Förlåt att jag inte tycker att jag är ful.

Malin skriver (angående "Efterlysning"):

I dont get it....alla bilder du lägger ut på andra som DU anser vara snygga och "tänk om jag kunde se ut som henne" är i nästan ALLTID kopior av dig själv.

Det är fantastiskt att jag ska behöva förklara det här så många gånger.
Men OBS! Innan vi börjar: Jag har aldrig någonsin sagt "tänk om jag kunde se ut som henne (tjejen som inte kom med i Top Model)". Absolut inte. Jag vill verkligen inte se mer ut som henne, jag tycker att jag är skitsnygg som jag är. Bara för att man som tjej tycker att en annan tjej är vacker betyder det inte att man vill se ut som den personen eller är avundsjuk.

Jag tror att det ni blir så upprörda över är att jag framstår som väldigt nöjd med mitt utseende när jag säger att tjejer som ni anser liknar mig är snygga. Det är jäkligt suspekt att jag inte trånar efter bystiga blondiner, utan istället tycker att tjejer med mörka pagefrisyrer och stora ögon är vackrast.

Och ni har rätt! Jag är väldigt nöjd med mitt utseende. Jag vill ha mörk pagefrisyr, jag är nöjd med att jag har stora ögon, breda axlar och ganska långa ben. Framför allt är det håret ni verkar störa er på. Förstår ni inte att jag tycker att mörk page är den absolut snyggaste frisyren, och att det är därför jag har den? Hade jag trånat efter något helt annat hade jag gjort något åt det (håret råkar ju vara en av de utseendemässiga företeelser som det faktiskt bara är att ändra på).

Vad är är det som är så irriterande med att jag inte tycker att jag är ful? (Icke inräknat de där dagarna när allt i ens utseende känns förjävligt och misslyckat.) Jag tycker att ni ska sluta tycka att ni själva är fula istället. Det är nämligen en aning irriterande.

Kommentarer
Postat av: alexandra

man ska vara stolt över sitt utseende oavsett vad tycker jag...

Postat av: Charlotta

Det är nog jantelagen tror jag. Man får ju liksom inte gå omkring och vara nöjd. Inte i Sverige i alla fall. Då måste vara något fel på en. Usch och fy! Man ska stå framför spegeln och kritiskt granska sej själv och
sen ska ens kompisar komma med glada tillrop, typ: "Du är viiiiisst snygg!!"
Jag tycker det är uppfriskande att du är nöjd. Jag tycker det är kul att du har fina bilder på dej själv i din blogg. Fortsätt så och tack för en jättefin blogg!

Postat av: Evelina

Word!
Jag har alltid beundrat många andra kvinnor, oftast precis samma kvinnor som du beskriver; stora ögon, mörkt hår etc. etc.
Men jag är nöjd med mig själv precis som jag är för det! Det handlar trots allt om estetic, inte om något sätt att självuppfylla sig själv.
Alla är vackra. Alla har sitt speciella drag som gör den personen unik.
De som inte förstår detta borde se chickflicken "100 girls".
/Evelina

2007-09-15 @ 11:01:38
URL: http://www.metrobloggen.se/universalklister
Postat av: Marie

Du är grymt snygg, har själv funderat på page därför att du just är så snygg i den! För att citera dig "på ett assexuellt vis". Det är grymt att du tycker om ditt utseende om det borde hyllas istället för dissas, för du verkar dessutom ha en skön självdistans!
/Marie

2007-09-15 @ 11:08:54
Postat av: Annika

Det är väl en grymt bra grej att du är nöjd med dig själv. Varför gå omkring och vilja vara någon annan, du kommer alltid vara du iallafall.

2007-09-15 @ 12:18:15
URL: http://aes25.blogspot.com
Postat av: Lovisa

Alltså, jag måste säga att jag tycker så grymt synd om dig.
Du får verkligen skit för allt du gör och tycker.
Skit i mupparna och stå på dig!
Du är värd tusen mer än dem.

2007-09-15 @ 12:47:05
URL: http://galetfikon.blogg.se
Postat av: Loos

Men ni är ju inte alls lika! Enda likheten är väl att ni är top gorgeous båda två.

2007-09-15 @ 12:47:43
Postat av: anette

Du har en mycket bra syn på dig själv (och andra), men jag tycker att du ska ta bort det där "förlåt" i rubriken. Det låter gnälligt och "offer"-aktigt.

2007-09-15 @ 12:57:49
URL: http://automatedalice.blogg.se
Postat av: Ida Annie

Hoho. Gotta love din inställning, det är precis så som det ska vara. Och så vitt jag vet brukar man ofta dras till människor som har drag som påminner om ens egna per automatik. Jag har ju a thing for tjejer med gröna ögon och rött hårsvall. Det är ju sååå vackert.

2007-09-15 @ 13:34:39
URL: http://stylebyida.blogg.se
Postat av: Sanja

mörk kort page med rak stark lugg e det heeeeeetaste som finns!!! lovee it!! synd att man själv inte kan ha det p.g.a affro lockigt hår =)

2007-09-15 @ 15:18:37
URL: http://sanjavesna.blogg.se
Postat av: ida

trotsa jante or die tryin, som jag brukar säga.

2007-09-15 @ 15:34:46
URL: http://pancakesinthesky.blogspot.com
Postat av: Malin

Du har helt rätt i det du skriver :) Önskar att jag också kunde vara mer nöjd med mig själv.

2007-09-15 @ 16:00:52
URL: http://accordingtomalin.blogg.se
Postat av: Helena

Om du är nöjd med ditt utseende så är jag bara glad för din skull :) Jag tycker också att alla tjejer borde vara nöjda! Jag hade gärna också tyckt mer om mitt eget utseende.
Fortsätt att tycka om dig själv! ;)

2007-09-15 @ 17:38:18
URL: http://helenawinnberg.blogg.se
Postat av: visomvie

Skulle det ha varit en kille skulle inte någon ha sagt ett skit. Du är bra som du är fortsätt med det du gör så bra.

2007-09-15 @ 18:37:34
URL: http://www.visomvie.blogg.se
Postat av: Cosmopolit

Det är så befriande att höra (läsa) någon som är nöjd med sitt utseende. Fortsätt, din blogg är mycket bra och det verkar du också vara.

2007-09-15 @ 18:53:01
URL: http://cosmopolit.blogg.se
Postat av: Sneki

om man inte trivs med sig själv finns det alltid träning som kan lösa allt...tråkigt nog att folk inte är nöjda med sig själva...men jag tror alla har något som de är riktigt stolta över :) det gäller bara att se ljusare på saken :) det finns alltid någon som tycker om dig som du är :)

2007-09-15 @ 19:46:56
URL: http://snekisplace.blogspot.com/
Postat av: Danne

Läste blogg inlägget ang. Miss perfekt, tyckte då att miss perfekt var otroligt omogen. Och jag höll på och hålla med dig. Men du är ju lika dan!!!.. har du inga vänner? skriver om dina kritiker i bloggen, ett tips! skaffa vänner sådant pratar man med dem om.. Annars skönt att du tror på dig själv det verkar ju vara den ända du har.

2007-09-15 @ 20:31:00
Postat av: Anja

Du är för härlig du! :)

2007-09-15 @ 22:56:44
URL: http://veenus.blogg.se
Postat av: Fia

hihi.. den ända du har.. kan tänka mig att din rumpa är värd att tro på ;D *fniss*
Sanja: JAG tycker afro är oootroligt hett! Very 70s, ascoolt. Det hade jag nog valt om jag fått. :)

2007-09-16 @ 08:45:55
Postat av: Anonym

att tjata om hur ful eller snygg man är, är irriterande . vilket det än är, håll tyst om det.

2007-09-16 @ 13:23:55
Postat av: Sigrid

Shit vilken disskusion. Du är snygg!

2007-09-16 @ 13:27:41
URL: http://sigrid.webblogg.se
Postat av: Sandy

Du är snygg och det är skitbra att du tycker det, men samtidigt känns det som att du klankar ner på andra.

2007-09-17 @ 08:18:18
Postat av: s

Skönt med någon som tycker som du , och står för det dessutom. Jag tycker också du är snygg, men skillnaden mellan dig och mig är att jag gärna skulle vilja se ut som dig. Jag skulle gärna se ut som modellerna jag lägger ut bilder på.
Där har vi det, jag erkänner. Jag tycker inte jag är särskillt snygg och det berör mig inte särskillt mycket när andra säger att det tycker det, för det gör dom. Men så länge jag inte tycker jag är tjusig, spelare det ju faktiskt ingen roll. Men du är för härlig, kör på ba.

2007-09-17 @ 08:24:27
Postat av: Anais Nin

Varför ska man be om ursäkt för andras komplex? Typiskt SVENSKT att alla ska hacka ner på varandra!
Det finns något som heter FALSK blygsamhet, som alla använder sig av! ''Jag är så ful''osv.!
Bara BULLSHIT, skaffa ett självförtroende, & sluta klaga på de som redan har det!!

2007-09-17 @ 16:50:24
Postat av: charlie

folk klarar inte av att man har bra självförtroende. ibland känns det nästan som "fult" att tycka man ser bra ut. i dont get it! mer självförtroende åt folket!! så strunta i idioterna å fortsätt som du gör!
men när nån skriver saker som du nyss skrev "Det är jäkligt suspekt att jag inte trånar efter bystiga blondiner", så tar jag som nu är bystig (naturligt) och blond (naturligt) det som en förolämpning, det känns lite fördomsfullt...

2007-09-17 @ 17:42:06
Postat av: Sofia

Amen jösses, lyssna inte på de där avundsjuka människorna. Lägg ut vad fasen för bilder du vill oavsett om andra tycker att de är kopior av dig. Skit samma liksom, du är grym.

2007-09-18 @ 20:41:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback