sådana dieter antingen känner att de skulle behöva gå ner några kilo för att må bättre rent fysiskt (och kanske psykiskt), eller tunna tjejer som fått för sig att de inte är tillräckligt fina. Den första kategorin kommer naturligtvis bara fucka upp sin ämnesomsättning, bli irriterade och improduktiva och gå upp ett par extrakilon när de börjar äta och fungera som vanligt igen, den andra kategorin kommer bara att bli sjukare.

(Ja, jag vet att jag nu riskerar att få kommentarer som påstår att jag uppmuntrar till ätstörningar bara genom att ta upp ämnet, men eftersom ingen är tvingad att läsa min blogg får ni gärna slösa bort er tid på något bättre.)

and it's breaking my heart in two, cause I never want to see you sad

Jag har världens finaste syskon. Nu har fler upptäckt det - min ena trettonåriga syster har gått och skaffat pojkvän. Herregud! Och jag kan inte vara där och ta hand om henne om hon blir ledsen, jag kan inte ge henne råd när hon har problem - det suger verkligen att ha syskon på andra sidan jordklotet. Han är säkert en jättegullig kille (i alla fall jämnårig med henne, tack för det), men det är inte det som är poängen. Usch, hon förtjänar allt det bästa, men tretton är ju bara för ungt... eller? Lilla lilla lilla prinsessan. Som sagt, okej om jag vore där och kunde ha koll på henne, men... är man verkligen redo att ha pojkvän när man alldeles nyss blivit tonåring? Är jag kanske bara avundsjuk eftersom ingen kille skulle fått för sig att kolla åt mitt håll när jag var tretton?

Be careful, sweetie.
My darling YOU!

Dagens outfit och mina favoritplagg från Wardrobe Stockholm ligger uppe på Fatale!Sidenkjol, Djuna Paris, från Wardrobe Stockholm
T-shirt med rosetter, Evelina Bratell
Svarta strumpbyxor
Svarta ballerinaskor, Vagabond

Happy birthday, dear Pick a doll...

Gå genast in på Fatale.se och läs min artikel om Norrköpings absolut bästa butik, som dessutom fyller ett år imorgon!

Like Ben Affleck needs acting school

You are needed!

Underbara
Lova skriver b-uppsats om modebloggar, och hon behöver er hjälp. Hon gör en enkätundersökning som inte tar mer än några minuter att svara på, så klicka här och ta chansen att göra era röster hörda!


Kolla vad hon kämpar, var lite schyssta och ställ upp. Jag gjorde nyss enkäten själv, det tar knappt någon tid alls.

I would go out tonight... In Great Britain.

Jag fick den här länken postad till mig på Myspace, och eftersom jag sitter och väntar på mina kära vänner i en datasal och har tråkigt klickade jag på den.

"Swedish v/s British nightclubs - can you tell the difference?" - "Where do you want to go tonight?"

Det hela är ett bildspel med vimmelbilder, först från en nattklubb i Stockholm, sedan från någon bar i en engelsk småstad (trots att rubriken på mailet jag fick var "Stureplan v/s London). Stockholmsbilderna är ackompanjerade av någon hipp klubblåt, de engelska av riktig hillbillymusik. Poängen är att vi ska tycka att svenskarna (bara tjejer) är så sjuukt snygga/heta/läckra/sexiga/attraktiva/avundsvärda, medan britterna (flest män, konstigt nog) är såååå hiiiimla fula och äckliga. (Vi snackar verkligen riktigt lågt människovärde här. Alltså, FULA människor! Tjocka! Med blåtiror! I träningsoveraller! Som ändå visar sig ute på krogen. Skandal.)

JAG TYCKER ATT DET DÄR BILDSPELET ÄR FULT OCH ÄCKLIGT.

Visst, britterna är inte särskilt vackra enligt många av de rådande idealen. Och de flesta av Stockholmstjejerna ser ut att spendera sina dagar med att bli plåtade för Moore, FHM och de andra runktidningarna. Men "Where do you want to go tonight?" - jaa, vet ni vad, varje kväll i veckan skulle jag välja att hänga på de brittiska barerna. Med människor som skrattar och har roligt, trots att de inte äger varken brun-utan-sol-sprayade lår, silikontuttar eller hårförlängningar. Som inte tar sig själva på så jäkla stort allvar. För ursäkta, men om britterna ska se ut som äckliga hillbillys, då ser Stureplansbrudarna ut som porrstjärnor hela bunten. Förlåt, men ska vi generalisera och döma, då gör vi det åt båda hållen.

Absolut, de är "läckra" tjejer, de vet om det, och de skulle inte bevärdiga mig en sekunds uppmärksamhet. Jag har ingenting att komma med i ett sådant sällskap. Jag äcklas av fixeringen vid sexuell attraktionskraft. Jag äcklas av lyteskomiken i det här bildspelet. Du som gjort det här äcklar mig.

Plus - ska vi snacka attraktionskraft är jag övertygad om att britterna (både tjejerna och killarna) är betydligt bättre i sängen än barbiedockorna. Säga vad man vill, men att bjuda på sig själv, ha roligt och bli svettig och kladdig är sannolikt inte Barbies starkaste sida.

Tydligen var jag otydlig. Jag påstår inte att de svenska tjejerna är porrbrudar, däremot anser jag att de framställs som sådana. Stereotyperna som visas upp anser jag är "svenska tjejer är blåsta babes med sillisar, brittiska tjejer är vidriga och tjocka". Och det tycker jag är helt förkastligt.

Förresten - Ni som gillar att era bloggar ligger på olika listor kan passa på att registrera er på TopBlogArea.

How will I get one?

För den som är sugen på bilder så ligger ett helt gäng pics från Stockholm uppe på Fatale!...och en värdelös men härligt pimpig bild på mig från Glife.se. Tur att Hanna och Damon blev snygga i alla fall! (Eller, det kanske handlar om skicklighet?)


Moving on down southFavoritskorna finns på Fatale.

Efter en lång, tom tågresa är jag äntligen hemma. Slutkörd men ändå ganska harmonisk, trots att tåg i ensamhet alltid får mig att tänka ovälkomna tankar.

Som att jag borde anstränga mig mer. För att få nya vänner, eller åtminstone bli omtyckt. Jag kanske är alldeles för tjurig när det kommer till att anpassa mig, förändra mig. Visst, nu vill säkert någon av er skriva "man ska inte anpassa sig för att andra ska tycka om en!", men skulle ni tycka så om ni inte hade vänner?

Som att jag försummar de vänner jag har. Mina älskade, älskade vänner. Som betyder precis allt, och som förmodligen inte vet det. Ni kan räknas på ena handens fingrar, ni som är så nära, men ni fyller hela världen med er värme. Och jag tar inte hand om er. Sanna, jag tar inte hand om dig när du är sjuk, torkar inte dina tårar och kommer inte med choklad när du febergråter. Jag borde göra det. Jag borde inte vara så förbannat självupptagen.

Men som sagt, samtidigt är jag ganska... nej, harmonisk var fel ord. Sansad är bättre.
Jag skulle vilja vara lite lättare att klara av, stå ut med, ha att göra med.

(Till dig som frågade var jag bor: Norrköping. Jag är från Stockholm från början men pluggar här sen två år.)

Miss Top Model

Jag är i Stockholm och fotas i snyggaste klänningarna, det är så vansinnigt kul!

Ni får inte missa
min intervju med Cassandra från Americas Next Top ModelFatale - jäkligt frispråkig tjej...


The winner takes it all!

Hahaha, yes! Jag som aldrig vinner något (okej, en danstävling när jag var åtta och ett ridläger - i och för sig rätt coolt - när jag var elva) har utsetts till "Veckans bästa stil" på Outfits.se! Yaaaaay för mig! Det hade förstås varit roligare att vinna typ... en bil, en häst eller en shoppingrunda än ett solglasögonfodral, men äran får vara nog. Sjukt smickrande är det förstås.Marias motivering:
Om jag skall vara ärlig så tycker jag att detta är en av de mest originella poserna på Outfits just nu. För att inte börja tala om den snillrika outfiten: balansen mellan ängsligt uppklätt och fåvitsk nedklätt. Den är guld värd, rent uttrycksfullt sett och genial, rent utstrålningsmässigt. Kort sagt är den sjukt najs - rent generellt. Och vem visste att en taskig balkong kunde ge en så pass fräsch ljussättning? Inte jag.

I long to live for real

Mys efter Weeping Willowsspelningen i lördags...Om ett par timmar bär det av till Stockholm för plåtning, kompishäng och Montt Mardiéspelning!

I've been thinking 'bout Mike Delfino and his gun

JAG BLIR SÅ FÖRBANNAD!

Av någon anledning fick jag för mig att jag skulle rensa bort de 602 mail som fastnat i mitt spamfilter på g-mail. Efter att ha raderat flera sidor fulla av skit hajar jag plötsligt till - där ligger svaren på en intervju som jag skickat iväg på vinst och förlust till ett av mina favoritband för en månad sedan. Jag tog för givet att de inte hade tid att svara när jag inte hörde något och tänkte inte mer på det, även om jag förstås blev lite besviken. Nu framstår det alltså istället som att jag inte ens brytt mig om att svara och tacka, än mindre skriva den utlovade artikeln! Ååååååååååååh.

Förlåt,
Lars. Jag tappade bort dig bland alla Viagramailen.

We finally fell asleep

Nu finns en liten hyllningsartikel och bilder från Weeping Willowsspelningen i lördags uppe på Fatale.se. Över alla förväntningar - jag väntade mig att bli uttråkad men blev överväldigad. Underbart!


I only come here 'cause I know it makes you sad

Alltid lika underbart söta Louise hade på sig sin alldeles fantastiskt snygga kjol från Gina Tricot igår, och jag blev otroligt avundsjuk. Såhär ska en pennkjol med hög midja se ut! Klockrent med skor i herrmodell till. Ah, imponerande.


Get out there now and break the rules!

Lååång artikelFatale.se om modets oskrivna regler. Och bild på min nya satinjacka, dessutom! IN OCH LÄS!


You think you are some kind of James Dean

Kan man bli sugen på att se en film bara genom att se bilder ifrån den? Tja, jag vet inte hur det är med er andra, men jag kan det definitivt. Jag satt och bildgooglade Evan Rachel Wood och hittade en bild från en film där hon har på sig en helt vansinnigt snygg outfit; jag googlade lite till, och ju mer jag läste (och såg!) om filmen, desto starkare blev min längtan efter att se den. Läs om den och kolla in massor av bilder på Fatale.se!
Hur makabert det än är: Evan is one hot funeral chic.

Haha, såg just att jag ligger först på toplistan på Outfits.se! Jag hade ärligt talat glömt att den sidan existerade, men visst är det jättesmickrande. Konstigt bara att det var just den outfiten som fick bra betyg, jag tycker nog att den är en av de tråkigare jag lagt upp. Men nu fick jag förstås blodad tand och la upp ett gäng bilder till, svårt att låta bli när man är lika mycket tävlingsmänniska som jag...

I måndags uppmanades jag av min tyske läkare att promenera varje dag, och jag har faktiskt följt hans råd (kors i taket!). Så länge jag har en fulladdad iPod och vädret är vackert är det inga problem, men jag fasar för de där kalla, regniga dagarna vi så gärna vill glömma att den svenska sommaren bjuder på alldeles för ofta... Oh well, det var ju ett råd, inte en order, eller hur? Idag ska vi i alla fall promenera ut till Erikshjälpen och rota bland gamla kastruller och plastbyttor, en ganska lagom promenad för mina muskellösa ben. (Jag var pinsamt gammal när jag insåg att "muskulösa" var den svenska ordet för "muscular", och inte betydde just "muskellösa".)

Sen ska jag sätta mig och skriva en liten Fataleartikel om varför jag är en av de få underliga människor som uppskattar att andra har likadana kläder som jag själv. Det är det absolut jobbigaste med Fatale - att jag måste tänka. Här i min blogg kan jag ju skita i att skriva ett tag om jag vill, eller bara skriva "hej, jag har ont i huvudet. Tyck synd om mig." I Fatale däremot, där eftersträvar vi ju ändå någon typ av kvalitet (även om det blir mycket shoppingfynd och outfits också, förstås, men det kan också vara kvalitet!)... Drömmen vore verkligen att jobba heltid med Fatale ett tag, få resa runt och göra roliga intervjuer och reportage, ha tid att fota schyssta bilder, skriva ordentliga artiklar och verkligen satsa. Vem vem, håller vi igång tillräckligt länge kanske det blir verklighet en dag. Det vore något.

He's in fashion

Utan att jag riktigt uppfattat vad som är i görningen har min och Marcus lägenhet sakta men säkert fyllts av modetidningar för män. Café prenumererade han på när vi träffades, King gav jag honom en prenumeration på i julklapp för att jag tyckte att det var "lite lustigt"... men i tidningsstället trängs de också med nya Café Collections och MAN. Jag ser honom i stort sett aldrig längre i sina Cheap Mondays och t-shirts med tryck, utan det är Fifth Avenue Shoe Repair, Acne, April 77 och framför allt Ben Sherman som gäller. Hmmmm... Jo, det är nog faktiskt så att...

Min pojkvän har blivit ett... modelejon!

I love it.
And I love him.
Dessutom är modelejon ett jäkligt underskattat ord. Varför används inte det uttrycket på engelska?! Fashion lion, låter ju hur grymt som helst!


Min pojke är flawless. Nippe, how about a haircut? Och ett par drag med rakhyveln, kanske? :)

The beautiful ones (och jag)


Om Betty Barnes vore en karaktär i ett dataspel...


Saturday Looks Good To Me

Annika - stildiktatorn!

Ååååh. Vad jag älskar att få kommentarer.

Calle om I can't ever sleep with you again
Pinsamt med ytliga egomänniskor som tycker att de själva är snygga och skryter över det. Äckligt tycker jag. Skönhet ligger i betraktarens öga. Alla har olika smak! Det du gör bidrar bara till ätstörningar och utseendefixering hos dagens ungdomar. DU borde skämmas.

Qué?
Ja, för jag cementerar ju verkligen skönhetsidealen och påstår att alla borde ha samma smak. (?!?) Calle, sök hjälp, du hallucinerar.

I can't ever sleep with you again

Saturday Looks Good To Me-spelningen på Klubb Republik igår uppfyllde verkligen alla mina förväntningar. De var vackra, charmerande och spelade alla mina favoritlåtar - vad mer kan man begära? Jag blev lite förälskad i bandets fantastiska sångerska Betty Barnes, som utöver en otrolig sångröst, härlig scennärvaro och grymma outfits (både under och efter spelningen) visade sig vara världens raring. Scarlett's Well var dessutom grymma som förband, jag passade på att köpa deras egentillverkade vykort, precis hur fina som helst.Jag hade (som vanligt) en rejält dålig hårdag, övervägde att ha peruk precis som förra torsdagen, men löste istället problemet med en ordentligt sprayad rockabilly-look! Läs gärna mer på Fatale.se...


It's t-shirt weather!Medan jag kollar nya Americas Next Top Model får ni gärna kolla dagens outfit!

Out of the closetHälsa på i min (ickeexisterande) garderob!

Any love from anyone

Jag är inne i en sådan där känslosam period då jag är alldeles sentimental, gråter för minsta lilla (okej, det gör jag jämt) och tycker att alla människor är så fina. Ser på MadeMTV, en riktig geek får hjälp att bli en "chick
magnet", och det är bara heartbreaking. Han är så rar, alla tjejer han dejtar ("regular girls") är så otroligt fina, och jag blir bara helt förstörd när han blir ratad av sin drömtjej och varm i hjärtat när hans självförtroende trots allt växer.

Efter allt snack om ideal här på bloggen måste jag bara få vara sjukt corny och påpeka att det egentligen bara är bullshit. Det viktiga är ju att vi får uppskattning, bekräftelse och känner oss älskade.

(
..."any love from anyone")

Och det har ju extremt lite med perfektion att göra.

Dessutom är knappast de rådande idealen "det enda" som är snyggt! För Guds skull, det skulle ju vara att säga att majoriteten av världens befolkning inte är vackra. Vilket trams. Hanna uppmärksammar det här i sitt senaste inläggFatale. Heja Hanna, heja oss!

Give it all you've gotNu ligger dagens outfit uppe på Fatale.se.

Mina nya Cheap Mondays känns alldeles perfekt höga i midjan, jag är skitnöjd. Kände mig härligt fulsnygg idag. Mmmm.

(Fler bilder och uppgifter om alla plaggen finns naturligtvis i inläggetFatale.se! Så kika in där innan ni frågar var kläderna kommer ifrån - bara ett tips, det går ju mycket fortare att få svar då.) :)

Kill your darlings

Håller du fast vid dina åsikter eller "vänjer" du dig vid trenderna?Kilklacksmania på Fatale.se!

I don't know what it is


Don't you look at me and think you've got a chance

Skynda in och beundra världens snyggaste bandFatale.se!