Annika eftersnackar om mode och moral



Okej. Jag kom nyss hem från Sveriges Televisions lokaler här i Norrköping, där jag suttit i direktsändning och pratat om "mode och moral" i programmet
Eftersnack. Jag har inte klarat av att se hela programmet ännu, det tar på krafterna att stirra dömande på sig själv, men några slutsatser kan jag redan dra.

1. Min lugg är så lång att man ser mina ögon i sammanlagt... tre sekunder. Vilket väl hade varit helt okej, om det inte vore så att jag är övertygad om (eller inbillar mig att) mina ögon egentligen är det bästa med mitt utseende. Å andra sidan - om det här programmet mot förmodan sågs av tjugo miljoner människor (hey, det sänds ju på nätet också, så det är faktiskt teoretiskt möjligt!) var jag ju så väl gömd bakom luggen att jag fortfarande kan gå på stan som en vanlig kvinna, utan att bli igenkänd. Smart drag där. Äh... jag skyller på kameravinkeln - i spegeln syns mina ögon alldeles utmärkt. Jädrans fågelperspektiv. Note to self: Klipp luggen.

2. Naturligtvis känner jag aldrig att jag får prata till punkt. Naturligtvis önskar jag att jag varit ensam gäst, så att allt kunnat handla om mina åsikter. Mina mina mina! JAG JAG JAG! Ungefär. Jag är sannerligen ingen lagspelare, och jag är inte överförtjust över att behöva dela rampljuset med någon annan. Roligast är när Kristian avbryter mig och säger att han skulle vilja komma med en invändning, och jag ler mitt allra största leende och säger "jamen SJÄLVKLART! Gud ja, gör det! Jättegärna! Verkligen, hemskt gärna, jag menar det verkligen! HA INVÄNDNINGAR DU!" Note to self: Det spelar ingen roll hur mycket du spelar över, ingen tror dig ändå.

3. Nice move där, att matcha t-shirten med bakgrunden! Till den milda grad att jag i stort sett smälter ihop med den, dessutom. Suck. Vilka är oddsen?

4. Hade jag gjort om programmet nu hade jag sagt helt annorlunda saker från början till slut. Men - jag ramlade inte av stolen, jag svettades inte allt för mycket, jag var pigg och glad och log mycket så att mina spetsiga tänder syntes. Alltså: Jag ångrar varenda ord (och min långa lugg), men är verligen jättenöjd ändå. Tack för att jag fick komma förbi och vara med, SVT.

See for yourself.

(Men var inte för hård mot mig, för då säger jag till mamma och så får inte du komma på mitt kalaaaaas. Jag gjorde mitt bästa, och jag var mig själv. Jag har hört att det ska vara det viktigaste, faktiskt.)


Just det - Programmet kommer upp på svt.se i schysstare upplösning imorgon, och går dessutom i repris imorgon klockan 16:55. På tvåan. Men bara om du bor i Östergötland, Sörmland eller på Gotland.

Åh, jag glömde nästan:

Postat av: malin

känner mig så himla töntig men efter Eftersnack så tror ja att jag utnämner din blogg till min absoluta personliga favvo. du var ju så mycket bättre än vad jag föreställt mig. haha. du var så vanlig och ändå inte.

Kanske allra finaste peppen man kan få. Åååh. Ååååååååååååååååååh.

Kommentarer
Postat av: Maria Vuitton

Fick det här nya bloggkedjebrevet från någon anonym:
från och med den första december till den 20e ska alla som läser http://www.blondinbella.se/
INTE gå in på hennes sida så att hon inte ska fortsätta skryta om att hon tjänar pengar genom oss. hon och hennes patetiska bolag ska härmed gå i konkurs, kämpa på! SKICKA VIDARE

Postat av: Mikaela

Haha, måste bara säga att dina miner och dina översvallande "nej då, det gör ingenting, nu pratar vi om det här istället!" var sjukt roliga... =) Kanske en del igenkänningskomik får medges. Bloggare torde väl överlag vara ett narcissistiskt släkte...

2007-11-28 @ 00:53:18
URL: http://stalkamig.blogg.se
Postat av: Annika

Maria - Tja, jag läser ju inte hennes blogg ändå, förutom när jag får hör att hon skrivit något riktigt vanvettigt och måste läsa det med egna ägon. Vilken bortskämd, världsfrånvänd flicka hon verkar vara, stackaren. Sorgligt att så många unga tjejer ser upp till henne.

Mikaela - Det har du nog alldeles rätt i att vi är! Det är lustigt, jag ser verkligen på min medverkan med skräckblandad förtjusning, men som jag skrev blev det (efter ungefär hälften) alldeles för mycket JAG, och jag bestämde mig för att se resten imorgon.

2007-11-28 @ 00:56:52
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Amanda

Jag tycker du skötte dig skitbra! Du verkar vara en go tjej. Och klipsk! Du är absolut min favoritbloggare också.

2007-11-28 @ 01:03:19
URL: http://amandaelinmaria.blogspot.com
Postat av: en flicka

Det gick jättebra ju! =) Du klarade det hur bra som helst. Beundrar ditt mod.

2007-11-28 @ 01:18:07
Postat av: Lina

Du skötte dig otroligt bra, själv skulle jag antingen fått tunghäfta eller totalt kört över alla andra och skrikit "håll käft" när jag ville prata till punkt.

Luggen var aningen lång, tänkte när jag såg det att jag själv skulle blivit fasligt irriterad på att ha luggen i ögonen :P

Sen att kläderna från den där ekobutiken mer var basplagg och kläder som personer med dreads, veganmärken och batik brukar ha tycker jag var hemskt förutsägbart. Att han kunde kalla det modekläder förstår jag inte alls, har karln ens tittat i ett nummer elle eller vouge?
Baskläder skulle han nog vinna mer på att kalla det.

Men, aja, du var skitbra!

2007-11-28 @ 01:52:39
URL: http://mjorf.blogg.se
Postat av: Annika

Amanda - Stort tack, snälla söta rara du! Jag tror att jag är ganska go, härligt att det gick fram. ;)

en flicka - Tack tack tack! Jag kände mig inte särskilt modig, jag är duktig på att glömma bort kameror och bara vara lika fånig som jag brukar. Det blir ju... som det blir.

Lina - Först och främst: TACK. Jag blir så otroligt glad över dina kommentarer. Kanske extra mycket eftersom de ofta kommer på natten, när jag känner mig så jäkla ensam. Second of all: Tja, jag är glad att klarade mig ifrån både tunghäfta och "HÅLL KÄFTEN!"s. Det var väldigt jobbigt ibland, när jag inte alls höll med men inte ville (det fanns ju inte tid) bråka och säga emot eller förolämpa honom... Alltså, NEJ, de är ju lååångt ifrån modekläder - men orka debattera det just där, kände jag, och kokade inombords. Det kändes ju lite som ett skämt.
Alltså Lina, det ÄR inte luggens fel, det var seriöst kameravinkeln som gjorde det! Jag har den inte i ögonen, och de syns klart och tydligt när jag tittar rakt fram, men när både ljuset och kameran kom uppifrån var det kört. Oh well. Kul att vara mystisk ibland, haha!

2007-11-28 @ 02:00:27
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Lina

oj, det värmde verkligen annika, anledningen varför kommentarerna ofta kommer på natten är för att det är då jag oftast också känner mig som ensammast.
och jag blir också väldigt glad över dina kommentarer, dom lyser upp!

jag förstår verkligen att det var svårt att vara tyst när man verkligen inte håller med, stor eloge till dig för det!

2007-11-28 @ 02:11:18
URL: http://mjorf.blogg.se
Postat av: stina

ush, va inte så elak mot dig själv.. du fick ju iaf va på tv.. många som aldrig får den chansen..

2007-11-28 @ 11:06:17
URL: http://contaqt.blogg.se
Postat av: Annika

Haha, Stina, elak mot mig själv? :) Jag har varit på tv många gånger, det är ju det jag planerar att jobba med, och ska man bli bättre måste man ju kunna se sina brister liksom sina förtjänster. Jag tycker själv att jag är otroligt positiv angående min insats. Jag skriver ju till och med att jag är jättenöjd, det är verkligen inte att vara elak mot mig själv, vet aldrig om jag ens känt mig nöjd förut. :)

2007-11-28 @ 11:08:34
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Sanna

MEN ÅH nu saknar jag dig älskling.

2007-11-28 @ 11:27:08
URL: http://sciatica.blogg.se/
Postat av: jannike

jag kan tyvärr inte se klippet då min mac varken har wmp eller realplayer. varför stöder inte svt quicktime????? himla skit. men du skötte dig säkert brabättrebäst annika.

2007-11-28 @ 12:42:42
URL: http://turnintoyou.blogspot.com
Postat av: sanna

Om jag ska va ärlig så kändes du väldigt inställsam med dina "Absoluut" osv. Men jag hade aldrig nånsin kunnat göra det bättre själv och tycker att du var väldigt modig och klarade dig bra! Du kommer ju ständigt att utvecklas, och det är bra att se sig själv och fundera på hur man är och vill vara. :)

2007-11-28 @ 12:58:36
Postat av: Amanda

jannike; ladda ner realplayer då ;)

2007-11-28 @ 13:02:24
URL: http://amandaelinmaria.blogspot.com
Postat av: Kajsa

Nu är det jag som blir som en stolt mamma! Jag bara satt och nickade fånigt här i min pyjamas och tyckte att du sa sakerna som jag vill säga men som jag aldrig lyckas klämma ur mig för att det är svårt att sätta ord på. Fasen vad bra åsikter, fasen vad bra att du höll din åsikt trots att Gröna Arken-snubben inte riktigt höll med och fasen fasen vad söt du var med dina små spetsiga tänder! Men vi kan bilda klubb, jag har också huggtänder. :D
Och jag tycker bara om att se engagemang i form av rörelser, minspel och små ljudeffekter. Det ger liv åt inslaget!

2007-11-28 @ 13:05:37
URL: http://aenigma.blogg.se
Postat av: alexandra

Hej jag maste saga att jag faktisk ar mycket positivt overaskad av din insats, jag trodde kanske att du var lite mer "flamsig" (jag vet inte varfor jag trodde det) men du var valdigt lugn och proffsig och verkade som om du hade en lang "vana av att sitta i panelen och diskutera pa tv".bra gjort

2007-11-28 @ 13:06:09
URL: http://mothersvea.wordpress.com/
Postat av: Rockdoll

Shit, man känner sig ju ganska dum, men sånt här har jag i princip aldrig ens funderat över. Men det är ju som du säger, det finns varken rätt ekokläder eller tillräckligt mycket för att man ska vilja eller kunna handla "rätt".
Håller med om att du inte riktigt fick tala tll punkt alltid, hade gärna lyssnat mer på dina åsikter. Du var riktigt duktig :)

2007-11-28 @ 13:20:51
URL: http://Rockdoll.webblogg.se
Postat av: visomvie

vilken dröm. hoppas att du hade kul!

2007-11-28 @ 13:24:55
URL: http://www.visomvie.blogg.se
Postat av: miri

satan, jag som bor i östergötland och allt, missade det där totalt! typiskt, när man äntligen har en fördel att bo i den här landskapet så missar man det ;)
och imorrn sänds det alldeles för tidigt för att jag ska hinna se!! *yyyl*
och inte fattar jag det där med svt play heller, är jag dum?

mkt klag vart det ser jag haha.
men övertygad är jag iaf att du skötte dej bravurigt! för övrigt kollade jag efter dej igår när jag var i nkpg med jobbet. men no such luck.
men fint myrorna har ni iaf där i er stad! :)

ok. detta vart nog världens mesta disträiga inlägg.
blame it on the moon!

2007-11-28 @ 15:15:06
URL: http://bookofmiri.blogg.se
Postat av: Cicci

Nu har jag till slut kunnat se programmet. Du var grym och säger massa bra saker. Fortsätt så!!

Postat av: Camilla

Fina fina Annika! Du VAR jätteduktig! Att jobba med TV (och -produktion) kommer passa dig utmärkt!!!

2007-11-28 @ 15:18:28
URL: http://annerfeldt.blogspot.com
Postat av: thefrug

åh du är ju helt jätte söt ju, att jobba i tv skulle verkligen passa dig. Bra jobbat!

2007-11-28 @ 16:13:59
URL: http://thefrug.blogg.se
Postat av: Anna

Duktig du är, det var riktigt bra! Du ger ett seriöst och proffesionellt intryck :)

2007-11-28 @ 16:18:34
URL: http://mysignature.blogg.se
Postat av: Frida

Åhh Annika nu älskar jag dig ännu mer:) hihi du är för underbar! Du är verkligen smart och rolig.
Kram Frida

2007-11-28 @ 17:12:38
URL: http://finafridas.blogg.se
Postat av: Anonym

Men du handlar ju på h&m?

2007-11-28 @ 17:23:47
Postat av: Annika

Tack för alla rara kommentarer!

Anonym längst ner - Såg du ens på programmet? Jag säger att jag verkligen inte är något helgon, men att jag rent etiskt föredrar att shoppa second hand. Numer shoppar jag i stort sett inte alls, men när jag gör det blir det oftast second hand. Men självklart - jag har MÄNGDER av billiga H&M-plagg. Jag äger INGENTING som är fair trade-märkt eller ekologiskt odlat. Jag har aldrig påstått motsatsen. Jag tycker inte att det är okej att fair trade- och ekologiska plagg fortfarande endast görs som fula basplagg. Jag är intresserad av design, är man intresserad av mode och kreativ design har jag svårt att tro att man är sugen på att klä sig i de plagg som finns att tillgå i exempelvis "Gröna Arken". DÄREMOT tycker jag att det finns många andra sätt att klä sig med gott samvete. Second hand, byta kläder med varandra, konsumera med måtta, eller köpa plagg som på andra sätt stödjer en god sak (exempelvis kollektioner där en del av vinsten går till aidsforskning, cancerforskning osv).

2007-11-28 @ 17:40:57
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Mrs H

Tycker att du skötte dig galant Annika och ingen fara med luggen. Men kunde inte killen ha gjort lite till reklam för sin butik??? Herregud, dessutom prata långsamt som tusan gjorde han också.

2007-11-28 @ 18:11:15
Postat av: Julia

Tittade på programmet precis nyss, spelade in igår för jag hade lite för mycket grejer att göra. Måste säga att du skötte dig jättebra! Tyckte att han andra pratade lite väl mycket om sin egen affär och hur trendig och moderiktig den var (på sjukt bred östgötska också!). Ok, det är bra med affärer med ekologiskt utbud, men det är ju liksom långt ifrån det mode som florerar för stunden. Jag förstår att det är svårt att hänga med i alla modesvängar om man är mindre butik och som enbart satsar på eko-grejer, men då behöver man ju inte heller kalla sig för moderiktig och trendig. Nåja, du skötte du ypperligt i alla fall! Roligt med inslag från min lilla skola också, även om det inte är från just min linje.
Hoppas att du får mer plats i tv-rutan, du sköter dig mycket bättre än vad jag skulle gjort! :)

2007-11-28 @ 18:58:02
URL: http://prick.blogg.se
Postat av: Tanja

Oj vad roligt när man fick en bild av Dej, sådär på riktigt! Med alla ordval, detaljer, gester och miner så har man ju en större helhetsbild... :) Och så måste jag tillägga att du hade en väldigt snygg t-shirt (klänning?) på dej och de där strumporna (benvärmare kanske det var) såg också riktigt mysiga ut! så hm...borde kanske säga att det du sa lät vettigt också, å inte bara tjata om utseendet. hrm. :)

2007-11-28 @ 19:17:36
URL: http://tanjamariakatarina.blogg.se
Postat av: Fia

Hej Annika! Det var skummt att se/höra dig prata - efter att ha läst din blogg länge ;) Tyckte att både du coh Kristian gjorde väl ifrån er - sen att han gör reklam för sin butik, är det inte samma sak som att göra reklam för eko-märkta varor? Give him a break. Sen så snackar många av oss östgötar långsamt ;) Jag kände Kristian lite för länge sedan - och det är sjukt kul att se hur långt han har kommit - och vilken fin sak han arbetar för! Du Annika var skitsöt - och jag tror du kommer lyckas bra inom din framtida TV-karriär :) Bravo!

2007-11-28 @ 19:38:45
URL: http://doodelidoo.blogg.se
Postat av: Frans

Jag tycker du framstår som en smart, charmig och sympatisk tjej.

2007-11-28 @ 21:25:02
Postat av: HD

Jag hänger med i hyllningskören, du var jättecharmig och smart med dina svar! Och Gröna Akren, tja kanske inte. Tanken och idén är ju god men som du säger behövs det roligare och bredare utbud.

2007-11-28 @ 23:43:56
URL: http://hiddiling.blogg.se
Postat av: Johanna

ÄNTLIGEN fick jag mitt internet att vilja spela upp programmet! Du... ja, herregud. Du är vacker som en dag samtidigt som du är söt som... jag vet inte vad, en hundvalp eller en kanin eller något, helt otroligt söt! Du känns alldeles lugn, avslappnad och eftertänksam, påläst utan att kännas besserwisseraktig... Smart, charmig och sympatisk, precis som Frans skrev här ovanför. Jag vet att jag låter väldigt smörig men jag vill bara vara ärlig och uppmuntrande, jag är så himla imponerad av dig! Du är dessutom en fantastisk förebild för unga flickor till skillnad från många, många andra framgångsrika personer. Bra jobbat.

2007-11-28 @ 23:44:29
Postat av: Akrogirl

Tittade på reprisen idag och tyckte du var alldeles strålande! Synd på luggen då, hade varit kul att följa med i ditt minspel lite bättre. Men du är fortfarande sjukt söt och så smart!!! :D
Bra jobbat! =)

2007-11-29 @ 02:17:37
URL: http://www.thyroid.se/wondervoll/
Postat av: Nina

Du va jätte söt :) Och duktig med. haha. Tycker han va lite skum som hela tiden påstod att de visst hade modekläder. Jag har varit dör inne, och där finns inga modekläder. Knapps bra basplagg ens (då alla grejer är i så konstiga färger, visst man kanske kan hitta nått i svart & nått i vitt men inte mkt mer). Och jag antar att han själv anser att det han hade på sig va välldigt hippt. För det är ungeför vad som säljs.

2007-11-29 @ 09:15:55
URL: http://www.nogg.se/Ninki
Postat av: Bella (jag som frågade innan)

Jorå jag såg hela klippet, men jag uppskattar ditt svar. Det är väl mest det faktum att om man vet att det pågår, att det inte är en nyhet etc. varför handlar man då?mode vs. barnarbete bör inte ens vara en moralfråga över huvudtaget, att det ens ska uppstå en debatt för att förstå att det är fel är helt befängt. Jag älskar att shoppa, och jag blir äcklad av mig själv över att jag ens spekulerar om moralen. Ffs, det är barn som utnyttjas. DET ÄR BARN SOM UTNYTTJAS och det behövs en debatt för att prata om moralen. DET FINNS INGEN MORAL. Man måste bara kunna erkänna det för sig själv och faktiskt skita i om man inte är up to date med Elle, Vogue eller what ever. Det här och frågan innan, är egentligen inte riktad till dig personligen, det är liksom bara intressant att diskutera.
Tack för ditt svar!
Mvh. Bella

2007-11-29 @ 23:24:06
Postat av: Emelie

Å så duktig du var! Tyckte att du kom med bra svar och det märktes att du hade var "påläst". Sen såg du ju totalt breathtaking ut också. Bedårande!

2007-11-30 @ 00:38:02
URL: http://emelieortegrens.blogg.se
Postat av: Emelie

Haha folk tyckte han pratade bred östgötska. Jahodu, det där var ju ingenting. xD Haha!

2007-11-30 @ 00:39:24
URL: http://emelieortegrens.blogg.se
Postat av: Vicky

wAOUH you are beautiful ^^

2007-11-30 @ 10:58:10
URL: http://lejournaldevicky.canalblog.com
Postat av: Lukas

Urvattnat vid det här laget, men gud vad du är vacker. Det leendet som du slänger i början av programmet får vilken kille som helst att falla.

2007-12-01 @ 14:28:46
Postat av: Anna

Du va grymm! mera Annika marklund åt folket :P

2007-12-01 @ 17:22:11
Postat av: Anonym

Angående "Anonym längst ner - Såg du ens på programmet?..."-kommentaren så vill jag bara påpeka att det görs mängder av designkläder i etiska och ekologiska material. Ett tips är att kolla in tidningen Camino. Där hittar du mer än basplagg, jag lovar. http://www.caminomagasin.se är hemsidan.

2008-09-07 @ 23:26:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback