Kalla mig CP, kalla mig bög

Jag är förstås en av de bloggare som mobbar andra bloggare.

Eftersom jag skrev ett inlägg där jag anmärkte på att det går att göra väldigt mycket med Photoshop.

Jag tycker verkligen uppriktigt synd om fröken Jag-har-aaaaaldrig-lagt-upp-Photoshoppade-bilder. Hur klarar hon sig här i livet om hon väljer att ta varje kommentar som ett personligt påhopp? Jag kanske borde vara glad att jag mobbades i skolan i högstadiet - jag tar helt enkelt inte särskilt illa upp när någon påpekar att jag använder Photoshop. Jag tycker faktiskt inte ens att det är särskilt pinsamt att jag gillar att redigera bilder. Jag måste verkligen ha hud av pansar, så lite som jag bryr mig.

Hon är ett hån mot alla människor som någonsin drabbats av riktig mobbning.

Jag förstår inte hur man kan välja att lägga ut sitt liv på internet och sedan förfäras över att människor har åsikter.
Jag har retat upp människor med min blotta existens i hela mitt liv, jag är fullt medveten om att folk alltid kommer att ha åsikter om mig, oftast författade och inte sällan jävligt elaka. Jag har läst fler vidriga lögner och förolämpningar om mig och min familj än hon någonsin kommer att göra.

Du vet inte hur bra du har det, fröken.

Min dagbok
den blev stulen
De skrattar åt mig nu
Internet gör mig känd
De laddar ner mig fil för fil

Kommentarer
Postat av: Liza

Du har alldeles rätt, Annika!
Jag får intrycket att många tjejer bloggar för att bli kliade på ryggen av andra = få höra hur himla snygga/balla/smala de är.
Att påpeka att de faktiskt använder photoshop för att fixa sina bilder (vilket görs i vartenda modejobb i varenda tidning) är inte elakt, men det kränker tjejernas självaktning. Jag tror att de någonstans lyckats övertyga sig själva om att de faktiskt ÄR en ängel eller glamourprinsessa eller vad de nu väljer att kalla sig.
Att bli ifrågasatt är inte att bli mobbad.
Att frågasätta är en del av vårt grundlagsskyddade, demokratiska fundament.
Ska vi upphäva yttrandefriheten så att lilla fröken Fix-It med kritivita ögonvitor blir nöjd?
Saddam, kom tillbaka - allt är förlåtet!

2007-02-04 @ 20:49:02
Postat av: Mary

även om det är så så behöver man inte trycka ner andra och håna, hänga ut och ge allmänt onödiga kommentarer.

Postat av: Ulrika

Håller med dig till fullo.

Fråga ett mobbat barn om det får 500 komplimanger om dagen? Att kalla sig för mobbad när man får så mycket ros är respektlöst mot alla som mobbats.

2007-02-04 @ 20:58:11
URL: http://alskadebeijing.blogspot.com
Postat av: spectaclesforafrica

Såvitt jag vet kan man stänga av så att andra inte kan kommentera bloggen. Men då försvinner väl tjusningen för de flesta. Och antagligen sjunker besökssiffrorna och möjligheten till annonsinstäkter.
Om man lämnar ut sig och sitt liv måste man vara beredd att bli angripen. Alla kan inte älska alla, men alla kan älska någon.
Att gå till kvällsblaskorna och gråta ut är barnsligt och alldeles för enkelt tydligen. Diskussionen spårar ur eftersom den förs i ett medium annat än det ursprungliga.
När kvällstidningarna lägger sig i bloggandet försvinner en stor del av privatskrivandet som jag personligen tycker är bra med bloggar.
Huden ska vara som den sortens regnkappa som håller regnet ute men andas ändå.
Skulle det komma alltför ilskan påhopp får du väl skaffa dig en åskledare så att den ilskanenergin går rakt ner där den hör hemma - i underjorden.
Så Annika, strunta glatt, eller försök i alla fall, att strunta i dem som är avundsjuka, har ont i magen, är utarbetade, saknar humor, saknar fantasi, saknar vänner, saknar vett och sans och som det är synd om och bry dig bara om oss andra----alla vi som tycker om dig, din stil och din blogg

2007-02-04 @ 21:00:44
URL: http://spectaclesforafricaagain.blogg.se/
Postat av: karro

vadfan. jag tycker du är ball. det är ju fjanterifjantera att kalla nåt sånt för mobbning. nej. det är rent av ett skämt.

2007-02-04 @ 21:06:21
Postat av: cat

fy fan vad pinsamt. du gjorde inget fel. hahahahaha.

2007-02-04 @ 21:07:03
Postat av: Mathilda

Åhh, gud va töntigt! Du har helt rätt och har absolut inte gjort något fel eller varit elak mot någon!

2007-02-04 @ 21:58:43
URL: http://mathilda92.blogg.se
Postat av: m

hmm jag vet inte...om jag var Engla hade jag förmodligen fått ett rejält hugg i magen av ditt inlägg. Många människor är väldigt känsliga när det kommer till deras utseende, vissa är det inte alls.

2007-02-04 @ 22:03:05
Postat av: anna

Annika du är bäst!! Patetisk är ett ord som stämmerbra på dom som gråter ut i pressen! Och tjejen får ju skylla sig själv, ingen har tvingat henne att lägga ut sitt liv på en blogg. Allt för mej! peace and love.

2007-02-04 @ 22:09:29
Postat av: Zombielicious

Nej! Det här har jag missat; var är storyn och finns den någonstans att läsa? :D

2007-02-04 @ 22:09:35
URL: http://zombiefied.blogg.se
Postat av: Andreas

Det finns en mycket bra tumregel som säger att var femtionde person man möter är ett riktigt svin. Definitionen av stämpeln "svin" varierar naturligtvis situation till situation, men tumregeln fungerar utmärkt även i bloggvärlden. Om man får femtio positiva kommentarer kan man ge sig fan på att den femtioförsta är elak.

Och så är det oavsett hur duktig och snäll man än är eftersom det är det allmänna ohyfset som spökar. Avsaknaden av folkvett, behovet av att trycka ner andra för att själv må bra. Eller i vissa fall, behovet av att låta sig tryckas ner av andra för att man själv ska må bra. "Att bli kränkt" kallar media det. "Gråterskor" skrev en annan bloggare om samma fenomen. "Sympatisökande" skulle jag nog kalla det, även om ordet klingar fel i sammanhanget.

Det som ställer till med problem är att personer som är bortskämda med konstant positiva kommentarer reagerar extremt starkt på de få negativa kommentarer de får. Jag vet, jag har själv upplevt den känslan. 1000 mail från positiva människor kan hur lätt som helst överskuggas av en enda negativ kommentar. Den bästa medicinen emot det är en dos verklighet, i stil med det du levererar här.

Tjejen ifråga menar nog egentligen inget illa, hon har helt enkelt inte förstått hur man ska värdera negativa kommentarer. Insikten kommer, och då tror jag att du kommer att få en rak och ärlig ursäkt. Om inte, så gäller tumregel nummer två: En del människor lär sig aldrig, och de ska man bara hålla sig undan ifrån. :)

2007-02-04 @ 23:06:29
Postat av: elisabet

jag tycker att det är skit att dom ska hoppa på dig som dom gör. jag menar, jag kan nämna otaliga som kritiserar ebba von sydow och sofi fahrman, men det är tydligen inte samma sak?
skit i dom, din blogg är underbar och ger mig bra läsning varje dag!

2007-02-04 @ 23:07:47
URL: http://eowania.com/lamode/
Postat av: Lina

Gött Annika. Din blogg är ju så bra som den är bara för det är just du som gör den (på ditt vis). Fortsätt att stå på dig, I like you a lot ;) PUSS

2007-02-04 @ 23:32:18
URL: http://mittlivsomstudent.blogspot.com/
Postat av: Anki

Startar man en blogg får man nog vara beredd på
både ris och ros. Bara ros gör en blogg ensidig.
Går man i taket direkt bara för att någon skriver
att de inte gillar dagens klädval, så hjälper man
själv till att "piska upp" en dålig stämning i
bloggen. Att människor har olika smak och uppfattning när det gäller mode är nog något man
måste acceptera, utan att för den skull direkt dra
på sig matyrskapets mantel.

2007-02-05 @ 00:00:40
Postat av: Martin Henriksson

Intressant inlägg du har. Otroligt skön debatt du tar upp. Jag är beredd att stå på din sida för hur ofta än folk använder photoshopade bilder av sig själva så komemr dom aldrig ifrån hur dom är egentligen. Dom det är synd om är i detta fallet enligt mig mera dom som behöver gömma sig bakom photoshop alltså inte vågar erkänna att dom retuscherat bilderna. Använder man photoshop i syfte att göra efterkter ellr förbättra saker som man sedan står för att dom är förbättrade ser jag inget fel i det. Detta var första inlägget jag läste av dig men jag lovar att det komemr bli flera

2007-02-05 @ 00:43:28
URL: http://blog.edion.se
Postat av: DiscoDan!

Hela den här röran får mig o tänka på hur jag först snubblade in på din blogg - inlägget du skrivit om Leigh Lezark o hur snabbt hon gjort succé i NYC's nattliv o hur snabbt hon fått enormt mycket skit kastat på sig från folk också.

Jag tyckte det som var roligt med din blogg var att här var äntligen en tjej som var kaxig o hade attityd på rätt sätt, dvs. med glimten i ögat.
Allt du skrivit har du skrivit på ett lekfullt sätt, eller så har iaf jag tolkat det. Kan inte minnas ett enda "hårt" eller "elakt" inlägg.

Det som däremot förvånar mig är hur det kan bli sån polarisering i en sån här banal fråga liksom. Finns det folk som springer runt o påstår att dom inte fixar sig i spegeln innan dom går utanför lägenheten också? för det är väl också en "redigering" av ens yttre? Effekter, retuschering WHATEVER! Vem bryr sig liksom? Man behöver inte vara kärnfysiker för o se att visa bilder e redigerade, men vad fan spelar det för roll?

Stå på dig.

2007-02-05 @ 04:36:00
URL: http://lehnberg.net
Postat av: Annika

Liza - jag kunde verkligen inte ha sagt det bättre själv. Framför allt har jag som du reagerat på det oerhört odemokratiska i att motarbeta åsikts- och yttrandefrihet på det sätt som hon faktiskt gör.

Mary - trycka ner andra? Håna? Onödiga kommentarer? Tycker du allvarligt att det är det jag gör? Det är din fulla rätt att känna så, men jag varnar dig - i så fall kommer du inte att uppskatta min blogg i fortsättningen heller. Jag vägrar att censurera mig för att bli älskad av alla.

Ulrika - din kommentar var bland det bästa jag läst på länge. Tack.

Spectacles for Africa - tack för att du tog dig tid att skriva så långt och välformulerat - det värmde verkligen. Och naturligtvis har du rätt.

Karro - ja, jag kunde inte hålla med dig mer!

Cat och Mathilda - TACK. Det känns skönt att det finns fler som ser det roliga i det hela. :)

m - Ni är ju otroliga. När ska det gå in att inlägget inte handlade om NÅGONS utseende, utan om att redigera sina bilder för att se bättre, smalare, glammigare ut? Det handlade knappast om bara henne, utan om hela fenomenet, och jag påstod aldrig att jag själv har ett dugg bättre. Jag skiter i ifall hon är snygg eller ful som stryk, men jag tycker att det är fel att hon påstår att hon inte redigerar sina bilder, eftersom det är en uppenbar lögn.

Anna - ååh... TAAAACK! ;D Du är bra du.

Zombielicious - ingenstans, längre, tack vare bloggdiktatorn Engla som anmäler alla inlägg som inte bedyrar sin ovillkorliga kärlek till henne.

Andreas - jävligt bra inlägg i debatten, och du verkligen många poänger. Jag är inte ett dugg bättre själv, naturligtvis tar jag åt mig oerhört mycket av kränkningar, men jag anser att det gäller att välja sina strider.
Engla har helt klart en släng av sympatisökande - annars skulle knappast vartannat inlägg i hennes blogg handla om hur elaka folk är mot henne, att de trakasserar henne över hennes vikt, hennes utseende, hennes vikt igen. Naturligtvis får hon hundratals kommentarer som förfärat intygar att hon är sååååååå snygg och smal, och att alla som säger motsatsen är AVUNDSJUKA. Så brukade jag också göra när jag var lien ("usch, visst ritar jag fult?"). Det kallas att FISKA, och är ganska pinsamt när vuxna människor ägnar sig åt det så öppet.

2007-02-05 @ 10:48:23
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Annika

Elisabet - Jag tror helt enkelt att Sofi och Ebba har annat, bättre för sig än att ta åt sig av att folk inte delar deras åsikter. Tack för att du läser min skitblogg, jag älskar att ha dig här! :D

Lina - tack för att du fortsätter läsa och står bakom mig, du är grym.

Anki - du har så rätt. Och jag vet att det även gäller mig, men att bli uthängd (om än anonymt) i Aftonbladet kändes jävligt orättvist. Jag var bara tvungen att få skriva av mig.

Martin Henriksson - på pricken, Martin. Det är PRECIS det här jag försökt framhålla - det sjuka i att påstå att man inte redigerar sina bilder, även när motsatsen är uppenbar. Det tyder på en självförnekelse jag tycker är skrämmande, och knappast särskilt passande för någon som anser sig vara en förebild enbart eftersom hon är en hyfsat söt tjej som orkar skriva vad hon har på sig varje dag. Ändå verkar diskussionen handla om att jag HÅNAT hennes UTSEENDE genom att säga att hon använder Photoshop. "Våga stå för att du ville provocera", skriver man, men helt ärligt - det var inte riktigt det som var grundtanken. Visst, jag var lite irriterad och ville väcka någon slags tanke, men inläggets avsikt var långt ifrån att håna eller såra. Bara en liten påminnelse om verkligheten.

Disco Dan - du är så jävla grym, precis som vanligt. Tack för att du sett att jag inte är någon elak idiot som är ute efter att mobba andra människor (jag är faktiskt en ganska trevlig tjej, despite what people might think), tack för att du förstått vad diskussionen - sjukt nog - handlar om.
JAG SMINKAR MIG NÄSTAN JÄMT (när jag ska vara med på bild, åtminstone). Jag tycker att det är jätteviktigt att känna mig snygg. Jag redigerar gärna mina bilder - både för att jag och bilderna ska se bättre ut, och för att det är kul. Och jag står för det. Jag förstår inte det fula, det kränkande, i att redigera bilder (eller sig själv, genom smink och styling). Och jag förstår inte hur jag plötsligt gick från nobody till MOBBARE genom att ha en åsikt.

2007-02-05 @ 10:58:29
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Zombielicious

Jäsiken. Ja, hennes bloggkommentarer är ju genomgående positiva numera :S

2007-02-05 @ 12:19:50
URL: http://zombiefied.blogg.se
Postat av: zaza

Det var jag som tidigare skrev att du borde stå för att du ville provocera.Jag hade tydligen fel!De flesta utgår oftast ifrån sig själva vilket jag gjorde i detta fall(vilket verkligen inte innebär att man alltid har rätt).Om jag hade tagit upp detta med Photoshoppade bilder och ville visa ett exempel och att det bara handlade om photoshop hade jag tagit bilder på mig själv och jämnfört i stället(vilket du i och försig gjorde senare men jag gjort det från början).Jag tycker mycket av det du skriver är riktigt bra och att du verkar ha skön syn på livet.Hoppas inte du tog illa upp av min kommentar!
Mina fantastiska vänner och jag har en sådan relation till varandra att om man tycker att den andra har fel så säger man det,bara för att man tycker att någon är fantastisk behöver man inte alltid hålla med..vilket har hjälpt mig att utvecklas som människa.Det är ju självklart att du inte är en mobbare.Det borde fan vem som helst fatta.Märker ändå att du blir glad av positiva kommentarer och mindre glad av de negativa..Vilket är männskligt!Sen så finns det sådana som Engla som verkar har levt i en liten bubbla och blir helt till sig om någon kritiserar henne.Har själv blivit mobbad under Högstadiet och blir lite irriterad på folk som lever i sin lilla rosa dröm och som tycker att minsta lilla grej är jobbig.Men jag försöker faktiskt lära mig att allt är relativt.Nu blev detta en lång förklaring.Tack för en skön blogg!And hey you are beautiful with or without photoshop.

2007-02-05 @ 13:31:10
Postat av: Jen

Hej och tack för en bra blogg, jag gillar din sida jättemycket.

Jag skrev en negativ kommentar om engla en gång på någon annans blogg, det handlade om att jag tyckte hennes bild var lite pinsam eftersom att den var så fixad och att jag njuter lite av hennes sida för att den är i mitt tycke distanslös och därför underhållande... Jag tycker att det var ett oskyldigt inlägg om mina åsikter om modebloggdjungeln och vilka sidor man gillar och inte. Engla la då in ett eget inlägg på denna blogg som långt och ingående beskrev vilken dålig människa jag var som dömde henne utan att känna henne osv. Jag tycker det hela blev komiskt, eftersom jag ju just inte känner henne och därför förståss inte kan ha åsikter om henne som person MEN jag kan tycka saker om hennes blogg. Jag förstår inte att att hon orkade bry sig om min lilla kommentar till en bloggkompis när så många gillar henne och är flitiga med att framföra det. Men distanslös var ordet. Dessutom beskrev hon mig med hårdare ord än jag beskrev henne, så ska jag göra som henne då och bara "Engla snyft döm mig inte, du har ju aldrig träffat mig, snyft, om du inte älskar mina åsikter så behöver du väl inte säga det oxå".

Sen en annan fråga, kommer du stå ut i norrköping eller har du ordentlig stockholmslängtan, jag bor i mindre stad men vet inte om det kommer funka för jag saknar stockholm där jag tidigare bott men nu har jag börjat stadga mig i den lilla staden, men ibland får jag paniiiccccc.

kram Jen

2007-02-05 @ 14:40:39
Postat av: Power Puffan

Det finns något som heter konstruktivkritik vilket tydligen glömts bort i bloggvärlden. En människa som bara får höra att hon är perfekt utveckals aldrig...

2007-02-05 @ 16:10:48
URL: http://powerpuff.webblogg.se
Postat av: annahita

jag står helt och hållet på din sida, annika! du tillhör en grupp bloggare som verkar vara väldigt ovanlig, bloggare med självdistans. du har huvudet på skaft och tar inte bloggrejen på så jävla stort allvar som vissa andra tycks göra, det är sunt och kul att läsa om. sen är det också en frisk fläkt i modebloggsfären med en tjej som nästan helt och hållet riktar in sig på budgetshopping, och du gör verkligen det bästa av kläderna som man annars skulle kunna se som lite trista och intetsägande. allt ser så jäkla bra ut på dig! det är en sann konst du utövar! upptäckte din blogg igår kväll, har lagt till din den bland mina bokmärken och jag är redan beroende!

keep it up, chica! det behövs fler brudar med huvudet på skaft. kram, annahita.

2007-02-05 @ 16:48:14
URL: http://www.myspace.com/annahitayazdi
Postat av: Minja

du har rätt. men herregud hur orkar ALLA skriva kommentarer som "du är så ball" åt dig hela tiden? kanske du är det, men det känns så tråkigt att 99% av alla kommentarer ska vara så sötsliskiga och rövslickande... gäller många bloggar, även din.

inget personligt mot dig, annika. och så är det ju din blogg och det är säkert trevligt för dig. och detta är bara min lilla åsikt om bloggkommentarer i allmänhet...

2007-02-05 @ 17:19:23
Postat av: S

hej...jag har länkat till din blogg i ett inlägg...för att var på den "korrekta" sidan så får du veta det i förväg...jag vill ju inte bli avstängd..:)

2007-02-05 @ 17:33:27
URL: http://addicted2retail.blogg.se
Postat av: Marita

Skönt att någon vågar tycka något vettigt i den här debatten om "bloggmobbing"!

2007-02-05 @ 17:54:30
URL: http://enannandelavdalarna.blogg.se
Postat av: Nina

Jag håller med dig och ditt inlägg! Jag är så trött på bloggar som klagar på att de blivit utsatta för trakaserier och "bloggmobbning". De har själva valt att börja blogga, de har själva valt att vara offentliga på internet genom att lägga ut bilder och de har själva valt att ta emot kommentarer.
I de flesta fall (ex. Engla och Lassbo) så tjänar de även mycket pengar på sina reklamintäckter. Är man med i leken så får man faktiskt leken tåla.

Samma princip gäller för kändisar som tjänar massor med penga rmen ändå klagar på papparazzin och pressen, som faktiskt är en av anledningarna till deras framgång.

2007-02-05 @ 18:28:01
URL: http://fashionina.com
Postat av: felicia

om man lider så otroligt hemskt av en del kommentarer, så kan man ta bort kommentarsfunktionen. men eftersom det inte görs, så är rövslickeriet mer lockande och därmed "mobbingen" inte så grov som den utges för att vara.
mobbing för mig är inte ett litet illvilligt yttrande i en blogg. riktigt grov mobbing är att tvingas stå i skoltoaletten, inslagen skåpsdörr med uppeldade böcker, mänsklig avföring placerad på hustrappan, knäckt näsa, avslitna hårtussar, urin i skorna m.m (en nära vän har utsatts för samtliga i och utanför skolan).
när det är så mycket mobbing i skolor och bland barn, så ska man inte fokusera på bloggar med VUXNA människor. man kan skriva om dom RIKTIGA problemen istället där små människor får MEN FÖR LIVET. engla lär knappast gråta sig till sömns lång tid framöver. utan bara vara irriterad över att ALLA inte älskar henne.

2007-02-05 @ 20:19:02
Postat av: Joaquim

Det är ju viktigt att påpeka att bara för att man photoshoppar sig snygg så blir man inte snyggare i verkligheten. Man förblir samma tråkiga jag själv för det. Men det är kul!

Fridens/ Jocke!

2007-02-05 @ 22:32:53
URL: http://squallerblogg.blogspot.com
Postat av: DiscoDan!

Joaquim: Men är det någon skillnad egentligen med att photoshoppa sig, att sminka sig, att skönhetsoperera sig, etc? Blir du någonsin "snyggare i verkligheten"? Det e ju bara insidan som räknas ändå. Fan, jag känner hur många "vackra" traditionella mått mätt som helt enkelt inte är "snygga" för dom har inte den utstrålningen, o vice versa: Folk som inte alls ser speciellt vackra ut, men tack vare sin personlighet och stil lyckas med det där lilla extra o kan charma skiten ur andra medmänniskor.

Vad spelar det för roll om du opererar din näsa eller inte? Okej om du har något du personligen skäms o mår dåligt över, o efter en operation gör att du får självförtroende o gå ut i verkliga livet. Det e ju givetvis en annan sak. Nu snackar vi kosmetiska "skönhetsjusteringar".

2007-02-06 @ 02:54:06
URL: http://lehnberg.net
Postat av: stasia

komentarer känns egentligen överflödiga, men jag måste ju bara få påpeka att - du är ju nästan för bra för att vara sann. go go!

2007-02-06 @ 05:12:13
URL: http://howtowalkinhighheels.blogspot.com
Postat av: isabell

kunde inte säga det bättre själv :P

2007-02-06 @ 07:13:36
URL: http://annaandersson.blogg.se
Postat av: cecilia

Åh jag är så grymt nyfiken på de skandalomsusade photoshoppade bilderna på lilla engla! Du kanske inte vill lägga in dem igen med tanke på vilket rabalder det blev sist, men du kanske kan länka?

2007-02-07 @ 15:56:28
Postat av: Askungen

Nyfiken och fastnar för intresseranta inlägg i din debatt.... Söt blogg och skön!

2007-02-07 @ 23:03:30
URL: http://askungengwall.blogg.se
Postat av: Jutta

Jag förstår verkligen inte charmen i att smutskasta andra bloggar. I synnerhet inte en så fruktansvärt harmlös blogg som Englas, om det nu är den vi pratar om. Jag tycker personligen hennes blogg är ganska tråkig och hennes stil är inget jag identifierar mig med eller inspireras av heller, men varför påstå att hon är distanslös, som någon skrev, när hon bara är sig själv? Jag tycker också det behövs mer åsikter i (blogg)världen, men lägg då krutet på viktigare saker än att Engla är töntig??? Jag fattar verkligen inte diskussionen.

2007-02-08 @ 03:55:48
URL: http://jutta.webblogg.se
Postat av: Sylvia

Förstår inte vem som smutskastat vem? Det enda Annika skrev var ju att Engla använt photoshop på sin presentationsbild? Och det är väl ingen smutskastning. Alla ser ju att hon fixat den på nåt vis, via nåt editeringsprogram. Ögonvitor och tänder ser inte ut som strecken på flygplatsernas landningsbanor i verkligheten.

Den enda som har ojusta metoder här tycker jag är Engla. Hon skickar ju på sin mobb på varenda en som vågar säga ett knyst. Fråga henne varför hon kallar sig Engla när hon heter Anna och du får en armé av fjortisar på dig som dödshotar dig som Engla skickat.

2007-02-09 @ 13:45:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback