And all the rockstars don't look so sad anymore



I april 2005 var jag med i en väldigt, väldigt suspekt tävling i Shanghai.
Som jag skulle vilja berätta precis allt om någon gång, eftersom varenda liten del av den var helt... ja, jag har då i alla fall aldrig varit med om något liknande, och kommer med största säkerhet aldrig att vara det igen.

Men så länge nöjer jag mig med att säga att den gick ut på att jag skulle försöka vara jävligt snygg varenda sekund under tre veckors tid. Och att jag inte var särskilt sugen på det, eftersom jag var dittvingad med våld (okej, åtminstone under hot). Därför spenderade jag, i tyst protest, varje ledig minut precis såhär: på gräsmattan utanför närmaste Starbucks, allra helst osminkad i luvtröja, tillsammans med mina underbara nyfunna vänner från Serbien.

Det var en tid i mitt liv som var väldigt, väldigt svår att hantera, och som jag idag är väldigt tacksam över att jag tvingades uppleva. Cheesy, jag vet. Men det är jag verkligen.

Shit, vad jag blev sugen på Starbuckskaffe nu!

Kommentarer
Postat av: Lina

Låter som en helt sjuk tävling.
På tal om Shanghai, det var en dokumentär om kinas skönhetsindustri igår på svt, där tog dom upp bland annat sjuka skönhetstävlingar i kina.
Verkar vara oerhört skönhetsfixerat vilket är tråkigt då det inte är deras asiatiska skönhet som anses vacker :/

Postat av: Oscar

Hello Annika!:) Längesedan jag kommenterade nu igen, får skärpa mig. Måste bara få säga att det var otroligt kul att se dig i eftersnack! Du var så trevlig och käck så =) Härligt att du är så "jordnära" (även om jag alltid har svårt att avgöra exakt vad jordnära betyder, vid varje tillfälle) Här menar jag det i dess mest positiva betydelse:)

Fortsätt med det du gör så blir allt bra:D

2007-11-29 @ 00:42:50
Postat av: Anonym

Det händer mycket tokigheter i Kina! -) Det e jätteroligt att läsa dina shanghai-historier. Jag har precis flyttat till kina och kan definitivt relatera till det här med konstiga evenemang. Förra veckan fick jag till exempel betalt för att servera te på en scen. Som underhållning på en middag.

(Amanda heter jag förresten. Jag e en sån där som brukar läsa din blogg i smyg.) =)

2007-11-29 @ 05:32:31
URL: http://mandas.blogg.se
Postat av: Emma

Helt OT:
Vars har du köpt ljuslyktorna som har florerat på några bilder i din blogg nyligen?

2007-11-29 @ 05:34:27
URL: http://www.nogg.se/allright
Postat av: miri

kina verkar ha blitt galen på ett hels annat sätt än tidigare nu när de lite släppt in västerlandet. men mest verjkar de bar aha släpppt in de västerländska idealen, väl ett sätt att kontrollera kvinnorna...:(
ramlade in p en dokumentär häromdagen om just detta, den extrema utseendefixeringen, det fanns skönhetstävlingar där man måste ha cert på att man var opererad för att få vara med och unga flickor låste in sej i över ett halvår i ett trist sjukhusrum där de lät en hemsk apparatus som var inborrad i deras skelett förlänga deras ben. fi fan.

sen vill jag säga att jag alltsomoftast tycker människor i avslappnad status är de vackraste, du är hur vacker som helst på bilden där ovan :)

2007-11-29 @ 10:34:24
URL: http://bookofmiri.blogg.se
Postat av: Tobbe

Jag har hört Dåliga Saker om Starbucks. ajjabajja, usch moraliskt förkastligt. lol Men det vet inte du nåt om?
Skulle va intressant att höra om tävlingen, och varför du inte ville ställa upp (fast du gjorde det ändå???).

2007-11-29 @ 10:42:02
Postat av: hannahsthlm

Åhh..nu gjorde du mig sugen på Starbuck´s också ju ;)! Lät dock inte så upplyftande med den där tävlingen..:/!

2007-11-29 @ 12:03:03
URL: http://hannahsthlm.blogg.se
Postat av: Carolina

Haha, cool bild. Varit i Kalifornien någon gång? Bästa resmålet för min del hittills :D

2007-11-29 @ 12:42:22
URL: http://melikey.blogg.se
Postat av: Kajsa

Varför bor du inte närmare mig? Eller... varför bor inte jag närmare dig. Så att jag hade en klok flicka att tala med om allt möjligt. Och krama. Och diskutera överfulla garderober. Suck. Men jag ska skriva ett litet mail på facebook sen iaf. Ha en jättebra dag bästaste Aniko och tack för att du finns. KramPuss

2007-11-29 @ 12:44:16
URL: http://aenigma.blogg.se
Postat av: Annika

Lina - ÅÅH, varför missade jag den?! Kanske för att jag aldrig någonsin kollar på tv, så jag missar ALLT, men ändå. Hade varit otroligt intressant - och väldigt skrämmande - att se.

Oscar - Välkommen tillbaka! :) Kul att du gillade mig i tv-rutan, jag är nog inte alltid riktigt så käck, jag var bara så väldigt bra humör ("KAMERAN ÄR RIKTAD MOT MIG HURRA HURRA HURRAAAA!")... ;)

Amanda - GUD vad roligt att du skrev, så att jag kunde hitta din blogg! Jag blev sjukt nostalgisk, satte mig inatt och läste ända tillbaka till när du flyttade dit... Jag saknar verkligen alla konstigheter man fick uppleva.

Emma - Åh, önskar jag kunde svara, men vet inte riktigt vilka du menar? Ljuslyktor? Det enda jag minns att jag fotat i ljusväg är värmeljushållarna för typ fem spänn styck på IKEA... :)

miri - Herregud, vad ska man säga? Jag önskar att jag hade sett den, även om den verkar otroligt obehaglig. Själv märkte jag inte överhuvudtaget av den typen av skönhetshets, men å andra sidan var det svårt att veta hur det var för de kinesiska modelltjejerna, eftersom de inte pratade engelska. De verkade bara så unga och oförstörda... Men detkanske var just skönhetsdrottningar det handlade om, inte modeller? FY FAN FY FAN FY FAN.

Tobbe - "Öh, nej, jag har ingen aning?!" Det är väl klart att jag hört skit om Starbucks, men nej, det är verkligen ingenting jag bryr mitt söta urblåsta lilla huvud med.
Just det där att jag inte ville vara med, men ställde upp ändå, är inte särskilt dramatiskt eller spännande, faktiskt. Tyvärr. Men hela historien kommer förmodligen någon gång när jag har tråkigt och känner för att lägga upp en bild på mig själv (och typ 40 tjejer till) i orange cheerleadingdräkt!

hannasthlm - Hahaha, ja, det är lätt att få ett Starbuckssug! Undrar vad de stoppar i sitt kaffe som gör att det är just DERAS kaffe man längtar efter?

Carolina - Min pappa, lillasyster, farmor och farfar bor i Los Angeles, så dit har jag åkt ungefär en gång om året i hela mitt liv! Jag ÄLSKAR det, jag och min sambo funderar på att flytta till Kalifornien om inte alltför lång tid.

Kajsa - Söthjärta. DU ska ha en bra dag. Tack för att DU finns. Min fina lilla vän.

2007-11-29 @ 14:15:38
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: underbaraclara

Du ska veta att jag satt med örat tryckt mot datorn för att kunna höra klippet eftersom att upplösningen var för dålig och uppkopplingen för låg. Det hela var mycket spännande. Du:
1. Såg ut som världens snyggaste lillasyster till nathalie kazmierska
2. Sa bra saker
3. Hade enormt het röst.

Du får sova i min säng inatt om du vill baby!

2007-11-29 @ 15:55:24
URL: http://underbaraclara.webblogg.se
Postat av: Annika

clara, du fina människa! Världens största tack och världens största kram ska du ha! Otroligt att du gick igenom så mycket obekvämligheter för min skull. Natalia som är så snygg och dessutom har hon (liksom programledaren, förresten) gått samma utbildning som jag. Man kanske ser ut på ett visst sätt efter ett par år på Kultur, samhälle, mediegestaltning? ;)
Åh, om jag bara hade kunnat få sova inatt... Det är flyttstädning som gäller, med start nu och med avslutning vid halv åtta imorgon när lägenhetens nya ägare ska få alla nycklarna och kontrakten skrivas på. IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIH!!!!!!

2007-11-29 @ 16:01:28
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: karolina

vilken gullig bild. du ser så mysig ut. åhh.
jag blev också sugen på starbuckskaffe !!
just det, tänkte bara säga att jag läser din blogg varje dag. och det har jag gjort i två år (?) , sedan du var tillsammans med någon kille vid namn johan. hoppas att jag inte låter som ett psyko, tränkte bara säga att din blogg är grym!

2007-11-29 @ 16:35:39
URL: http://papayor.blogspot.com
Postat av: amanda

Åh, vad glad jag blir! :D Ja, det förstår jag. Men visst e det fruktansvärt svårt att förklara för folk hemma i Sverige vad man e med om!? Man måste liksom känna till den kinesiska mentaliteten och kulturen för att förstå..Jag SPRICKER egentligen av historier, men jag känner att hur långa och utförliga mina beskrivningar än skulle vara så skulle de inte räcka till! Sjukt frustrerande. Ungefär som när man hör ett jätteroligt skämt som man sedan försöker berätta vidare men liksom misslyckas med att få till det. Och man säger "Men alltså jag lovar, det VAR kul..." och sådär. Haha!

Hursomhelst. Jag uppskattar verkligen shanghai-beskrivningarna! Fortsätt med dem =)

2007-11-30 @ 08:31:32
URL: http://mandas.blogg.se
Postat av: Estelle

Starbucks åh, ball bild på ngn sätt!

2007-12-01 @ 13:20:35
URL: http://estelles.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback