Can I hold your hand for a while?

Idag är en väldigt, väldigt, väldigt dålig dag. En misslyckat högskoleprovdag. Jag måste smälta denna fullständigt värdelösa upplevelse en stund, så jag börjar med att lägga upp några fiiiiiiina bilder, förställande fiiiiiiiiiiiiina männsikor, från torsdagskvällen:


Två äckligt snygga flickor - alldeles utomordenligt fantastiska Monika (till höger) och hennes barndomsvän med världens mest smittande leende, Madeleine. Spred glädje omkring sig hela kvällen. Fler sådana människor borde visa sig ute!


Jag blev ofantligt avundsjuk när jag upptäckte att ursöta Anna hade på sig den ljuvliga nyckelpigejackan som jag spanat in på
Pick a doll - Norrköpings enda klädbutik värd namnet. Pick a doll drivs passande nog av Annas pojkvän Andreas, ja, killen med smileytröjan och Prince Charming-frisyren. Ett av Norrköpings sötaste par.

Värdelöst vetande: När man bildgooglar "Prince Charming" kommer det upp väldigt många bilder på hästar, men inte en enda på någon som har Andreas frisyr. Shame on me!


Pauline med det vackra håret (och vilket leende!).


Min före detta hyresgäst Louise med sin Jon, mannen som är skyldig till att hon flyttade. Nyblivna sambos och söta till tusen!


Jag har inte bestämt mig för om jag tycker att jag är snygg eller inte på den här bilden (bland annat har jag ju inte ens någon överläpp). Efter en stunds funderande kom jag fram till att det inte spelar så stor roll. Man måste faktiskt inte alltid vara snygg.


Love och finfina Emma, som är så tjusig i läppstift - en av de som påstår sig inspirerats av mina ständigt kolorerade läppar! ;)


Extra härliga Kristina var uppe från Malmö för att fira syrran som fyller 30, och en Republik-kväll med oss hann hon med! Här tillsammans med min egna kameraskygga älskling...


...och här tillsammans med, tja, inte lika kameraskygga mig.


Idag är sista chansen att rösta, om jag inte fattat fel:

Please don't put your life in the hands of a rock n' roll band

Här är några smakprov från Eskju Divine och Last Days of April-spelningen på Klubb Republik igår kväll. Det var riktigt roligt att plåta bandfoton igen, det var galet länge sedan sist!
På något sätt finns det en magi i musikfoto som sällan går att återskapa i regisserat fotografi, något som har att göra med nuet. Någonting rått. Det tilltalar mig, jag fylls av en slags vördnad, jag är glad att vara tillbaka.


















You take my breath away

Nu ska jag leka Hanna Fridén och ge mig ut och vimmelfotografera på Eskju Divine och Last Days of April-spelningen. Okej, hon fotar för Stureplan.se och får bra betalt, jag fotar gratis för Klubb Republik och sjukt billigt för Norrköpings Tidningar, men jag är ändå nöjd. Ikväll är nämligen första gången ever som jag får betalt överhuvudtaget för att fota, och det är ett grymt stort framsteg för mig!

Jag kör lite subtilt på Rödluvan-stilen ikväll! Först tyckte jag att det kändes som alldels för mycket och tänkte bryta av med gul väska och naturella läppar och naglar, men vid närmare eftertanke - screw that! More is more.



Röd/vitblommig klänning, Iguana Vintage Clothing
Vita strumpbyxor, H&M
Röd väska, H&M
Svarta ballerinas med ankelrem, Vagabond

Rött läppstift, Estée Lauders Earthy Red
Rött nagellack, Mavalas London
...och så slutligen en föga klädsam fejksolbränna som min kamera beslutade sig för att lägga till. TACK MEN NEJ TACK!




...om Alice i underkläder som låg i Ellos postorderkatalog


Hurra för mig, som gjort ett kollage!

Nu släpper
Sisters några bilder som förhandstitt på sommarkampanjen, som även den frontas av bombnedslaget från Bollnäs. Att Victoria Silvstedt plåtas för ännu en kampanj tyder antagligen på att det fungerade bra med vårens bilder - och jag förstår verkligen inte varför. Vickan är ingen klädmodell. Hon putar och plutar lika mycket som vanligt, trots att hon gör sitt bästa för att se ut som en "vanlig tjej". Inte ens en fantastisk fotograf som Jimmy Backius kan förvandla Victoria till någon man faktiskt skulle vilja identifiera sig med. Porrblicken är drypande inbjudande, de skarpa dragen och plastiga formerna är obehagligt precisa, och hade bilderna varit rörliga och inte fotografier hade jag varit rädd att hon skulle slita av sig kläderna när som helst.
Ja, kläderna, ja.
Eftersom jag anser att kvinnan gör - eller förgör - kläderna, kan jag inte riktigt bedöma sommarkollektionen. Det lilla jag vi se är ganska intetsägande, de påminner mig om Ellos- och H&M Rowellskataloger från när jag var barn under tidigt nittiotal. Å andra sidan är det ju så, liksom i vårkampanjen, att fru Silvstedt själv valt ut sina "favoritplagg" ur kollektionen. Det är kanske inte helt konstigt att hon och jag inte har precis samma smak...?
Jag är övertygad om att jag skulle föredra att se kollektionen på galgar, eller ännu bättre - på mig själv.
Nej tack, Sisters. Nej tack, Vickan. Det där gör jag bättre själv.

Eller vad säger du? Har jag fel? Victoria kanske rentav borde avlösa Scarlett som LV-modell?

I guess it's no loss

Ebba von Sydow flyttar ut ur pappret, ut på nätet.



Där ser man. Att Ebba inte kommer att vara kvar på Vecko Revyn rör mig inte i ryggen, eftersom jag inte läst VR på... ja, verkligen år och da'r. Däremot tycker jag att det är intressant att det satsas så oerhört hårt på nätet just nu. Är det här bestående, uppåtgående, eller är vi på väg mot en ny bubbla som spricker av ett lätt nålstick?

Jag har blandade känslor för webben. Å ena sidan har den fått mig att leva ut mina intressen, gett mig möjligheter till kommunikation och informationsinhämtning som aldrig varit möjlig annars, blaha blaha. Å andra sidan inkräktar internet stenhårt på mitt övriga liv. Jag tänker web. Drömmer web. Och det skrämmer mig.

(Fast inatt drömde jag att jag var bästis med Mischa Barton. Det var hur värdelöst som helst att vakna! Vi var med på bild i amerikanska Cosmopolitan tillsammans, och jag var nästan lika snygg som Mischa. Snacka om motsatsen till mardröm. Ah, she was such a good friend.)

Vad tror ni om Ebbas flytt ut i cyberrymden? Kommer veckorevyn.com att bli den "största communityn för unga tjejer"? Gick hon frivilligt, eller tyckte Bonniers att det var dags för henne att stiga åt sidan? Är det ett smart karriärdrag?


I like my bands in business suits, I watch them on TV

Eftersom det inte blev några bilder igår ser jag till att make up for it idag. Yay!

Dagens outfit





Klänning, H&M
Leggings, H&M
Tjock kofta, Top Shop
Rutig kappa, Vero Moda
Guldfärgad väska, Vero Moda
Svarta ballerinas med ankelrem, Vagabond
Bärnstensarmband
OCH LITE SMINK! Jag tröttnade på att aldrig få känna mig fin. Till och med nya frisyren känns bra. Tack för att ni höll tummarna med mig, det verkar fungera!














That's just what they'll do

Efter att ha letat sedan i januari efter de perfekta ballerinaskorna med ankelrem gav jag upp idag. På väg hem från jobbet stack jag in huvudet i Vagabondbutiken och slog till på ett par söta, svarta i tyg. Pefekta? Knappast. Men de duger - både i krig och i vår (blir förresten väldigt lustigt om man uttalar "vår" med amerikanskt uttal, tihihi).



Ja, these babies blev det i alla fall. Bekväma, går att ha till allt. Alldagliga, men samtidigt fina som snus! Japp, jag är nöjd.

Nu ska jag iväg och jobba med vårt skolprojekt. Det blir ingen dagens outfit idag, jag har fortfarande total hårångest. Imorgon har det börjat gå över, räknar jag med - hjälp mig att hålla tummarna, är vi fler som gör det kanske det slår in!


Vingklippt

Dagen i bilder.
Jag har total frisyrångest.
Men intalar mig själv att jag är fin.
Det känns så otroligt kort.
Alla som skriver att jag är ful i håret förtjänar att... okej, jag tänkte skriva dö, men...
Åtminstone få stryk.

Dagen. Innan klippet.


Det var inte bara vi som ville ha glass från Halvars...


Älskling-Fanny och jag längtade efter våra glassar och var söta i solen!


Nästan på dagen exakt sex månader sedan...


...och idag, annan toalett men i samma lokal. Och samma klänning. (Dock osminkad och ful, till skillnad från för ett halvår sedan. Då var det fest!)


JAG FICK MIN GLASS TILLSLUT!


Choklad och jordgubb blev det.


Uuuuuh.


Jag träffade min absoluta favoritbebbe, NORA!


Nora är inte medlem i A Non Smoking Generation. Inte pappa Uno heller. You say obscene, I say fun!


Jakob och Viktor gosar i solen...


Viktor blev otroligt störd av att behöva vara med på bild, så då var jag ju tvungen att trakassera honom extra mycket.

OKEJ. EFTER KLIPPET. ÅNGEST.
(Men förhoppningsvis känns det bättre imorgon när jag fått på mig lite smink.)


Såhär nöjd är jag.










I can make you ice cream, we could be a sweet team

LOKALTIDNINGAR ÄR BÄST. Mer mysjournalistik åt folket!



Såhär mysiga saker får man (läs:jag) skriva om på lokaltidningen där jag jobbar! Artikeln är dessutom stooor på framsidan av tidningen idag, min fåfänga tycker om det. Det borde vara en mänsklig rättighet att få äta sjukt god glass på jobbet. Igår var en bra dag.

"Man blir glad av sådan artikel", kommenterade en läsare på nätversionen av tidningen. Det blir man faktiskt. Jag vill i alla fall komma ihåg att det finns fina saker i världen. Som glass!

I can give you what you want
I can make your heart beats short
I can make you ice cream, we could be a sweet team
melting in your vice dreams, sport



PS. Jag har nästan inget hår kvar. Aaaaaaaaaaaaaah. More to come on the subject. DS.


If you wanna get down, bring a friend, come around

Hell! Nu tvingas jag lägga upp en falsk dagens outfit, eftersom jag insett att det kommer att bli för varmt med svarta jeans, och jag hinner inte ta nya bilder. Istället har jag nu satt på mig min söta lilla Zara-klänning som jag har på den här bilden, från i höstas:



Till klänningen har jag ett par vita converse som svärmor hade med sig som present när hon kom och hälsade på igår kväll! TACK!

Men nu när jag tagit de här grymma bilderna måste jag ju visa upp dem ändå, de var ju ändå dagens outfit... en stund.

Dagens fejkoutfit




Ljusblått linne, Dedicated Follower of Fashion
Svarta jeans, Cheap Monday
Svarta peep toes, Steve Madden
Svart väska, H&M
Berlockarmband, present
Pilotbrillor, marknaden i Shanghai





>





Idag kommer jag att gå i skolan, jobba, jobba, jobba och jobba. Och jobba!
Och klippa mig, förstås. Hjälp.
Äsch, ni kommer säkert inte ens se någon skillnad, jag lär ju fega ur och klippa två millimeter. (Planen är i alla fall att klippa två centimeter.)


I don't care if Monday's black - Veckans outfits

Jag snodde idén från Linn - här är förra veckans dagens outfits samlade!


Monday you can fall apart


Tuesday...


Wednesday break my heart


Oh, Thursday...


...doesn't even start


It's Friday I'm in love


Saturday, wait


And Sunday always comes too late

Ganska lätt att se att att jag är rätt förtjust i svart och grått... Annars vet jag inte om jag ser någon riktig röd tråd i min stil. Ärligt talat känns det lite ångestfyllt att se alla outfits efter varandra på det här sättet - jag vet faktiskt inte om jag tycker att jag klär mig så jäkla snyggt som många av mina läsare är så otroligt söta och påstår. Men whatever - det viktigaste är ju ändå att vara en skön tjej. ;)

(Jag har ångrat mig. Bilderna är ganska fina. Die, modesty, die!)


You only sent me dirty polaroids

Jag har beställt klipptid imorgon! Jag är så trött på att det aldrig blir riktigt bra när jag klipper mig själv, och nu var det ett och ett halvt år sedan jag var hos frisör senast - det är faktiskt dags. De får jämna till luggen och fixa en schysst formad page, klippa upp bak och behålla längderna fram. Mitt hår är så trååååkigt.

Dagens outfit



Gråblå klänning, Indiska, 99:- i fredags!
Beigea skor, Din Sko
Armband, Glitter
Brun väska, Åhléns
Make up: ORKA! Imorgon kanske.











Just keep on wasting time

När jag vaknade imorse och stapplade iväg till badrummet visade klockan på 8:34. "För Guds skull, låt mig sova en stund till", mumlade jag när jag upptäckte att Marcus också vaknat.
Gud visade sig från sin bästa sida och lät mig somna om.
När vi vaknade igen var klockan tio - perfekt tid att stiga upp (även om jag gärna sovit lite längre). Jag gjorde iordning en riktigt stor frukost, bestående av gröt, mackor, kokta ägg och frukt, och vi slog oss ner framför mysig, urkass söndags-tv för att trycka i oss all mat.
Efter en stund tryckte Marcus på den lilla "visa klockan"-knappen på fjärrkontrollen, och jag satte min leverpastejmacka i halsen.
11:55.
Jag skulle gå hemifrån 12:15.
HUR I HELVETE ÄR DET TÄNKT ATT MAN SKA KOMMA IHÅG DEN DÄR FÖRBANNADE SOMMARTIDEN?!
Där försvann alltså min timme, där det var tänkt att jag skulle äta upp min frukost i lugn och ro, duscha, göra mig iordning och klä på mig, fota och lägga upp dagens outfit... Istället fick jag duscha och borsta tänderna samtidigt i panik, slänga på mig första bästa paltor och springa iväg. Efter en väldigt stressad promenad kom jag bara fem, tio minuter försent till jobbet, vilket är rätt otroligt - jag måste haft medvind, eller något.
"Katarina kommer inte förrän klockan tre idag", suckade min chef när jag kom inramlande med svetten rinnande strax efter klockan ett (eller tolv, om världen varit rättvis). "Hennes barnvakt hade helt glömt bort att det slog om till sommartid inatt, så hon hade precis vaknat."
Nåväl - jag är i alla fall inte ensam i min tankspriddhet.

Men det är i alla fall därför det har varit helt tomt på blogginlägg idag: jag blev bestulen på en hel timme. Bättre sent än aldrig, right?

Dagens outfit



Naturvit top med rosett, Vero Moda
Svart hängselkjol, H&M
Svarta yllestrumpbyxor, H&M
Svarta pumps, vintage, jag köpte dem för sex-sju år sedan - förmodligen från Myrorna
Glasögon,
Iguana Vintage Clothing

Make up: Nej, inte idag heller










Marcus tackar förresten så väldigt mycket för alla som orkade säga vad de tyckte om skorna, och självklart lyder han er och behåller dem!


Please don't point that thing at me

Ni behövs!

Min pojkvän och sambo Marcus nämns ofta i den här bloggen, men är väldigt sällan med på bild. Jag skulle vilja säga att det är för att jag vill skydda hans integritet, men sanningen är att jag gladeligen skulle kunna lägga upp bilder på honom varenda dag. (Jag lägger ju bekymmerslöst upp bilder på min familj och mina vänner, under devisen "äsch, de säger väl till om de vill att jag tar bort dem".) Men kanske är det så att det av bekvämlighetsskäl bara får plats en linslus i varje förhållande (vad vet jag?), och i så fall tror jag att de flesta av er kan lista ut vem det är i mitt. ;) Marcus är helt enkelt inte typen som rusar fram med ett bländande leende varje gång han hör det försiktiga klicket av en kamera som sätts igång, utan snarare personen som gör en min, tittar bort eller uppgivet och besvärat ser in i kameran om den skulle närma sig honom. Sorten som hellre står bakom kameran än framför. He's camera shy.
Men idag!
"Det är dags att dra nytta av din blogg!" förkunnade han när han kom hem från Nilson i eftermiddags med ett par - efter mycket om och men - nyinköpta pjucks. Han provade dem igår men köpte dem inte, och gick tillbaka idag - fortfarande osäker. De fick alltså följa med hem till slut, och planen är nu att ni, kära bloggläsare, får ta er en titt och ge era åsikter: Behålla eller lämna tillbaka?!
Så för en gångs skull ställde sig min kärlek framför kameran, och han poserade som ett riktigt proffs! Vem vet, han kanske har plockat upp ett och annat genom att bo tillsammans med undertecknad? ;)
En liten miss att skorna och golvet smälter ihop färgmässigt, men jag hoppas att ni ser ändå. Jag kanske borde tänka ut lite kriterier ni kan besvara, typ "passar de honom?" "Är färgen snygg?", men usch vad svårt det är att komma på. Äsch - skriv bara om ni gillar dem eller inte!


Fågelperspektiv...


...grodperspektiv...


...och fokus på les chaussures.


Marcus outfit

Svart och vitrutig skjorta, H&M
Svart tröja, Calvin Klein
Gråblå jeans, Fifth Avenue Shoe Repair
(Skobilden: blå jeans från April 77)
Ljusbruna skor, Nilson
Glasögon, Gucci


Marcus bjöd dessutom på dagens roligaste citat när han tittade igenom bilderna jag tog.
"Ser det inte ut som att jag har breda höfter i den där klänningen?"


Oh my!



Jag är verkligen helt sjukt smickrad. Dessutom är tre av bloggarna på listan med bland mina absoluta favoriter, så med lite tur - och skicklighet! - blir det en välförtjänt vinnare som får åka till NYC!


In a nutshell

Mina absolut mest svårburna byxor - och definitivt ett av mina favoritpar - köpte jag för 49:- på Gina Tricots rea för ett par månader sedan. I torsdags var jag där igen, och det hänger fortfarande kvar lika många par på 49kronorsstången. Jag gillar verkligen att de får mig att känna mig riktigt fulsnygg, och dessutom tycker jag att jag ser ut som någon typ av... mimare. Och mimare är grymma. Dock blir det ofta ganska skumma outfitbilder när jag har dem på mig, eftersom jag blir så fånigt teatral så fort jag sätter på mig dem...


Dagens outfit



Grå t-shirt med katt-tryck, bandtröja David & the Citizens
Svarta 3/4-byxor, Gina Tricot
Grå yllestrumpbyxor, H%M
Svarta skor med kilklack och ankelrem, Skopunkten
Svart tunt pärlhalsband som armband, H&M
Svart stickad basker, Åhléns (Jag vet att jag har den jämt numer, men mitt hår är så sjukt rebelliskt, jag vet inte vad jag ska göra av det!)
Make up: nixpix










I think I did allright



Million Dollar Baby (2004) är en film som känns. Rakt igenom. Den handlar om att följa sina drömmar, om att fylla sina liv med någonting meningsfullt, om relationer mellan människor som inte har någonting om de inte har varandra. Den vann fyra Oscars och nominerades till ytterligare tre, och i mina ögon hade den förtjänat alla sju. Inte för att den är världens bästa film, utan för att den inte daltar, och inte heller chockerar i onödan. Den går bortom framgångssagorna och får mig att inse hur fasansfullt bräckligt livet är. Det låter klyschigt - men det är det inte. Det är just det som är filmens storhet.
Filmen har ett intressant sätt att framställa framgång. Å ena sidan känns framgången så flyktig och total oväsentlig i kontrast till de livsviktiga relationerna, samtidigt som den någonstans är det som gör dessa livsviktiga relationer möjliga. Hilary Swank är fullständigt outstanding som white trash-tjejen Maggie Fitzgerald, vars enda mål i sitt i övrigt tomma liv är att bli boxningschampion. Hilary är verkligen en av de där människorna som skulle kunna rulla i tjära och fjädrar och fortfarande vara en av de vackraste i världen.

Jag önskar att jag hade ett mål.




No you can't stay mad at the setting sun

Det blir en tråk-outfit idag.

Dagens outfit



Grå klänning, Vero Moda
Svarta strumpbyxor
Röda stövletter, Forever 21
Halsband, Glitter

Rött läppstift, Elizabeth Ardens Lacquer Red






I felt I was on fire, with the things I could have told you

Tycker du att det är tråkigt och ointressant att läsa icke särskilt moderelaterat flum? Hoppa över det här inlägget!

Victoria skrev ett riktigt bra inlägg häromdagen (det gör hon ofta, bokmärk!) om (enkelt uttryckt) stil v/s utstrålning. Jag har tänkt mycket i de banorna, och hennes inlägg fick mig att tänka vidare.

Sedan jag började modeblogga har jag flera gånger fått frågan "men är det där verkligen trendigt?". Ungefär samma fråga fick jag då jag bloggade om musik, "men hur hipp är egentligen den där artisten?" - trots att jag aldrig påstått mig vara någon expert på rådande trender, trots att jag inte bryr mig nämnvärt.

Igår kväll pratade jag med fina Katarina om mode, miljö och mode- och miljöbloggar, och hon frågade mig bland annat om vilka modebloggar jag själv läser. Jag förklarade, och insåg förmodligen själv medan jag förklarade det, att de (egentligen ganska få) bloggar jag läser egentligen har ganska lite med själva modet att göra - även om jag tycker att de personerna klär sig fantastiskt. Det är personen det handlar om. För mig har det nog alltid varit så, att personen som skapat någonting legat i fokus, inte själva skapelsen, även om personen naturligtvis definierats och fångat mitt intresse genom det han eller hon skapat. Man kan helt enkelt säga att jag omfamnar idén om "det moderna geniet". Jag tycker inte att kläderna är viktigare än personen som bär dem (ja, jag ser själva utövandet av mode som en skapelse, inte bara själva designen och tillverkandet av plaggen), jag tycker inte att musiken är lika intressant utan personen som skapat den.

"Men hur hipp är egentligen Bright Eyes!?" löd en fråga som ställdes till mig för ungefär ett år sedan, efter att jag listat honom som en av mina absoluta favoritartister.
Jag har ingen aning, jag tror inte att han är särskilt hipp, men han är en av de utomstående människor som påverkat mig mest i mitt liv. Hans musik, ja, men därmed han själv. Conor Oberst gör nämligen musik som är ytterst personlig, och han inspirerar mig, han intresserar mig.
"Well I'm changing all my strings, I'm gonna write another travellin song", sjunger Conor. OCH JAG BRYR MIG. Om det är det han vill göra, då vill jag lyssna. För han är viktig, han betyder något.

Likadant är det med modebloggarna. Jag läser väldigt, väldigt många bloggar sporadiskt, men det är ungefär fem stycken jag läser varje dag och verkligen, verkligen bryr mig om. Och det har inte - egentligen - med deras kläder att göra. De har helt enkelt fångat mig, och de kan skriva om nästan vad som helst, det berör mig oavsett.

Det finns också, naturligtvis, väldigt mycket musik som helt enkelt är bra. Själva kompositionen, produktionen, sången, musiken, texten. På samma sätt finns det också modebloggar som rent objektivt är jäkligt bra, och dem läser jag gärna och med intresse. Men det blir inte samma sak. Därför tycker jag att Hanna, Victoria, Lina och Clara - för att bara nämna några - är mer spännande än många fantastiskt inspirerande och informativa, men opersonliga, bloggar.

Jag är vansinnigt glad över det enorma utbudet, inom musik, mode, bloggar och allt annat. Eftersom det finns någonting för alla.
Jag gillar att leva nu.


I wanna find whatever is to find

Ut med det gamla, in med det nya!

Ja, ungefär så, i alla fall. Klart är att min garderob är i enormt behov av en vårstädning. Det känns som att jag måste ha samma kläder på mig varje dag eftersom jag helt enkelt inte hittar någonting längre, och om jag verkligen vill ha tag på ett visst plagg som jag vet finns någonstans i garderoben måste jag riva ut allt på hallgolvet och gå igenom innehållet, för att sedan stressat trycka in allting i hyllorna igen. Kanske inte den allra smartaste lösningen när det kommer till klädförvaring?

(Saken är den att jag förvarar en ytterst liten del av mina kläder i garderoben. Resten är fördelade i tre överfulla förråd, varav två innehåller kläder som jag förmodligen inte kommer att vilja ha på mig på ett bra tag men inte vill slänga. I det tredje förvarar jag allt jag visst vill ha på mig, men som inte får plats i garderoben, och så fort jag känner att det är dags så går jag helt enkelt igenom innehållet i garderoben och byter ut delar av det mot sådant som ligger i förrådet i väntan på att användas. Krångligt? Nääähä!)


Jag började med att sortera ut de skor jag inte är särskilt sugen på att bära den närmaste tiden, och kvar blev tjugotvå par schyssta pjucks. Men, men, men - jag känner mig inte alls nöjd med mitt lilla skolager. Jag har inga skor som känns riktigt, riktigt perfekta. Jag har bara inte hittat några till resonabla priser som jag har tyckt sådär extra mycket om, så nu står jag här med tjugotvå par okej skor. (Oh well, vissa gillar jag verkligen, men de är inte perfekta.)

Exempelvis så skulle jag inte banga på dessa skönheter:




Space welcomes you!

Klockan 12 idag öppnar Wardrobe Stockholm sin nya webshop! De har hållit till på Hökens gata i Stockholm i fem månader, och nu kliver de ut i cyberrymden på allvar. (Bloggen har de ju haft länge.) Jättekul, tycker jag, som spanat in en hel del av deras fantastiska klänningar. Lite över en timme kvar, sedan är det bara att börja spendera! :)


Helt otroligt perfekt klänning från Nur rock, bild lånad från Wardrobe Stockholms blogg.


I'm so cheap that when I shop, it's like I save money

Det finns få shoppingrelaterade saker jag älskar mer än Vero Modas reor. Jag vet inte hur det är i resten av landet, men här i Norrköping är det i alla fall så att hittar man något riktigt snyggt inne på Vero Moda så kan man ge sig fan på att det hänger på 79:-stången. Det är helt enkelt de (enligt mig) för tråkiga, plottriga, intetsägande plaggen som går åt till ordinarie pris. De få godbitarna fnyser kunderna åt, och oftare förr än senare får personalen ge upp och flytta dem till reastången. Där jag, salig av lycka, rycker åt mig dem och betalar sammanlagt 158:- för två alldeles grymma klänningar. Tack, tack, tack, alla Norrköpingsbor, för att ni inte delar min smak!

Vero Moda är därför, i mitt tycke, en extremt prisvärd butikskedja. Dock så är det en affär som helt saknar egen karaktär. Vad jag menar är alltså att varje gång de tar in en ny kollektion så går det överhuvudtaget inte att känna igen sig i butikerna - både de olika kollektionerna och även plaggen i samma kollektiob saknar en röd tråd, en länk, någonting karaktäristiskt som känns Vero Moda.
Men vem bryr sig?! De förser mig med superbilliga kläder, och det tackar jag för!
(Dessutom har de ofta otroligt trevlig personal, åtminstone här i stan. Ni är fina.)

Jag och min Marcus gick ut på en liten mysdate nu på kvällen, och då fick självklart en av 79-kronorsklänningarna åka på. Jag hade väldigt bråttom iväg, så den är extremt simpelt kombinerad - svarta stövletter, svarta strumpbyxor, lite rött läppstift och enkel silvermedaljong runt halsen. Ibland behöver det ju faktiskt inte vara så komplicerat. Nej, jag tar tillbaka - det behöver faktiskt aldrig vara särskilt komplicerat. Gå in och läs fantastiska
Victorias strålande inlägg Du har "Det" eller så har du det inte - precis så tycker jag också, hur icke-unikt det än låter. Förutom att jag faktiskt tycker att ordet "stylish" är rätt kul. :)

Kvällens outfit



Svart sjukt billig klänning, Vero Moda
Svarta strumpbyxor, H&M
Svarta stövletter, Scorett
Silverfärgad medaljong, Glitter



JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ MINA BAKGRUNDER PÅ BILDERNA! Det är antingen köksfönstret eller vardagsrumsfönstret, liksom. Man är rätt begränsad i en etta när det kommer till cleana bakgrunder... Har ju försökt leka lite med trapphuset och balkongen också, till och med i förrådet och ute på gården, men det är rätt ofta som omständigheterna sätter stopp för det. Någon som vill skänka mig någon typ av... ehmm... portabel fotostudio? Hmmm.


Go green

Suck. Irriterande nog vill inte min nya, gubbiga Cheap Mondays se bra ut på bild. Alla proportioner ser helt skeva ut, de är hundra gånger snyggare i verkligheten! Eller så är det jag som hallucinerar...
Äsch, jag tycker ju att de är snygga, så jag tänker ha dem på mig idag oavsett.

Dagens outfit



Svart top, Vero Moda
Grå gubbyxor, Cheap Monday
Gröna skor, H&M
Grönt halsband, Novita
Svart stickad basker, Åhléns












A splash of colour

Värmebölja till helgen!

Peppar, peppar, ta i trä - kan det vara så att det äntligen är dags att plocka fram vårklänningarna på allvar? Jag kikade lite i garderoben och insåg att min färgskala i grått och svart känns lite trist, nu när solen faktiskt börjar värma och dagarna blir längre (vårdagjämning, yay!). Ett gäng klänningar hittade jag i alla fall, och jag hann fota fem stycken innan livet kallade. Vem vet, kanske blir någon annan sugen på att plocka fram färgerna?




Kjol som klänning, från vårt närmaste varuhus i Shanghai
Smalt flätat skärp, H&M
Skor, Skopunkten



Klänning och skor, H&M



Klänning, H&M
Skärp, Vero Moda
Skor, Steve Madden



Klänning, Ruby Rox
Skärp, Wet Seal
Ballerinaskor, Nine West



Klänning, As U Wish
Skärp, Vero Moda
Skor, Skopunkten


The last thing I need now is bad jokes and laughter

"Postat av: cat

alltså. here we go. när jag hittade dig tyckte jag att du var ganska rolig. men nu efter att ett par veckor (månader?) har gått så har jag funnit mig själv gäspandes och snabbt förbiklickandes på din blogg. jag hade ALDRIG skrivit det här om jag inte visste att du gillar kritik och så, är inte den sortens människa som bara vill spy galla, jag bara menar: du tycker att du har ganska kontroversiella åsikter och sticker ut, men sanningen är den: du är ganska mesig och ursäktar dig själv hela tiden. du har säkert en massa jävlar anamma i dig: VISA MER!!!! plz grrl come on!!"


Uttrycket "och var fick du luft ifrån?" har inte känts lika angeläget som nu sedan jag gick i mellanstadiet.
Du är oförskämd och du tråkar ut mig.
Du vet inte ett skit om vad jag tycker om mig själv, och så kommer det att förbli.

Du som inte håller med Cat får hemskt gärna rösta.

---

Okej, jag är överkänslig. Vilken tur att jag får vara det. Att jag får vara hur jag vill.

What really matters.



Jag har världens finaste systrar. Min ena syster har det jag alltid drömde om men aldrig fick: en alldeles egen häst. Hur fina är de inte tillsammans?! Och snart, snart, snaaaaart får jag träffa dem! Om en och en halv vecka åker jag och Marcus till min familj i Spanien och stannar i en vecka. Vem behöver en New York-resa då? :)

Må bästa kvinna vinna!

Gracias por fumar

Nu ska jag och Marcus se på Thank You For Smoking. Vi får se, kanske är något att rekommendera? Jag har ganska höga förväntningar - den har fått nästan 8 av 10 stjärnor på Imdb.com, och så är ju Adam Brody med... :) Hoppas bara att det inte väcker min enorma The O.C.-abstinens till liv.


Honey, I don't blame you

Kära söta ni, DET ÄR DAGS ATT RÖSTA!
(Ja, på vilken blogg ni vill, jag vet i alla fall vilken jag kommer att rösta på!) :)

Först blev jag lite smått irriterad över att Aftonbladet inte kunde stava till ordet "Beautiful", jag stod istället med som "Beutifulones"... Men jag skickade ett mail om det och fick svar efter bara några minuter, väldigt rart av dem att ta sig tid att fixa det (även om det fortfarande är felstavat i listan där man röstar). Och så skickar de ju en lycklig modebloggare till New York! Helt sjukt att jag ens kom med bland de nominerade, det hade jag verkligen aldrig trott. Och till New York ska jag, förr eller senare, även om det knappast blir med hjälp av den här tävlingen... Någon som vill följa med?

Found myself a picture that would fit in the folds
Of my wallet and it stayed pretty good
Still amazed I didn't lose it on the roof of the place
When I was drunk and I was thinking of you
Everyday the children they were singing their tunes
Out on the streets and you could hear from inside
Used to take the subway up to Houston and 3rd
I would wait for you and I'd try to hide

I'm Ready to Be Heartbroken

Dagens outfit



Svart top, Fifth Avenue Shoe Repair
Guldfärgat skärp, Vila
Svarta jeans, Cheap Monday
Svarta stövletter, Skopunkten
Svart stickad basker, Åhléns
Guldfärgad väska, H&M




Lipstick on the collar



När jag precis börjat min utbildning satt jag och pratade med några av tjejerna i den nya klassen. Stereotypt nog kom vi in på ämnet smink - och jag blev ytterst förvånad.
"Jag har aldrig ägt ett läppstift", sa H.
"Inte jag heller, jag har aldrig ens provat ett", sa S.
Jag bara satt där och gapade.
"Ehmmm... ja, jag har kanske femtio stycken", mumlade jag - och blev förmodligen stämplad som ytlig och fåfäng redan där och då.
Idag är situationen lite annorlunda - jag får, trevligt nog, ofta komplimanger för att jag "vågar" bära läppstift, både i bloggen och ute i det verkligen livet, och flera av mina vänner och bekanta påstår att jag inspirerat dem till att själva både köpa några - och använda dem. Jag är helt enkelt en riktig läppstiftstjej! Jag tycker att det är så underbart att ett läppstift kan lysa upp en hel outfit, och jag har hellre lite färg på läpparna än concealer och mascara.

Jag har inget liv, så nu på kvällen satte jag mig och valde ut mina fem favoritläppstift, fotade dem - och mig själv i dem. I hope you like it!





Linne, Charlotte Russe





Linne, H&M









Linne, Calvin Klein







Top, H&M







Skjorta, Forever 21

Lägg till mig som favorit på Bloggportalen!

The Sky is Grey

Dagens outfit



Grå skjorta, Vero Moda
Kritstrecksrandig mörkgrå klänning, Soda Blu
Mörkgrå yllestrumpbyxor, H&M
Grå stövletter, Skopunkten
Brun väska, Cubus

Läppstift Modernist Pink (vaddå snyggaste namnet?!) från Max Factor





Lägg till mig som favorit på Bloggportalen!

I wish I could agree

Martin Jönsson skrev igår på Svd.se om att "Bloggtalibanismen slår bara tillbaka".
Han har helt klart en och annan poäng, som i sin beskrivning av "indietalibanism":
"Det här är klassisk indietalibanism: det är fult att bli populär, fult att sälja, eftersom man då riskerar att förlora i äkthet. Det är också trams, om man ser det som regel."

Så långt är jag med. Indiementaliteten är ofta förlegad och pinsamt fördömande. Men sedan?

"Ju mer läst en blogg blir, desto högre blir kvalitetskraven på den."

Tillåt mig att skratta en stund.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.
Tråkigt nog fungerar det, i mitt tycke, sällan så - åtminstone inte när det gäller modebloggar. På exempelvis Bloggtoppens modebloggstopplista samsas fantastiskt insatta, ambitiösa, seriösa och duktiga bloggare och bloggerskor med rent trams. Samma sak gäller för sidan 2, 3, 4 - och så vidare. En del alldeles underbara bloggar har helt enkelt fått den uppmärksamhet de förtjänar, andra väntar fortfarande på sitt genombrott - och vissa bloggar får oförtjänt mycket uppmärksamhet. De fyller också sin funktion, men några kvalitetskrav märks då rakt inte av. Eller vad säger ni, är besökar-topplistornas en bra indikator på en bloggs kvalitet? Är det är ett modebloggsfenomen, eller tror ni att det gäller alla bloggar?

Coffee black and egg white

Dagens outfit



T-shirt med tryck, Gina Tricot
Svart cardigan, Vero Moda
Grå jeans, Cheap Monday
Svarta stövletter, Scorett
Grå väska, Wedins
Berlockarmband, present











Blame it on the weather man

What's up med vädret?!






Kapten Zoom




Random byracka... Mycket söt sådan, dock!



Vi köpte nyligen ett telezoomobjektiv till kameran, och Marcus har redan givit sig i kast med att ta reda på alla dess användningsområden och funktioner. Efter en liten utflykt där han - som ni kan se - bland annat fångade fåglar, hundar och solnedgången på bild var det dags för mig att zoomas in på alldeles för nära håll...
Från andra sidan rummet:




Death and beauty



"Postat av:
Sanna

Gah, den är jättebra. Jag önskar att jag inte sett den så jag kunde se den igen för första gången."


Thank You for Smoking var onekligen precis vad jag behövde ikväll. Varken mer eller mindre. Den var smart, charmerande, rapp, snygg, rolig och satte igång tankarna lagom mycket. Vad är sanning? Är allt försvarbart? Till vilken grad är frihet egentligen lämpligt? Och... hur kan vi leva med oss själva? En film om etik, moral, retorik och eget ansvar. Den kräver inte för mycket, nej, den kräver faktiskt nästan ingenting alls av dig som tittar - och det behöver inte vara någonting negativt.

När jag bildgooglade frasen "Thank you for smoking" fick jag upp en alldeles förfärlig bild. Vansinnigt vacker, vansinnigt hjärtslitande. Det gör ont att titta på den. Skrämmande.




Jag är rädd för så mycket. Men mest för döden.

Jag fick en kommentar:
"Sofie om Death and beauty

Du bör nämna att bilden är tagen av underbara Sally Mann. Bilden tas ur sitt sammanhang här tycker jag. Hennes "Immediate family" m.m går att beskåda just nu på kulturhuset. Väldigt värt!"

Helt sant, Sofie. Det fanns ingen information om bilden, tack för upplysningen! Och jag tycker verkligen att den är fantastisk. Men efter att just ha sett en sådan film... är den riktigt obehaglig.

So 90's!

Dagens outfit



Svart klänning, Gina Tricot
Silverfärgade stickade tights, Vila
Medaljong och silverfärgat skärp, Indiska
Champagnefärgade pumps med silverdetaljer, Skopunkten







Nytt läppstift och nytt rouge:
Fuchsia, Maybellines Hydra Extreme
Rosy Dawn, IsaDoras Perfect Powder Rouge

-----------------------------------
EDIT

Jag måste bara lägga till att läppstiftet och rouget var jag tvungen att köpa efter att jag inspirerats av vackraste
Lina, som bar en otroligt fräsch och snygg make up när jag hade nöjet att luncha med henne. Där kan vi verkligen snacka om en tjej med stil. She blew me away.
(Sedan blev det ju inte sämre av att hon visade sig vara en ytterst intelligent, genuin, intressant och trevlig tjej - precis som jag förväntat mig, faktiskt.)

Made for walking

Efter tio timmars sömn lagade jag och Marcus en gigantisk brunch som gav mig magknip - men det var det godaste jag ätit på länge. Crêpes med chorizo, bacon och keso med smak av grillad paprika, sedan tunnare pannkakor med skivad färsk frukt, varmade (tinade) jordgubbar och vaniljglass. Amazing!





Sedan tog vi oss iväg ut på stan en liten stund, för en väldigt lyckad liten shoppingtur. Bland annat köpte vi likadana skor, fast i olika färger, på Wedins nyöppnade butik - och när man köpt skor behöver man ju en skohylla att ställa dem på! :) Okej, det kanske var exakt så vi tänkte, men vi har saknat en skohylla
i över ett år, så när vi hittade en snygg sak i smide på rea slog vi till.






Ehm. De mörkgrå/silverfärgade är mina.

Jag hittade dessutom det perfekta knallrosa läppstiftet, det får ni se lite senare ikväll!

The beautiful ones have style

Angående mitt förra inlägg, där jag lade upp en bild från Weekdays hemsida, föreställande mina nya, ljusgrå Cheap Monday-jeans:

"Postat av: ann

är det fortf mode med grå jeans? inte för att det spelar så stor roll, men det är sällan man ser folk med den färgen längre.. har själv ett par gråjeans, som har kommit lite i skymundan på sistone."


Jag tycker inte alls att det är en konstig kommentar på något sätt, men det gav mig en anledning att ta upp något jag inte är säker på har gått fram i bloggen:

Jag är inte särskilt intresserad av trender.

Visst, jag läser alla modemagasin jag kommer över (inte tjejtidningar, utan just modemagasin). Jag följer gärna med i vad som händer på catwalken, eftersom det är härligt att ta del av all fantastisk kreativitet som sprudlar där ute, både i de stora modehusen och i de betydligt mindre. Men trender? Jag orkar faktiskt inte bry mig det minsta. Jag följer min smak, jag köper och sätter på mig kläder som jag anser speglar min personlighet, min sinnesstämning och som uttrycker det jag önskar uttrycka för stunden. Men är det fortfarande mode med grå jeans? Uppriktigt sagt så har jag ingen som helst aning. Och det rör mig inte i ryggen. Jag tycker att grått i olika nyanser är en otroligt snygg färg (kolla bloggdesignen liksom), jag känner mig snygg i grått, och jag anser att jeansen är smashing. Efter vad jag förstått så är grått en färg som är "trendig", men om jeansen är trendiga eller inte vet jag inte. (Även om jag anser att det är lite konstigt om Cheap Monday väljer att tillverka "otrendiga" jeans.) Tycker ni verkligen att det spelar någon roll?
Jag väljer nog att citera Emmylicious blogg -

"Fashion is for losers, gorgeous people have style."
Word!

People annoy me, I annoy people



These babies, som också blev mina igår, har jag på mig idag. De är verkligen sjukt snygga på. Jag har en liten aning kameraabstinens! Ikväll, kära vänner, kommer det bilder. Visserligen har jag bara två bar byxor att visa upp, men ändå.

Ibland går människor mig på nerverna.
Det här spillde jag tid på igår:
(Mina svar i kursivt.)

Avsändare: X K28 från Stockholm i Stockholms län

hur mycket tid lägger du ner på att vara/göra/se ut?
------------------------------------------
All?
------------------------------------------
nej alltså, procentsatser på vara, göra och se ut
------------------------------------------
Jag lägger all tid på att vara.
Resten går ju av sig självt. Har du inte märkt det?

------------------------------------------
nej. jag tycker att de tre är separerade. man kan vara som en aktiv eller passiv handling, jag syftade på den aktiva
------------------------------------------
Jag håller fast vid mitt tidigare påstående.
------------------------------------------
så enligt dig kan man inte ägna tid åt sitt utseende istället för att göra andra saker?
------------------------------------------
Jag anser att det hänger ihop.
Hur "ägnar" man sig åt sitt utseende?
Jag tvättar och fixar håret då och då. Sminkar mig då och då. Vad mer anser du att man borde göra?

------------------------------------------
man ägnar sig åt sitt utseende och de ytliga delarna av sig själv genom att tvätta sig, sminka sig, bestämma kläder, läsa modetidningar, lära sig att säga rätt saker i sociala kretsar, hålla koll på trender, skapa bilden av sig själv som en intressant person, använda social ingenjörskonst för att hamna i rätt sällskap och så vidare

med göra menar jag saker som att jobba för att få pengar, bygga en sommarstuga och såna saker.. saker som gör att man tillfälligt stoppar undan sig själv och sina riktiga målsättningar för att kunna skapa något man kan använda senare
------------------------------------------
Jag anser inte att det är särskilt ytligt att tvätta sig.
------------------------------------------
är det den enda kommentaren du har om inlägget?
------------------------------------------
Du får ursäkta, men du har inte direkt fångat mig.

Jag önskar att du skrivit något mer intressant, och jag är säker på att det är ömsesidigt. Men du får faktiskt skylla dig själv.

Godnatt.

------------------------------------------
Ok. Lycka till med shoppingen och självporträtten!
Hejdå!
------------------------------------------

People annoy me. I annoy people.

I feel no shame



Har du en blogg, registrera den för guds skull på Bloggportalen och lägg till mig som favorit! Om grisar plötsligt börjar flyga, George W. Bush går med i Fredskåren och jag skulle vinna resan till New York som Aftonbladet suktar med - då lovar jag att jag personligen kommer att bjuda er allihop på mjukglass. MED STRÖSSEL!

Jag vet att ni inte kan motstå!

(Om någon har lust att börja lära grisar flyga får ni hemskt gärna sätta igång genast. Oh, New York. Jag har aldrig varit där, det är ju tragiskt. Äsch, hörrni, vi åker dit allesammans! Om man skulle ta och starta världens mest inkomstinbringande företag så att man kan plocka ut ett par millar och dra till The Big Apple och shoppa loss?) :)




Can you resist these eyes?!
Tihi.

Flattery

Hahaha, det är inte alla som fått äran att tillägnas ett helt blogginläggFrankincense!
I'm flattered beyond words.
Nu ska jag faktiskt iväg och träffa fröken Hanna och ett gäng grymma människor, iklädd mina sprillans nya gubbyxor från Cheap Monday. Middag blir det till och med. Mums!

(Jag har ingen kamera med mig, så ni måste tyvärr vara svältfödda på bilder i ett helt dygn till... Snyft! Håll ut!) ;)

WHY, OH WHY?

Det var väl då förjävla typiskt!

Klart att jag skulle gå och missa vårens ankomst, och börja vara frisk nog att ta mig ut först när det väntas snöstormar igen!
Jag tror inte att jag kan bo i det här landet. Det är ju helt oacceptabelt.
Jag tror att jag måste ge mig ut och köpa mig något fint som plåster på såren.

THIS IS WHAT I WANT:


On the inside

Det visade sig att flickan jag skrev om inatt dessutom är oerhört ödmjuk, rar och allmänt underbar.
Some people have it all. Och ändå inte. Jag blir så glad när skönhet inte behöver vara synonymt med en vidrig personlighet.

Nu: Läsa, vila, och sedan lite shopping!
Ikväll: Spänning...

Shallow love letter to a girl I'll never know

Jag råkade hitta en flicka på Helgon.net som gör mitt liv outhärdligt.
Hon är nog det vackraste jag någonsin sett, och missuppfatta mig rätt, jag är verkligen den första att uppmuntra skönhet...
Men hon gör ont. Jag vet inte om jag klarar av att leva med vetskapen att det finns någon som är så oerhört fulländad, medan jag är fast i... mig.
Ibland är hon farligt lik Audrey Tautou (bevis), ibland Shannyn Sossamon (bevis), ibland Hanna Fridén (bevis); ibland är hon bara vackrast i världensitt alldeles eget sätt.
Jag är helt enkelt så avundsjuk att jag inte vet vad jag ska ta mig till.
And it hurts.

Hennes bilddagbok är ett enda stort konstverk.
Om du vågar.

And now that she's gone, I find myself lost

Länkarna blir ömsom lila och ömsom blå. It's freaking me out. Någon som vet hur jag ändrar det?

------------------------------------------------------------------------
Det här med riktigt fula imitationer av väskreklamer har verkligen blivit min grej de senaste dagarna. Eller, okej, det är i alla fall andra gången på två dagar som jag går igenom bilderna från en privat flum-fotosession och inser att jag lekt väskreklam. Ja, ingen särskild ad alltså -
alla ser ju likadana ut.

Att mina vänner är och ser två av mina favoritartister uppträda (Jay-Jay Johanson och Ring Snuten spelar på Klubb Republik) medan jag är tvungen att sitta hemma och kurera mig är ju helt osannolikt orättvist. För att trösta mig satte jag på mig en av mina absoluta favoritklänningar (köpt i en pytteliten butik i Shanghai som drevs av en av Kinas få riktiga fashionistas), mitt älsklingsläppglans och en hög grymma accessoarer - och sedan var det bara att plocka fram kameran!

Kvällens hemmaoutfit



Svart klänning med blommönster i neonfärger, okänt märke från någonstans i Shanghai
Turkosa yllestrumpor, H&M
Världens snyggaste nittiotalsplatådojor, Skopunkten
Gröna sunbrillz, H&M
Guldfärgad väska, H&M
Guldhalsband
Blingblingring föreställande en blå blomma, Ur&Penn
Hårspänne, H&M

Världens snyggaste läppglans, Bubblegum från Lancômes Juicy Tubes Pop

Dagens väskreklamimitation







Dagens jäkla trams














Beautiful?

Haha, vad sjukt det känns! Min blogg har fått en riktig extreme makeover. Det kanske är för att klockan är så mycket, jag vet inte, men jag gillar det verkligen. Jag är knappast någon html-gudinna, dock - var som vanligt tvungen att tjuvkika i Shecity-Petras html-guide, och jag har förstås lyckats ställa till med massor av konstigheter. Bland annat så blev mina länkar lila - vad är det om? Inget jag inte kan leva med, dock...

Hoppas att ni kommer att trivas här, även med den här designen!

Back to life

Nej, jag är inte frisk ännu. Men det är dags att återvända till verkligheten.

Dagens outfit



Grå stickad klänning, Gina Tricot
Vitt linne, H&M
Ljusrosa flätat skärp, H&M
Grå mockastövletter, Skopunkten
Fejk-Gucciväska, marknaden i Shanghai
Stooort silverhjärta på tjock kedja, Kicks
Ingen make up






Strike a pose!

Jag vill se mer poserande i Landet Lagom!
De är inte särskilt många, men de finns. De som vågar. Släppa loss, bjuda på sig själva, vara för mycket. More is more!
Hanna, Clara, Lova och Amanda är några av de fantastiska tjejer som har fattat att mode är alldeles för grymt och härligt för att tas på så blodigt allvar. Ni är bäst!

Dagens outfit
(Nu jävlar, här ska poseras!)



Grå top med katt-tryck, Ida Sjöstedt
Svart pennkjol, Jenny Hellström
Grå yllestrumpbyxor, H&M
Svarta pumps, vintage
Silverhalsband
Pilotbrillor och fejkad Gucci-väska från "the fashion market" i Shanghai


Min Guccikopia förtjänar en skabbig fake-Gucciannons, tycker jag.




Give me some love!



Jo, förresten - jag är fullt medveten om att jag aldrig kommer bli så populär att jag blir
skickad till New York - men ni får hemskt gärna lägga till mig som favorit på Bloggportalen ändå, så att jag kan göra detsamma. Allt för lite gemenskap! :) Lägg gärna till mig här.

Cutting edge

Det var dags för min varannan-vecka-vånda: luggen behövde fixas till. Jag stängde in mig i badrummet med saxen och en hel del tålamod, kom ut en bra stund senare, riktigt nöjd. Så nöjd att jag bad Marcus fota mig, trots till hälften avflagnat nagellack och ett väldigt trött ansikte som inte varit i närheten av smink på exakt en vecka. Så nöjd att jag till och med delar med mig av resultatet...








Colour blind?

Igår var det helt enkelt för tidigt för min kropp, men idag - idag blev den av! Ja, min efterlängtade, försiktiga vårpromenad, alltså. Jag bestämde mig för att sätta på mig en riktigt lycklig, vårvälkomnande outfit, sedan gick jag ut på världens finaste lilla runda. Utifrån sett var det en löjligt futtig promenad, jag gick nog inte i mer än fem minuter, men den var fantastisk! Jag valde bara vägar med solsken, mina lungor älskade den friska luften, och jag kände verkligen att jag är på väg att bli frisk. Snart, snart.

Och jag lyckades med min "lyckliga" outfit! Allt jag hade på mig var skrynkligt, och jag påminde ärligt talat lite om en blandning mellan en fågelskrämma och en påskkärring, men vem bryr sig? Under promenaden blev jag verkligen glad av att skymta min egen reflektion, och tre otroligt söta små popfashionistas jag mötte log brett mot mig (förmodligen för att jag själv såg så vansinnigt överlycklig ut) - leenden är alltid ett bra betyg. Vår, vår, vår, vår, vår!

Dagens outfit



Gul klänning, H&M
Grå tröja, Gina Tricot
Turkosa och beigea mockasneakers, Pony
Solglasögon med vita bågar, Forever 21
Svart stickad basker, Åhléns
Rosamönstrad sjal, Kenzo
Guldfärgad väska, H&M
Grå yllestrumpbyxor, H&M



PS. Det var skitläskigt att ta outfitbild utomhus. Det kom folk hela tiden, och då fick jag springa fram till kameran och låtsas att jag tog bilder på någonting helt annat... typ en askkopp. DS.

The word is on the streets!

Okej, nu måste vi alltså alla damma av våra gamla Bloggportalen-konton och lägga till världens bästa Hanna som favorit så att hon får åka till New York!


I can wait until spring

OBS! EDIT!
Alla typer av klagomål på fototekniska detaljer när jag tar med mig kameran ut första gången jag går utanför lägenheten på en vecka, är för skakis och yr för att ens gå ett varv runt kvarteret men tar några jävla kort på gården, inte bara undanbedes - de är oacceptabla. Stick och brinn.


Jag måste erkänna en sak med en gång:
Att promenera framkallade väldigt snabbt lite vatten-över-huvudet-varning. Tyvärr. Min kropp har ju helt enkelt inte rört sig på nästan en vecka, så promenad var ingen toppenidé. Istället avbröt jag och kom fram till en plan B. Jag byltade på mig mängder av kläder, svepte in mig i en filt, och gick ner på gården och upplevde våren i stillhet. Fotade lite, läste lite. När jag kom ner hade jag glömt att byta tillbaka till vårt vanliga 18/55-objektiv, och det var riktigt roligt att fotografera i solen med vårt nya 50mm-objektiv - "perfekt att fotografera porträtt med inomhus"! Det gick utmärkt att fånga vårkänslor med också, kan jag lova.



Den här bilden är lite av en lögn - jag hade ju faktiskt mössa och vantar på mig också, och satt insvept i en stor filt. Men jag ville ändå ta en bild som inte fick mig att tänka på min sjukdom, utan som lät mig drömma om hur fin våren kommer att bli när jag väl tillfrisknat.

Beige trenchcoat, H&M
Blå jeans, Dry Aged Denim by James Jeans
Ljusbruna stövlar, Vagabond
Ljusbrun väska, H&M
Rosamönstrad sjal, Kenzo
Svart diadem, Glitter














Det är min tur nu

"När du mår bättre är korta promenader bra för läkningen."

Snacka om att mitt Kåvepenin sköter sitt jobb.
JAG ÄR FEBERFRI IDAG!
Hostan är precis lika illa som tidigare, men å andra sidan står det att "trötthet och hosta kan sitta kvar i ytterligare någon månad", så det är kanske inget att oroa sig för.
Jag har i alla fall bestämt mig för att det är extremt orättvist att jag inte får uppleva det fina vårvädret överhuvudtaget, och bestämt mig för att feberfri = kort promenad. JAG SKA GÅ UT! UUUUT! Jag har förberett mig genom att se första halvan av Djävulen bär Prada och tagit en kokhet dusch, samt gläntat på balkongdörren för att prova mina vingar. Det kändes bra. Mina lungor verkade uppskatta att andas riktig, frisk luft igen, om så bara för tio sekunder.

Nu jäklar, jag är redo!

Pictures of you

Thank God for laptops!
Sitta vid datorn är uteslutet idag, jag är inte i så bra form alls trots att jag ätit en dagsdos penicillin nu, men ligga i sängen och slöklicka lite när jag orkar är faktiskt helt okej.

Ligger och kikar runt bland gamla bilder, som ni kanske märkte av förra inlägget... Hittade några fler jag blev sugen på att dela med mig av, av olika anledningar!


Min papps, när han fortfarande var hyfsat ung och vacker. :) Jag blir glad av den här bilden. Och jag saknar verkligen min pappa.


Här hade jag precis skaffat mitt första bildbehandlingsprogram, och det första jag gjorde var - naturligtvis - att ändra min ögonfärg, först till gröna, och sedan ett av dem tillbaka till något som liknar blått (fast ganska slarvigt). Oh, those days!


Jag überposerar i köket i min gamla lägenhet i Stockholm, som jag saknar även den. Bilden är väldigt konstig, för jag känner verkligen inte igen mig själv. Jag ser ut så på varenda bild tagna vid det tillfället, och det ser bara inte ut som jag. I datorn hade jag sparat den som "maintream.jpg". :)


Mitt klassfoto, trean i gymnasiet. Sex år sedan. Jag vet inte om planen var att se ut som en evil bitch, men om den var det så lyckades jag ju verkligen! Jag var faktiskt en snäll tjej i gymnasiet. Egentligen.


Hästnörd. Say no more!

Although I'm happier now, I always long somehow

Jag har varit liten, jag också.






A girl's best friend.



Jag orkade sitta upp i tre minuter. Här - och
här - är resultatet.

Cough it up

Jag inser självklart att jag, genom att totalt försumma min blogg, inte kommer ha en enda läsare kvar när det här helvetet är över.
Men det får jag ta.
Efter fyra dagars sängliggande, feberyrande, upphostandes mina stackars lungor och med en huvudvärk som inte är av denna världen, bekräftade en taxiresa till Hageby Vårdcentral det jag fruktade: Influensan är ingen influensa, utan dubbelsidig lunginflammation. Söta lilla doktor Ulla bröt ordentligt på finska och tyckte inte att det var det minsta konstigt att jag är helt utslagen. Jag höll på att börja gråta när hon, efter att ha lyssnat på mina lungor i knappt tjugo sekunder, konstaterade att "ojoj, jaadu, här har du definiiiitvt drakit på dej lunginflammatjånen." Jag hade dubbeksidig lunginflammation sommaren 2005, jag var sängliggande i en månad, och den sjukdomsperioden förstörde mycket i mitt liv. Om det här får bestående negativa konsekvenser för mig och min älskling, mina vänner, skolan, jobbet, bloggen och alla andra andra projekt jag har på gång, vet jag inte vad jag tar mig till. Jag har inte bett om det här.

Världens absolut bästa
Sanna är på visit i Norrköping, hon kom förbi i eftermiddags med väldiga mängder godis och en Plaza Kvinna, och dessutom följde hon mig till mitt läkarbesök (vilket var en väldig tur, jag höll på att svimma i taxin, jag har tydligen förlorat min förmåga att sitta upp). Sanna är en klippa, en prinsessa, en ängel.
Min sambo Marcus fortsätter också han att vara en knight in shining armour, som får ila mellan köket och sängen för att hämta nytt vatten, te, godis och annat sjuka flickor behöver för att klara sig. Idag köpte han dessutom en ny febertermometer, jag oroade mig för att den jag hade visade fel, nu kan jag dubbelkolla varje gång! My baby. Nu är han ute med kompisar, det förtjänar han.

Jag vet att det finns såååå många där ute som har det vansinnigt mycket värre, men jag har alltid varit extremt självupptagen och egocentrisk. Allt kretsar kring mig just nu - i alla fall i min värld.
Och jag är ledsen.

Det kanske inte blir så mycket roligt i bloggen på ett tag, darlings. Jag har samma mysbyxor på mig som igår, och jag planerar inte att sätta på mig något annat imorgon - därav, knappast något modebloggande. Jag kan inte sitta vid datorn och surfa, och jag klarar inte av att hålla kvar en tanke särskilt länge - alltså, inget filosoferande att tala om. Iakttagelser och upplevelser går ju också bort, eftersom jag helst vill bespara er detaljer om hur det låter (eller ser ut, för den delen) när jag hostar slem, och ni är nog heller inte särskilt intresserade av att höra hur min feber går upp och ner.

Alltså: Det finns inget att blogga om. Jag är tom. Jag är sjuk.
Och jag vill bara bli frisk. Gör mig frisk! Jag hostar sönder hela mitt inre.

PATETISKT, ANNIKA!

Cut it off!

"Du är så fin! Men klipp luggen! Man ser inte ditt vackra ansikte!
(jag vet själv hur det är, ju längre luggen lyckas bli, desto mindre vill man klippa av den...)"


Tssss, om inte mamma var på promotionturné i Tyskland just nu hade jag varit övertygad om att hon skrivit den där kommentaren. Fatta hur irriterande det är att fixa luggen i en timme (produkt - föna - produkt - platta - spraya), för att mamma sedan ska stryka luggen bakåt och säga just "man ser ju inte ditt vackra ansikte"... Tack för det, så var den stylingen förstörd! (Min lugg verkar inte ha några problem alls med att se ut på precis alla tänkbara sätt, utom just att ligga platt nerför pannan. Suck.) Tur att mamma är bäst ändå. Och tack, anonyme kommenterare, för komplimangen - men jag trivs alldeles utomordentligt bra med min lugg. Jag tycker att den är smashing! (Och jag klipper den dessutom en gång i veckan - bara inte särskilt mycket åt gången.)

Åååh, jag har blivit utmanad från flera håll och kanter - det handlar om den här grejen med sex underliga saker om mig själv... Just nu pallar jag bara inte, jag har aldrig deltagit i någon "utmaning" och känner redan att en extrem prestationsångest ligger på lur. Shit, jag skriver ju knappt annat än underliga saker om mig själv. Förlåt flickor, jag ska tänka på saken!

Mitt huvud håller på att explodera (igen). När jag försöker läsa är det som att jag försöker se igenom ett tunt lager av röda och gröna prickar, där varje prick innehåller en liten dos smärta. Tillsammans bildar de en alldeles enorm huvudvärk, som gör det väldigt svårt att koncentrera sig på någonting alls under en längre period än tio sekunder.

Och Marcus är på tårtkalas. Jag längtar efter honom. Han längtar helt säkert inte efter mig - jag är knappast världens roligaste att ha att göra med när jag är sjuk. Kinkig och sunkig och allmänt oinspirerande, skulle jag gissa.
Nu ska jag trösta mig själv med någonting gott. Typ... vatten. Mums.

And the further we go, the more you're obsessed by me

You know that I meant what I said
I wanna see you from above
I wanna be left in the dancehall
I wanna be the modern love
THE MODERN LOVE


Naturligtvis tog jag mig inte iväg till skolan imorse. Istället inledde jag dagen med att addera ännu mer skit till mitt redan ganska värdelösa sjukdomstillstånd: Jag satte igång att kräkas. Det kändes extremt orättvist, med tanke på att jag sedan i tisdags ätit lite välling, några chokladbollar och ett par bitar tortellini. Men visst, jag borde ju ha förstått att jag inte skulle ha vräkt i mig på det sättet, i tron att min kropp skulle behöva någon form av näring. Oh no. Där fick jag allt.

Nu mår jag lite bättre - febern ger sig inte, men jag kunde behålla en liten tallrik fil, och jag har kunnat läsa nya
ELLE en stund. Under den stunden har jag bland annat kommit fram till att Angelina Jolie är en otroligt underlig kvinna, och att Minimarket-syrrorna är precis hur snygga som helst. Hur har jag kunnat missa det?


Jag säger ju det. Toksnygga!

Nu ska jag se om jag är tillräckligt okej för att orka se nya Top Model-avsnittet, eller om det är dags att sova en stund till.
Jag har sovit ungefär 19 av det senaste dygnets 24 timmar.

Såhär ser jag ut när jag inte sover:



Ljusgrå mjukisbyxor från H&M
Blekgul t-shirt med fult, urblekt tryck, Vero Moda

Stan har feber ikväll

Jag är verkligen lustig när jag har såhär hög feber.
Igår morse, till exempel, trodde jag på allvar att jag skulle lyckas ta mig iväg till skolan på eftermiddagen.
HAHAHA.
Det skrattade jag försiktigt åt imorse, när jag låg i min dyngsura säng och skakade av frossa.
Och var samtidigt helt övertygad om att jag skulle ta mig iväg till skolan på eftermiddagen.
HAHAHAHA.
Inte förrän det började bli eftermiddag, och jag fortfarande inte hade lyckats ta mig upp ur sängen ens för att hämta nytt vatten, insåg jag att jag faktiskt inte skulle ta mig någonstans idag heller.
Imorgon, klockan 10-12, kommer jag dock garanterat att vara i skolan, för att presentera filmen jag och
Marlene spelade in i måndags och klippte i tisdags (idag blev hon alltså lämnad alldeles ensam för handledningen och finklippningen). Garanterat.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

Jag hade inte ens tänkt tanken att jag skulle lyckas blogga idag, men när sms:en började trilla in för ett par timmar sedan - "är du död?!" - insåg jag att jag faktiskt har ett slags ansvar. Liksom, jag kan ju inte låta mina vänner tro att jag ligger på dödsbädden - även om jag måste erkänna att det känts precis så både en och två gånger det senaste dygnet.
(Jag är sjukt överkänslig när det kommer till att vara sjuk.)

Hurra, förresten!
Jag fick precis veta att jag fått en lite kusin. Min första pojk-kusin. Välkommen till livet, lilla bebben!

Eftersom jag inte är tillräckligt klar i hjärnan för att tänka så citerar jag det Marlene skrev i sin blogg om vår lilla film:

"Har haft fullt upp igår och idag med att filma tillsammans med Annika. Gjorde en grovklippning idag, vilket gick väldigt bra. Hade hur kul som helst med att både spela in filmen och att klippa den. Det är så himla skönt när allt bara flyter på, både att tekniken fungerar och att man har samma bild i huvudet. Allt blir bara så mycket enklare då. Sedan att det för en gångs skull inte var gigantiska grupper med minst fem personer och lika många olika viljor. Blir kul att se de övrigas filmer och sen att se vad de tycker om vår. Den är ju helt klart väldigt mycket av Marlene och Annika all over. Hur grymt som helst. haha."

Helt klart väldigt mycket Marlene och Annika. Kan det bli bättre?!

Jag måste ju vara där imorgon på presentationen.
Jag ska ta mig dit!
HAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

Pallar inte att svara på alla fantastiskt söta kommentarer just nu, men - I love you, guys.

Sjuk, sjuk, sjuk

Såhär skriver Hanna om sina onsdagsplaner. Det kryper i mig av irritation. Irritation över mitt crappy immunförsvar, över att jag inte kunde ha väntat med att bli sjuk tills det kommit ett nytt avsnitt av Top Model, över att jag rosslar och svettas och har början till en rätt jävlig nackspärr.

Mina onsdagsplaner:
Förmiddag: Dricka en jäkligt stor kopp välling. Se några gamla Top Model-avsnitt.
Eftermiddag: Ta mig iväg till skolan. Lämna igen en bok på biblioteket ("SLUTLIGT KRAV. Boken önskas av annan låntagare. Du blir ersättningsskyldig och avstängd som låntagare tills lånet återlämnats." Skit ner er.), leta upp en bok till vår stora skrivuppgift, ta mig hem igen.

Och utanför mitt köksfönstret står det två byggarbetare (eller liknande) och bankar på tegelväggen med en gigantisk slägga.
Dunk, dunk, dunk, dunk.

Om någon vet att det gått åt helvete för någon annan av mina mobbare, feel free to tell me and cheer me up.

How to sell a contradiction

Dagens skadeglädje

Jag snubblade nyss över en artikel där det stod om att en av mitt högstadiums största idioter blivit petad från sitt hockeylag på grund av attitydproblem.

HAHAHAHAHAHAHAHAHA!
Kaaaaarma, karma, karma, karma, karma chameleon...


"-Jag är väldigt, väldigt besviken. Jag fattar ingenting. De säger att jag har attitydproblem, men det är första gången någonsin jag fått höra det."

Well, din idiot, jag är hemskt ledsen över att jag var alldeles för svag för att säga det till dig redan för tio år sedan. DU HAR ATTITYDPROBLEM. Du är en äcklig, värdelös mobbare, och skadeglädje är verkligen, om inte den enda sanna glädjen, så åtminstone jävligt tillfredsställande.

Jag har feber. Hosta, halsont och huvudvärk. Jag behövde veta att åtmistone en plågoande från det förflutna fått vad han förtjänar. Tack för det!

För då kommer blommorna snart

Imorse bestämde jag mig för att det var sommar. "...ifall inte nå'n sätter faaart", liksom!

Ett av stegen mot sommarkänslan var att byta ut vintermössan mot tunnstickad basker - som tryckte ner min lugg såpass att jag helt kunde gömma mig bakom den. Det såg rätt roligt ut - men sikten var det sämre med... :)
Det fina vädret svek dock framåt eftermiddagen och jag tvingades gå hem i kyla och duggregn, mindre uppskattat. Sol, nu. Tack!



Svart basker, Åhléns
Beige trenchcoat, H&M

Dagens outfit



Vit skjorta, Vero Moda
Vit kjol med små svarta prickar som klänning, Vero Moda
Vita mönstrade strumpbyxor, H&M
Vita skoletter, Skopunkten
Gul väska, Lindex
Solglasögon, Iguana Vintage Clothing
Silverfärgad hjärtformad medaljong, Wedins
Blingbling-strassring, Ur&Penn
Svart tunt pärlhalsband som armband, H&M

Mörklila nagellack, Mavala, Mexico
Ljusrosa läppstift, Max Factor, Modernist Pink






Du glädjerika sköna

Victoria skrev en kommentar om mitt förra inlägg som var så sann att den helt klart är värd att publiceras öven i ett inlägg.

"Intressant läsning, och jag håller med dig. I NK's magasin frågade man någon deisgner (om jag minns rätt) om hur stort svenskt mode egentligen är internationellt. Personen svarade att det inte är lika stort som vi gärna vill tro, hehe.

Och det är väl så, vi är kanske inte fullt så nyskapande alls! Men som sagt, alla gillar inte det fräcka, knäppa. Jag föredrar faktiskt svensk design framför det mesta!"


Därför är svenskt mode bäst:
(Ja, bland annat därför.)



Whyred


Whyred


Jenny Hellström


Ida Sjöstedt


Ida Sjöstedt


Helena Hörstedt


Filippa K


Bea Szenfeld


Acne

I could just go on forever.

Du nya, du fria? Om vår tids rädsla för allvar

"Svensk succé i modets huvudstad", skriver Aftonbladet.se idag. Artikeln handlar om att den svenska satsningen Swedish Attraction fått "mycket uppmärksamhet" och positiv respons under Tranoi-mässan i Paris. En sak jag reagerade på var den förre kulturministern Leif Pagrotskys (som var på besök på mässan) beskrivning av svenskt mode.

"-Framförallt tycker jag att man ser att svenskt mode är kreativt, fräckt, medvetet och roligt, och jag tror att den bilden börjar sprida sig i världen..."

Ni behöver absolut inte hålla med mig, men i mina ögon är det här en rätt vanlig situation: man får en fråga om något man har noll koll på, och försöker ge ett översvallande, men samtidigt diplomatiskt, svar - som inte kan bli fel.
Eller kan det?
JAG ÄLSKAR SVENSK DESIGN.
Det finns absolut inget annat lands modescen som jag hellre skulle ta del av, även om exempelvis Tokyo och New York knappast är modestäder att förakta. Svensk design passar mig perfekt, och jag tror absolut att vi kan komma att se ett större och större internationellt genomslag för svenskt mode. "Kreativt, fräckt, medvetet och roligt"? Kreativt, visst. Medvetet? Absolut. Fräckt och roligt? Eh... Njae. Eller ja. Pjaa. Ibland.
Men är det verkligen det här som utmärker svensk design?
För mig handlar det om kvalitet. Om mod. Om att våga ta sig själva på allvar. Intressant, intelligent, nyskapande, innovativ, ambitiös, elegant, personlig, stilfull, stimulerande, kaxig, modig - så ser jag på den svensk designen.

Men jag vet inte om den är så jävla rolig.

Och det är inget fel i det, snarare tvärtom! Jag är inte särskilt förtjust i "roliga" kläder. Självklart får plaggen gärna vara designade med glimten i ögat (Bea Szenfeld är ju ett fantastiskt exempel på det), men jag har ingen lust att gå runt och vara lustig, och buskis har aldrig varit min grej. Ett bättre ord för vår benägenhet att våga mer är väl i så fall... självdistans.

Jag tycker att det är viktigt att våga vägra vara rolig.

Vi svenskar tar vårt mode på största allvar, samtidigt som vi vet att allvar inte är motsatsen till humor. Att svenska designers vågar stå för sina idéer och vägrar kompromissa med kreativitet och funktionalitet handlar inte om att de är roliga, utan att de tar sitt skapande på största allvar, och - då och då - ger blanka fan i konventionerna.

Och det är ju, å andra sidan, jävligt roligt.

Så kanske hade han rätt ändå, Pagrotsky. Kanske hade han faktiskt tänkt till. I så fall vill jag tacka honom för att han också gav mig en anledning att tänka till.

För en betydligt mer detaljerad, inspirerad och analyserande bild av svenskt mode än vad jag gett här, läs den här artikeln. Heja ELLE.se!

Missa för guds skull inte att gå in och rösta på Hannas ljuvliga, sextiotalsinspirerade outfitAftonbladets "Bästa stilen"! Or be square.

A whiter shade of pale

Klockan kvart över tio anlände jag till Marlenes lägenhet för att filma vår allra första "egna" kortfilm ever (i höstas gjorde vi en, men i grupp om fem-sex personer, inte samma sak som nu när allt ansvar ligger på en själv).
Nu, klockan tjugo över sex, kom jag hem.
Hallå, filmen ska bli tre till fem minuter lång!
Helt löjligt att det tar en sådan vansinnig tid. Plötsligt känns det inte det minsta konstigt att en två-tre timmar lång film tar åratal att göra - långfilmer måste ju dessutom ta evigheter att klippa. Själva har vi tre halvdagar på oss, vilket förmodligen kommer att räcka, eftersom vi kan alldeles för lite om redigering för att kunna göra mycket mer än att lägga olika klipp efter varandra i en tidslinje. Det ska verkligen bli otroligt spännande att se vad tusan det blir av det hela! Det kändes som att inspelningen gick skitbra, trots missbedömningen av inspelningstiden (jag hade trott att vi skulle vara klara till två, typ), men hur resultatet blir står skrivet i stjärnorna...

Att våren ligger i luften är det bästa som hänt i år.

Jag skulle väldigt mycket hellre vilja ha det såhär.



(Bortse ifrån min bleka, skabbiga lekamen, tack!)

Jump on it

Det här blogginlägget får ta max en minut att skriva, för sen måste jag springa hem till Marlene och spela in film! Det ska bli hur kul som helst, håll tummarna för att det går bra - jag har aldrig ens hållit i en videokamera (okej, knappt), så det här kan gå hur som helst.

Dagens outfit



T-shirt med tryck, Gina Tricot
Svarta jeans, Cheap Monday
Svart skärp med blomformat spänne, H&M
Silverfärgade ballerinaskor, Nine West
Sötaste grodhalsbandet, Gina Tricot
Champagnefärgad väska, Wet Seal
Svart sidenband som hårband, Hot Topic
Silverringar, streetmarket i London

Okej, jag ser inte kul ut idag. Fy fan.

Hoppsan, det där tog tre minuter. Gotta run!

Your flattery is really not becoming me

Jag fick ett mail.

... K39 från Linköping i Östergötlands län

Hej...:)
Du verkar verkligen vara en flicka i min smak...:)

Lika bra att med en gång klargöra att jag är inte ute efter någon att chatta med i evigheter på nätet innan man ses irl...

jag skulle väldigt gärna vilja träffa dig över en fika...helt förutsättningslöst så får vi se vart det bär iväg...:)

Om du är seriöst intresserad så finns jag på bild......

Kram!


Ganska fantastiskt att man kan intala sig själv att en nästan tjugo år yngre tjej, som uttalat har pojkvän/sambo, skulle kunna bli seriöst intresserad efter att ha fått en komplimang i form av "Du verkar verkligen vara en flicka i min smak...:)".
Faktiskt inte ens särskilt smickrande. Jag vill inte vara en flicka i äckliga gubbars smak.
(Jag menar inte att 39 år är "gammalt" - äckliga gubbar finns det i alla åldersgrupper.)

Konstigt nog blev jag inte seriöst intresserad.

So young


Marcus fina syrror!

Jag letade efter bilder från vår låtsas-julafton uppe i Gävle den 21:a december, eftersom Marcus lillasyster Elin (till vänster) ville ha några, och hittade samtidigt bilderna jag tog på min lillasyster Amanda några dagar senare.

HERREGUD VAD DEN FLICKAN ÄR PHOTOGENIQUE.



Tretton år och redan supermodel-looken (framstylad av mig, förstås). ;) Jag är avundsjuk så in i...
Amanda har på sig svart, a-linjeformad klänning från Gina Tricot, guldfärgat skärp från Vero Moda, guldhalsband och svart diadem från Glitter. Blekrosa läppstift från Isadora och svart mascara från Max Factor som målats i flera lager för en lite klumpig, sextiotalsinspirerad effekt.
Naturlig skönhet kan dock inte köpas för pengar. Damn it.

Everyone is gonna dress like me, wait and see

I didn't eat yesterday
I'm not gonna eat today
I'm not gonna eat tomorrow
Cause I'm gonna be a supermodel


Maria
Collective fick i uppdrag av Sydsvenskan att välja två olika "looker" ur vårens alla trender och styla en modell i de båda varianterna. Hon valde att ge modellen dels en schysst partylook med metallic-inslag och dels en mjuk, marininspirerad outfit för vardagsbruk.
Här kan ni se resultatet!



Jag tycker att Maria gjorde ett kanonjobb! Klänningen från Chic o Chic är det enda plagg jag inte gillade, Maria säger i artikeln: "Den lilla svarta är ett klassiskt plagg. Just den här är lite a-linje-formad, det är både trendigt och smickrande." Min invänding är att jag inte tycker att den är smickrande alls, utan snarare en sådan klänning som kan få vilken pinnsmal tjej som helst att känna sig fet. Nej tack! (Och a-linjeformad? Det syns inte på bilden?)
Silverskorna från Vagabond däremot, precis hur läckra som helst! Jag ska se om jag kan skramla ihop till dem, de är ju de perfekta partyskorna i vår.

En sak jag reagerade lite på var att det på Collective står att: "Tanken med artikeln utom att visa vårmodet var att låta 'vanliga männsikor' stå modell och söta Nathalie gör en kanoninsats." Det här är absolut ingen kritik mot Collective, utan bara allmänt, mot tanken att det skulle vara någon skillnad på att styla och fota en smal, snygg tjej med modellproportioner eller en smal, snygg tjej med modellproportioner som dessutom är signad till en modellagentur. Jag känner bara att om "tanken" är att "låta 'vanliga människor' stå modell", borde man då inte stå för den tanken och visa upp människor som inte lika väl skulle kunna ligga på Mikas eller Stockholmsgruppen? Det blir, i mina ögon, inte direkt någon poäng med att visa upp "vanliga människor" när ingen skulle gissat att det inte är en modell om det inte nämnts.

Nu ska jag och min grupp träffa den sista av de tre gymnasietjejer som ska medverka i vår kortfilm. De två första, som vi träffade igår, var verkligen som klippta och skurna för vårt syfte - det ska bli väldigt intressant att se om även den tredje tjejen verkar passa lika bra!

Big in Japan



Min favorit-Sofia är bra på mycket. Bland annat på att blanda hallondrinkar, föra långa samtal över en kaffe, och på att vara ljuvligt söt. (Och om jag läst av
Anders rätt så verkar hon vara en ganska suverän flickvän, dessutom.)


1 dl   hallon
4 cl vit rom
1 cl sockerlag
2 cl citronjuice




Kvällen gick i sötsakernas tecken: sockerkaka, mängder av lösgodis och Sofia-blandade hallondaquiris. Om ni lägger till en flaska vin och en av mina absoluta älsklingsfilmer, vansinnigt utfreakade, sjukt roliga japanska splatterthrillern Battle Royale, så har ni vår hängkväll in a nutshell.




Jag minns inte när jag såg BR för första gången, men det var inte långt efter att den släpptes (år 2000), och jag - som verkligen aldrig klarat av våldsamma filmer, och ännu mindre filmer där folk dör - föll pladask för språket, karaktärerna, skådespelarna, dialogen och den alldeles sinnessjuka storyn (en niondeklass kidnappas av japanska myndigheter under en skolresa, förs till en öde ö och tvingas delta i ett "spel" som går ut på att de har tre dagar på sig att döda varandra tills det endast återstår en överlevande - om inte alla utom en är döda efter tre dagar dör istället alla). Sedan dess har jag sett filmen i alla fall uppemot tio gånger, men det här var första gången på länge, och jag hade glömt bort väldigt mycket. Som att en av mina favoritkaraktärer, Chigusa, spelas av Chiaki Kuriyama som spelar ytterst dödlig skolflicka även i Kill Bill: Vol. 1. Det var efter att ha sett Chiaki i BR som Quentin Tarantino bestämde sig för att den nu 22-åriga skönheten var en värdig motståndare till Uma Thurmans "The Bride". Och hon har sannerligen samma mordiska blick i båda filmerna...
Chiaki är, föga förvånande, superstar hemma i Japan, där hon förutom tv- och filmroller syns överallt - i allt ifrån reklamfilmer för mobiltelefoner och aloe vera-yoghurt till på modemagasinens omslag. Jag var tvungen att samla ihop ett gäng bilder till mitt eget lilla Chiaki-galleri, varsågoda och njut!


Ur Battle Royale


Ur Battle Royale


Ur Kill Bill: Vol. 1




Cover of THE FACE vs JAPAN








Chiaki gör reklam för musikmobiltelefonen Panasonic P901iS



Och så lite fånig Annika som avslutning!




Photoshoppad? Vaddå, vem?



EDIT

Det tänkte jag skriva inatt, men glömde:
AKTA ER FÖR UPPFÖRLJAREN TILL BATTLE ROYALE! Tvåan är bland det sämsta skräp jag sett, tyvärr. Jag glömde nog skriva det eftersom jag försöker förtränga att tvåan ens existerar.

The game is on again!

OBS - innehåller ett par mindre Top Model 8-spoilers! :)

Igår fick jag äntligen se onsdagens premiär av
America's Next Top Model (TACK FANNY!), som pinsamt nog är ett av mina allra största beroenden. Den åttonde säsongen inleddes precis som sig bör med en massa härliga catfights och härligt corny dramatik, och deltagarna var en perfekt blandning av snyggingar och stolpskott. Mums!

Bäst:
- I publiken till tjejernas allra första catwalk satt ingen annan än min "lookalike" Krysten Ritter!
- Rätt tjej åkte ut.
- En av deltagarna är en rysk mailorder bride!!!
- Tjejen som under uttagningarna påstår sig "aaaavguda" Audrey Hepburn - "speciellt i den där filmen 'Dinner at Tiffany's'" (stort skratt från Tyra & co) - "oh my gosh, of course I meant 'Lunch at Tiffany's'!" Komik på hög nivå.

Sämst:
- Om de ska ta med två plus size models, kan de inte välja några som faktiskt är snygga?
- Min förhandsfavorit Renee var hur läcker som helst, men en otroligt osympatisk bitch som whine:ade om sin son precis hela tiden. Jag har absolut ingenting emot barn, men jag tror inte att exempelvis Natalia Vodianova hade lyckats särskilt bra som modell om hon grinat och tjatat om sin son Lucas på varje casting hon gått på. Renees bild var inte särskilt snygg heller. Shape up, for heaven's sake!


Men oj, vad snygg hon är, Renee. Damn.

Where there's music and there's people

Man måste ju klä sig på kvällarna också, åtminstone när det är utgång som gäller!

Gårdagens outfit



Svart/vitmönstrad klänning, Vila
Grå strumpbyxor, H&M
Grå väska, Wedins
Svarta skor med smal kilklack och ankelrem, Skopunkten
Svart skärp, Vero Moda
Bärnstensarmband

Rätt låt vann!

Eller, snarare, rätt outfit vann.

GRATTIS
JANNIKE!

Aftonbladet.ses läsare visade prov på ytterst god smak när alldeles fantastiska Jannike kammade hem veckans seger i "Bästa stilen". Sofi Fahrman var snål och gav henne ynka - och kan hon inte uppbåda liiiite mer energi för sitt jobb än att skriva två rader om det vinnande bidraget?



This girl amazes me.

Eye of the tiger

OH MY GOD. Hårdaste brevet ever.

Det går liksom inte att ignorera det faktum att
Elyse Sewell är världens häftigaste tjej.



(Om det finns någon annan som råkar vara i alla fall en tusendel så besatt av Elyse som jag är, kan jag varmt rekommendera att sitta och kolla igenom hennes Photobucket-bilder. Var annars kan man hitta fantastiska bilder som den här?)


Stoned in a lonely town

shaking their meat to the beat
high on diesel and gasoline
psycho for drum machine
shaking their bits to the hits


Många av er märkte förmodligen att
blogg.se lade ner igår eftermiddag, vilket gjorde att det blev väldigt svårt att kommentera - och, framför allt, omöjligt att uppdatera bloggen. Seriöst - jag blev tokig. Jag är fullt medveten om hur tragiskt det är att bryta ihop över något så ytterst oviktigt, men jag antar att det blir som med precis vilken annan abstinens som helst:
Praktiskt taget outhärdligt.
Om de bara varit schyssta nog att stänga ner hela sidan och skriva ett infomeddelande - som jag såg att de gjort i morse - hade det väl varit med okej, men nu satt jag ju och försökte uppdatera hur länge som helst (pinsamt, jag vet). Snacka om att kasta bort sin tid!

Klubb Republik var grymt trevligt igår, med snygga och härliga människor och bra stämning. Som vanligt hann inte jag och Marcus se banden som spelade, eftersom vi är gamla och seriösa och måste hem och sova för att orka med skolan. (Hur tråkigt låter inte det?) Min uppgift är ändå att ta vimmelfoton, och det är lättast att göra tidigt, innan folk blir fulla och dräggiga eller får en öl över sig eller svettas bort sminket. ;)





Under kvällen hade jag nöjet att prata med skrämmande söta Monika som jag innan bara beundrat på håll. Jag tycker att det är otroligt läskigt att gå fram till riktigt söta, snygga, stylish tjejer och be att få ta en bild - det kanske hänger kvar från grundskolan, då man lärde sig den hårda vägen att good looks var lika med überbitch? Igår tog jag i alla fall mod till mig, och det behövde jag inte ångra! Det fanns inga überbitchtendenser hos Monika, som inte bara visade sig vara en av mina kära bloggläsare, utan som också syr sina egna kläder (varför kan jag inte bara inte associera till Lena PH?!). Jag blir lika imponerad och avundsjuk varje gång jag träffar någon riktigt, riktigt välklädd person som visar sig själva ligga bakom både designen och det praktiska skapandet av sina plagg.


Monika i egensydd klänning...



Hon utgör även ena halvan av ett av stan's sötaste par!



Lite smått pinsamt blev det när jag bad att få fota de här tre fröknarna, och tjejen längst till höger sa något i stil med "Jag känner igen dig! Kommer du inte ihåg mig? Fotade inte du mig i lördags?" Jag, utan glasögon och helt slut i huvudet, glodde bara dumt och var övertygad om att jag aldrig sett henne förut i mitt liv - innan det, lååångsamt, började formas en bild i huvudet av en tjej som faktiskt var rätt lik flickan jag står mitt emot. Aaaaahaaaaa. Det måste vara det värsta med den typen av löpande band-fotografering som jag ägnade mig åt i helgen: allt jag såg av modellerna var ju deras uppsminkade jag framför kameran, och jag kopplade helt enkelt inte ihop den fina, lockiga tjejen i rutig skjorta med den glammiga Hanna (måste vara Sveriges vanligaste namn?!) jag fotograferade i lördags:


He flits from shop to shop just like a butterfly

Det är så svårt att behöva ha samma kläder på sig hela dagen! Jag tröttnar ofta på mina kläder efter bara några timmar - eller, det är snarare så att jag tycker att det känns konstigt att gå hemifrån i samma kläder som jag redan haft på mig. Efter lunch, när jag precis uppdaterat bloggen, kikade jag ut genom fönstret och upptäckte att det regnade. Det tog jag som ett tecken på att jag borde ta på mig andra skor än stövlarna - de har redan börjat få hemska fläckar av snömodden och saltet! Dessutom var tröjan lite för varm, så det blev en tunnare, och plötsligt hade jag en helt ny outfit på mig. Eftermiddagens outfit kändes lite mer skolanpassad, och var väldigt bekväm.
Det blev en liten tur ner på stan efter skolan, Marcus ville kolla runt på bokrean - men det blev förstås jag som shoppade... dels hittade jag min
nya älsklingströja från Gina Tricot i svart, och så kunde jag inte låta bli att köpa två böcker på rean. Båda två är skrivna av Lotta Lewenhaupt, och har funnits ute lääänge, men jag är oftast alldeles för snål för att köpa böcker. Modeboken 1900 - 2000 skrev Hanna Fridén om redan i somras, det ska bli roligt att se om den är så bra som jag förväntar mig! Ännu högre förväntningar har jag faktiskt på Tankar om mode, som jag tjuvkikade lite i medan jag stod i kassakön, och den verkar faktiskt hur mysig som helst. I'll let you know when I finish!


Darin uppträder i stan ikväll. Såhär lång var kön klockan fyra - två timmar senare var den tio gånger så lång (men då regnade det för mycket för att jag skulle våga plocka upp kameran). Oh my God.




Nya tröjan!


Dagens outfit #2

He looks like rain, he is not mine

En supersnabbt fotad dagens outfit, såhär mellan lunchätande och skolan:

Dagens outfit







Grå polo, DKNY Jeans
Vitt linne, H&M
Blå jeans, Dry Aged Denim by James Jeans
Ljusbruna stövlar, Vagabond
Brun väska, Åhléns
Armband i kartong och tapet, Evelina Bratell

Läppstift, Rose shimmer by Clinique

Nu är det dags att rusa tillbaka till skolan för kameraövningar, i nästa vecka sätter vi igång och filmar.
Ikväll kommer Louise hit en stund, och sedan spelar
Pluxus Klubb Republik!