Leigh Lezark - it-girl med rätt att hatas?



Med tanke på att jag totalt bröt ihop och grät i ett dygn sist jag läste något riktigt elakt om mig själv på internet är jag otroligt glad att jag inte är
Leigh Lezark.

Det var min pojkvän som "upptäckte" Leigh bland vimmelbilderna på en nattklubbshemsida någon gång under 2005, och vi var både totalt fascinerade över hennes skönhet, utstrålning och stilkänsla. Då försökte jag förgäves ta reda på vem hon var. Idag är Leigh allt annat än svår att lokalisera.

För er som inte känner till henne så är Leigh en av New Yorks absolut mesta it-girls (you gotta hate that word), ofta kallad "Edie Sedgwicks arvtagerska". Hon studerar fotografi och sociologi, är född 1984, har modellat för Teen Vogue och Ben Sherman och utgör en tredjedel av DJ-collectivet MisShapes (tillsammans med Greg.K och Geordon Nicol) som startade och ännu driver klubben med samma namn. Hon har, med hjälp av sin vågade stil som är en blandning av rock/goth och svindyrt high fashion, blivit utnämnd en av N.Y.s "Most Influential" av New York Magazine, och SPIN Magazine listar henne som en av "Top 25 Under 25".



Ja - MisShapes är sjukt heta just nu. I höst medverkar trion som überläckra posterboys+girl i en internationell kampanj mot AIDS och fattigdom för välgörenhetsorgansionen ONE, fotad av ingen mindre än Helena Christensen. (Andra som medverkar i kampanjen är Heath Ledger, Rosario Dawson, Naiomi Watts, Benjamin Cho och Peter Sarsgaard.)
I vår släpper MisShapesgänget en bok om New York Style. Leigh själv dyker alltsomoftast upp i tidningar som New York Post, ELLE och amerikanska Vogue.
Kontenta? Av alla New York-kids som ränner ute nätterna igenom - men aldrig utan att platta håret omsorgsfullt dessförinnan - är Leigh Lezark absolut störst. Hon hänger med Madonna, halsar öl iklädd outfits för mer än ett års CSN-lån, hon ser ut som Mariacarla Boscono - och hon är tjejen alla älskar att hata.



Att googla Leigh när man, som jag, tycker att hon är en underbar tjej, kan göra en illamående. Så mycket vansinnigt elakt som skrivs om henne har jag aldrig ens läst om Miss Hilton. Skvallersajten Gawker har gjort det till en sport att spy galla över allt Leigh (som de kallar "Princess Coldstare") gör, och det cirkulerar fler sjuka rykten om henne än om någon annan jag känner till. (För att inte tala om den allt annat än charmerande "parodierande" könssjukdomstexten som inleds "Leigh Lezark, a DJ and prostitute who throws the weekly downtown dance party Misshapes, is arguably one of the most influential New Yorkers in the music industry, though few outside her circle know they're infected.")



Fantastiskt nog håller Leigh huvudet högt och fortsätter att köra sin grej fullt ut, och bara det gör henne till en förebild i mina ögon. Jag förlåter henne till och med att hon poserade på The Sounds senaste skivomslag. Fram för fler tjejer som vågar stå på sig, som trampar på alla avundsjuka idioter och fortsätter att vara läskigt grymma!


Kommentarer
Postat av: Alexandra

Håll alltid huvudet högt! Gråt när ingen ser! Problemet med internet är dess storhet, jag får hjärtevärk när jag tänker på allt ont fenomenet faktiskt medför men all kärlek det också ger!

Postat av: Annika

Ja, herregud, visst har du rätt. Utan internet hade ingenting av allt detta funnits, du och jag hade aldrig diskuterat det här klockan tio i ett en onsdagmorgon (eller någonsin).

Men det är inte internet som gör mig ledsen, egentligen, utan snarare människors grymhet, missunsamhet och sjukliga avundsjuka.

2006-11-22 @ 00:51:31
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Petra

Hon var fruktansvärt snygg! Hennes hår var ljuvligt! Nu ska det googlas ; )

2006-11-22 @ 12:40:40
URL: http://shecity.blogg.se
Postat av: Paulina

Nu fastnade jag för hennes frisyr, och jag som hade tänkt spara. Men det var ju bara så snyggt!

2006-11-22 @ 15:46:36
URL: http://paulina.bloggtopp.com
Postat av: it-girl

ja det är tråkigt men också bra med internets storhet, jag tror att man som kändis får sollra vad man läser helt enkelt, man får helt enkelt inte köpa varje veckotidning, utan ha en stab som sollrar det man kna läsa

2007-03-18 @ 08:16:28
URL: http://blogg.aftonbladet.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback