"Whoever said orange was the new pink was seriously disturbed."

Jag kände för att göra något totalt förutsägbart. Helt utan överraskningar. Inte för att tråka ut er, utan... för att bara tillåta mig själv att vara tråkig. Det är faktiskt helt okej att inte vara så himla rolig hela tiden (som jag är i vanliga fall alltså... ehmm). I alla fall - här är resultatet!

Mina 10 chickflick-favoriter



1.
Legally Blonde
Reese Witherspoons karaktär, pretty-in-pink-überblondinen Elle Woods, dumpas av sin adlige pojkvän och bestämmer sig för att börja på Harvard Law School för att få honom tillbaka. En orgie i rosa och söta klyschor, med hjärtat på det rätta stället, och Elle är ju alldeles, alldeles underbar. Jag såg den tre gånger på bio, och har sett den minst dubbelt så många gånger hemma i soffan. Selma Blair är snygg och cool som Elles rival om puckot Warner Huntington III. Men aj, vad tvåan stinker!



2. Mean Girls
The Plastics med fantastiska Rachel McAdams som Regina George, "the queen bee", är absolutely priceless. High school-drama, olycklig kärlek, catfights och en och annan nästan oväntad vändning gör Mean Girls till en värdig tvåa på listan. Och dessutom var Lindsay Lohan så härligt... normalviktig.



3. Grease
Summerdays, drifting away... Kommentar överflödig!



4. Bring it On
Jag vet inte varför jag inte spyr på Kirsten Dunsts överexalterade cheerleader. Kanske för att hon är så vansinnigt charmerande? Jag älskar den här filmen. It made me want to wear pompons to school. Den fick mig att vilja flytta till USA. Innan vi åkte till flygplatsen för att flyga hem från Los Angeles i januari skulle vi äta frukost på en diner i närheten, och när vi körde förbi El Segundo High School gick en cheerleader förbi på trottoaren i en nästan exakt likadan cheerleadingdräkt som Rancho Carne Toros har i filmen.
Jag vill kliva ut ur bilen och ta över hennes liv. Om så bara för en liten stund. That's allright, that's okay, you're gonna pump our gas someday!



5. The Notebook
Den ultimata kärlekshistorien. Så vacker, så sorglig. Dessutom är den Marissas favoritfilm - men det förstörs ju en aning av att hon och Trey ser den tillsammans en liten stund innan han försöker våldta henne på stranden. Och nu är Marissa död. DÖD!
Jag engagerar mig för mycket i fiktion.
I alla fall så är filmen så romantisk att det är konstigt att det inte börjar falla rosenblad från taket när man ser den. Ååååh.



6. Dirty Dancing
Hallå. Nobody puts baby in a corner. Filmen som fick våra barnhjärtan att hoppas på att en dag själva bli sedda och förledda av vår alldeles egen Johnny Castle... Och efter varje familjesemester var vi lika besvikna. Jag föreställde mig alltid att de skulle träffas igen och få varandra, jag vägrade inse att romantik inte behövde vara för livet.



7. Notting Hill
Vem faller inte för historien om den vanlige mannen som får ihop det med världens största skådespelerska? Samma sak gäller här som för Dirty Dancing - det är en film som får oss att våga drömma. Det är värt hur mycket som helst.



8. Love Actually
Det finns inget bättre än filmer med lyckliga slut (det skulle väl i så fall vara filmer med sjukt tragiska slut, men allt har sin tid och plats). Åtminstone inte när man måste våga tro på kärleken. I Love actually blir nästa, nästan allting precis som man hoppats på genom hela filmen - och det som inte löser sig ger fortfarande upphov till väldigt minnesvärda scener. To me you are perfect.



9. Moulin Rouge
Jag och Jakob satt hemma hos mig och drack te i torsdags och kom på att det snart är dags för filmkväll. Moulin Rouge och en av världens bästa filmer, Closer, måste ses om. Jag passade på att ladda ner MR-soundtracket och sjöng med för full hals. Truth! Beauty! Freedom! Love! Den här filmen har ju allt. Ah.



10. Wimbledon
Fräscha tenniskläder i frasigt vitt. Snyggaste Paul Bettany, sötaste Kirsten Dunst, som inte tjatar om cheerleading en endaste gång. Snyggaste Paul Bettany, sa jag det? Ja, just det. Det räcker för mig.

Bubblare:
Titanic (hade ju varit garanterad en plats om den inte varit så lång att man aldrig hinner se den!), Jawbreaker, Just Like Heaven... äh, såhär kan jag ju hålla på hela natten.

OBS!
För att räknas som en chickflick i mina ögon måste jag ha en känsla av att filmen uppskattas framför allt av tjejer. Det tar bort fantastiska filmer som Garden State och Amelie från Montmartre, som ju är typiska filmer som alla människor med någon form av smak älskar. Om vi säger såhär: Den här listan representerar knappast mina favoritfilmer. Men en sådan kan nog också komma att dyka upp, någon dag då jag har lust att vara tråkig igen!

Kommentarer
Postat av: Mathilda

Oj, oj, jag har bara sett tre av filmerna på listan...Hmm...
Amelie från Montmartre är underbar!

Postat av: Lina

Bra lista! Gud vad jag blev sugen på att se film nu!

2007-02-26 @ 21:50:48
URL: http://makemeup.blogg.se
Postat av: Lina

Bra lista! Gud vad jag blev sugen på att se film nu!

2007-02-26 @ 21:51:13
URL: http://makemeup.blogg.se
Postat av: alexandra

Bring it on liksom!

2007-02-26 @ 22:03:15
URL: http://trynottolooksopretty.blogspot.com
Postat av: Annika Marklund

Mathilda - Hoppsan, då har du mycket att ta igen! Bunkra upp med glass och fruktsallad och smågodis, ta en tripp till videobutiken, och sen är det bara att frossa!

Lina - Hahaha, vad härligt, det var lite av poängen!

Alexandra - ja men, eller hur?

2007-02-26 @ 22:12:33
URL: http://beautifulones.blogg.se/
Postat av: Björn

The Notebook är bara helt underbar! Vilken snyftare!

2007-02-26 @ 22:18:44
URL: http://www.bjornolsson.se/mono/
Postat av: Björn

The Notebook är bara helt fantastisk! Vilken snyftare! En annan höjdarsnyftare är Broarna i Madison County.

2007-02-26 @ 22:22:56
URL: http://www.bjornolsson.se/mono/
Postat av: !

garden state är grym, måste faktiskt som typ ända person i världen säga att Zach Braff's andra film (som skådespelare), The Last Kiss också var bra. En förkärlek till både Rachel Bilson och Zach Braff kanske ansvarar för det.

Vet dock inte om det klassas som en chickflick.

2007-02-27 @ 10:30:50
Postat av: Em

Jag älskar Amelie från Montmartre, den är så vacker.

2007-02-27 @ 10:49:42
Postat av: S

Annika, du måste se "Way we were" med Barbara Streisand & Robert Redford. Jag förstod inte hennes storhet innan jag såg filmen, som för överigt är den största chickflicken ever. Jag kan garantera det.//S

2007-02-27 @ 20:35:13
URL: http://addicted2retail.blogg.se
Postat av: Lina

de är grymma allihop...dock skulle jag hylla de gamla åttiotals klassikerna ännu mer..breakfastclub, sixteen candles, pretty in pink, can´t buy me love, håll tassarna borta från min dotter och alla grymma B-dansfilmer....men dirty dancing och grease..helt jävla oslagbara.

2007-02-27 @ 21:29:35
URL: http://www.modeflickan.blogspot.com
Postat av: Power Puffan

Hi hi, är nog en riktig chickflick knarkare, har sett dem alla utom the Notebook men det ska jag försöka reparera. Tur att killen har lite feminin läggning... :)

2007-02-28 @ 07:50:43
URL: http://powerpuff.webblogg.se/
Postat av: felicia

(angående "bring it on") cheerleading finns ju i sverige också :D jag struttade själv runt i en sådan där kjol i 3 år här i sverige. tävlingarna går att se året runt, vad jag vet så brukar SM vara i maj (vet dock inte vilken stad, varierar varje år) så om du har lust att se "the real thing" så finns ju ett alternativ här i sverige också :D!

2007-02-28 @ 19:54:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback