But it takes one to know one...

Fem kilo.
Äh, what the hell, make it fem till tio kilo.
Så mycket planerar jag att gå upp i vikt under våren.
Frågan är bara... hur.
Den enda jag vet som gjort det är
Hanna Fridén, och jag är inte alltför sugen på hennes Bregott-metod.
Helst vill jag inte bara lägga på mig godis- och semmelvikt, utan kanske till och med en och annan muskel. Problemet är ju då att jag skulle behöva träna på gym, och för mig är gym stenhårt kopplade till viktnedgång.
Jag inser hur vansinnigt svårt jag skulle ha att äta ännu mer än vanligt för att sedan gå till gymmet och styrketräna. Två hysteriska timmar på löpbandet är liksom mer min grej. Betydligt mycket mer än att lyfta skrot.
Och det vore rätt värdelöst att misslyckas och istället, ja, gå ner fem kilo.

Nej, nu ska jag äta en semla.
Har ni tips på andra sätt får ni gärna dela med er.

Kommentarer
Postat av: Cicci

Jag vet inte men kanske prova någon annan träning än just gymmet. Simmning är tex jättebra träning för hela kroppen. Nej, men jag vet inte. Ät mycket kakor eller nåt;)

Postat av: Annika

Haha, Cicci, jag tror verkligen mer på att äta kakor än på att simma! Simning är en sådan sak jag ägnat mig åt när jag behövt gå ner i vikt för modellgrejer. Jättebra träning, men också jättebra för viktnedgång. Alltså inget för mig.

2008-02-12 @ 19:35:13
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: katrin

hm, vet faktiskt inte. Är inte så bra på sånt. Men ät inte hamburgare osv för att gå upp i vikt.. ingen bra metod. Ät kanske lite mer av det nyttiga? Öka dina portioner lite för var dag och gå uppför trapporna istället för hissen och sånna klassiker som man alltid hör. Det viktigaste är ju att du är nyttig samtidigt som du går upp i vikt :-) lycka till!

2008-02-12 @ 19:36:40
URL: http://katla.tjejsajten.se
Postat av: Annika

Nej, Katrin, det är ju sällan man får gå upp i vikt-tips i tidningar och liknande... det enda som räknas är ju att gå ner i vikt (och så blir vissa fortfarande förvånade över att fler och fler drabbas av ätstörningar). Jag tror absolut på det där med att öka portionerna, jag ska nog fundera på att börja äta dubbla portioner av allt, det borde göra susen!

2008-02-12 @ 19:43:02
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Amelie

Men varför i hela fridens namn vill du gå upp i vikt?!!?!?!?!? Okej att du är smal men inte SÅ smal, du ser ju knappast sjuklig ut. Och let's face it det är snyggare att vara smal än, typ normalviktig. Annars skulle knappast alla modeller vara så smala, eller hur?

2008-02-12 @ 19:44:17
Postat av: Johanna

Ursäkta men är du helt dum i huvudet, Amelie? Det är väl inte din ensak varför Annika vill gå upp i vikt? Jag tycker verkligen inte att det är fulare att vara normalviktig än smal, jag tycker synd om dig som tycker det. Dessutom anser jag att det är väldigt positivt om förebilder som Hanna Fridén och Annika inte är underviktiga, de är ju fantastiskt vackra och smarta tjejer och det är ju bara bra om de inte är pinnsmala. Herreguuuuuuuuuuuuuud. Hoppas att inte ni andra läsare håller med Amelie för då blir jag ledsen. Vi är smartare än så!

Mitt tips är lite tråkigt kanske, men jag tycker att du ska ta hjälp av en dietist som kan råda dig angående hur du ska äta för att gå upp i vikt och må bra. Jag antar att du är så smal som du är nu som din normalvikt, och det är ju inte bra precis som du säger att bara äta upp dig i fett. Vill du inte ta kontakt med dietist så skulle jag råda dig att äta större portioner, ofta, och kanske försöka dig på några gymklasser där man styrketränar tillsammans. Fast vad tusan vet jag egentligen... Lycka till i alla fall, bästa Annika!

2008-02-12 @ 19:50:42
Postat av: Annika

Amelie, jag har mina anledningar, det lovar jag. Visst är det så att vi har ett väldigt smalt ideal i vårt samhälle idag, men ideal behöver inte eftersträvas, de kan ifrågasättas också. Eller hur?

Johanna, tack så hemskt mycket för dina fina ord! Du har nog rätt i att jag borde ta kontakt med en dietist, men jag tvivlar på att jag kommer att ta mig råd att göra det (visst är de ganska dyra?). Ska däremot absolut prata med alla jag känner som har koll på det här med näringslära. Sådana där styrketräningsklasser är nog ingen dum idé! Jag skulle känna mig extremt svag, bara... :)

2008-02-12 @ 20:11:40
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Mothersvea

Att inte rora pa sig och att vara riktigt lat ar jattebra for att ga upp i vikt! ;)

2008-02-12 @ 20:13:38
URL: http://mothersvea.wordpress.com
Postat av: Annika

Hahaha! Mothersvea, jag rör inte på mig nu heller, inte en millimeter om dagen, i stort sett. Ofta vaknar jag, ligger och läser eller kollar på film, surfar och skriver lite på laptopen i sängen. Går bara till köket för att äta. Så det gör nog inte så stor skillnad!

2008-02-12 @ 20:20:40
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Alice

Brukar folk inte gå upp i vikt om de bantar? ;-) Ta en
ny kur varje vecka, så löser det sig nog!

Proteinbars är nog bra som tillskott annars.

2008-02-12 @ 20:24:46
URL: http://spegellandet.blogg.se/
Postat av: victoria

Ha ha, vad kul! Medan du vill gå upp så vill jag gå ned - how unusual! Ska vi byta fett? Fast du skulle nog passa väldigt bra några kilon tyngre, det vore intressant att se, om du nu kommer att lyckas med det. Det är faktiskt lite charmigt med lite hull på magen, det är iallafall vad jag brukar säga till min mage medan jag klappar på den.

2008-02-12 @ 20:29:07
URL: http://svartvitlila.blogg.se
Postat av: Anna Bo

En annan sak man kan prova är väl kosttillskott för viktökning och sånt. Nu kan jag ju inte säga hur de funkar eftersom jag aldrig har provat, men det kan ju vara värt ett försök! Och vidare kanske det funkar att äta massamassa kolhydrater? Då menar jag nyttiga kolhydrater såklart, inte de från socker (för man vill kanske inte förstöra sitt blodomlopp totalt). Men jag är absolut ingen expert på det här, försöker bara vara lite hjälpsam ^^

För övrigt tycker jag att du är fin och bra hela tiden. Och det är jättebra att du försöker jobba för ett friskare ideal (nu säger jag inte att du är sjuk eller ser sjuklig ut, men du fattar nog grejen). Puss på dig!

2008-02-12 @ 20:29:31
URL: http://ruminating,blogg.se
Postat av: Marie

Jag är verkligen inte expert, kämpar själv just nu med att gå ner i vikt. Men jag kan tänka mig att någon typ av lätt yoga/pilates/balans-pass kanske kan vara ngt för dig? Jag går på ett pass på Friskis som heter ki balans, jättehärligt för själen o lätt träning för kroppen.

2008-02-12 @ 20:33:05
URL: http://marie-larsson.blogspot.com
Postat av: hedwig

tips: Skivstångspass/body pump! Sjukt kul och dessutom väldigt individuellt. Man väljer vikt själv, när och hur mycket man lägger på! Ät kolhydrater, avocado, mycket protein och nyttigt fett. Så gick jag upp i vikt.

2008-02-12 @ 21:17:10
URL: http://hedwigw.blogspot.com
Postat av: klara j-r

ett ex till mig försökte gå upp i vikt, han började en kur på otroligt mycket proteiner och typ simmning, men eftersom du inte är så sugen på sånt så kanske det vore nåt at börja käka måltidsersättningskakor, eller dryk eller liknande mellan vanliga måltider. jag började gå upp i vikt när jag började äta som normalt folk, på de "rätta" tiderna och vanliga portioner. innan det så rörde jag nästan aldrig på mig och åt jätteoregelbundet och ibland lite och annars jättemycket. det är ju olika för alla, men hoppas att någon av oss kommer med något som du kan ta hjälp av! lycka till!

2008-02-12 @ 21:25:27
URL: http://nomi.blogg.se
Postat av: sanna

Body Pump-pass är galet kul, som jag ser att någon redan skrivit. Det är fantastiskt bra för hela kroppen och har blivit mitt favoritpass på gymmet. Extra kul eftersom man lär sig hur mycket kroppen orkar. Och det är en kick att pusha sig själv med några kg till och upptäcka att man klarar av det.

2008-02-12 @ 21:25:53
URL: http://sanape.se/blog
Postat av: Mdm Bricolleur

Hej Annika!
Jag håller på med precis samma sak. Innan jul rasade jag 10kg (pga sorg) och vägde inte mera än 44kg på 167cm. Jag SKALL upp igen på normalvikt! Så jag gick till min läkare och fick råd. Hon sa att man skall äta mycket proteiner, och gärna lite fetare mat än man brukar. Det kan ju vara nyttigare fett. Tvinga dig själv att äta (om det är problemet), och hellre flera små mål än få stora. Och pilates är riktigt bra för att träna muskler. Eller bara gå promenader, då ökar aptiten också.
Lycka till! Det är hårt om man är som jag och lättare går ner än upp, men kämpar man så går det! Ta den tid som behövs bara, man kan inte förväntas nå sin trivselsvikt på noll tid. Hittills har jag klarat 4-5kg och kämpar vidare :-)

2008-02-12 @ 21:26:32
URL: http://www.flickr.com/photos/bricollage/
Postat av: Tiny

Själv har jag dieten "gå hemma och slappa" för att just gå ner i vikt. Så fort jag börjar träna går jag upp i vikt och får upp aptiten. Träna med lättare vikter, käka bra mat (Inte skräpmat!) och om det inte ger utslag kanske du bör försöka med något proteintillskott. Det finns vegetariska alternativ om du bryr dig om sådant :) Men först och främst, ha tålamod! Lika lite som man ska förvänta sig att gå ner 5 kilo på 2 veckor ska man förvänta sig att gå upp samma mängd. Ändra på din livsstil helt enkelt.

2008-02-12 @ 21:26:33
Postat av: K

gör något du tycker är kul! INGEN idrott som du gillar? som dans eller tidning. något som är glädje och inte bara träning. frisk luft och motion (HURTIGT!!!) brukar ju vara bra för aptiten. då bara äter man mer av bara farten, ja det borde man i alla fall. vilket resulterar i mat + motion = ökad vikt, tycker jag...

2008-02-12 @ 21:39:44
URL: http://hlara.blogg.se
Postat av: Lina

hm... jag är verkligen inte bra på det här med att gå UPP i vikt då jag spenderat de senaste 4 åren med att försöka gå ner i vikt hysteriskt (för att sedan gå upp igen)
Men du kan ju pröva att mellanmåla på sånna produkter som används av folk som vill gå ner i vikt, dom använder dom som hela måltidsersättningar men du kan ju ta en som "fika"

2008-02-12 @ 21:46:42
URL: http://mjorf.blogg.se
Postat av: Tomac

Mitt bästa tips, om du vill gå upp i vikt, är att träna styrka. Av ett pass blir du hysteriskt hungrig i cirka två dagar. Trust me on this one. Jag var ett anorektiskt popsnöre under större delen av mitt ungdomsliv. Sedan jag började träna ordentligt, för ungefär sex månader sedan, har jag blivit så stor att det nästan inte ens är gulligt.

Prova gärna en gainer utöver styrka:
http://tinyurl.com/2qjrwh
Jag rekommenderar Fairings recovery gainer varmt. I synnerhet med chokladsmak:
http://tinyurl.com/2jto5c

Well, hur du än väljer att göra - lycka till, och håll oss underrättade.

2008-02-12 @ 22:08:19
Postat av: Johanna

Jag måste tipsa om dans. jag upptäckte att det var riktigt roligt. Jag har tidigare trott att det inte var min "grej". Ibland har man fel! Även bodypump och bodybalance(blanding av yoga och pilates) är riktigt kul. Jag började främst för att gå ner något kilo, och blev väl inte alltför glad när jag upptäckte att jag hade gått upp 4 kilo istället. Men det var väl fettet som blev muskler, och det har ju alla hört "muskler väger mer än fett". Protein ska väl vara bra att äta om man vill gå upp i vikt, ägg, fet fisk, nötter och sånt :)

2008-02-12 @ 22:10:37
URL: http://ambitios.webblogg.se
Postat av: Sophia

Nötter! I massor! Det är ju nyttigt fett.

2008-02-12 @ 22:38:12
Postat av: Cat

Jag skulle nog ändå rösta för att bygga muskler genom just styrketräning, samt lägga in mellanmål mellan dina vanliga måltider. Det är det mest hälsosamma sättet att gå upp i vikt på, om det är vad du eftersträvar.

Jag har varit på en anorexiabehandling och där lärde de ut hur man skulle äta om man skulle hålla vikten och ha en bra ämnesomsättning (vilket man gick ner i vikt av i början om man tidigare hade ätit dåligt och oregelbundet): frukost - lunch - middag - kvällsmål. 4-5 timmar mellan måltiderna.

Om man skulle öka i vikt var det följande som gällde: frukost - mellanmål - lunch - mellanmål - middag - kvällsmål. Kvällsmålet var utformat som en frukost och mellanmålen var ngt mindre än det. Äter man regelbundet tar det dock lite tid att gå upp i vikt - det är mkt lättare att gå upp om man slarvar med måltiderna och äter oregelbundet - men jag antar att du är ute efter ett bra resultat och inte vad som helst.

Har du svårt att få i dig mellanmålen, kanske det kan vara på sin plats att dricka en gainers. Inte den utan kolhydrater, utan den andra varianten.

2008-02-12 @ 22:42:54
Postat av: Magda

haha jag har samma problem som du ! :)

2008-02-12 @ 23:05:50
URL: http://fetbra.blogg.se
Postat av: Elina

Jag tycker att Cats förslag om hur man ska äta för att gå upp i vikt, kombinerat med Ks förslag om utomhusaktiviteter, låter som en mycket sund modell. Jag är absolut ingen expert på området, men förnuftet tycker det låter bra. :)

Gällande träningsformer vill jag mest bara tipsa om kampsport i någon form. Jag vet inte alls om det är något som tilltalar dig,
men jag tycker det fungerar väldigt bra just för muskeluppbyggnad, med bonusen att man slipper gymkänslan.

2008-02-12 @ 23:16:54
Postat av: Tari

Styrketräning alternativt kampsport. Allt kvinnfolk jag känner har gått upp i vikt, med glädje, av just kampsport. Det sätter oftast en massa fina muskler. (själv blev jag helt kär i hur min rumpa såg ut med en massa muskler, jag har inte kommit över det än :>)

2008-02-12 @ 23:25:28
URL: http://tari-er.blogspot.com/
Postat av: Sofia

det är jätteroligt att gymma, särskilt när resultaten kommer. :) bodypump är också roligt, för då slipper man ha stenkoll på vilka muskler som vilar, vilka som ska tränas, o.s.v. det är lätt att bli fanatisk när man styrketränar på gym.
jag borde ju vara expert på viktuppgång, men jag vet inte. biter inte öl och god mat på dig så har jag ingen aning. du kanske kan lägga till en gainer till din vanliga mat.
kram och lycka till!

2008-02-12 @ 23:57:51
URL: http://bobbypin.blogg.se
Postat av: Karin

Jag läste att om man äter en extra macka om dagen går man upp något kilo på ett år! Dock tror jag inte att det fungerar på oss som har svårt för att öka i vikt. Jag har försökt "tvinga" mej att ta mer mat när jag i vanliga fall skulle sluta äta för att jag är mätt, men jag har aldrig fullföljt projektet "gå upp i vikt" så jag vet inte om det fungerar. Det vore intressant om du kunde följa upp detta här på bloggen, om du vill. I min familj kan vi dricka litervis med vispgrädde varje dag utan att något händer på varken in- eller utsidan av kroppen. Om du hittar något som funkar och som man mår bra av - säg till!

2008-02-13 @ 00:04:46
Postat av: Sofia

glömde att tillägga att det är svårt att som kvinna bygga muskler. man brukar säga att man kan räkna med tre kilo muskler på ett år, och det under optimala förhållanden, mat och träningsmässigt. det är alltså inte ett sätt för dig att gå upp 5-10 kilo under en vår.
därför tycker jag att det är rätt meningslöst att som tjej köra mjäkig styrketräning, det ger ingenting. 4 set med 8-10 repetitioner på 70-80% av maxbelastning byggde jag muskler på.

2008-02-13 @ 00:11:54
URL: http://www.bobbypin.blogg.se
Postat av: Fredrik

vill bara säga: lyssna på Iron & Wines Fever dream! Bättre blir det inte 03.22 på morgonen. puss!

2008-02-13 @ 03:22:30
Postat av: Marina

Oavsett om man är smal, normalviktig eller kraftig så är det viktigt att röra på sig! Att låta musklerna jobba och att få upp pulsen. För mig är inte träning förknippat till viktnedgång, utan till välmående och en bra hälsa.
Vad gäller matintaget röstar jag för att äta regelbundet: frukost, lunch och middag och lägga till mellanmål däremellan. Lycka till! :)

2008-02-13 @ 07:16:39
URL: http://wondrous.blogg.se
Postat av: Jenny

Om du vill gå upp i vikt genom att äta nyttigt, då ska du äta mycket protein, mycket fisk är också bra - i stora potioner. Jag tror mycket kolhydrater också är bra om man vill gå upp, eftersom de är lika med döden om man vill gå ner (det låter i alla fall logiskt).
I gymmet ska du styrketräna, men med lätta vikter (för annars kommer du få stora manliga muskler, inte så sexigt... haha). Du ska undvika att springa på löpband för mycket.
Bodypump kanske kan vara något för dig, det är som ett koreograferat styrketräningspass! Eller kanske
Jag är absolut inte någon expert på sånt här,så du kan säkert få bättre tips.
Huttade en länk där det står en del tips om viktuppgång: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/nyheter/article391471.ab

2008-02-13 @ 08:53:07
URL: http://www.jennychan.blogg.se
Postat av: stina

ät många måltider.. typ ät innan du e hungrig.

2008-02-13 @ 09:46:06
URL: http://contaqt.blogg.se
Postat av: Sara

Först vill jag bara säga att du ser redan jättebra ut! Angående träning, du kan inte tänka dig att träna gruppträning? Det finns ju muskelpass som man kan köra i grupp, det gör jag då jag verkligen inte kan tänka mig att bara stå själv å pumpa i gymmet. För att bygga muskler känns ju kanske som det mest hälsosamma om man vill gå upp i vikt. Förutsatt att du redan äter ordentligt? Annnars borde ju en bättre kost utan lightprodukter och mkt rätta fetter(fisk, nötter m.m) hjälpa kanske... Å äta smör alltså, tur att du inte gillar den idén för de låter rent ut sagt livsfarligt!=)

2008-02-13 @ 09:58:54
Postat av: Julia

* För att gå upp i vikt är det bra att äta fem mål om dagen, precis som man annars ska göra, och se till att äta lagad lunch och middag. Frukosten bör vara av det rejälare slaget. Käka inte bara havregrynsgröt till exempel, utan ät två kokta ägg och en smörgås och en frukt också, till exempel. Och istället för att ta en frukt till mellanmål - käka naturell yoghurt med müsli och en smörgås, eller kanske drick ett glas mjölk och ät en smörgås.

* Öka kalorimängden på måltiderna du äter. Ta dubbla pålägg till exempel.

* Ät större portioner än du brukar.

* Gör sås på riktig grädde istället för light-alternativ. Byt mjölk till standardmjölk.

* Träning är också bra. Men träna för guds skull inget du tycker är skittrist, eftersom det finns så mycket som är så fruktansvärt roligt. Jag sysslar med kampsport till exempel, och får grymt bra träning genom det - men skulle aldrig sätta min fot på en gruppträning på gymmet. Och det där med manliga muskler? Haha. Vill du bygga muskler med volym och explosiv styrka ska du köra få reps med högre belastning, vill du bygga muskler med uthållighet ska du köra många reps med lägre belastning.

* Hade du bott uppåt landet hade jag dessutom rekommenderat skidåkning istället för löpning såhär års, eftersom du bygger mer muskler på det viset, vilket som bekant ger ökad vikt.

2008-02-13 @ 11:23:23
URL: http://fengtjohej.blogspot.com
Postat av: Annika

Tack tack tack tack tack för alla tips, åååh vad bra ni är! Jag ska helt klart testa någon typ av gruppträningspass typ body pump, och försöka att hela enkelt äta större portioner och oftare. Jag vill bara tillägga att det här absolut inte handlar om ätstörningar, jag äter redan mycket mer än de flesta, men nu behöver jag av en speciell anledning gå upp en del i vikt. Vilket förmodligen skulle vara rätt bra även för mitt immunförsvar... fortsätt gärna komma med tips, jag uppskattar det verkligen!

2008-02-13 @ 11:38:50
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Emma

Börja jobba på institution. Efter ett halvår så sitter de där kilona där.

2008-02-13 @ 11:58:30
URL: http://sugarandlime.wordpress.com
Postat av: Marie

När Renée Zwellweger skulle spela in Briget Jones var hon tvungen att gå upp över tio kilo. Hon satsade på att kaloriboosta alla måltider. Fet friterad fulmat, typ fish and chips och majonäs.

Det tror jag på. För några år sen var jag i England i en dryg månad. Jag åt bara skräp. Till lunch kunde det bli vitt bröd, läsk och choklad. Jag blev aldrig särskilt mätt, men det fanns alltid chips till hands. Fem veckor senare hade jag gått upp åtta kilo. Jag tyckte inte att det var jättekul.

2008-02-13 @ 12:53:58
Postat av: albin

Konakta en vårdcentral eller nåt, så kanke du kan få hjälp av en dietist! Dom vet hur man ska göra, utan att må dåligt av det, lycka till!

2008-02-13 @ 13:16:14
Postat av: sandra

fem kilo... precis så mycket som jag vill gå ner.
ska vi byta?

2008-02-13 @ 13:49:30
URL: http://niotillfem.tjejsajten.se
Postat av: Joel

Är det viktökning du vill åt genom styrketräning, och inte ändra för mycket med kosten, så se till att köra tungt med vikterna. Funkar inte det helt så börja äta lite gainers, då komemr du gå upp i både vikt och muskelmassa.

2008-02-13 @ 13:49:50
URL: http://7yler.blogspot.com
Postat av: Johanna

Jag tycker också att du ska äta mer fett, har funkat för mig som också länge har önskat gå upp i vikt. Men ät inte vilket fett som helst utan olivolja! Pasta med olika såser och med mycket olivolja i, sallad med mycket olivolja. Olivolja är nyttigt fett!

2008-02-13 @ 14:13:37
Postat av: Caroline

Du har redan fått massor av bra tips så jag kan bara hålla med. Bodypump eller någon annan styrketräning är toppen. När jag tränade det så vägde jag mer än jag nånsin gjort, muskler väger mycket! Plus att det är en underbar känsla när man känner sig starkare och friskare hela tiden. Jag tror inte på kakor och godis, inte om man vill må bra i alla fall. Mycket kolhydrater om du tränar och en balanserad kost i övrigt så borde du lyckas. Lycka till!

2008-02-13 @ 15:44:09
URL: http://carolined82.deviantart.com/gallery/
Postat av: Jannike

Hej vännen!
Jag skapade en tråd på helgon för ett litet tag sen (sök på "Gå upp i vikt"), där jag rådfrågade om ungefär samma sak. Fast nu gällde det inte mej då utan pappsen min. Men fick där tips om gainers, nån havregryns-metod och cambridge-metoden. Kika om där kan vara något. : )

2008-02-13 @ 15:47:48
URL: http://jannike.se
Postat av: Kajsa

Kebabtallrik!

2008-02-13 @ 17:30:30
URL: http://whythis.blogg.se
Postat av: Pernilla

Att gå upp i vikt är inte så jävla lätt som en del kan tro. Jag har varit den som har försökt gå upp i vikt. Men nu vill jag mest hålla denna vikten som jag har. Iallafall, om man ska köra bondens metod för att grisarna ska lägga på sig lite extra. Ska du minska fett och protein och öka kolhydraterna. Skit i gym, börja på yoga eller något annat som du tycke är kul. Då kommer du få en snygg kropp samtidigt som den inte är en sticka eller slöddrig typ ;)

Ät var tredje timme bla bla bla.

2008-02-13 @ 17:51:52
URL: http://perrijont.blogspot.com
Postat av: Mjke

Åh, roligt och ovanligt att höra att någon vill gå upp i vikt! =) Hejjar på dig.
Har själv hafr anorexi och fick äta på ett visst sätt för att ta mig till den vikt jag ligger på idag. Åt frukost: fil och flingor plus två mjuka mackor med pålägg

Mellanmål: två mjuka mackor med pålägg och mjölk

Lunch: Mat =)

Mellanmål: två mackor med mjölk

Middag: Mat =)

Kvällsfika: Mannagrynsgröt

Så gick jag upp i vikt. Fick inte träna mer än att gå en halvtimmes promenad per dag. Det fungerade för mig =)

Lycka till

2008-02-13 @ 19:52:59
URL: http://www.mjke.blogg.se
Postat av: paulina

kombinera mycket kolhydrater OCH fett för att gå upp i vikt. Och så ska du ju inte glömma bort protein om du vill bygga muskler...

2008-02-13 @ 20:10:23
URL: http://bryno.blogg.se
Postat av: Anna

Jag har själv lyckats gått upp 4 kg på lite mer än ett halvår. Jag ökade kolhydraterna (inte bra för blodvärdena att öka fett för mkt) och framförallt portionsstorlekarna. Dessutom drack jag kolhydrat/proteindrink minst 1 ggn/dag. Det hjälpte :)

2008-02-13 @ 22:37:29
URL: http://mysignature.blogg.se
Postat av: Julia

Kompletterar min föregående lista med några till saker:

* Börja med att öka ditt dagliga intag med 500 kcal. Det är inte så mycket som det kanske kan låta, en tallrik naturell yoghurt och några nävar nötter så är du där. (Nötter innehåller fleromättat, så kallat nyttigt fett)

* Hemligheten bakom viktökning är att göra det konsekvent. Det funkar inte att äta som du brukar för det mesta och sen svulla järnet någon dag här och där - det går du inte upp i vikt på.

* Kombinera kaloriökningen med någon form av träning, som tidigare konstaterats.

* Har det inte börjat hända något på vågen inom några veckor, öka det dagliga intaget med ytterligare 500 kcal av bra kvalitet.

* Pallar du inte att äta så mycket rekommenderar även jag någon form av gainers som mellanmål.

2008-02-14 @ 06:46:43
URL: http://fengtjohej.blogspot.com
Postat av: Julia igen

Just ja, glömde en sak.

En konsekvent ökning av det dagliga intaget med 500 kcal motsvarar en viktökning på ca 20 kg på ett år. Alltså, om du äter 500 kcal extra VARJE DAG. Så rimligen borde du klara en ökning på 5 kg med min bulk-metod ;)

2008-02-14 @ 06:50:14
URL: http://fengtjohej.blogspot.com
Postat av: Kristina

Hej!
Starkt gjort att våga säga att du vill gå upp i vikt. Det så hysteriskt i dag med alla modeller som knappt ens har 15 i BMI (gränsen för normalvikt går vid 19). Men jag håller med dig att du int5e bara ska proppa i dig en massa onyttigheter. Visst du går upp i vikt men det kan ju medföra andra saker långre fram så som diabetes, hjärt- och kärlproblem, hål i tänderna m.m. Mitt tips är att prata med en kostrådgivare som kan ge dig tips på vad du ska äta och hur du ska träna. Kostrådgivare finns ofta på gym.
Lycka till!
/K

2008-02-14 @ 10:43:34
URL: http://impulsiv.se/wp
Postat av: NINNIE

Åk till Spanien, och bo i en spansk familj i ett halvår och ät av den spanska maten. (Garanterad viktuppgång, vare sig man vill det eller ej)

2008-02-14 @ 14:35:07
URL: http://ninnies.webblogg.se
Postat av: M

Håller med dom som skriver om bodypump och andra styrkeövningar.
MEN en viktig sak som inte tagits upp! Ät inte för mkt dåligt fett!! även om det itne syns på utsidan, det händer saker innuti och det är inte bra! en trådsmal vännina, käkade precis vad hon ville osv. syntes ingenting, men hon har redan fått blodpropp, inte mindre än 3 gånger! så var försiktig med det!

2008-02-14 @ 18:02:52
Postat av: andrea

"men ideal behöver inte eftersträvas, de kan ifrågasättas också"
det bästa jag har läst en människa skriva på hur länge som helst. jag håller på dig annika!

2008-02-14 @ 18:12:02
Postat av: emma

för 1,5 år sedan vägde jag 10 kilo mindre för jag hade ett jobb som gjorde att jag rörde på mig hela tiden. sedan bestämde jag mig för att bli fotograf på heltid vilket gjorde att jag bara satt framför en dator hela dagarna och på kvällarna åt jag minst en påse chips + godis framför ett gäng tv-serier. och ett år senare insåg jag att shit inga av mina kläder passar längre och så provade jag ställa mig på en våg, insåg att jag hade nått mardrömsgränsen och sedan dess har jag gjort några halvhjärtade försök att göra något åt det. men det jag vill komma till är att min metod är nog inget bra, men den funkade i alla fall. och det var gott!

2008-02-15 @ 09:37:04
URL: http://theeverydayescape.blogspot.com
Postat av: Åsa

Jag är den typ av person som aldrig kunnat gå upp i vikt. Har gått genom hela ungdomsperioden och tyckte att jag varit för smal medan andra var så där bootylicious som jag också ville vara. Inga jeans passade osv. Sen blev jag deppad och gick upp exakt fem kg under en period då jag åt pasta nästan varje dag. Ibland tre gånger samma dag. Och ganska mycket utav det. Min favoritkvällsmat var snabbmakaroner med smör och salt :p Långsamma kolhydrater - that'll do the trick. Mycket pasta och bröd.

2008-02-17 @ 16:17:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback