I guess it's no loss

Ebba von Sydow flyttar ut ur pappret, ut på nätet.



Där ser man. Att Ebba inte kommer att vara kvar på Vecko Revyn rör mig inte i ryggen, eftersom jag inte läst VR på... ja, verkligen år och da'r. Däremot tycker jag att det är intressant att det satsas så oerhört hårt på nätet just nu. Är det här bestående, uppåtgående, eller är vi på väg mot en ny bubbla som spricker av ett lätt nålstick?

Jag har blandade känslor för webben. Å ena sidan har den fått mig att leva ut mina intressen, gett mig möjligheter till kommunikation och informationsinhämtning som aldrig varit möjlig annars, blaha blaha. Å andra sidan inkräktar internet stenhårt på mitt övriga liv. Jag tänker web. Drömmer web. Och det skrämmer mig.

(Fast inatt drömde jag att jag var bästis med Mischa Barton. Det var hur värdelöst som helst att vakna! Vi var med på bild i amerikanska Cosmopolitan tillsammans, och jag var nästan lika snygg som Mischa. Snacka om motsatsen till mardröm. Ah, she was such a good friend.)

Vad tror ni om Ebbas flytt ut i cyberrymden? Kommer veckorevyn.com att bli den "största communityn för unga tjejer"? Gick hon frivilligt, eller tyckte Bonniers att det var dags för henne att stiga åt sidan? Är det ett smart karriärdrag?


Kommentarer
Postat av: Emmy

Prestigemässigt så känns det som ett nerköp, men å andra sidan är det ju svårt att avgöra nu hur pass stor webbsatsningen kommer att bli.

Vet inte riktigt hur jag skulle agera som chef på Bonnier om jag hade en chefredaktör som dubblat vinsten men ändå lyckats minska upplagan.... Som förlag måste man väl ändå huvudsakligen se till papperstidningen som numero uno?

Postat av: emelle

Webben. Tja, den har oändliga utvecklingmöjligheter och är en framtidssäker investering. Men, tja. Jag gissar nog på att Ebba fick kicken. Bonnier verkar rätt petiga och en fågel viskade i mitt öra att det är lite omorganisering (läs:elle) på tidningsfronten. Så you'll never know.
Kram Emelle

2007-03-29 @ 20:51:38
URL: http://emelle.blogg.se
Postat av: Annika Marklund

Jag måste nog hålla med dig. Det känns väldigt kortsiktigt att se till ökade vinster framför en dalande upplaga - uppriktigt sagt så känns det som att det tyder på ett starkt varumärke men ett bristande förtroende från läsarna.

2007-03-29 @ 20:53:00
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: clara

åh. det känns lite trist. som ett nerköp. men det blir säkert bra tillslut. hon höjde ju nivån på den tidningen med ett antal steg!
kram

2007-03-29 @ 20:54:18
URL: http://underbaraclara.webblogg.se
Postat av: Annika Marklund

emelle - Visst har du rätt om utvecklingsmöjligheterna på webben, och personligen så tror jag stenhårt på att internet bara kommer att växa. Om det är få kicken att bli ombedd att satsa på någonting annat (i det här fallet veckorevyn.com) så ja, då fick hon förmodligen kicken. Jag tror att Ebba älskar sin blogg men har sämre koll på vad en papperstidning verkligen behöver i fråga om kvalitet.

2007-03-29 @ 20:55:25
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Annika Marklund

Clara - Det känns verkligen som ett nerköp!
Gjorde hon? Jag har som sagt ingen koll. Jag tyckte dock att det verkade som att hon gjorde det till "sin" tidning, och jag vet inte om jag tycker att hon är tillräckligt intressant för att ha en alldeles egen tidning.

2007-03-29 @ 20:56:34
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Linnéa.

Jag tycker att veckorevyn blev mycket bättre men som du säger annika, lite för mycket ebbas tidning och inte veckorevyn.

2007-03-29 @ 21:01:25
URL: http://www.keewlalinnea.webblogg.se/
Postat av: Annika Marklund

Linnéa - Ja, jag ska ju inte uttala mig egentligen, men jag har förtstås hört en hel del av VR-läsare. En blogg tycker jag kan vara precis hur egocentrisk som helst, men en tidning som folk betalar pengar för borde ändå hålla något slags distans.

2007-03-29 @ 21:19:49
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: fröken Främling

Ebba HAR verkligen ryckt upp VR, men sen var ju vr så jäkla dassig till att börja med att det förmodligen inte var så svårt att rycka upp tidningen... Sen tror jag att det var mer som en överenskommelse mellan ebba och de andra om att hon inte skulle fortsätta som chefsredaktör.. Men ja, vi får väl se hur det går.

2007-03-29 @ 21:29:53
URL: http://melankoliskt.blogg.se
Postat av: Emma

Jag köper Vecko Revyn ibland, får jag erkänna. Ett utav mina guilty pleasures eftersom det inte är särskilt bra. Senast jag tyckte att Vecko Revyn var bra och verkligen snygg när det gällde val av bilder, layout och hela paketet var när Emma Hamberg var chefredaktör. Har till och med de numrerna sparade... :)

2007-03-29 @ 23:24:51
URL: http://luckyavenue.blogspot.com
Postat av: Fanny

Nej, vår sida kommer bli den största mötesplatsen för tjejer ju =)

2007-03-29 @ 23:38:43
Postat av: Annie

Annika - för någon som inte läst VR på åratal verkar du har ett väldigt bra koll på innehållet tidningen;)

2007-03-30 @ 09:39:36
Postat av: henrik

hej Mischa.. eller jag menar Annika!
det var faktiskt svårt att se skillnad på er igår, eller när var det? hmm. grå klänning och mössan. lite snett bakifrån - jag vet, det blev till en komplimang. hehe

2007-03-30 @ 17:13:56
URL: http://conscience.blogg.se
Postat av: lejla

orka att alla skriver om henne o det. Vem bryr sig, tycker hon är fjantig.

2007-04-02 @ 14:39:39
URL: http://lejlaa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback