Lose that zero

"Idealstorleken? size zero är nu nere på storlek 32, en storlek som ingen frisk kvinna längre än 140 centimeter kommer i."

Nej men dåså, vi tar bort alla små storlekar, för det är ju förfärligt att det finns vuxna människor som både är korta och smala!

Visst är det frukstansvärt med smalhetsen som så många drabbas av, men jag känner då inte att jag måste hoppa över lunchen eftersom det existerar kläder i små storlekar. Herregud. Ibland går det faktiskt lite för långt.

Men självklart. Självklart tycker inte jag heller att tjejer ska behöva känna att de måste vara storlek 0 för att vara vackra, det är ju absurt. Gosh, jag skulle absolut inte vilja vara smalare än jag är idag, möjligen mer vältränad. Jag råkar ju vara av åsikten att ätstörningar har med betydligt mer att göra än modebilder och smala kändisar. Och små klädstorlekars existens.

I know this whole town just adores youHahaha, den här bilden av mig och HannaPavels blogg hade jag helt missat! Min jacka är ju fin som vanligt, men vad är det med mitt leende? Min... min? (Bra mening där!) Mina knän?!? Jag ser ut som en hjulbent lobotomerad plastdocka, en mycket lustig sådan! Fast kommentaren "Om jag inte var rädd för Annika Marklund innan jag såg den här bilden, så är jag det nu! Ser ni inte hur creepy hon ser ut? Ihh!" (från väldigt fin tjej) förstår jag inte riktigt - okej, jag ser dum ut, I get it, men jag är faktiskt extremt ocreepy. Eller hur, vänner?! Ställ upp nu för tusan! :)

/Scary Mary

Love, love, love:
Montt Mardié - >>Come On Eileen<<

All we want to do is dance

Läs om helgens musikvideoinspelningFatale.se!
It takes one to know one

"Does anybody know who this skinny woman in the video is?"

Jag vet att jag inte borde bli glad av sådana kommentarer. JAG VET. Speciellt inte när en läkare alldeles nyss talat om för mig att jag är alldeles för mager för mitt eget bästa (excuse me, what?). Jag är en dålig människa.
(Nej, jag har inte ätstörningar. Och jag ligger precis på gränsen till normalvikt enligt bmi-tabellerna. Att ha en normal kroppsuppfattning är däremot svårare.)Snyggast i den gamla The Arkvideon är helt klart mina sjukt läckra och svindyra skor (varför kan inte myten om att modeller får behålla alla kläder de har på sig vara sann?!). Vaninnigt grymma, vansinnigt opraktiska att springa på ett vetefält i. Efter ett par misslyckade försök fick vi plötsligt tillbaka hjärnkapacitet och insåg att ahaaaa - mina skor syns inte när jag springer i vetefältet. På med conversen istället, och vips! så gick det utmärkt. Dock skulle jag inte rekommendera aktiviteten till någon, åtminstone inte i klänning - mina ben blev alldeles sönderrispade av vetet. Åh, jag är ett sådant asfaltsbarn, jag hade ingen aning om att vete var så vasst.

Förresten: hurra för mig som nyss blev tappad på sex provrör blod ur höger arm utan att svimma! It was a first. Jag kanske håller på att bli vuxen ändå.

I saw buildings tumbling down

Jag skriver om läckra knästrumpor på Fatale.se - kolla in!

Kom precis hem från två dagars videoinspelning med värdlens allra bästa Montt Mardié. Underbar story, underbart team, underbar låt och MM-David är nog en av de trevligaste människor jag träffat. Toppenhelg!
(Även om det var sorgligt att vi höll på så länge att jag inte hann träffa min älsklingsvän Erika som jag planerat. Vi ses snart, baby.)
Videon är tänkt att vara klar om lite mer än en månad, nu ska det datoranimeras utav bara helvete (pardon my french). Det kommer att bli så snyggt.

Nu ska vi dricka te och äta scones hos Louise! Mys.

We are the prophets of sorrow

JAG! JAG! JAG!

Den konstigaste outfiten på mycket länge


Med vackra Emelie och min darling Marcus
FREAK-JAG.

Röd peruk, Iguana Vintage Clothing
Lång vit skjorta, Vero Moda
Turkosa leggings, H&M
Vita knästrumpor, H&M
Platåskor med sula i kork, Din Sko

But I always choose another wayKanske mitt schysstaste reafynd någonsin.
Gå in och kika!

Suit Yourself

Jag leker vidare i mitt kök.1+2)
Klänning, vintage
Strumpor, Marjan Pejoski
Skor, Skopunkten

3+4)
BH, Victoria's Secret
Random panties
Skor, Zara

I'm such a draaaama queeen

Alla ni fina människor som efterfrågat mer musik i bloggen, in på Fatale.se och läääs!

Double trouble!

Mitt allra sista bidrag till finfina Collective ligger uppe på sajten nu. KOLLA IN!


Jag rear ut min själ, allt ska bort!

Ikväll klockan 18.00-22.00 är det stooor utförsäljning!
Det är
Karin Jacobsen som säljer ut både rest- och provkollektioner. Herr, dam och accessoarer, från 50 spänn.

Bea Szenfeld, TöNT, Drottningen av Saba, Tina Olsson, Ladies&Gentlemen, Hervor, Van Deurs, Fräulein von Hast, Fröken Sterner...

Hade jag befunnit mig i Stockholm ikväll hade jag helt klart tagit mig till Svartensgatan 12, vid Mosebacketorg. Ååååh.

Long way to the top

Jag måste sticka iväg och käka lunch i solen, stackars mig, så jag säger till redan nu:

Gå in och läs min Top Model-intervju på
Fatale.se!Den kommer upp prick klockan 12, är lång till och med för att vara jag, och handlar om en tjej som tycker att det är insidan som räknas - och därför vill hon bli Victoria's Secret-modell.(?!) Får inte missas, märker ni väl!

Stress for success

Två upptäckter angående min kropp (framför spegeln):

1) Jag har inte kvar mitt förhatliga fett på ryggen ovanför byxlinningen. "Success!" tänker jag.

2) Jag håller på att bli för mager för mina kläder. "Not so success", inser jag.
FAN.

Det blir bra att gå till läkare på måndag, känner jag. Jag har inte råd att köpa en ny garderob, jag kan inte sy in kläder, jag behöver se ut som vanligt.

Ännu en bra anledning för er alla att inte
satsa på Beach 2007. Så, ni ser snyggare ut i bikini - men det är rätt schysst att kunna ha sina kläder när man inte ligger på stranden också.

(Nej, jag bantar inte. Absolut inte. Jag rasar i vikt ändå. Det äcklar mig lite.)

So you're still in highschool, girl?

Den här fantastiska människan spelar jag in musikvideo tillsammans med på lördag!Montt Mardié - >>The Windmill Turns All The Same<<

Det är det bästa med att vara vuxen och fri: jag kan välja att bara spela in videos med artister jag älskar. Yay för mig!
Jag misstänker att jag inte bör skvallra om konceptet riktigt ännu, men det är grymt. Helt underbart. Låten är dessutom förmodligen det bästa jag hört Montt Mardié-David sjunga. Aaaaaaw.

(Och jag har precis fått veta att det är nedlagda Le Sport som står för musiken - det hörs, om vi säger så! IIIIH NOSTALIGTRIPP!)

Jag vill tacka liiiivet

Jag sitter och skriver ihop en intervju med Anchal från Top Model - väldigt lustig och überamerikansk tjej, hon tackar Gud och Tyra Banks i var och varannan mening och hennes största mål i livet är att bli Victoria's Secret-modell. I'm loving it!Intervjun, som är den första i raden om vad Americas Next Top Model-deltagarna har för sig efter att kamerorna stängts av, kommer upp klockan 12:00 imorgon - på
Fatale.se, naturligtvis. Oh yeah.

Come with me!

Peter eller Markus? Milano eller Helsingfors?
Det är bara att välja och vraka!Laakso with Peter Jöback - Italy vs Helsinki


Laaksos hemsida och myspace

Under lugg

"Vårens luggar är ­lite längre och slutar vid ögonbrynen."Tssss... vissa är ju liiiite före sin tid! :)Ehmm. Nej, men kul att luggarna kommer så starkt, tycker jag. Jag är trött på att se era pannor. Cut it off!

(Och sen kan ni ju alltid variera såhär.)

You make me think of falling

Nu frossar jag i turkosFatale.se!Jag fick en kommentar som tyckte att "alla dina inlägg består ju av fatale.se då är det likabra att du lägger din egna blogg på is tills du hinner med båda."
Det är tyvärr inte riktigt så det funkar - om vi vill göra Fatale.se till en riktigt bra sajt behöver vi besökare, besökare, besökare. Som läser och tycker till, bidrar med förslag, tips, kritik och beröm. Vi har inga pengar och kan inte dra igång någon massiv kampanj, eller någon kampanj överhuvudtaget, utan våra besökare måste komma från våra personliga bloggar. Därför måste jag hålla på och länka varje gång jag skrivit något, helt enkelt för att ni ska veta att det händer saker, jag lägger upp inlägg där varenda dag klockan 12.
Jag ser Fatale och min blogg som precis samma sak. Jag bloggar helt enkelt på ett nytt ställe, med en skillnad: det riktigt privata stannar här. Men på Fatale kommer ni att få dagens outfit, tankar och åsikter, intervjuer och reportage. Där istället för här.
Ännu är inte designen uppe, våra lagsidor är inte uppe - det kommer att hända massor. Och det kommer att bli så jäkla bra!

I wonder where you are now?

Jag gör mig själv så himla besviken hela tiden.
Jag har läkartid om en vecka, då jävlar, då ska han få tömma mig på blod om det så krävs, bara han tar reda på vad det är för fel på mig. (Jag svimmar vid minsta lilla stick i fingret, så det där var väldigt modigt och dramatiskt skrivet av mig, så det så!)

Just nu:
Oroar mig över alltid.
Ont i magen.
Lyssnar på tidiga Oasis.
Önskar att allt bara kunde lösa sig.

NOW THAT YOU'RE MINE
WE'LL FIND A WAY
OF CHASING THE SUN
LET ME BE THE ONE WHO SHINES WITH YOU


Nej, om man skulle ta sig ner i tvättstugan.
Jag vill bli sjukskriven.
Jag orkar inte misslyckas hela tiden.
Jag vill absolut inte bli sjukskriven.
Jag orkar inte misslyckas hela tiden.

Nu är jag redo för våren.

H&M har nog universums mest prisvärda trenchcoats just nu! Jag och Sanna (som fyller 22 idag, GRATTIS IGEN ÄLSKLING!) kastade oss över dem och köpte dem utan att tveka en sekund.


Jag köpte förstås den snyggaste - den kamelfärgade i mitten.

Jag kände dessutom att jag bara var tvungen att inhandla den vårigt solgula Lindexväskan som jag suktat efter på nätet - tror ni inte att Sanna går omkring med just den väskan och är precis hur snygg som helst?

(Alltså... jag och Sanna bor ju faktiskt i olika städer nu, så vi får köpa likadana kläder. Och nu när jag vet att hon är klädd som jag kanske jag saknar henne mindre? Ehmm. Eller något.)


HEJA LINDEX!

Jag var ute i en verkstad och plåtade idag, grymma Ida var femtiotalsstylad och jag körde på med min semidramatiska fotostil som vanligt... (Kanske dags att börja utvecklas?) :) Det var svårt att få till ljuset, det är verkligen inte min starka sida, men det gick riktigt bra. I kameran ser bilderna schyssta ut, vi får se hur de blir när jag lagt in dem i datorn.

Nu: gå på stan med Marcus, ikväll: Fest-I-Valen!

Pretty fly for a white guy

Jag kan inte bestämma mig för vilken jag är mest kär i - min nya trenchcoat, min topp från Fifth Avenue Shoe Repair eller min nya, härliga väska.Svart assymmetrisk topp, Fifth Avenue Shoe Repair
Gult lackskärp, H&M
Gul väska, Lindex
Jordgubbe på lång guldkedja, Forever 21
Röda stövletter, Forever 21
Mörkgrå yllestrumpbyxor, H&M
Kamelfärgad trenchcoat, H&M
Guldfärgad axelbandslös brokadklänning, As U Wish

On the go

Jag tror att människor slutar blogga av anledningar som, well, they make total sense just nu.
För mycket liv, för lite tid.
Jag älskar min blogg och hoppas att den kan hänga med länge till, men det känns så fel att jag verkligen känner att jag försummat den eftersom jag inte uppdaterade på hela dagen igår - det var första gången på evigheter som det gick en hel dag utan att jag uppdaterade. Då gick jag ändå upp fem på morgonen, åkte till Uppsala och stod hela dagen på en gymnasieskola, fikade med Sanna, åkte till Stockholm och gick en visning och hann umgås en stund med Nikita innan, tja, det var dags att sova. Och plötsligt är det nu en ny dag, och jag önskar att jag inte haft så dåligt samvete.
ÄSCH! :)
Jag vet ju att ingen saknade bloggen, det gäller att inse att det faktiskt inte spelar någon som helst roll om jag orkar/hinner uppdatera eller inte.

Igår hände det för första gången, och det hände inte mindre än två gånger:
Jag blev igenkänd från bloggen.
Visst, det kanske händer er andra hela tiden, men verkligen inte mig. Jag blev chockad och smickrad (och väldigt tacksam att de som kände igen mig var väldigt fina, trevliga, stylish människor och inga psykopater).

Nu måste jag vidare, det händer saker, I'm loving it. :)

Kvantitet före kvalitet

Boomberry-Sebastian skrev ett
grymt gulligt inlägg om vårt snabba möte på GUC i Uppsala igår, läs det här!

Jag varken ville eller vågade ta med min kamera till Uppsala och Stockholm igår, men de är ju sjukt tråkigt att åka iväg någonstans utan att kunna fota. Lösningen blev att jag dammade av min tegelsten till partykamera från det magiska år 2000 - den tar världens sämsta bilder, men helt klart bättre än ingenting, ha överseende!

Nu ska jag och bowla (och äta, och fota). Håll till godo!


Hur skulle man kunna motstå att söka till Linköpings Universitet när en så energisk och representativ tjej försöker övertala en? :)


Sannaaaaa! <3


Jag är snyggare än min egen skugga


Jag var jävligt cool i outfit från KTZ...


Jag såg ut som ett freak, sure, men ibland är det rätt skönt att gömma sig.


Tillsammans med Amanda, en av de två som kom fram och berättade att de läser min blogg - snygg som få, den flickan.
Min allra, allra finaste Nikita Snacka om toppenvän.
EDIT

Hoppsan! Jag hade bråttom och glömde visst att berätta att visningen igår var för Weekday och klädmärket Kokon To Zai. De hade en del riktigt snygga och vansinnigt urflippade grejer, kolla upp!

Du var så oprofessionell

och det lämnar alltid spår

Kommentar från
Collective:

"onsdag 21/2 2007
Calle säger:

Ett fint försök, men det syns lång väg att du är amatör. Du kanske kan bli något, men omgiven av ja-sägare kommer man inte långt.

Det är lite dålig kvalitet på bilderna och hemska slagskuggor på flera av dem. Det ser verkligen ut som att du fotograferat i vardagsrummet hemma. Det finns ingen som helst ljussättning i bilden, vilket gör den platt, ogenomtänkt och rakt igenom oproffsig.

På plussidan så verkar du ha regisserat modellen bra och photoshoppat reportaget roligt."Till alla er som anser att mina bilder är "bra" - Calle har helt rätt. Jag är helt klart så mycket amatör som det går att bli. (Det här är överhuvudtaget andra gången jag försöker sätta ihop ett modereportage.) Det finns ingen som helst ljussättning i bilderna. De är fotade hemma (fast i köket). Studiomiljö och ljus hade varit kanon, inte bara i det här reportaget utan överhuvudtaget, men tyvärr finns inte möjligheten - nej, mina förutsättningar är knappast min starka sida. Den är istället att jag inte är rädd för att försöka, att jag visar upp mina tafatta försök, att jag har en viss ambition och kreativitet - som inte handlar särskilt mycket om ljussättning och teknik, utan snarare om känsla. Därför är det förstås hemskt tråkigt om bilderna uppfattas som "platta och ogenomtänkta" ("rakt igenom oproffsiga" stämmer ju utmärkt, ingen skulle betala mig för att fota något), jag vill absolut att bilderna ska kännas genomtänkta, eftersom de i allra högsta grad är det. Men fokus ligger på styling och accessoarer, och ljuset kunde omöjligt komma i något annat än andra hand.
Någon som har lust att låna mig lite riktbart ljus, eller kanske kan betala för en kurs i ljussättning?
I annat fall fortsätter jag som jag gör nu - med en bild av vad jag vill göra, och sen provar jag mig fram tills jag känner att jag kommer tillräckligt nära för att ha lärt mig något nytt.
Jag har för mig att det är det man borde sträva efter.

Dagens låt
Kent - Oprofessionell

So buy a pretty dress

Säga vad man vill om *host* "supergruppen" Afro-Dite - men i Eurovision Song Contest 2002 var de sannerligen klädda före sin tid.Inte helt konstigt, kanske - i schlagersammanhang ska det väl alltid glänsa och skimra så mycket som möjligt, men jag måste påstå att de gjorde det väldigt bra. Klänningarna är ju inte helt olika de man finner i min favoritkollektion den här våren, nämligen
Balenciagas.Jag har förresten bestämt mig för att inte leta nytt sommarjobb, utan ägna mig åt alla de projekt jag redan är involverad i. Hälsan får gå först - för en gångs skull.

All play and no work

De ringde nyss från mitt jobb och förklarade att jag inte får mitt utlovade sommarjobb eftersom jag inte kan jobba tillräckligt ofta i vår (eftersom jag pluggar heltid).

Kul.

Verkligen.

Nu behöver jag ju bara vinna på Lotto, så får jag värsta sköna, slappa sommaren.

...så om någon har ett vettigt sommarjobb åt mig kan ni ju säga till.

Våga klippet!

LuggorgieFatale!


R-e-s-p-e-c-t!

Åååh, jag vet att inte alla fallit pladask för Fatale ännu, men jag önskar att ni kunde ge oss en chans! Jag lägger verkligen ner tid och energi för att få sajten att funka och tror att den kan bli riktigt bra, och det är omöjligt att inte låta det gå ut över bloggen - jag har helt enkelt inte tillräckligt med tid för båda, åtminstone inte nu i början. Hur illa jag än tycker om att göra er besvikna så skulle det kännas fel att inte försöka satsa på ett nytt projekt, som jag verkligen tror på, bara för att det känns ovant och konstigt i början (eller om det kanske är som Hanna säger, att vi fortfarande är lite stela och letar efter vårt uttryck).

Jag vet också att det är många som gillar Fatale, vilket gör mig otroligt glad, för vi försöker verkligen!

Ni andra: ge oss lite tid.
Annars är ni lite snåla, tycker jag.

It's my party and I'll cry if I want to

Bjud mig för guds skull inte på fest!

Anledningen hittar du
här, på Fatale.se.

Jag har blivit sjuk igen. Vilken överraskning, va? Om någon vill byta immunförsvar med mig är det bara att hojta till.

It's been hurting all the way with you, Joanna

Om ni befinner er i Stockholm imorgon - missa för Guds skull inte vårens vackraste konsert! Det vill säga, gör inte mitt misstag... :|
Jag måste vara hemma och jobba. Gå dit för min skull, hörrni.Läs mitt konserttipsFatale.se!

It's in everything we do

Jag måste passa på att tipsa om en av mina nya favoritbloggar! Min superstylish klasskamrat Hannes och hans undersköna flickvän Elin har startat en alldeles fantastisk modeblogg. Egocentrisk som jag är blir jag förstås lite smickrad över att de döpt den till "Trash, you and me" - fler Suedereferenser är precis vad modebloggsvärlden behöver! Här får vi möta stilikoner som Bo Munthe och Herodes, njuta av dagens outfits, guidas i vårens alternativa trender och få indietips av självaste Brett Anderson.

Gå genast in på "Trash, you and me"!

Pop 'til you drop!

Sanna sätter Manchetser på modekartan

"Gå in och läsFatale om tjejen bakom den poppigaste Streetstylebloggen!

And it never goes away

Jag har precis gått emot mina principer och svarat på en enkät om festivalminnen, eftersom det råkade vara urgulliga Ida som frågade. (I vanliga fall anser jag att det tar för mycket energi att svara på... ja, någonting alls. Jag är so damn weak.)

Svaren skulle helst ackompanjeras av en bild, och eftersom jag just skrivit om festivaler och popmusik blev det en riktig mysbild - som får funka som en dagens outfit, också. Lite old school-Annika, faktiskt.Vit oversizeskjorta, Vero Moda
Svarta jeans, Cheap Monday
Vita Converse All Stars (skomodellen som tydligen fyller 90 år i år, lärde jag mig i King. Tänka sig.)

Jag har haft konstant huvudvärk i fem dagar nu, och den blir bara värre. Jag ringde sjukvårdsupplysningen och blev uppmanad att boka en massagetid snarast, särskilt med tanke på att min rygg, nacke och axlar är så stela att jag varken kan stå, sitta eller ligga bekvämt. Jag lovade att göra det.

"Men jag vet inte om jag beställer någon tid ändå", muttrade jag efter att jag lagt på. "Massage verkar ju skitdyrt."
(Misstrogen blick från Marcus håll.)
"Annika... menar du att du kan köpa kläder för tusentals kronor utan att blinka, men du kan inte lägga en femhundring på din hälsa?!"
Ehmm.
"Men alltså, clothes are forever ju, massage är så förgängligt. Man kan inte ha på sig massage, eller hur?"
(Misstrogen blick igen.)

Jag beställde en tid. 420:- kostar det. Han är sjukgymnast också, specialiserad på spänningshuvudvärk och migrän - som ju även råkar vara mina paradgrenar. Sounds like a perfect match.

Snälle herr brevbäraren (jag är inte könsdiskriminerande, det är en herr brevbärare) kom nyss med Billie the Vision & the Dancers nya skiva! Som jag redan tipsat om finns några låtar uppe på deras Myspace också. (Du behöver inte anmärka på det här, Peter, jag vet att din musiksmak är mycket häftigare än min.)

"Är det bra är det pop, är det dåligt är det rock"Att påstå att mycket av den makeup som fascinerar oss på catwalken inte funkar perfekt att bära i skolan en vanlig torsdag är knappast en överdrift. Precis som de mest otroliga, extravaganta kreationer som visas upp oftast inte kan bli mer än inspiration för oss med blygsam inkomst (och mer jordnära stil), passar också makeup-lookerna bäst som en aldrig sinande källa att hämta idéer ifrån. Däremot kan det vara en uppfriskande kick att byta ut sin vanliga vardagsmakeup mot en egen tolkning av catwalkens guldkorn! Jag kommer att ge mig på att fritt inspireras av ett gäng riktigt grymma visningssminkningar av varierande svårighetsgrad, men jag går ut försiktigt med en av modevärldens tuffaste personligheter: Ann Demeulemeester. Läs mer!

För att se hela dagens outfit, klicka genast in på Fatale.se!

Your eyes match my living room carpet

Hur långt ska man egentligen gå i jakten på att matcha perfekt? Läs mitt inlägg "Matcha med eftertanke"Fatale.se!


Ibland blir det ju bara schysst.

Du var det perfekta brottetBröst är snygga hur de än ser ut - nästan.
Överdrivet mycket plast i brösten går alltid bort, in my book i alla fall.
Då föredrar jag i stort sett ickeexisterande som mina.
Semesterns första soldag var såhär vacker:
Kanske är min hjärna tumlad och tömd, urblekt och tvättad

Jag vill verkligen, verkligen, verkligen ha ett par alldeles galet snygga jeans, som inte kostar alltför mycket. Med riktigt hög midja (fast ändå inte ger päronrumpa), i antingen svart, mörkgrått eller riktigt mörkt blått. Problemet är bara att jag inte har någon aning om var sådana jeans finns! Jag tror att jag vill att de ska se ut ungefär som Acnes Tube-modell;...fast det är något jag inte är helt förtjust i med själva benen från knäna och neråt, de får gärna vara smalare nertill. Har ni några tips eller förslag på var jag kan leta, kommentera!

(Det var förresten Sofias inlägg "Blåjeansdöden?" som gjorde mig sugen på att få tag på ett par riktigt, riktigt snygga. En aning motsägelsefullt, kanske!)

(Och förresten igen - en stor del av jeanssuget kommer nog av att jag idag blev ägare av en läskigt söt och förhållandevis billig svart skinnjacka! Hurra!)

Read my lips

JAG ÄR HEMMA.
Jag kan knappt fatta det!
Resan har varit helt underbar, men den tre dagar försenade hemkomsten hade jag gärna sluppit (även om söndagen i Torremolinos inte gick av för hackor).
Det har varit grymt svårt att hålla igång
Fatale och ännu mycket svårare att hinna med att blogga - vilket, måste jag erkänna, har känts ganska hälsosamt. Det är lätt att bli en aning manisk, tja, nästan besatt... Och man måste ju faktiskt komma ihåg att man har ett annat liv också, där människor har ansikten och röster, inte bara pseudonymer.Åååh, jag har fått så mycket kul post under de senaste två veckorna! Eftersom jag får mina räkningar till en annan adress och bara roligheter hit slipper jag drabbas av pengaångest idag och kan koncentrera mig på alla sköna tidningar. Både favoriten Bon, Elle och första numret av Modette ligger och väntar på att läsas! Jag håller tummarna för att Modette lever upp till förväntningarna? Läs mer!

A waste of paint


I have a friend, he's mostly made of pain
He wakes up, drives to work, and then straight back home again
He once cut one of my nightmares out of paper
I thought it was beautiful, I put it on a record cover
And I tried to tell him he had a sense
of color and composition so magnificent
And he said "Thank you, please
but your flattery
is truly not becoming me
Your eyes are poor
You are blind, you see
No beauty could have come from me
I am a waste
of breath
of space
of time"

Bright Eyes

Jag är glad att jag inte har några ambitioner att bli make up-artist. Jag skulle inte klara av att hantera att ha så mycket smink. Jag klarade knappt av att Ellen hade så mycket smink - jag kunde liksom inte ens låta bli att färglägga min egen hand med glittriga eyeliners från Make Up Store i olika färger. Förstår ni hur ekonomiskt det skulle vara för mig att ha en hel resväska full av smink?! Jag skulle lätt kunna få för mig att måla hela mitt ansikte i guld inför en kväll hemma framför tv:n. Ka-tjiing! Där gick 350 spänn, jahapp.
Och så ser det ju så gott ut!
Jag slår vad om att det inte är nyttigt att äta smink.Strandsatt!

Först och främst: Ödets ironi. Snacka om att jag får skylla mig själv! Jag tjurade helt enkelt så mycket över att behova åka hem från Spanien nu när solen äntligen kommit att någon högre makt tröttnade och ställde in mitt plan. (Ja, jag är ganska självcentrerad, det stämmer!) Efter nio timmars väntan på Malagas flygplats fick vi hämta ut våra incheckade väskor igen, och ta en taxi till ett hotell i Torremolinos där vi får stanna tills imorgon, måndag, när nästa lediga par flygstolar finns. Läs mer...


Let me stay here in this moment

Dagens outfitPacka. Bråttom. Ledsen.

Sun, sun, sun

Imorgonbitti åker vi hem.
Idag är första gången vi ser solen.
Efter frukosten låg jag på terassen i underkläder och smälte, och jag började gråta. Det var ju såhär det var meningen att det skulle vara. Och så har det bara regnat, regnat, regnat. Fy fan.
Jag vill inte åka hem.

Nu ska vi ner till Puerto Banús och sukta i dyra affärer.

Jag testar
Marina Kereklidous bästa stylingknep på (i?) Fatale idag!

FÖRE:EFTER:


If I only could perform I would have sung along

Jag är otroligt glad att jag inte är musiker. Eller författare eller filmskapare, för den delen.
Jag kan nämligen inte ta kritik. Nej, inte ens konstruktiv, välmenande, hälsosam sådan. När en av mina lärare häromveckan försökte säga att vi kunde förtydligat vissa delar av vår pilotfilm blev jag alldeles hård och iskall och förklarade i ett ALLDELES för aggressivt tonläge att det minsann var en ren smaksak, att det alternativ vi valt var ytterst genomtänkt (lögn, naturligtvis) och att filmen inte på NÅGOT sätt kunde gjorts bättre (HAHAHAHAHAHA). Alltså: att lägga ner hela min själ, alla mina ambitioner och visioner och pretentioner i att spela in en utlämnande skiva som vem som helst har möjlighet att trampa på, att krossa, är så gott som otänkbart. Jag måste helt enkelt mogna först. Lära mig att inse att viss kritik faktiskt inte är menad som ett slag i magen, utan istället är en nödvändig del i ens utveckling (pfffft).
Lättare sagt än gjort. Det är ju så galet mycket roligare med beröm! Vissa delar av mig vill verkligen hellre att jag ska känna mig stolt och lycklig men inte komma någon vart överhuvudtaget, än lida och växa.
Bäst, bäst, bäst. Perfekt. Måste det vara så svårt?
Måste det ouppnåeliga vara så... ouppnåeligt?

Billie the Vision & the Dancers släppte ny skiva idag (igår) - två låtar finns på deras myspace. >>Overdosing With You<< är en duett med Hello Saferide-Annika Norlin och handlar om att knarka TV-serier. Kärlek, igenkänning, ont i hjärtat.

Is it because I lied when I was seventeen?

Åååååh, hörrni! Jag hatar att behöva försumma er såhär, men den här veckan är det semester - och jag lovar, att sitta vid datorn är inte uppskattat. Däremot kommer det troget upp ett inlägg (plus en och annan dagens outfit) på Fatale.se varje dag kring 12:00, så helt borta är jag ju inte. Sajten är fortfarande under uppbyggnad och många förändringar ska ske, men jag är ändå så otroligt nöjd. Jag tycker själv att Fatale känns så som jag hoppades att den skulle bli - lite personligare och lite ambitiösare än många andra mer "organiserade" modebloggar. Och ännu mycket bättre ska det bli!

Dagens outfitSvart klänning, Vero Moda
Silverfärgade leggings, H&M
Svarta skor med ankelrem, Zara
Guldfärgat hjärta på lång kedja, Accessorize
Guldfärgad väska, Vero Moda
Nagellack Maybellines Silver Lilac

Klicka här för fler bilder!

Det slutar verkligen inte att regna.
Som solsemester sett är veckan helt fruktansvärt misslyckad, men på alla andra vis är den ljuvlig. Jag behöver varva ner, mer än vad jag kunnat föreställa mig. Jag måste ta det lugnare, hitta balans. Balans, ja...
...vilket osökt (?) leder mig in på ämnet MINA NYA SKOR! :) Två par blev det på Zara idag, helt sjukt vansinnigt fantastiska. ÄNTLIGEN äger jag inte bara ett utan två par skor som ser ut precis så som jag föreställt mig! Jag är ägare till mina drömskor! (Jajamen, det ena paret ser du i dagens outfit.) Jag blir så lång och ståtlig att jag aldrig vill ta av mig dem.
(Förresten har jag krympt flera centimeter de senaste åren. What's up with that?! Jag är tjugotre, inte... åttiotre. Hallååå.)

Läs gärna mitt Fatale-inlägg Ut med föraktet. Leve kärleken! från idag om ni inte gjort det. Imorgon handlar det om min plånboks allra värsta fiende: tax free-shoppingen...

Nu: Sova. Ny dag imorgon. Sol? POR FAVOR?!


TIME TO KILL.

Klockan har slutat ticka. Väntetiden är över. Det är dags att sätta igång på allvar.
Det är med oerhörd stolthet som jag välkomnar er alla till modebloggen med lite högre ambitioner, lite vassare visioner. Där kommer jag att tillbringa min mesta tid, även om Beautifulones självklart kommer att leva vidare. Där kommer du att hitta lättsmält underhållning blandat med längre reportage som går ett steg längre, spännande nyheter och minst lika spännande modehistoria, universellt och personligt, budget och lyx, intervjuer och tips.

Tillsammans med
Hanna, Sofia, Sophie och Tjuvlyssnat hälsar jag er varmt, nej, glödhett välkomna till
So buy a pretty dress, wear it out tonight

Sorry för den crappy kvalitén, svårt att få bilderna okej i paint!

Söndagens outfitGråblå klänning, Indiska
Silverfärgade leggings, H&M
Svarta ballerinaskor med ankelrem, Vagabond
Stort silverfärgat hjärta på tjock kedja, Kicks
Oh, it should be someone you really love

Livet är så ljuvligt här.
Det är absolut inte bara vädret, det är något helt annat också, något i luften. Något sorglöst.
Jo, jag önskar nog att jag kunde bo i Spanien. Ett tag. Sen. Senare.
Jag har så mycket att avsluta hemma i Sverige först.

Från att vi åkte från Gävle igår eftermiddag tog det ungefär tolv timmar innan vi anlände till huset på Spaniens solkust där vi ska bo de kommande sex dagarna. På den tiden hann jag 1)göra så att vi nästan missade tåget, 2)spendera en alldeles vansinnigt löjligt hög summa på ungefär ingenting i butikerna i Arlandas Terminal 5, 3)läsa en deckare, 4)gråta några gånger, 5)ha dödsångest, 5)kräkas, 6)krama min mamma i en evighet.

Marcus sover, jag sitter uppe och bråkar med internet - jag tillåts inte använda
Photobucket (där jag laddar upp alla mina bilder), sidan stoppas av något slags säkerhetsfilter. Jag fattar naturligtvis inte ett ord av anledningen som förklaras på spanska, trots att jag använt Altavistas översättningstjänst, och blir mer och mer irriterad. Får kolla det med mamma imorgon, så läge försöker jag signa upp mig på Flickr istället för att se om det funkar där. Arrggh.

Imorgon ska vi till stallet, och jag ska få träffa min systers häst för första gången. Åååh, jag har fortfarande inte kommit över att hon fått en egen häst. Jag är så avundsjuk. SÅ AVUNDSJUK! Och sjukt glad för hennes skull.
Och för min egen.
ÄNTLIGEN SEMESTER!

How will I get one? I don't know!

Ännu en mysbild från Skärtorsdagen:Vi firade låtsaspåskafton igår, trots att det var Långfredag!
Easter Mania:


Med Sister-in-law Elin

Ikväll: SPANIEN!

Jag hittade en bild på Marcus familjs dator som vi lade in i julas, jag och mina flickor som jag ska få träffa inatt: mamms och lillasyster!Jag saknar dem så att det svider i hela hjärtat.

Being so young and being so vain

Såhär mysig var jag igår kväll:Dagens outfitBlommig mörkblå klänning, Vila
Grå leggings, H&M
Svarta skor med kilklack och ankelrem, SkopunktenNu är det påsklunch/påskimiddag med Marcus familj som gäller: mamma och pappa, systrarna, svåger, systerson, mormor och morfar. Och så lilla jag, som jag så svårt för att föra mig i större sällskap. Jag vet aldrig hur folk vill att jag ska vara, så istället blir jag nervös och beter mig som en ännu mer extrem version av mig själv: pratar för mycket och för högt, säger emot andra, säger emot mig själv, glömmer bort vad jag pratar om, tröstäter tills jag får ont i magen... Åh, om alla bara kunde älska mig villkorslöst, så att jag kunde slappna av och bara vara. Dessutom anmärker hans mormor ofta på att jag klär upp mig för mycket, vilket förstås gör att jag sätter på mig extra mycket läppstift och sötaste klänningen, eftersom jag inte vet hur jag ska hantera pikar. :)

Om jag annonserade på min blogg och därmed tjänade pengar beroende på besöksantal borde jag verkligen dra igång bloggbråk varenda dag. Snacka om att min statistik sköt i höjden när alla ville in och skriva skit om mig! Jag skulle kunna bli rik på att vara hatad.

Start packing

Jag hatar att packa. Det gäller också när jag bara ska vara borta över natten, men som inatt - när jag packade för en och en halv vecka - blir det nästan olidligt.

Hur ska jag kunna veta vad jag vill ha på mig i nästa vecka?!

Jag är helt enkelt inte en planeringsmänniska, jag vet sällan att någonting ska hända innan det väl händer, och jag har i stort sett aldrig bestämt mig för en outfit innan jag tar på mig den. Alltså sköt jag upp packningen så länge jag bara kunde - ungefär till klockan tre inatt.

Och självklart glömde jag hälften.
Långärmad tröja, vaddå? Behöver man det?
Tur att det finns H&M i Gävle!

Nu: vin med Sofia och Anders. Ja, och Marcus förstås. Hurra! Det är en glad påsk.

It's golden

Dagens outfitBeige t-shirt, Fifth Avenue Shoe Repair
Guldfärgat skärp, Vero Moda
Guldfärgad väska, Vero Moda
Svart pennkjol, Jenny Hellström
Svarta strumpbyxor, H&M
Gröna peep toes, H&M
Grönt halsband, Novita
Gröna glasögonbågar, Spectacles for Africa

De här är de sista outfitbilderna på min balkong på ett tag. Om en liten stund åker jag till Gävle för att fira påsk med svärfamiljen, och på lördag firar jag och Marcus själva påskafton genom att ta planet ner till Malaga för en vecka hos min familj! Jag har inte sett dem sedan begravningen i januari, det känns som en extremt lång tid för en mammagris som jag.
Bloggandet fortsätter förstås, är man besatt så är man.

Åh, jag älskar verkligen Glad Påsk-kort! De är så fantastiskt menlösa. Här bjuder jag på ett riktigt, riktigt poänglöst kort. Oh well, kycklingar är ju i alla fall söta. Och goda!
Nej, usch, nu ser jag en massa halshuggna kycklingar springa omkring och trängas och plågas i en stor industrilokal. Fråga mig inte varför de är halshuggna - jag har inte direkt sovit inatt.


Hair Experiments


Yaaay, mina ben ser långa och snygga ut!
Lögnaktiga kameror är bäst.2007-04-10 12:00:00 GMT+02:00


Nedräkningen har börjat.

...

Ett och ett blir alltid ett

Jag bjöds just på ett underbart exempel på vilken inställning min utbildning har till matematik. Inte konstigt att jag tappat alla former av mattekunskaper sedan gymnasiet, när jag går en utbildning där en lärare under en föreläsning häver ur sig detta fantastiska citat:

"Två och två är alltid ett. Eller alltså... Jo, men det är sant! Ett och ett blir alltid ett, en stark etta, det blir aldrig två, det är min tes. Eller - ett och ett blir tre!"

Wait for it

Ryktet går...

Sista ordet är sagt.

"Kommentar av Engla

Jag tror inte det spelar någon roll vad jag eller Annika skriver, diskussionen pågår redan för fullt och det är sorgligt att människor ska behöva förstöra för andra, vara otrevliga och dömande. Jag tar inte illa vid mig av vad Annika skriver, det är snarare era kommentarer som gör detta till en sån ful grej."


Mycket klokt skrivet av en klok kvinna.
Tack, Engla.
Jag hoppas för Guds skull att det här kan få vara sista ordet.
Jag bestämmer i den här bloggen, och jag bestämmer att det är slutdiskuterat för den här gången. Självklart får ni kommentera hur mycket ni vill, men förvänta er inga svar. Jag har sagt mitt. Engla har sagt sitt. Och vi har gjort det som folk.

I used my one phone call to dedicate a song to you on the radio

Jag är så himla stolt över mina allra första publicerade foton att jag var tvungen att slänga ihop ett litet ego-kollage!


(OBS - Jag skrev inte recensionen, utan fotade banden och vimmelbilder, och skrev ihop en liten enkät med de jag fotade - texterna ni ser i samband med vimmelbilderna längst ner på sidan. Recensenten heter Jonas Palm.)

I övrigt så känner jag viss ångest inför eventuellt bikinianvändande i Spanien (åker på lördag!). Jag ser mig knappt i spegeln längre när jag inte är fullt påklädd, för att minimera risken för att helt enkelt vägra ligga vid poolen i nästa vecka.

(Nej, jag tycker inte att jag är tjock. Jag är snarare glad att jag inte ser ut såhär längre:

Jag önskar bara att jag kunde vara lite mer fit. Jag känner mig så... saggig. Och jag hatar verkligen att jag bryr mig!)

ÄSCH.
Tur att det finns så många viktigare saker att göra än att oroa sig för celluliter och hängig stjärt.
Som att sova.
Och tur att vi är fina som vi är!
För det är vi, vad de än säger. Det är bara så svårt att komma ihåg, när vi så sällan blir påminda.

___________________________
Edit:
Jag har visserligen en baddräkt, men den är inte direkt ett alternativ, eftersom det enda jag faktiskt är riktigt nöjd med är min mage. Då känns det lite dumt att täcka just den. Det skulle vara en sådan där med ben i så fall, så att jag slipper oroa mig för... min nederdel.

I've been cheated by tv-screens

Dagens outfitSvart linne, Indiska
Rödrutig kjol med min egen variant av paperbag waist, H&M
Ssvarta strumpbyxor och guldfärgat krimskrams, H&M
Svarta ballerinaskor med ankelrem, Vagabond
Gul väska, Lindex
Solglasögon, Iguana Vintage Clothing
Nagellack, Mavalas La Paz

Nu ska vi (jag och
Marlene, that is) presentera vår pilotfilm - hiss eller diss, det är frågan! Oavsett vilket så gillar jag den, och jag tänker faktiskt påstå att det är det viktigaste - åtminstone nu medan det är tänkt att jag ska lära mig. Om jag inte gillar det jag gör kanske jag ger upp, men så länge jag tycker att mina (våra) resultat är schyssta vill jag ju fortsätta att förbättra mina - än så länge rätt obefintliga - skills.

Your neighbour has a new car that you want to drive

Dagens outfitSvart klänning, Vero Moda
Guldfärgade tights, H&M
Svarta platåskor med ankelrem, Skopunkten
Svarta solglajjer, H&M
Guldkedja med jordgubbshänge, Forever 21

Jag är krasslig och seg och pallade inte att jobba ikväll, så det blir tidigt sänggående istället. Men innan dess lite film - min favoritregissör
Todd Solondz's mästerverk Storytelling blir det. Lycka.

Now I know, now I know, now I know, I know that it's you

You're lucky lucky you're so lucky!Fröken Engla knep naturligtvis förstaplatsen i Aftonbladets och Nokias tävling - no surprise there. Själv anser jag att bloggar som hennes är anledningen till att modebloggar i allmänhet inte tas på allvar, men hon är ju omåttligt populär och därför en självklar vinnare av den typen av popularitetstävlingar. Med all rätt, verkligen! Grattis, Engla. Jag är väldigt ledsen över att inte Hanna Fridén vann - snacka om att vi fått en snuskigt intressant och läsvärd New York-bloggare! - men jag kan egentligen inte vara missnöjd med resultatet. JAG ÄR JU FÖR TUSAN FYRA!!! :D Helt fantastiskt, makalöst otroligt. Och vilket sällskap jag hade fär uppe sedan; tidigare nämnda Hanna blev trea, och ursöta Amanda knep andraplatsen. Där har vi två tjejer som förtjänat vinsten. VÄRLDENS STÖRSTA GRATTIS TILL ALLA PÅ LISTAN!

Jag tycker att vi borde få ett tröstpris, typ en sådan där gratiskryssning till Helsingfors. Inklusive räkfrossa.

Ni är bäst.

Tack alla söta människor för att ni debatterar så friskt angående mitt förra inlägg! Jag orkar tyvärr inte ge mig in i diskussionen eftersom jag mår rätt kasst idag, men ni får gärna fortsätta hur länge ni vill. Jag kommer dock inte att börja läsa de bloggar jag inte gillar, trots att jag respekterar era övertygelser om att de bloggarna är fantastiska och att min suger.

Jag är verkligen bara jag, jag tycker det jag tycker, men ni har alldeles rätt i att man inte ska vara elak mot andra. Elakhet är trist. Åsikter, däremot, är nödvändigt i en demokrati.

Ni får gärna fortsätta att hata mig och ändå fortsätta att läsa min blogg.
Ni får gärna sluta hata mig och inse att jag bara är en vanlig människa som tycker att det är onödigt att hyckla.
Ni får gärna sluta läsa min blogg om ni så vill. Jag tjänar inga pengar på den, jag har den som ett utrymme där jag får uttrycka mina åsikter hur jag vill, och det tänker jag naturligtvis fortsätta med - oavsett om två tusen eller två personer läser den.

Och angående bitterhet - jag är så otroligt nöjd med mitt liv.
Jag får åka till Spanien och träffa min familj.
Bättre än så kan det inte bli.

<3

---------------------EDIT:
Kommentar till Engla:

"Postat av: annie

hej
måste bara fråga om det de säger på beautifulones om dig är sant, att du skulle ha kommenterat hennes blogg med taskiga kommentarer-tycker inte att det låter som ngt som du skulle ha gjort? Hon på Beautifulones har för övrigt skrivit ett helt inlägg om att din blogg är dålig, ointressant och opersonlig och att du verkar ointelligent. Tycker sånt är jättetråkigt-önskar folk kunde unna sig lite saker oxå...
hur som-grattis till vinsten, der är du värd!"

Lär dig läsa, Annie.
Det här är ju bara löjliga lögner.
En del av er borde lägga ner drama queen-attityden, om man säger så. Läs det jag skriver istället.
Eller har jag en parallell blogg där någon okänd tvilling skriver sådant här? Som jag helt missat?
Det här skrämmer mig lite. Ta ett djupt andetag, drick ett glas vatten, skaffa ett jobb.

If you walk away, I'll walk away

När ska folk sluta anse att åsikter = smutskastning?
Vad är skillnaden mellan att skriva att man inte gillar min blogg och att jag skriver att jag inte gillar vissa andra bloggar?
En del människor är så äckligt vana vid att runka av varandra för den ömsesidiga bekräftelsen att de svimmar av chock om någon uttrycker en enda tanke som inte är inlindad i rosa sockervadd.

Grattis också till Ida som skrev den lustigaste kommentar jag någonsin fått:
"patetiskt att använda bright eyes texter i en modeblogg."

Jag skulle verkligen hemskt gärna veta varför hur du kom att tänka på någonting så oerhört underligt.
Till skillnad från i vilken typ av blogg då?
Är det något som verkligen är patetiskt så är det att förakta människor för deras val av kläder, musik, livsstil.

Jag föraktar verkligen absolut inte Engla.
Jag är bara inte intresserad av att läsa hennes blogg.
Det är mitt val, på samma sätt som det är ert om ni ska läsa min eller inte.
Jag älskar att vi har ett val.
Och jag älskar att ni älskar att hata mig, det får mig att känna mig så hemma.

Edit: Jag blir inte "förbenad" av att kallas estet.
Jag missunnar inte någon sin placering.

Running through my head

Jag har precis suttit och lagt upp en artikel om Mills svada-CamillaNT.se (inte skriven av mig, alltså). Artikeln kommer i morgondagens tidning och går redan nu att läsa här. Ingenting spektakulärt, kan tyckas, men att Norrköpings Tidningar överhuvudtaget uppmärksammar modebloggare är ett gigantiskt framsteg. Jag jobbar verkligen på en av de få tidningssajter som konsekvent utelämnar allt som har med mode att göra - vilket jag tror är ett stort misstag. Även mina jättefina bilder från Klubb Republik-spelningen i torsdags struntade man i att lägga upp på webben (attans att jag inte jobbade i fredags eller lördags!). Däremot täcker mina bilder ett helt uppslag i lördagens papperstidning, första gången mina bilder trycks (om jag inte glömmer någonting nu). Jag är rent ut sagt skitstolt.
"Är du så duktig på att fota du?!" utbrast min chef på webredaktionen när jag visade honom tidningen.
"Jajamen", tänkte jag, men sa ingenting utan rodnade istället.
En eloge till personen som hittat på idén att ersätta Camillas huvud med en datorskärm. Stor komik!

You're looking skinny like a model with your eyes all painted black

Medan många fotografer har svårt att knäppa en enda bra bild på mig, finns det en och annan som verkligen utför häpnadsväckande magi med kameran. En av dessa är Pavel Maira. Han är inte bara trevlig, kaxig och sjukt rolig -
genom hans kameralins blir jag ofelbart snygg.
Jag tror att vi fotade tillsammans första gången för två och ett halvt år sedan, om jag inte minns helt fel, och nu har jag haft nöjet att plåtas av honom två gånger på bara ett par veckor. Igår poserade jag järnet tillsammans med tre av modebloggvärldens mest fantastiska tjejer - det resultatet kommer ni få ta del av om inte alltför lång tid! - och för ett par veckor sedan flummade vi loss själva nere i Metros badrum. Nu har jag fått tag på en av Metro-bilderna (rättare sagt, jag snodde den ur Pavels blogg). It's fierce! Och rätt läskig.Nu ska jag se nya Top Model-avsnittet. I förra avsnittet gällde det för tjejerna att spela döda, och "Malin Persson, programledare för svenska 'Top model', är förfärad över bilderna.
- Nu har det gått för långt. Det här är helt sjukt. Det låter inte som mode precis och ger väldigt konstiga associationer."

Och där fick vi det just, svart på vitt, varför svenska Top Model-versionen suger så förfärligt. Därför att det inte tas några risker, det bryts inte mot några konventioner, och det anses att "mode" innebär "Ellos-katalog". Pffffffft. I mina ögon är mode just att ta risker, bryta mot konventioner, testa nya vägar, inte skrämmas av normer, att våga.


Nej men oj, så chockerande. De glorifierar ju döden. Jag vet, vi tiger ihjäl det faktum att vi alla ska dö istället. Och förresten så tycker jag att alla modeller borde arbeta för fred på jorden istället för att hålla på och tramsa med sådana där photoshoots. Herregud - de är ju förebilder!

Heja Top Model. Ja, den riktiga versionen, alltså.

Kommentar:
"Döda kvinnor är inte vad jag kallar att bryta konventioner, normer... Kvinnoförtryck (sitt still, var tyst, bli överkörd, var helst död) har ju funnits hur länge som helst."

Man kan tolka nästan vad som helst precis hur som helst, bara man vill.
För mig känns det dock ganska långsökt att koppla ihop de här bilderna med kvinnoförtryck. Tanken med plåtningen är i sig rätt fånig: tjejerna ska helt enkelt ha dödat varandra för att minska konkurrensen i tävlingen. Det kan man förstås välja att se som något alldeles förfärligt, eftersom det verkligen existerar en väldigt hård konkurrens både mellan modeller och mellan tjejer i allmänhet. Eller så kan man välja att se det som en sarkastisk pik mot just detta.
"Döda kvinnor är inte vad jag kallar att bryta konventioner." Här har jag svårt att hänga med i dina tankegångar. Det är ju inte döden i sig vi talar om här? Det handlar naturligtvis inte om att döden är att bryta konventioner, det handlar ju om att bryta mot normer för vad som får visas upp. Dramatisk död kan vi se vareviga dag på tv, allt ifrån fiktiv död i filmer till reell sådan i mer vågade nyhetsprogram; där är det okej, där har vi vant oss. Men i modemagasin, nehej, där är det genast alldeles fruktansvärt chockerande.
Jag ser inte kopplingen till kvinnoförtrycket i de mordofferinspirerade poserna. Hade de poserat som misshandelsoffer hade jag förmodligen önskat mig ett tydligare syfte, eftersom jag anser att det är ett betydligt mer politiskt laddat statement än filmiskt dramatiserade mord.
Och nej, jag anser inte att någonting är alltför tabu för att man ska kunna ta upp det till diskussion - men jag håller absolut med om att det ibland är nödvändigt med just en diskussion, för att inte riskera att "förhärliga". Man måste ha en tanke med det man gör, och vara beredd att förklara och försvara sina åsikter och handlingar. Det jag inte tycker är okej är att bara avfärda, att säga att något är "helt sjukt" och ger "konstiga associationer". Det, anser jag, är inskränkt.


"Whoever said orange was the new pink was seriously disturbed."

Jag kände för att göra något totalt förutsägbart. Helt utan överraskningar. Inte för att tråka ut er, utan... för att bara tillåta mig själv att vara tråkig. Det är faktiskt helt okej att inte vara så himla rolig hela tiden (som jag är i vanliga fall alltså... ehmm). I alla fall - här är resultatet!

Mina 10 chickflick-favoriter1.
Legally Blonde
Reese Witherspoons karaktär, pretty-in-pink-überblondinen Elle Woods, dumpas av sin adlige pojkvän och bestämmer sig för att börja på Harvard Law School för att få honom tillbaka. En orgie i rosa och söta klyschor, med hjärtat på det rätta stället, och Elle är ju alldeles, alldeles underbar. Jag såg den tre gånger på bio, och har sett den minst dubbelt så många gånger hemma i soffan. Selma Blair är snygg och cool som Elles rival om puckot Warner Huntington III. Men aj, vad tvåan stinker!2. Mean Girls
The Plastics med fantastiska Rachel McAdams som Regina George, "the queen bee", är absolutely priceless. High school-drama, olycklig kärlek, catfights och en och annan nästan oväntad vändning gör Mean Girls till en värdig tvåa på listan. Och dessutom var Lindsay Lohan så härligt... normalviktig.3. Grease
Summerdays, drifting away... Kommentar överflödig!4. Bring it On
Jag vet inte varför jag inte spyr på Kirsten Dunsts överexalterade cheerleader. Kanske för att hon är så vansinnigt charmerande? Jag älskar den här filmen. It made me want to wear pompons to school. Den fick mig att vilja flytta till USA. Innan vi åkte till flygplatsen för att flyga hem från Los Angeles i januari skulle vi äta frukost på en diner i närheten, och när vi körde förbi El Segundo High School gick en cheerleader förbi på trottoaren i en nästan exakt likadan cheerleadingdräkt som Rancho Carne Toros har i filmen.
Jag vill kliva ut ur bilen och ta över hennes liv. Om så bara för en liten stund. That's allright, that's okay, you're gonna pump our gas someday!5. The Notebook
Den ultimata kärlekshistorien. Så vacker, så sorglig. Dessutom är den Marissas favoritfilm - men det förstörs ju en aning av att hon och Trey ser den tillsammans en liten stund innan han försöker våldta henne på stranden. Och nu är Marissa död. DÖD!
Jag engagerar mig för mycket i fiktion.
I alla fall så är filmen så romantisk att det är konstigt att det inte börjar falla rosenblad från taket när man ser den. Ååååh.6. Dirty Dancing
Hallå. Nobody puts baby in a corner. Filmen som fick våra barnhjärtan att hoppas på att en dag själva bli sedda och förledda av vår alldeles egen Johnny Castle... Och efter varje familjesemester var vi lika besvikna. Jag föreställde mig alltid att de skulle träffas igen och få varandra, jag vägrade inse att romantik inte behövde vara för livet.7. Notting Hill
Vem faller inte för historien om den vanlige mannen som får ihop det med världens största skådespelerska? Samma sak gäller här som för Dirty Dancing - det är en film som får oss att våga drömma. Det är värt hur mycket som helst.8. Love Actually
Det finns inget bättre än filmer med lyckliga slut (det skulle väl i så fall vara filmer med sjukt tragiska slut, men allt har sin tid och plats). Åtminstone inte när man måste våga tro på kärleken. I Love actually blir nästa, nästan allting precis som man hoppats på genom hela filmen - och det som inte löser sig ger fortfarande upphov till väldigt minnesvärda scener. To me you are perfect.9. Moulin Rouge
Jag och Jakob satt hemma hos mig och drack te i torsdags och kom på att det snart är dags för filmkväll. Moulin Rouge och en av världens bästa filmer, Closer, måste ses om. Jag passade på att ladda ner MR-soundtracket och sjöng med för full hals. Truth! Beauty! Freedom! Love! Den här filmen har ju allt. Ah.10. Wimbledon
Fräscha tenniskläder i frasigt vitt. Snyggaste Paul Bettany, sötaste Kirsten Dunst, som inte tjatar om cheerleading en endaste gång. Snyggaste Paul Bettany, sa jag det? Ja, just det. Det räcker för mig.

Bubblare:
Titanic (hade ju varit garanterad en plats om den inte varit så lång att man aldrig hinner se den!), Jawbreaker, Just Like Heaven... äh, såhär kan jag ju hålla på hela natten.

OBS!
För att räknas som en chickflick i mina ögon måste jag ha en känsla av att filmen uppskattas framför allt av tjejer. Det tar bort fantastiska filmer som Garden State och Amelie från Montmartre, som ju är typiska filmer som alla människor med någon form av smak älskar. Om vi säger såhär: Den här listan representerar knappast mina favoritfilmer. Men en sådan kan nog också komma att dyka upp, någon dag då jag har lust att vara tråkig igen!

Slow motion ears and wide screen eyes

Exakt såhär snygg (eller osnygg) är jag när jag inte orkat plocka fram plattången i tid, utan låtit håret självtorka. Men idag tänker jag glänsa, så det är bara att blöta det igen och bränna sönder mina stackars hårstrån med fön och plattång som jag alltid gör.
Vill man vara fin, ni vet.Zebrat-shirten från Hot Topic och byxorna från Gina Tricot fungerar utmärkt som mysoutfit att äta frukost i.

Idag händer det grejer!

The taste of failure in your mouth

Hahaha, efter vissa av kommentarerna jag fick angående mitt inlägg om högskoleprovet känner jag att jag kanske var lite otydlig.

"Får jag vara nyfiken och fråga vad som hägrar tillräckligt för att du ska plåga dig igenom högskoleprovet (för en plåga är det!)?"

"Snälla Annika, varför i allsindar tillbringar du en hel lördag med att genomlida högskoleprovet?!? Vad fan ska du med 2.0 till???"

"Åh jösses, om du har fått 1,8 förut, varför gör du om provet?! Strävar du efter att komma in på läkarprogrammet eller? :P"


Äsch, alla sådana där triviala detaljer hade jag inte en tanke på idag, jag var så fokuserad på mitt misslyckande. ;)
Såhär är det: Jag skrev högskoleprovet för sex år sedan. Resultatet ogiltigförklaras/går ut efter fem. Therefor: jag har inte längre ett resultat.
Inom min utbildning har vi en "fri termin", vårterminen 2008, då jag inte riktigt vet vad jag vill göra - men möjligen plugga en tjugopoängskurs i något som skulle komplettera min utbildning. Efter att jag tagit min magisterexamen vill jag förmodligen också läsa till ett kompletterande år på
JMK för att få en riktig journalistexamen.
Och jag har inga betyg att söka med (okej, ett snitt på ungefär 11). Alltså är jag rätt beroende av ett schysst resultat på högskoleprovet. Dagens prov såg jag som en övning, för att förhoppningsvis klara mig bättre på provet i höst (för att kunna söka någonting till nästa vår). Dock borde jag ju fattat att jag inte skulle lyckas se det som en övning, jag ville naturligtvis knäcka i varenda del, och mirakulöst blivit ett mattesnille utan att överhuvudtaget räknat ut annat än "om jag har tusen kronor kvar kan jag ju lätt köpa den här klänningen" under de senaste fem åren.

Blev det alltför rörigt?
Summan av kardemumman:
- Jag vill inte söka läkarprogrammet.
- Jag vill bara kunna söka någonting jag verkligen vill gå.
(- Jag gjorde det alltså inte för mitt höga nöjes skull.)
- Och jag vill så jävla, jävla, jävla gärna bevisa för mig själv att jag kan allt.
Snacka om att vara dömd att misslyckas.

But the only thing I ever really wanted to say was wrong, was wrong, was wrong

Okej. Högskoleskitprovet.
Jag har gjort det två gånger tidigare, i gymnasiet. Först gången var jag helt lost, andra gången satte jag 1.8, vilket kändes helt okej även för mig som anser att jag egentligen borde vara bäst. På allt. Att jag inte kräver ett 2.0-resultat beror helt enkelt på att jag är fullständigt värdelös på allt som har med matematik att göra, och det matematiska tänkandet är ju av extremt stor vikt när det kommer till just högskoleprovet. Alltså är det fullständigt omöjligt för mig att ace:a ett 2.0 - when pigs fly, ungefär. (Jag läste trots detta nautur på gymnasiet, vilket förklarar mitt hyfsat höga provresultat. Jag tvingades helt enkelt lära mig basic mattestuff. Det var då det.)

Idag flög inte en endaste liten gris förbi Kungsgårdsgymnasiet i Norrköping där jag satt i gassande solsken och, svettandes och darrandes, skrev mitt prov. Äh, ni får en liten historia.

Mitt högskoleprov
Okej, den engelska läsförståelsen gick sådär, orden gick också... sådär. (Jag borde kunnat göra extremt mycket bättre ifrån mig.) Än så länge allt under kontoll. Men...
Som tredje delprov var det dags för DTK-delen, som jag tror står för "Digram, Tabeller och Kartor". Där inleddes katastrofen.
När den trevliga damen med det glansiga håret som var vår provledare glatt förkunnade att halva tiden gått hade jag hunnit titta på tre uppgifter. Av 20. Nej, jag skojar inte, nej, jag överdriver inte. När tiden var ute hade jag, precis som man kunnat lista ut om man kan lite huvudräkning (which I don't), hunnit med att räkna ut sex uppgifter. Dessutom hade jag (som spenderat större delen av provet hyperventilerandes, panikslagen över att jag redan nu saboterat hela mitt resultat) helt missat att jag kanske borde chansat på resten av uppgifterna för att åtminstone kunna få något tursamt rätt. Medan Trevliga Damen gick runt och samlade in svarsblanketterna fyllde jag med hjärtat i halsgropen i så många små pluppar jag vågade, på måfå.

Rast. Stängde in mig på toaletten och fortsatte att hyperventilera. Skickade iväg plågade sms till mina vänner. Funderade på att gråta, kom fram till att det inte skulle lösa någonting. Gav mig själv ett välbehövt peptalk istället. Nästa gång då jävlar! Bad till Gud att det där bara var fejkdelen, den de använder för att prova ut nya frågor, och att jag skulle få en ny chans - trots att jag förmodade att Gud hade annat, bättre för sig.

Det hade han inte.
Jag fick en ny chans. "Hoppsan, ni ska visst göra DTK-delen igen", sa provledaren och fnissade lite. Thank you, Lord!
Och den här gången gick det bra. Jag hann med alla frågor - ja, alla som verkade möjliga att klara av även för min hjärna, alltså.

Andra mattedelen var inte alltför förfärlig, även om jag fick chansa rätt friskt ibland. Den svenska läsförståelsen förflöt utan större bekymmer.

"Nu kan jag berätta vilken av DTK-delarna som kommer att räknas", kvittrade Trevliga Damen när hon samlat in vårt sista delprov.
Kom igen Gud, du gav mig en ny chans, låt det inte vara ett enda stort hånfullt "IN YOUR FACE!", snälla snälla snälla snälla snälla...
"...och det var det första provet som var det riktiga!"
Ja. Det kunde ni kanske räkna ut, med tanke på att jag redan förklarat att det är är en riktig helvetesdag.
Jag känner mig sviken.

Jag har rättat provet nu.
Mina på måfå-markeringar gav mig hela två poäng extra, så på DTK-delen fick jag 8/20. Hahahahahahahahahaha. Vilket snille jag är!
Sammanlagt hade jag tio poäng sämre än sist. Jag har blivit tio poäng dummare de senaste sex åren.

Men nästa gång, då jävlar. Då kommer jag att räkna kofficenter och pluttifikationstabeller så att det står härliga till.
Någon som har något tips på hur man utvecklar sin matematiska intelligens från retard (sorry) till Einstein på ett halvår?

Idag är sista chansen att rösta, om jag inte fattat fel: