Jag är en mystisk medelhavsman.Jag var väldigt olik mig när jag fotograferades igår.
Ärligt talat så kände jag inte igen mig själv överhuvudtaget.
Jag såg liksom... grekisk ut, tycker jag.
Och lite som en snygg, androgyn man (ignorera min ganska omanliga baddräktsbyst, tack!).
Looken var inte ful, bara... ovan. Nästan så långt ifrån min egen stil som det bara går att komma och ändå trivas rätt bra.

Jo, jag tycker faktiskt att slemmig medelhavssnubbe-looken är ganska het. Åtminstone i just detta fall. Om jag raggat på mig själv i blöt backslick och buskiga ögonbryn är det inte helt omöjligt att jag fått napp, så mycket kan jag säga!

Vad säger du? Skulle mitt manliga alias ha chans på dig?

It's always about me.


Foto: Carlo Bosco

The centre of everything, liksom.
Jag gillar't.
Jag gillar't skarpt.

Nej, nu ska jag tvätta de äckliga, stenhårda wetlookprodukterna ur håret och ta mig iväg och käka lax och dricka vin hemma hos en av snyggingarna på bilden.

Ha en underbar fredagskväll, vänner!

Pathetic excuse for a human being.

Först fick jag den här kommentaren:

"Jag har följt den här bloggen ganska länge. Från att vara en positiv glad person har du blivit lite av en argbigga. Jag är så trött på människor som tycker synd om sig själv. Kan ni inte bara ta tag i saken o tänka positivt. Ibland kan man ha det jobbigt o svårt, jag vet, men man mår inte bättre. Ryck upp dig! Bara för att man blivit ensam o känner sig ensamn går inte livet under. TÄNK POSITIVT! Snälla. Så det här blir en blogg värd att läsa igen."

Jag svarade som följer:

"Kära Jo, jag skriver inte min blogg för att den ska vara "positiv" och "värd att läsa". Jag förstår verkligen ingenting av din kommentar. "Bara för att man blivit ensam och känner sig ensam går inte livet under." Snälla rara du, vad vet du om min situation? Svar: ingenting. Eftersom det är så otroligt lite jag har möjlighet att dela med mig av, av olika orsaker. Jag är som jag är, jag mår som jag mår, och eftersom du inte vet någonting överhuvudtaget om vad som händer i mitt liv som gör mig nedstämd så föreslår jag att du helt enkelt övergår till att läsa bloggar som får dig att bli glad."

...och hon svarade:

"En fråga som man kan undra då är ju varför du skriver en blogg? Får det dig att känna dig bättre så fortsätt med det"

Hon har en poäng. Helt klart.
Man ska naturligtvis tänka positivt.

Fan fan fan fan fan vad jag önskar att jag kunde tänka positivt.
Men jag vet inte hur.
Helst av allt önskar jag att jag kunde snabbspola livet. Om inte ett par år, så i alla fall ett par månader, veckor, dagar.
Hell, jag skulle faktiskt nöja mig med ett par timmar.

Vad som helst som gör att jag slipper må som jag mår just nu.

Nej, jag skriver inte den här bloggen för att den ska vara härlig och upplyftande och läsvärd. Så, varför i hela fridens namn bloggar jag då?
Jag önskar att jag hade ett bra svar. Det har jag alltså inte. Jag antar att det till viss del handlar om vana. Jag har hållit på med det här i så pass många år att det blivit lika naturligt att lägga upp mina tankar på nätet som att borsta tänderna eller ringa till mamma. Men framför allt handlar det nog om att jag behöver någonstans att göra av alla jävla känslor. För ärligt talat, jag vet inte var jag annars ska göra av dem. Hur gör man om man inte bloggar om dem? Jag minns inte längre. Jag har aldrig varit duktig på att hantera mina känslor; jag bär dem så gott som utanpå, precis under huden.
Jag är för mycket, jag känner för mycket och jag vet helt enkelt inte vad jag ska ta mig till. Att blogga om att jag är ledsen är ett försök att ta kontroll över känslorna genom att klä dem i ord. Ofta ogenomtänkta ord, på eller över gränsen till det patetiska. Det spelar ingen roll. De måste ut, jag kan inte behålla dem i mig.

Jag vill inte ha dem.
Jag vill ge bort dem.
Jag vill blunda och när jag vaknar vill jag inte vara här längre.
Jag vet knappt om jag vill vara jag längre.
Jag orkar inte med hon som är jag, inte just nu.
Jag räknar sekunder i ett desperat försök att få dem att gå.

Jag, jag, jag, jag, jag, jag, jag, jag, jaaaaaaaaaaaaaaaag.
Shit, vad jag skulle behöva skaffa mig lite perspektiv!

Men vi fortsätter, naturligtvis, på samma tema.

Jag är ledsen om jag drar ner er genom mitt självömkande.
Men jag kan, själviskt nog, inte ta hänsyn till det.
Jag är liksom ledsen oavsett.
Och jag klarar inte att svälja och hålla allt inom mig, jag
spricker exploderar slits sönder går i bitar.

Och konstigt nog hjälper det inte på att tänka på att jag har tak över huvudet och att det är vackert väder.
Jag lever i världens mest privilegierade land.
Drunknar ändå inne i mitt jävla huvud.
Förlåt för det.

And you don't feel nothing at all.

It's the feeling you get when you're travelling somewhere
Leaving something behind
Something that took too much
Compared to what it gave

It's the feeling you get when you finally arrive
Somewhere, some place you've never been
But still
This is the closest to a home you'll get
Ja, jag blänger in i min webcam. Som den tjurskalle jag är.
Idag har jag fått trevliga nyheter och jävligt otrevliga nyheter.
Eftersom de senare slår de trevliga med hästlängder i fråga om relevans anser jag att jag har rätt att blänga. Och tjura. Och tycka lite lagom synd om mig själv.

Om en stund, om jag bara får i mig en hamburgare och lite platonisk kärlek, är jag övertygad om att allt kommer att kännas bättre igen.

Okej, övertygad är ett ganska starkt ord.
Vi kan säga som så att jag är ganska övertygad om att...
Allt kommer att bli bra.
Som vanligt är det mest en fråga om tid. Andas in, andas ut, ena foten framför den andra och plötsligt ser livet helt annorlunda ut.

"They say that the pen is mightier than the sword. And I know the feeling, that devastating feeling, cause I have been stabbed before."

Jag vet att ni skriver underbara mail och kommentarer, kära läsare.
Skriver ni grymma krönikor också?
I så fall tycker jag att ni ska skicka en ett bidrag och tävla om att bli
Expressens sommarkrönikör!


Stay up late and watch cartoons.

Två av de människor jag tycker allra mest om frågade mig igår, oberoende av varandra, vad tusan jag vill göra av mitt liv egentligen.
Jag gav båda lika otillfredsställande svar.
Men nu har jag tänkt lite.Jag skulle vilja sitta i solen på en filt på min innergård och dricka Festis och läsa
Konsten att vara Ela.
Jag skulle vilja gå och fika ibland, skriva lite ibland om sådant som betyder något, kramas, somna i soffan, kolla på film, gå promenader, äta halloumi och äppelskivor, glass och jordgubbar, pizza och cola light.
Sjunga SingStar och skvallra över ett glas vin och sitta på en bänk och skriva ner små viktiga saker i ett anteckningsblock.
Sedan skulle jag vilja ha barn och laga mat åt dem och se till att de växte upp och blev trevliga människor med någorlunda perspektiv och livslust.

Jag skulle vilja att det räckte så.

Man skulle kunna påstå att jag är jävligt lat.
Och ungefär lika klyschig.

All I wanna do is ride bikes with you.

Häromdagen blev jag plåtad av en trevlig och proper karl som driver en såndäringa streetstyle-blogg.
TheFashionist.se, närmare bestämt.
Såhär blev bilden. Trevligt.


Långt och förvirrat men nödvändigt.

Hoppsan hejsan. Här lämnar man datorn i ett dygn, återkommer till bloggen och en diskussion om mitt välbefinnande och huruvida det är sinnessjukt att känna empati för och lämna uppmuntrande kommentarer till någon man "inte känner".

Oh dear.

Mina kära, kära, kära läsare:
Jag inser att jag inte känner er, men jag älskar er och jag litar på er. Det är möjligen ett tecken på att jag är totalt verklighetsfrånvänd och en aning galen, men det skiter jag i. Att ni läser och kommenterar och mailar är den enda anledningen till att jag bloggar - ni är mina extravänner, och att sluta blogga vore att säga upp vår relation för alltid.
Det är inte ett alternativ.
Att ni skriver uppmuntrande kommentarer till mig när jag verkar ledsen är så långt ifrån vansinnigt som det kan bli, det är snarare en förutsättning för vår (möjligen inbillade, then so be it) vänskap. Vi läser och skriver för att vi bryr oss om varandra, vilket jag är övertygad om inte innebär att vi inte bryr oss om människor i vår närhet. Jag är helt säker på att det inte tar ut varandra, snarare tvärtom. Om vi kan visa uppskattning och ge tröst till människor vi inte känner kan vi med största sannolikhet även skänka den värmen till våra vänner, och det är knappast någon hemlighet att vänlighet smittar av sig.
Jag älskar att vi är snälla mot varandra.

Till signaturen Eduardo: Det är gulligt att du bryr dig om min psykiska hälsa, mycket mindre gulligt att du ger dig på mina läsare. Var snäll och sluta med det. FYI: Min psykiska hälsa är utmärkt. Bättre än på länge, faktiskt. Att jag ibland blir ledsen och gråter ser jag som en högst normal del i ett sunt, känslomässigt rikt liv.

Och det här med bekräftelse, hörrni. Ge er nu.
Jag älskar bekräftelse, jag älskar att ge andra bekräftelse, och jag tycker inte att bekräftelsebehov är något fult.
Att vi vill bli sedda, att jag vill bli sedd - nej, nu snackar jag inte utseendemässigt - är inget jag skäms för. Jag skulle vara betydligt mer orolig över en person som inte ville bli sedd.
Ett bekräftelsebehov blir bara farligt och skadligt om man tar till destruktiva metoder i sin jakt på bekräftelsen. Hade jag haft oskyddat sex med tio killar om dagen trots att jag egentligen inte ville, enbart för att få känna bekräftelsen i att "han vill ha mig, jag duger, jag är någon" - ja, då hade det kanske varit läge att "söka hjälp".

Guys, jag mår bra. Ni får gärna störa er på mig, det är lugnt, ni är varken de första eller sista. Men försök inte att få det till att jag skulle ha problem.
Jag pratar med mina föräldrar, jag har mängder av vänskap och kärlek i mitt liv, jag äter och sover och jobbar och pluggar på ett synnerligen normalt vis. Speciellt för att vara jag. Jag skrattar och njuter och trivs och gråter och nojar och har ångest på ungefär samma sätt som de flesta av er som läser den här bloggen.

Jag tror att det kallas att, typ, leva.

Alla ni jättekonstiga och sorgliga människor som kommenterade förra inlägget med uppmuntran och omtanke, shit vad jag skulle vilja bjuda in er alla till en gigantisk picknick i Rålambshovsparken. Sitta på filtar och lyssna på gladpop, äta pastasallad och pannkakor och dricka svartvinbärssaft och prata om framtiden. Mina allra bästa, fantastiska, levande låtsaskompisar. Jag önskar ofta att jag kände er även utanför min laptop.

När jag inte orkade mer.

Jag förstår inte.
Borde inte ögonmake hålla bättre än såhär för ett par timmars
storgråtande, snörvlande och gnuggande i ögonen?
Jag funderar på att stämma någon makeuptillverkare.
För psykiskt lidande och... skabbighet, kanske.
Det kanske, i och för sig, mest beror på att jag skulle behöva cash.


You give me colors.

Jag hade precis tonat håret för första gången på... ja, år och da'r, i alla fall.
Det blev mörkare och snyggare, tyckte jag.
Så jag gav mig själv tillåtelse att skamlöst posera loss framför min värdelösa mobilkamera.

Grattis till mig, som skriver en av Sveriges tråkigaste bloggar!
Det känns som att allt jag gör, tänker och känner minst av allt hör hemma på en blogg.
Det måste liksom viskas i någons öra.

It's a miracle!Man skulle kunna tro att jag sover.
Det gör jag inte. Jag jobbar. Stenhårt.
Jo, jag lovar. Shit, jag får så mycket gjort!

Svaret är... sant.

Människor som bryter ihop på bästa sändningstid, det är underhållning, det.

Nothing but the truth.

Jag har deadline på ett gäng texter ikväll. Jag skriver för glatta livet, äter mackor vid datorn för att hålla igång huvudet, har sedvanlig ångest och tycker inte att en enda mening blir tillräckligt bra.
Pauser är inte att tänka på; när jag är stressad kan jag inte pausa. Det är knappt att jag släpper iväg mig själv till toaletten.
Men!
Men. Sanningens ögonblick klockan nio.
Jag har ställt mobilalarmet på fyra minuter i.
Jag ser det inte så mycket som en paus, som... okej, det är en paus, men den är nödvändig. Jag kan inte missa Sanningens ögonblick. Det är inte ett alternativ.

Att titta på Sanningens ögonblick är i allra högsta grad att bevittna en bilkrasch.
Att bryta benet och stirra, hypnotiserad, på benpipan som trängt igenom huden.
Att skära sig i handen och se blodet rinna, oförmögen att röra sig, knappt blinka.
Jag hatar det. Programmet. Hatar.
Oftast är frågorna mesiga, helt poänglösa och urtråkiga; jag suckar och stönar och skruvar på mig av irritation.
I sällsynta fall är de brutala och fullkomligt förödande.
Förödmjukande, förnedrande, rent ut sagt förjävliga.

Bilkrasch. Benpipor. Blod.

Jag kan inte vika av med blicken, ännu mindre stänga av.

Sanningens ögonblick är det främsta beviset på att ärlighet inte vara längst. På att det finns en anledning till att våra hemligheter är just hemligheter. På att ingens liv, ingens handlingar och tankar och känslor och drömmar och önskningar och förhoppningar och besvikelser klarar att granskas på det sättet.
Det går inte att komma därifrån med äran i behåll.
Kanske är det just det jag tycker är så oemotståndligt.
Att inte vara den enda som handlar och tänker och känner och önskar fel.

(Ja, man får pausa i skrivandet för att blogga! I make the rules!)

Hoppsan, där var visst alarmet. Nu är det här.
The moment of truth.

Luft och inget mera.

Jag lyssnar på Ett kolikbarns bekännelser och äter glass.
Jobbar, också. Skriver. Lämning om en liten stund.

Det blir inte mycket bloggande just nu.
Desto mer sol.
Desto mer rosévin.
Desto mer liv.
Jag gillar't!

Fredag igen.Jag ger McDreamy tre plus och väljer mögliga potatisskal framför hon den där Zoe what'sherface. Checka ut
här.

"Bloggen har blivit som ett journalistikens skidskytte. En gren för de skribenter som inte håller hela distansen."HURRAAA!

Jag läser Belinda Olsson.
Jag läser Ronnie Sandahl.
Och just exakt nu läser jag
Ronnie Sandahl hos Belinda Olsson.

Ronnie är nämligen bloggbarnvakt. Gästbloggare, tror jag att det kallas ibland.
Japp, finfina krönikör/författare/filmmaker-Ronnie, samma Ronnie som länge påstått sig vara för fin för att blogga.

Vad har hänt, Ronnie?

Äh, jag bryr mig inte om vad som har hänt.
Jag ser fram emot att följa dig de kommande veckorna.
Trots att jag är pryd och ditt första inlägg heter
"För du är tretton år och du runkar till allt".

"Jaså, vad kul."

När man sitter ihopkurad i vått gräs vid Mariatorget klockan 02:20 en torsdagmorgon och pratar i telefon och fyllegråter ögonen ur sig, med ansiktet rödmosigt och svartkladdigt av mascara och hjärtat trasigt.
Då.
Då blir man verkligen extra glad av att någon (en ung man) kommer fram och säger;

"Jag läser din blogg".

UPDATE:
Kära vänner, förlåt, ironi går aldrig hem på det här jävla internätet.
Det borde jag lärt mig vid det här laget.
NEJ, jag tycker inte att det var roligt att han kom fram.
Jag tyckte att det var hemskt.
Are we clear?

The many faces of Miss Olivia

Den här unga damen skulle jag gärna fotografera varje dag i tio års tid.
Jag skulle helt enkelt inte kunna tröttna.

Olivia, flytta hem till mig och bli min Personal Model! Jag lovar att ge dig äpplen och godis och öl. Ja, nu när du är 18 och allt.

Perfektion.
Det där ansiktet, alltså, damn.
Skönhet och skevhet i världens härligaste kombination.

Min Louise.

Det här är Louise.
Hon är en riktig älskling.


"Hon vänder sig inte om en enda gång."

Såhär skriver en av mina absoluta älsklingsbloggerskor:

Seth Cohen gör ju ett "Seth Cohen Starter Kit" i ett avsnitt av OC, innehållandes skivor med Death Cab, Bright Eyes, någon jag inte kommer ihåg, samt filmen The Goonies.

Skulle jag göra ett Starter Kit baserat på mig hade det nog bestått av följande..."

(Ja, ni får gå in på hennes blogg om ni vill läsa mer.)

Jag blev helt enkelt inspirerad. Attraheras av tanken på ett populärkulturellt paket som, på något sätt, definierar mig som person.
Alltså - såhär skulle mitt
"Annika Marklund Starter Kit"
se ut (ja, det är ganska stort):

Skivor

Bright Eyes - The Story's In The Soil, Keep Your Ear To The Ground, fast helst alla skivor
Kent - Alla skivor utom Vapen Och Ammunition och den senaste, Vad Den Nu Heter
The Radio Dept. - Lesser Matters, och helst Pet Grief också
Laakso - I Miss You, I'm Pregnant, fast helst alla skivor
Håkan Hellström - Känn Ingen Sorg För Mig, Göteborg, fast helst alla skivor
Broder Daniel - Broder Daniel Forever
The Smiths - The Queen Is Dead
Mixtapes & Cellmates - If There Is Silence, Fill It With Longing (EP)
Françoise Hardy - Tous les garçons et les filles (singel)
The Jesus & Mary Chain - Darklands
Jeff Buckley - Grace
Postal Service - Give Up
Antony & The Johnsons - I Am A Bird Now
The Magnetic Fields - 69 Love Songs Band of Horses - Cease To Begin

Filmer

Closer
Secretary
Amelie från Montmartre
Battle Royale
Eternal Sunshine Of A Spotless Mind
Love, Actually
Garden State
Fight Club
Donnie Darko
Happiness
Notting Hill
Virgin Suicides
Jag Älskar Dig Förevigt

Böcker

Johanna Nilsson - Hon går genom tavlan, ut ur bilden; Konsten att vara Ela och De i Utkanten Älskande
Joyce Carol Oates - Blonde
Ronnie Sandahl - Vi som aldrig sa hora
J.K. Rowling - Hela Harry Potter-serien
Sture Dahlström - Gökmannen
Jeffrey Eugenides - Middlesex
Gertrud Hellbrand - Vinthunden
P.O. Enquist - Nedstörtad ängel
Jonas Gardell - En komikers uppväxt

Salig blandning av högt och lågt. Som jag, ungefär.

Känner du dig manad att dela med dig av ditt eget Startpaket, i kommentarerna eller i din egen blogg, please do.

I will keep on passing you by

"Alltså, om den här hänger på reastången men inte har någon realapp, är den inte på rea då?"
"Jo, den där är på rea. 98 kronor kostar den, blir det problem i kassan kan du be dem att ringa mig så talar jag om det för dem."


Det var hela vår konversation.
Hennes hår var så blont att det slog över i silver, luggen uppsatt med spännen, lite svart kajal runt ögonen.
Rösten mörk, dialekten skvallrade om västkusten.
Sedan vet jag inte mer. Men jag önskar att jag visste allt.

Vad är det med vissa människor?
Vad är det som gör att totala främlingar kan få en att tappa andan?
Jag har sällan sådana moments, men när det väl händer blir jag alldeles knockad. Yr. Skakig.
Ett slags ögonblicklig attraktion (om än utan sexuell spänning).

Jag vill veta vad hon äter till frukost.
Vad som gör henne förtvivlad.
När hon känner sig som mest ensam.
Vad hon tycker om filmen Secretary.
Vilken Håkan-skiva som är hennes favorit, om hon har mjölk i kaffet, vad hennes mamma heter, vad hon drömmer om att bli när hon tröttnar på att jobba på H&M.
Vilken som är hennes naturliga hårfärg.
Jag vill veta hur hon ser ut när hon gråter.

Istället går jag in i provrummet och andas djupt.
När jag kommer ut igen är hon borta.
Det är kanske lika bra.
Jag hade ändå inte haft något att säga.

Hon hade kunnat bli min vän, vi hade kunnat dricka glassdrinkar och prata om pretentiösa popband och se på Gossip Girl ihop, jag hade kunnat snylta på hennes personalrabatt på H&M.
Istället skriver jag ett fullkomligt patetiskt och sjukt creepy blogginlägg om henne.
Det är kanske lika bra.

Känner ni någonsin såhär?
Någon du passerar på gatan, som försvinner i vimlet; en skymt av något som kunnat bli men aldrig blev.
När fantasin blir verkligare än verkligheten och lämnar dig med en doft som hämtad ur Amelie från Montmartre.

Känner du?

They all fall for me, psycho girls

Jag har insett att jag måste börja sälja av kläder jag inte använder.
(Min ekonomi är inte direkt... top notch.)
Först ut är mina kära lackstövletter från Don Donna i stl 38. Som jag aldrig använt, eftersom de är lite för stora, och ska jag gå i högklackat får de inte glappa.
Det är inte alltid härligt att ha fötter i storlek 37,5...Är du sugen, in och bjud
här. 100 spänn i utropspris.

And with the way you look I understand that you are not impressed

Irriterande:
Att hitta en härligt dramatisk bild i kameran, ladda in den i datorn och upptäcka att det enda som är snyggt med den är själva... konturerna.
Hur man än trixar med färger och reduce noise och brightness/contrast så ser det ändå för taskigt ut.
Det enda som återstår är att förstöra den helt; ta bort allt utom just konturerna.
Själva dragen. Det dramatiska.
Och vips! så har man en bild som skulle passa perfekt som profilbild på
Helgon.net.Det här hade jag på mig på fotograferingen i fredags.Både skinnkavajen och klänningen är från Whyred - jag blev faktiskt så förtjust i klänningen att den fick följa med mig hem.
(Eh, alltså, jag betalade naturligtvis för den.)
Jag behövde något färgstarkt i min garderob, kände jag. Något som inte döljer, utan framhäver. Som jag inte kan gömma mig i.

Stora drömmar och små.

"En sån som jag har högre pretentioner
Jag undrar var dom är"
Om jag fått en krona för varje förvirrat, sorgset eller panikslaget sms jag skickat under tågresor skulle jag förmodligen vara rätt rik.
(Nu är det ju istället så att jag förlorat en krona varje gång jag skickat ett sms, och således är jag rätt fattig.)

Det är något med tågresor och min person som helt enkelt inte går ihop.
Någonting som gör mig tom och kall; kanske något med själva resandet, väntan på att Något Nytt ska hända.
Något med Livet-som-transportsträcka.
Eller kanske någonting med världen som svischar förbi utanför fönstret.
Jag skriver: "Ogripbar, som en känsla." Fnissar åt mig själv, raderar, men faktum kvartstår.
Ogripbar.
Som en känsla.

Ja, det är den typen av pretentiöst dravel som kommer över mig när jag åker tåg.

Jag vet inte riktigt vad som är annorlunda idag.
Allt jag vet är att det är många saker i mitt liv som känns svåra att hantera, och att jag alldeles för ofta misslyckas.
Men att det är okej.
Att jag egentligen inte vill ändra på någonting.

Klockan är 05:45, jag sitter på ett försenat X2000 mot Norrköping, staden som var min i några overkliga och fantastiska år.
Om ett par timmar ska jag sitta i ett trångt klassrum och diskutera essäer.
Min handlar om mobbning.
Det är er förtjänst att den kom till; alla ni som läser bloggen utan att hata och förakta, som läst mina inlägg om utsatthet, utanförskap, skam och ensamhet.
Utan att döma.
Ni har gjort mig stark på ett sätt jag aldrig tidigare varit, och ni har gett mig mod att planera ett projekt som i bästa fall kan göra skillnad för någon.
Som kanske kan erbjuda någon form av tröst, liknande den tröst ni skänkt mig.
Kanske är det därför jag inte är tom den här morgonen, med ett regndisigt landskap utanför fönstret och två timmars sömn i kroppen.

Känslan är gripbar. Den glittrar av hoppfullhet.
Tack för det.

Det gör ont att veta, men lika ont att undra.

Jag hoppas att ni har det bra, allihop.
Verkligen.
Det har inte jag.
Kanske blir det bättre.
(Kanske inte.)

För det är ett spel och jag vill inte va' med

Jag och några andra fina tjejer snackar festivalmode hos Rockfoto, checka ut det!

Foto: Emma Svensson, Rockfoto
Hår och make: Fanny Sandberg

Their beauty carved out of absolutes that you could never claim, or even envision

Behöver du en ny mobil?

- Hur mycket fick du för telefonen?
- Eh... Ja, alltså, jag har inte sålt den ännu.
- Va?! Varför inte?
- Hmm, jo, den är ju så fin. Jag vill helst behålla den.
- Men... den är ju ingen 3-mobil? Hur ska du kunna använda den?
- ...


Således är min underbara, oanvända NOKIA 5310 XpressMusic till salu.
Kika på den och lägg ett bud här.

I go to TRL, look how many hugs I get

På fredag ska jag fotograferas och skulle behöva vara äckligt snygg.
Så jag tänkte att jag går och lägger mig på torsdag kväll, och när jag vaknar ser jag ut såhär:Snacka om idiotsäker plan.

Plan B:
Komma ihåg att dricka vatten.
Försöka att inte sova med smink varenda natt.
Hålla tummarna för att hår och make-teamet har gått på Hogwarts.

Hur du går och jag står kvar, en scen som alla sett förut


Satsa det sista på mirakel.

Höjden av ljuvlighet.


"Dessutom har rockstjärnor roligare backstage."Nu kan ni kolla in vad jag,
Frida Fahrman och Modettemedlemmen Felicia tycker om Agyness Deyns sångdebut, Vanessa Paradis som ny Miu Miu-modell och kändisklädseln på någon hypad gala - här.

(Observera att jag är helt värdelös på att hålla mig kortfattad, och svarar längre än de andra på alla frågor - eftersom jag tydligen inte kan låta bli att lägga in korta och koncisa och absolut nödvändiga meningar som "Katie Holmes och Helena Christensen delade nog limo och tjuvrökte bakom ett träd innan galan".)

När jag sluter mina ögon ser jag ljuset

Tänk om jag;skulle ta och traska ner hit;och fånga lite sol.
Jo, så får det bli!

Men med stulna cigaretter och ingenting på spelNästan tio år gammalt castingfoto.

Jag minns precis när det togs.
Jag var så vanvettigt nervös att jag var säker på att bilden skulle bli suddig för att hjärtat bankade så hårt i bröstet.
Ännu inte van att bli bedömd, utvärderad, synad; livrädd att inte duga.

Det känns som att
tiden stått still sedan dess.
Eller kanske som att jag hunnit leva ett helt liv.

Dom kunde säga vad som helst till migDom kunde dra åt helvete
Men ett enda ont ord om dig
Har alltid fått mig upp i ringen

That the ground's not mine to walk upon

Sådär, en snabbmakeover. Jag var enormt trött på min banner.

Vad tycker ni om den nya?

(Foto Andreas Harnemo, hår och make Fanny Sandberg. Och photoshopkladd by me.)

Hoppsan, vissa verkar inte se den nya bannern! Den ska alltså se ut såhär:Ser du
den gamla, testa att uppdatera sidan ett par gånger.
(Jag har hört rykten om att sådant kan hjälpa. Ungefär som "omstart".)

You will forget about me when I'm on that planeUngefär såhär spenderar jag min vecka.

Tänk vad tio minuter och ett buggigt Windows Movie Maker kan åstadkomma, huh?!
Ehmmm.

(
Billie The Vision & the Dancers står för musiken med finaste Summercat.)

Hoppsan! Tydligen ligger MySpace-tv nere ibland, då kan man istället kika på min video här.

It's gonna hurt, but I love the pain

Efter bara en halv dag i den spanska solen hade jag lyckats skaffa mig denna praktfulla shortsbränna.
Det har nu gått... en, två, tre, fyra, fem dagar, och den verkar inte ha en tanke på att ge sig.
Det. Gör. ONT!
(Det gör faktiskt ont i mig överhuvudtaget just nu.)
Men annars är det väldigt fint att vara här. Väldigt.

Fick precis en helkroppsmassage, förresten. Är yr i huvudet men damn vilken skillnad det gör.


There's so much to see, I'll show you all.

Ja, jag vet att jag tjatat om mina småsyrror förut. Men Amanda alltså, hon är bara för bedårande! Och grym på att rida. Och köra bil. Att bli skjutsad av sin fjortonåriga syrra är häftigt, och inte bara en smula förnedrande.

(Det ska nu tilläggas, eftersom ni kommenterar så flitigt: det är en "minicar", som man får köra med moppekörkort i Spanien, och moppekörkortsåldern är 14. Så hon är fullt laglig där hon kör omkring.)


I wish I could control all my judgementsVad jag tycker om Agyness musikdebut kan ni läsa i
Modettes fredagspanel på, ja, fredag.
Hint: Jag tycker inte att den är dålig, och inte heller medelmåttig.
Och så är det väldigt roligt att killen som sjunger ser ut som Zlatan!

Beautifulones, fikabloggen!

Jag har hört att Riktiga Bloggare fotograferar sin fika.
(Och sin
färdigmat, förstås.)

Är det något jag inte vill vara, så är det sämre!

Alltså; varsågoda:

Jag känner redan nu - ja, redan innan jag ens publicerat inlägget! - att min blogg tagit ett gigantiskt och välbehövligt kliv mot att bli Något Stort.

(För övrigt så är jag i Spanien och har det oförskämt bra. Därav oförskämt dåliga uppdateringar.)

Överkonsumtion kommer i flera färger

Sometimes I run.
Sometimes I hide.
Sometimes I just don't do my laundry.

Då är det tur att Lindex 3 för
2-trosor finns.


To die by your side...Well, the pleasure, the privilege is mine

Ska spelas på min begravning.

Ehmm. Jag ska snart sätta mig på ett plan bredvid min kära mor.
Flygbiljett med tillhörande dödsångest.

Such a heavenly way to die

FY FAN.

Kent is in the detailsHär står tiden still.

Thursday, I don't care about you


"Jag önskar verkligen att jag kunde klara av att äta bajs i ett år"Jag,
Frida Fahrman och en Modettemedlem tycker till om Fergie som Sex & The City-sångerska, det fruktade men eftertraktade Djävulen bär Prada-jobbet och italienska Vogues helsvarta nummer. Kolla in här!

Ser allt som ingen annan ser (du borde tänka mer på ditt inre)

Jag känner många sanslöst vackra människor.
Tre av dem hade jag det stora nöjet att jobba med idag:
Sofie, min partner in crime i Shanghai då det begav sig, sångerska-turned-designer med världens härligaste lejonman till hår och en lägenhet att dö för mitt i Gamla Stan;
Fanny, vrålsnygg skåning och make up-artist som jag känt i exakt en vecka och redan hunnit jobba med tre gånger;
och så
Jannike. Åååh. Vi har pratat på nätet i evigheters evigheter, känns det som, och idag fick jag äntligen äran att fotografera henne. Bländande skönhet inifrån och ut.

Jag plåtade en del av Sofies nya kollektion, Jannike modellade och Fanny sminkade (och fick dessutom hoppa in som modell hon också, man måste ju utnyttja att man har en modellsnygg maketjej på plats). Det var svinkallt ute men sol i sinne.

Lite behind the scenes-bilder, kanske?


Fanny packar upp sina prylar. Hon har många sådana. Prylar.


Jannike och Sofie provar kläder för att se vilka som passar bäst för fotograferingen.


Det är tydligen ganska roligt.
Fanny målar och kladdar i Jannikes ansikte.
(Jag tror inte att hennes favoritlåt är "Vacker utan Spackel" med Joakim Hillson.)
Sofie övervakar.


Det bjöds på kinesiskt blomte som smakade... mat. Inte med på min hundra-i-topplista över de godaste tesorterna jag smakat, men fint att titta på. Och det är ju det som räknas, eller hur var det nu?


Ready, set, go! Dags att dra igång.


Glad tjej!


"Öööööh! Ta kort på oss! Vi måste få vara med på bild!"
Det främsta anledningen till att fotografera i studio.
Lättaste sättet att bli av med dem: klick, klick. J är plötsligt måttligt road.

Fanny bytte plötsligt yrkesroll, här gör hon sig redo för sin modelldebut. I mina snyggaste Zaraskor (som Sofie blev kär i och bestämde sig för att låna av mig).


Fanny förbereder sig mentalt...


...och blir ompysslad av Sofie.Som tur är så är ju inte modellande vare sig rocket science eller brain surgery, och Fanny klarade sig alldeles förträffligt genom att stå och se fin och trulig ut.


"Work it, bitches!"


"Kom igen, låtsas att du är på Bahamas!"
Det borde stå i agenturernas "vill du bli modell?"-beskrivningar:
"Du ska vara 14-20 år, minst 170 cm lång, ha bra hy och vara totalt immun mot kyla."


Tar man tillräckligt många bilder (i vårt fall: typ en miljon) lyckas man alltid med det här till slut: exakt samma pose i olika outfits.
Det är underbart, för då kan jag ju låtsas att Jannike är en riktig Zoolander-tjej som bara har one look!
Pinsamt, Jannike. Piiiinsamt.

Flickor, jag är så tacksam för idag. Tack tack tack!
Nu: sova.
Förlåt att jag inte vänt tillbaka dygnet ännu, mamma.

Allt jag bryr mig om är att du kallar på mig

Det är smulor överallt.
Chokladmuffinsmulor.


Jag har nämligen en riktigt dålig ovana: jag lägger väldigt ofta ner saker i min väska, och glömmer bort dem. "Opacketerade" saker.
Frukter, sminkprylar utan lock, mat, klistermärken vars skyddspapper lossnar (nu är min fina lackplånbok full av klisterfläckar), och som nu då; en chokladmuffin.
Jag hade liksom redan tryckt i mig ett McFeast och company och fick bara ner hälften av min muffin innan jag gav upp, och lade ner den i väskan.
Jag ville väl helt enkelt spara den till senare.

Nu är det således små och stora muffinsmulor överallt.
I plånboken, mellan knapparna i mobilen, i min (halvöppna) puderdosa.
Och i sängen, eftersom jag glatt vände upp och ner på väskan för att hitta min snusdosa.

Jag försöker tänka att det i alla fall är mycket bättre än mosad banan.
Chokladmuffinsmulor är i alla fall inte blöta och kladdiga.

Ge mig en kram.

Jag, med mitt lustiga trollhår och en mamma under armen.