The greatest love of all?

"Vadå inbyggd förolämpning? Det som står är ju sant: Du skriver jävligt bra. Och din blogg består till 80 % av bilder på dej. Vilket faktiskt många ser som befriande! Varför är du så överkänslig. Det är ju sanningen! var glad att andra tjejer beundrar din o-jantighet, istället för att falla i brudfällan själv genom att bli förbannad på en vänlig kommentar. Och nej, det var inte jag som skrev den."

Jag blev inte det minsta förbannad, verkligen inte. Men, jag håller stemhårt fast vid att det är förolämpande att kalla någon egocentrisk. Att jag är egocentrisk borde ju vara självklart eftersom jag har en personlig blogg som handlar om mig, liksom alla andra personliga bloggar som handlar om personen som skriver dem är egocentriska. Dock handlade det där om att min blogg till 80% består av bilder på mig själv (har någon räknat på det?), och det är tydligen mer egocentriskt att ha bilder på sig själv än att skriva om sig själv. Det tycker jag är tråkigt. Det man menar när man kallar någon egocentrisk pga bilder på sig själv är det snarare narcissistisk man menar, och det tyder på en irritation över att man inte är tillräckligt blygsam över sitt utseende.

Jag förstod att det hela var en komplimang, och jag är glad för den, och blev alltså inte förbannad. Dock tycker jag att det är synd att man måste försvara sig, skriva att man gillar min blogg trots att jag är så egocentrisk som har bilder på mig själv i bloggen.

Äh. Glöm allt det här. Jag blev nog bara irriterad på att det kändes som att jag, som så ofta tidigare, utmålades som egocentrisk, egofixerad och narcissistisk. Det är inte direkt någon smickrande bild. Jag fattar att det inte var menat så, och det var orättvist av mig. Sorry!

Men jag lovar er, från och med imorgon kommer det att dröja extremt länge innan jag lägger upp bilder på mig själv igen. Jag ska nämligen operera bort två tänder och kommer att svälla upp som en ballong i ansiktet under ett par veckors tid, och inte göra annat än ligga och grina och tycka fruktansvärt synd om mig själv. Minst sagt egocentriskt!

Kommentarer
Postat av: Peter Fernold

Pics plz!

Postat av: ida

jag kunde inte läsa någon som helst ilska i ditt förra inlägg... jag tyckte mer det var ett roligt sätt att se på det, för jag menar... läser man någons blogg är det ju lätt att få lite förutfattade meningar, "hon gillar att ta kort på sig själv. då är hon egocentrisk." jag ser det mer som att du bjuder på dig själv, och verkligen tar dig tid för att få dina läsare att ta in dina inlägg på så många olika sätt som möjligt, då man (eller åtminstone jag) ser bilder först av allt och sen blir nyfiken över vad det står. det är den bästa tekniken att stimulera på tror jag. fortsätt med det och lycka till med operationen, jag vet hur fasansfullt det är. var med om det för några år sedan. håller tummarna för dig!

2007-11-04 @ 12:47:11
URL: http://isaksdotter.blogg.se
Postat av: Julia

Ajaj... den där operationen lät inte så lockande direkt. Men se till att få mycket bedövning och införskaffa god flytande föda så kommer det nog gå fint! Och sen kommer du kunna visa upp ännu fler fina leenden i bloggen! :)

2007-11-04 @ 12:55:32
URL: http://prick.blogg.se
Postat av: frida

synd, jag gillar dina bilder:)

2007-11-04 @ 14:16:49
URL: http://couleur.blogg.se
Postat av: miri

nämen nej, jag tycker du inte alls är orättvis. jag tycker du gjorde en helt korrekt betraktelse utan att alls vara överkänslig eller så. för det ligger nåt ursäktande i det där "trots att det är bilder på henne själv..etcetera.."

2007-11-04 @ 18:13:44
URL: http://bookofmiri.blogg.se
Postat av: Anonym

jag tycker om din blogg FÖR ATT det är mycket bilder på dig! bilderna gör bloggen.Du skriver såklart bra och intressant också,men...jag är verkligen hooked på bilderna

2007-11-04 @ 20:31:06
Postat av: Luckycherry

Åh jag kan äntligen kommentera och läsa dina kommentarer, men bara när jag sitter vid min ibook ;P

2007-11-04 @ 20:37:07
Postat av: Miss Marie

Aterigen, ber om ursakt om du blev ens det minsta forolampad, men inte menat sa. Jag skrev dock inte att jag gillar bloggen trots att du har bilder i bloggen, utan det jag skrev var tankt som en beskrivning av bloggen (nej, jag har inte raknat ut att 80% av din blogg bestar av bilder, utan den siffran ar bara tagen ur luften) och jag gillar din mix med bilder och ord. Och det du skriver skriver du valdigt bra!

Hoppas operationen gar bra!

2007-11-04 @ 21:58:09
URL: http://www.miss-maries.blogspot.com
Postat av: Hanna

Hej det är min comment du citerat ovan. Jag tror att du har en del att vinna på att inte ta en offerroll. Det är så lätt att komma fram som självämkande, det minst coola man kan vara. Och du är ju inte en martyr. Du är smart och kul och cool. Och med det sagt: Jag är helt på din sida. Trots att jag sa så. man kan säga emot och ändå vara med, vettu ;-) Kolla här. Det finns många "personliga" bloggar som är ett jävla segt poserande gnatande om en massa "viktiga" ämnen (politik, filosofi, what have you), men vars syfte rätt och slätt är att visa upp en "snygg" bild av författaren. Bloggar som är minst like "ego", men utger sig för att vara något annat. Bloggar där "rätt" åsikter förs fram med samma noggrannhet och samma ofria trendslavande som de tråkigaste modebloggarnas klonade outfitbilder. Därför, just därför, är det befriande med någon som inte påstår att bloggen handlar om nåt annat. Någon som inte har en pretentiös det-här-är-så-mycket-mer-än-mode-ingress. Men som ändå skriver så snyggt och smart. Om så mycket mer än mode. Jag bugar mig och bockar. Allt gott och så lite tandvärk som möjligt önskar jag dig.

2007-11-05 @ 10:10:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback