Stövelsuccé eller offer?



Jag har letat efter ett par snygga stövlar ända seda tidigt i höstas. Mina kriterier var hyfsat hårda: de måste vara någorlunda bekväma att gå i, de måste kännas jag, och - viktigast av allt, tyvärr - jag måste ha råd att köpa dem. (Det fanns ett fjärde, lite hemligare kriterium också, nämligen att de skulle få mig att känna mig lite som
Anne Hathaway i The Devil Wears Prada, men berätta det inte för någon.) Och på det tredje kriteriet har varenda par fallit, ja, kraschat till och med. Jag vet att många har råd att slänga upp 1500:- på disken och glatt trippa ut ur butiken med sina nya, vansinnigt läckra stövlar i en glansig kartong, men det funkar helt enkelt inte för mig. Så istället har jag väntat, väntat, längtat och väntat lite mer. Och - fanfar, tack! - idag hittade vi varandra! Ett par Vagabond, nedsatta med femtio procent, förstås - från en tusenlapp till överkomliga 499:-. Jag kunde naturligtvis inte hålla mig, utan knölade direkt ner mina äckliga skabbstövlar i påsen och klick-klack-klickade hem i mina nya älsklingar istället.


Andy Sachs hade inte bangat på mina stövlar, det syns lång väg!

Jag är alltid lite orolig över hur jag uppfattas när jag går i stövlar med klack. (Det är inte alls samma sak med lågskor med klack, av någon konstig anledning.) Man vill ju inte vara tjejen som alla tänker "men shit, vilket offer som går i värsta obekväma pjucken, hon kanske borde gå i terapi och köpa sig ett par fotriktiga Eccos istället". Nej, man vill vara tjejen som inte verkar störas ett dugg av att det är snömodd över hela trottoaren (så att kullerstenarna som är jobbiga att gå på redan när det är barmark blir löjligt hala), som aldrig fått blodiga skavsår eller ont i knäna i sina vansinnigt snygga högklackade stövlar.
Som aldrig sett ut att gjort annat än att gå i högklackat, gärna i snömodd.
På kullersten.
Med ett mystiskt leende på läpparna, naturligtvis, eftersom hon knäckt gå-i-högklackade-stövlar-koden.
Någon som är den här tjejen, som kan tala om för mig hur man gör? Jag känner mig fortfarande lite för mycket som offret, och det stör mig.

Edit: "Öva öva öva!", tipsade fröken Cherry bara någon minut efter att jag publicerat inlägget. Hon har naturligtvis alldeles rätt, och jag ska helt klart både öva, öva och öva, men... det är ju någonting mer som måste till! Den där hemliga ingrediensen, som andas säkerhet, enkelhet, bekvämlighet. Någonting i utstrålningen. Det är den jag vill åt.

Kommentarer
Postat av: cherry

öva öva öva! och köp party feet.

Postat av: annelie

en stabil hållning, rak i ryggen och huvudet lätt lyft.

det ser ju aldrig snyggt ut att hasa fram i högklackat.

in med magen - ut med bröstet - upp med hakan.
klassikern med andra ord.

party feet räddar trampsulan, skavsårsplåster från compeed räddar hälarna.

2007-02-15 @ 19:13:51
URL: http://somedays.blogg.se
Postat av: Victoria

Dina skor kommer passa din gula väska helt perfa ser jag! Hm, alla pratar om det där? Jag fattar det inte. Jag har aldrig känt att det är svårt att gå i högklackat? Trots att jag inte har problem med det så kan jag inte påstå att jag är tjejen som knäckt koden, haha. Snarare tjejen som inte är medveten om hur hon går isåfall. :D

Angående The Misshapes - Det var det inlägget du publicerat precis första gången jag hittade till din blogg! Jag minns, för att det är genom dig jag fick upp ögonen för tjejen! Jag blev totalt förälskad i bilderna du hade publ. av henne och jag bara högerklickade och kände mig mkt tacksam för att ha hittat din blogg och fått upp ögonen för henne!.. That's the story :D

2007-02-15 @ 19:33:25
URL: http://svartvitlila.blogg.se
Postat av: Lannika

Jag skulle (förutom hållningen) säga att nyckeln är att känna sig snygg och sluta tänka på vad man har på fötterna. Njut bara. I mina nuvarande vinterstövlar blir jag sisådär 1,87 eller något liknande (9-10 cm klack), jag gillar den höjden. Trivs i den. Oavsett att mina knän ibland värker för att jag är korkad nog att faktiskt _gå_ i de stövlarna.. :)

Roll with it. Glid fram.
Sen, när du har så jäkla ont att du inte vet vad du heter, då fikar du tills smärtan avklingat och du kan gå hem och byta till skor som är bekväma.
Att gå självsäkert och tryggt (i brist på bättre ord) oavsett vad man har på sig är nyckeln till mycket, i alla fall för mig.

Annars vill jag säga att jag gillar din blogg...snygga bilder, frisyrer och texter som är lite mer än bara rosa fluff. Även om jag gillar rosa fluff också.

2007-02-15 @ 19:57:07
Postat av: Mary

Vilka stövlar, me like :)

2007-02-15 @ 23:06:11
URL: http://www.maryladyluck.blogspot.com
Postat av: alva

(jag har de stövlarna i svart! galet bekväma)

När det gäller att gå i högklackat så måste jag säga att jag är något utav en expert. Jag kan i princip gå i vilka klackar som helst var som helst. Kanske är det för att jag dansat mycket i klackar, jag vet inte riktigt. Det faller sig bara naturligt.
Hemligheten är att SLAPPNA AV! Tänk inte på hur du går utan låt det komma naturligt. Spänner du dig blir det stelt och större risk för att du snubblar. Så även om kroppen spänner sig automatiskt när man går över till exempel kullersten så får man tvinga benen att slappna av. Titta rakt fram och sträck på dig osv
Öva som Cherry tipsade om är ju också bra. Du övar ju varje gång du går i de nya stövlarna! Säg till när du knäckt koden ;)

2007-02-16 @ 12:12:41
URL: http://alvaherdevall.blogg.se
Postat av: Hentai Anime

You have done a great job with everything on this site. I Love your site

2008-02-12 @ 17:15:22
URL: http://www.top-hentai-anime.info

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback