Now I know, now I know, now I know, I know that it's you

You're lucky lucky you're so lucky!



Fröken Engla knep naturligtvis förstaplatsen i Aftonbladets och Nokias tävling - no surprise there. Själv anser jag att bloggar som hennes är anledningen till att modebloggar i allmänhet inte tas på allvar, men hon är ju omåttligt populär och därför en självklar vinnare av den typen av popularitetstävlingar. Med all rätt, verkligen! Grattis, Engla. Jag är väldigt ledsen över att inte Hanna Fridén vann - snacka om att vi fått en snuskigt intressant och läsvärd New York-bloggare! - men jag kan egentligen inte vara missnöjd med resultatet. JAG ÄR JU FÖR TUSAN FYRA!!! :D Helt fantastiskt, makalöst otroligt. Och vilket sällskap jag hade fär uppe sedan; tidigare nämnda Hanna blev trea, och ursöta Amanda knep andraplatsen. Där har vi två tjejer som förtjänat vinsten. VÄRLDENS STÖRSTA GRATTIS TILL ALLA PÅ LISTAN!

Jag tycker att vi borde få ett tröstpris, typ en sådan där gratiskryssning till Helsingfors. Inklusive räkfrossa.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Grattis. Röstade massor på dig. Gillar Engla men "älskar" din och Hannas bloggar, just för att de är lite "egna" och speciella.

2007-04-02 @ 18:18:54
Postat av: A

Grattis. Röstade massor på dig. Gillar Engla men "älskar" din och Hannas bloggar, just för att de är lite "egna" och speciella.

Postat av: A- igen

Tokigt det blev här :D Ha det bra

2007-04-02 @ 18:20:50
URL: http://amittilivet.blogg.se
Postat av: Anonym

Nee, usch.. Nu blev jag besviken. Tycker du eller Hanna förtjänade att vinna! Ni har så unika bloggar! :) Engla är så.. vanlig.

2007-04-02 @ 18:29:02
Postat av: C

Har läst din blogg några gånger & tycker du verkade vara en trevlig tjej... men dina kommentarer är mindre trevliga.
Hur mycket mode innehåller din blogg? och Hannas är en blandning av mycket, men verkligen inte bara mode, hennes är mer som en livstilstidning. Englas blogg passar de flesta "svensson" där ute, som vill klä sig enkelt men bra, och det är inget illa med det.

2007-04-02 @ 18:37:20
Postat av: Annika Marklund

A - TACK! Du är en pärla. Det är tur att det finns sådana som du.

Anonym - Haha, jaa, på sätt och vis kan jag nog hålla med dig. ;)

C - Hur mycket mode min blogg innehåller? Tja, vad ska jag svara på det? Mode är ett av mina intressen, jag driver absolut ingen nyhetsmodeblogg, jag är inte - och låtsas heller inte var - någon modeexpert. De flesta bra modemagasin innehåller inte enbart artiklar om mode, utan också om musik, kultur, litteratur, livsstil, intressanta människor, tv, film, politik, utbildning, resor och yrkesliv, bara för att nämna några ämnen. Så gör även min och Hannas bloggar. Vem vill läsa en blogg enbart om klädesplagg, kollektioner, kändisars klädstilar osv? INTE jag i alla fall. Jag uppskattar det PERSONLIGA, mixat med mode, och mixat med andra intressanta ämnen - men då krävs det förstås att personen som bloggar är intressant. Jag har full förståelse för människor som inte finner min blogg intressant, på samma sätt som jag tycker att Englas är högst ospännande. Men du kan väl inte påstå att Englas blogg handlar enbart om mode? Jag tycker att jag, som läser hennes blogg någon gång i månaden, vet betydligt mer om hennes person än om hennes (ospännande) kläder.
Inget fel i att tilltala "Svensson"? Nej, det tycker inte jag heller. Men det finns kvalitetsmainstream och det finns sådant som är mindre bra.

2007-04-02 @ 18:57:39
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Frida

håller med, tyckte det finns andra som förtjänade segern bättre faktiskt.

2007-04-02 @ 19:01:04
URL: http://www.fridaslillablog.blogspot.com
Postat av: Jenny W

Du borde vunnit!

2007-04-02 @ 19:01:22
URL: http://jennyolivia.blogg.se
Postat av: Andreas

Väntat och småtråkigt, ja. Jag kommer inte att orka läsa New York-rapporteringen nu. Engla är säkert trevlig och duktig på sitt sätt, men hennes sätt att skriva har aldrig lyckas fånga mig på det sätt som andra bloggar har gjort.

Trösten för din egen del blir kanske att du slipper punga ut med mer än 15.000 kronor i vinstskatt för resan och telefonen, något som vinnaren nu måste göra!

Man kan ta sig till New York på egen hand för de 15.000 kronorna - kanske dina läsare borde göra en snabb insamling och sedan skicka dig till New York för att få en bättre rapportering därifrån? ;)

2007-04-02 @ 19:07:07
Postat av: Maria

Håller med om precis allt du skrev i ditt inlägg. Du gav mig faktiskt en tankeställare...! Grattis till 4:e platsen, det är inte illa det heller:D

2007-04-02 @ 19:14:47
URL: http://mariamelle.blogspot.com
Postat av: Sofia

Nåh, jag som hejade på dig. Men en fjärdeplats ändå. Inte fy skam at all.

2007-04-02 @ 19:16:25
URL: http://hejsusan.blogspot.com
Postat av: Victoria

Vad!? Noooo. :( Jag har inget emot Engla egentligen, men jag tycker absolut inte att hon har seriges bästa modeblogg. LÅNGT IFRÅN. Jag trodde faktiskt inte att hon skulle vinna...

2007-04-02 @ 19:17:42
URL: http://svartvitlila.blogg.se
Postat av: Fashionfun

Jag som röstade på dig varje dag!.. Gaaah!

2007-04-02 @ 19:18:41
URL: http://fashionfun.blogg.se/
Postat av: Jensen

Gillar både din och Englas bloggar.
Men dina inlägg är så extremt.. långa. När man har tid så är det kul att läsa, men har man bara några minuter är det kul att kika in på hennes blogg och bara titta lite. You know.

2007-04-02 @ 19:22:25
Postat av: Angelica

Haha, räkfrossa ja, det vore verkligen ett fair tröstpris. ;D Men allvarligt talat, fan vad bittert att den mest menlösa bloggen i hela jävla Sverige går och vinner... Blä.

2007-04-02 @ 19:25:52
URL: http://ellenangelica.blogg.se
Postat av: Rebecca

Englas blogg är kanske inte en av mina favoriter, precis som du säger är den ganska innehållsfattig, och att hon blir den som får åka tycker jag känns lite bortkastat eftersom hon är med barn också. Hur mycket kommer hon orka rapportera om?

2007-04-02 @ 19:36:01
URL: http://fallaway.blogg.se
Postat av: Anonym

Läser din blogg ibland, men detta trodde jag inte om dig. Tyvärr tycker jag att din blogg är helt innehållslös till skillnad från Englas. Hon bjuder på sig själv, skriver om mode (!) och uppdaterar ofta. Du postar dina bilder på dig själv och skriver ngt ointressant som man inte orkar läsa (Englas blogg däremot har jag läst ord för ord tillbaka till 2005) och shit vad töntiga dina "engelska" titlar är. Sista gången jag läste din blogg.

2007-04-02 @ 19:40:52
Postat av: Anna

Annika - jag röstade på din blogg varje dag och tycker att den är mycket bra och att din stil är klockren! GRATTIS till placeringen!
Däremot är det inte lika klockrent att uttala dig på det sättet om vinnaren. Jag förstår vad du menar men du låter som en dålig förlorare, var en stolt och värdig delvinnare istället!
Angående ditt svar till C så var det en tävling om Sveriges bästa modeblogg, inte Sveriges bästa personliga blogg. Like it or not, Engla skriver om mode, kanske inte det du och jag gillar, men mode.

Tack för en bra blogg!

2007-04-02 @ 19:45:03
Postat av: Marie

Tvärtemot anonym här ovan så gillar jag dina engelska titlar, vilka jag gissar är mestadels utdrag ur låt-texter(?), skarpt och på tal om det vore det kul med fler musikinlägg då du verkar ha mycket god smak.
Jag vill också säga stort grattis till fjärdeplatsen och tacka för en bra blogg!

2007-04-02 @ 19:51:28
Postat av: mimmi

Va hade ingen aning att Engla var så populär (har iof inte läst hennes blogg på evigheter). Tråkigt att ingen av mina favoritbloggare vann!

2007-04-02 @ 19:52:05
URL: http://www.mimmisordbajs.blogspot.com
Postat av: Ida

Du och Hanna har kvalitet på bilder och text, precis som jag vill ha det. Därför borde någon av er ha vunnit för det visar på stort engagemang i det ni gör.

2007-04-02 @ 19:54:03
URL: http://legallyblonde.se
Postat av: Annika Marklund

Frida - Ja, det känner jag också.

Jenny W - Tack gumman, jag får trösta mig med att jag åker till Spanien på lördag!

Andreas - Extremt väntat. Extremt... småtråkigt. Nej, jag har ingen lust alls att läsa NY-rapporteringen nu, och det är ju lite synd.
Precis, jag hade aldrig haft råd med vinstskatten ändå ;) Jag får åka till Spanien på lördag istället!

Maria - Nej, det känns alldeles otroligt smickrande! Mina läsare är BÄST. TACK!

Sofia - Nej, verkligen inte! Tack!

Victoria - Jag var tyvärr övertygad om att hon skulle vinna. :| Men jag hoppades på Hanna.

Fashionfun - Du är en ÄNGEL!

Jensen - Ja, jag tycker i allmänhet att kvalitet är intressantare än kvantitet - när det inte kommer till shopping, förstås. ;) Tur att det finns olika bloggar för olika tillfällen!

Angelica - Jag vet vad du menar.

Rebecca - Äsch, hon kan säkert blogga lika mycket som vanligt, så långt gången är hon väl inte? Jag är bara inte så intresserad av vad hon har att säga.

Anonym - Men Engla, varför är du så bitter? Du vann ju! Grattis!
Varför läser du en innehållslös blogg? Gör något bättre med din tid istället. Jag har läsare - UNDERBARA läsare - så att jag klarar mig ändå, tack så mycket.

2007-04-02 @ 19:58:56
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Mimmi [blogglös för tillfället]

Hej! Första gången jag kommenterar, har smygläst i ett par veckor. Fastnade direkt för din blogg för att din stil är annorlunda och du tar roliga bilder, därför röstade jag på dig! Är faktiskt lite sur för att inte du eller Hanna F vann. Håller helt med dig om Englas blogg, hon tillför inget nytt på modefronten (samma outfits i grått eller pastell, dag ut och dag in) utan är mest gullig.

2007-04-02 @ 20:05:28
Postat av: Annika Marklund

Anna - TACK! Jag är faktiskt ingen dålig förlorare - jo, i vanliga fall, men inte som nu när jag var övertygad om att just Engla skulle vinna. Jag gillar nämligen inte Englas blogg, och det tänker jag heller inte låtsas göra. Att klia varandra på ryggen bara för att man inte vill framstå som otrevlig är helt enkelt ingenting jag vill medverka till. Hon gillar inte mig, jag gillar inte henne, och det är okej.
Hur många av de nominerade skriver enbart om mode? Och hur kan ni påstå att just Engla gör det? Oh well. Varje gång jag går in skriver hon om 1) sin vikt, 2) sin graviditet, 3) sin pojkvän, 4) vädret. Det får hon hemskt gärna göra, men särskilt moderelaterat är det ju inte.

Marie - Jajamen, där slog du huvudet på spiken! :) Det bara blev så i början, och så fortsatte jag. Kanske en motvilja till att släppa musiken helt (jag musikbloggade innan jag startade beautifulones). Jag lovar - fler musiktips av mig kommer GARANTERAT att komma in, och det mycket snart, i samband med ett nytt projekt... Wii!

mimmi - Ja, jag håller med! Även om jag ju visste hur populär hon var...

Ida - TACK, Ida. Du är bra du. Och du håller också strålande hög kvalitet, det vet du va?

2007-04-02 @ 20:06:29
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Annika Marklund

Mimmi - Gud vad roligt att höra! Tack tack tack tack! Ja, jag hade också önskat att jag eller Hanna vunnit. ;)
Jag har inget emot Engla som person, lika lite som jag har något emot folk jag ser på gatan, men själv får jag inte ut något av hennes blogg.

2007-04-02 @ 20:07:46
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: therese

nej vad synd, men jao som du sa, väldigt väntat. Jag röstade i varje fall på dig och fröken fridén varje dag X)

2007-04-02 @ 20:09:43
Postat av: Alexandra

GIVE ME A BREAK!
Jag vet precis varför Engla vann den där tävlingen. Hennes så kallade mode är precis vad medelsvenssons uppskattar. Menlösa försök till att passa in i vardagen typ. Om hennes bloggande får kallas mode vad är då mode?

2007-04-02 @ 20:19:35
URL: http://trynottolooksopretty.blogspot.com
Postat av: Ulrika

Jag röstade på dig och Hanna:) Hade tyckt att det varit skitkul att läsa din rapportering därifrån.

Sen måste jag säga att jag ser en rätt stor skillnad mellan "modebloggar" och "shoppingbloggar". Vissa skriver om mode, andra om vad de själva shoppar. Båda är roliga på sitt sätt, men väldigt olika:)

2007-04-02 @ 20:19:44
URL: http://alskadebeijing.blogspot.com
Postat av: Sara

Du & Amanda var självklara vinnare i mina ögon.

2007-04-02 @ 20:20:40
URL: http://luxuriouspearl.blogg.se
Postat av: Maria

Vet inte vad jag ska säga (skriva)! Din blogg är ju helt UNDERBAR!

Mode när det är som BÄST!

Kram

2007-04-02 @ 20:21:59
Postat av: motherfakka

fet grattis!

2007-04-02 @ 20:23:46
URL: http://motherfakka.blogspot.com/
Postat av: Nadja

Grattis till 4: plattsen! Men enlig mg borde du vara på 1:a eller 2:a, står emellan dig och Hanna Friden:)

2007-04-02 @ 20:26:05
URL: http://thencloset.blogg.se
Postat av: Sanna

Jag tycker ditt tröstpris ska vara en resa till Uppsala med räkfrossa i valfri studentkorridor. Hrrm.

2007-04-02 @ 20:28:02
URL: http://sciatica.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Annika: Bara en fråga, var anonym ovan Engla, eller varför skriver du direkt till henne?

2007-04-02 @ 20:29:38
URL: http://alskadebeijing.blogspot.com
Postat av: tistel

du eller hanna skulle verkligen ha vunnit. mode är som bäst när personer kör sin egna stil och har personlighet. dessutom har ni förmåga att både skriva intressanta inlägg och ta bra foton.
men grattis till fjärdeplatsen i alla fall!

2007-04-02 @ 20:34:31
URL: http://tistel.blogsome.com
Postat av: Johanna

En fjärde placering är inte dumt alls!

2007-04-02 @ 20:36:38
URL: http://www.modeskytt.webblogg.se
Postat av: Annika Marklund

therese - Tack så hemskt mycket, synd att de inte räckte ändå fram! :)

Alex - Jotack, det vet jag väl. Och det går ju hem. Ungefär som melodifestivalen, men utan en rolig programledare.

Ulrika - Ja, det hade varit skitkul att åka! :)
Jag tycker inte att jag har en shoppingblogg, möjligen en personlig modeblogg med inriktning på inspiration.
Och angående din fråga längre ner: Svaret måste läsas med humor.

Sara - Aaw. TACK.

Maria - Vad gullig du är, tack så HEMSKT mycke! Det värmer.

motherfakka - Fett med tack, jao.

Nadja - Tack Nadja, du är rar du!

Sanna - Ett sådant mottages tacksamt. Jag saknar dig.

tistel - Jag kunde inte hållit med dig mer! Tack så hemskt mycket. Du är så bra.

Johanna - Verkligen inte! Jag är helt otroligt, fantastiskt JÄTTENÖJD!

2007-04-02 @ 20:41:08
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Ulrika

Annika: aha, sorry för att jag var humorlös.:)

Din blogg ser jag som en modeblogg och det är därför jag gillar den.

Men av nån märklig anledning är de modebloggarna rena shoppingbloggar.

Och som nån skrev så gillar jag verkligen att du har bra foton. Jag orkar inte med fler outfitbilder där blixten lyser upp den smutsiga spegeln så man knappt ser vilken färg kläderna har.

2007-04-02 @ 20:44:47
URL: http://alskadebeijing.blogspot.com
Postat av: Annika Marklund

Ulrika - du är förlåten, det kan hända oss alla. ;)
Aha. Jag trodde att jag var en shoppingblogg (tja, jag shoppar ju en del). Fel av mig - du ser, det KAN hända den bästa, hahaha!
Jag är ju, som du säkert märkt, väldigt intresserad av att fotografera. Visst fotar jag hellre än bra, men övning ger ju färdighet! Jag uppskattar bloggar som överhuvudtaget innehåller egentagna bilder oavsett kvalitet, men självklart är det en jättebonus med snygga bilder. Det ger ju en helt annan dimension, SPECIELLT - som du skriver - när det gäller dagens outfit. Lite onödigt att visa upp den när man ändå inte ser någonting, kanske. Men jag uppskattar ändå ambitionen!

2007-04-02 @ 20:47:41
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Sofia

Ah - vad roligt (eller tragiskt kanske snarare...) : menar du att the anonymous var Engla själv, kreddande sin egen blogg???!!
Hur som helst - håller verkligen med om att det skulle varit MYCKET roligare att läsa DIN N.Y rapportering. Äsch- felskrivet: milsvidder ifrån, inte ens i närheten, GALAXERS skillnad: Englas kommer jag inte ens läsa! Fortsätt som du gör - du är KANON!

2007-04-02 @ 20:49:07
Postat av: Mill

Grattis till finfin placering och tack för att du sade till om artikeln!

2007-04-02 @ 20:56:40
URL: http://millssvada.blogspot.com
Postat av: johanna

Att Engla vann hör ihop med/visar ju på vilket sorts land sverige är: ett tråkigt och fegt jävla land där ingen vågar vara annorlunda eller kontroversiell eftersom det är "fult". Ärligt talat, jag är osäker på om Engla ens har någon stil. Vem som helst, alltså VEM SOM HELST hade kunnat bedriva en blogg exakt så som hon gör. Och då kanske någon idiot påpekar att "varför gör dem inte det då?" (OBS. notera den felaktiga användningen av "dem". typiskt för alla wannabe-besserwissar).
Anledningen till att alla inte skriver som Engla är att hon i princip inte har någon personlighet, definitivt ingen känsla för estetik och definitivt ingen känsla för det svenska språket!!! *Uppgiven*

2007-04-02 @ 20:56:46
URL: http://www.roikaspian.se
Postat av: Annika Marklund

Sofia - Äh, jag kunde inte låta bli att retas lite. Men vem vet, det KAN ju varit Engla herself! ;)
DU ÄR SÅ SNÄLL! Tack så jättemycket!

Mill - Taaack! Haha, inga problem, nu har du fått ett eget litet inlägg också...

johanna - Visst har du en poäng. Förmodligen är det just detta som så många lockas av - själva identifikationen, igenkännandet. De vet att de KUNDE varit Engla, och deras egon gillar det.

2007-04-02 @ 21:10:24
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Anonym

men herregud, innehållslösa bloggar som engla. ok, jag avskyr allt som har med mode att göra, men det är p.g.a englas showroom som jag har börjat läsa modebloggar å är det nån som är en värdig vinnare så är det hon!

2007-04-02 @ 21:36:22
Postat av: Anonym

men herregud, innehållslösa bloggar som engla. ok, jag avskyr allt som har med mode att göra, men det är p.g.a englas showroom som jag har börjat läsa modebloggar å är det nån som är en värdig vinnare så är det hon!

2007-04-02 @ 21:36:23
Postat av: Anonym

och en sak till, det är jävligt patetiskt att sitta å skriva massa skit om någon annan bloggare för att ni är avundsjuka å tro att ni "estetiska" är så himla mycket bättre än en vanlig "svensson" tjej. haha d e ju så jäkla pinsamt. kolla på alla tjejer nu på stan, alla försöker se ut som en estet. pinsamt, men så typiskt tjejer. fy fan. ni borde skämmas, att ni orkar snacka så jävla mkt skit hela tiden

2007-04-02 @ 21:41:52
Postat av: Marlene

Hej! läste inte din blogg innan denna tävling på aftonbladet, men blev otroligt glatt överraskad när jag insåg att jag funnit en ny favorit blogg. Ack vad man kan missta sig, trodde att denna blogg stod över smutskastning på dagisnivå Nej jag blev besviken, beautifulones håller inte måttet!




























2007-04-02 @ 21:42:23
Postat av: Peter

44,4 procent. I'm impressed. Trodde du, Hanna och Kerstin skulle hamna i topp, vilket ni ju extremt välförtjänt gjorde. Men 44,4 procent... Gode tid...

2007-04-02 @ 21:55:29
URL: http://ten-thirtyone.blogspot.com
Postat av: Anonym

Till anonymaste anonym ett par inlägg högre upp. Jag antar att du har paneler hemma och äter tacos till fredagsmyset!

2007-04-02 @ 22:00:49
Postat av: Camilla

Håller med dig...tyvärr vann en väldigt innehållslös blogg ett sånt fint pris, förstår det inte.

Tycker du är toppen som vågar skriva precis vad du tänker och känner :)

2007-04-02 @ 22:20:59
Postat av: emilie

herregud. att du ska behöva förklara dig för att du inte tycker om englas blogg. varför låtsas om motsatsen liksom? jag hade inte hört talas om den förrän den vann så jag tog en titt. det var ju bara en massa fruktansvärt ointressant blaha. men uppenbarligen tillhör jag inte majoriteten. grattis till fjärdeplatsen i alla fall.

2007-04-02 @ 22:45:54
URL: http://frokenrinse.blogspot.com
Postat av: Francie

Det är överhuvudtaget beundransvärt med människor som kör på med sin grej utan att låta någon trycka ner dem. Oavsett om man delar deras tycke eller inte. Jag läser inte Englas blogg och jag hade helst velat att Hanna F vunnit men det är hemskt roligt att "Svensson" är så himla provocerande.

2007-04-02 @ 22:49:15
Postat av: Marie

Suck, blir så trött på denna debatt! Annika, läser många bloggar (har ingen själv) och du är helt klart en av mina favoriter, men den här tävlingen speglar samhället! Visst, Englas blogg är "mainstream" och det tilltalar väl de flesta "svenssons", liksom att fler "svenssons" läser Häntextra än Dostojevski - och så är det väl med den här tävlingen också, tyvärr! "Bästa modebloggen" blir POPULÄRASTE bloggen! Tycker att du ska vara stolt att du inte vann (ok, minus resan!)för det bevisar med andra ord att du är så pass intressant att "massan" inte orkar läsa dina långa inlägg ( som "Jensen" ovan)! Äh, det lät lite märkligt, men jag hoppas du fattar vad jag menar - alltså, intressant och unik är tyvärr inte lika med populär, tyvärr!
Å andra sidan till Englas försvar - hon har väl hållt på med sin blogg rätt länge och skrivet på sitt sätt hela tiden - hon har ju knappast startat bloggen för att eventuellt vinna en tävling någon gång i framtiden?
Johanna: alla människor har väl en PERSONLIGHET, bara mer heller mindre intressant för andra...
Till slut´: GRATTIS Annika ! Fortsätt med DITT sätt att blogga - fotona, poserna, ögonblicken ur ditt liv, förr och nu - det är härligt att läsa din blogg för DIN personlighet sprudlar över på oss läsare och det är det som gör den så bra! Åtminstone enligt min PERSONLIGA åsikt...

2007-04-02 @ 22:52:59
Postat av: Angelica

Anonym: Vadå "alla går runt och försöker se ut som esteter"? Det där är så jävla löjligt, vadå estet? Vad definierar en estet, menar du? Är vi inte alla esteter in one way or another? (Ja, en del målar eller tecknar, andra dansar eller whatever. Själv håller jag på med teater och har en livslång dröm om att bli författare. Till exempel.). Jag har lugg och fick i helgen höra att jag ser ut som en "estet" p.g.a. den. "Du har jättefina kläder men du ser verkligen ut som en estet med den där luggen och de örhängena". Eh? Haha, vad fan är dealen? Mina kläder var tydligen inte "estet". Är jag bara HALV estet då (eligt killen som sa det till mig)? Och klär sig inte esteter snyggt? Och åter igen: enligt vilken definition är jag estet? Jag vet vad folk menar när de säger att man ser ut som en "typisk estet", man syftar oftast på kidsen som gick estetgymnasiet medan man själv gick samhällsprogrammet (TILL EXEMPEL) och inte "vågade" klä sig i annat än rosa bastoppar och mellanblå jeans (för att generalisera alltså. jag gick själv samhälls men hade aldrig några rosa bastoppar). Estet-kidsen hade en mer tillåtande miljö och "vågade" då klä sig mer som de ville, även om det givetvis ofta blir så att det blir en särskild stil man "måste" ha för att passa in i just den specifika gruppen också (typ palestinasjal och pins på jeansjackan som man bär över en tee med bandtryck. You know.). Det är ju rätt viktigt att passa in under de "unga åren", och känna tillhörighet och kunna identifiera sig med något/en viss grupp av eller typ av människor, och då visar man ju det med kläderna till en ganska stor del. Ja, hey, även i vuxen ålder för övrigt. Och inte sagt att alla som är konstnärligt "aktiva" (estster!?) sticker ut från mängden med sina kläder. Jag har massor med vänner som håller på med teater. Vissa av dem klär sig svenne-trist, andra flummigt med konstiga batiktryckta klänningar och några som riktiga fashionistas (där vissa av dem följer fröken von Sydow-stuket fullt ut och några andra går igång på mer "underground" mode). Kontentan av det jag vill ha sagt är, att det bara är positivt om vi svenskar vågar klä oss annorlunda, ta ut svängarna lite. Oavsett anledningarna till det, och oavsett om vi ser oss själva som esteter eller ej! Så om du, miss/mr Anonym som kom med inlägget jag nu reagerar på, tycker att alla går runt och ser ut som "esteter", alltså det jag antar att du definierar som "att försöka se annorlunda ut och skilja sig från mängden": Är inte detta då endast positivt? Och also: "Försöker se ut som esteter"?! Vilka är i så fall de "riktiga" esterna, och vilka är de som går runt och bara "låtsas", menar du?

2007-04-02 @ 23:57:02
URL: http://ellenangelica.blogg.se
Postat av: Angelica

Haha, oj shit fan. Satan vilket långt inlägg. Jaja. Read it and agree (eller weep).

2007-04-02 @ 23:58:07
URL: http://ellenangelica.blogg.se
Postat av: Nelly

Jag har läst alla kommentarer och måste bara säga att de som har "trackat" på dina åsikter är oftast anonyma. Vilket gör dem fega med tanke på att de trackar dig för att du "beter dig fel mot en medmänniska" vilket är precis vad dem gör.

Jag beundrar dig som orkar stå ut med allt, du vet säkert att du har flera trogna bloggläsare som hjälper dig på traven. Så fort du läser en kommentar som lyder "du gör fel" så kommer ett efter då det står "jag beundrar din ärlighet". Vilket jag hoppas får dig att må bättre.

Fortsätt vara så kickass som du brukar! Kram

2007-04-03 @ 00:02:33
URL: http://lovable.webblogg.se
Postat av: Fanny

hah, det är så himla roliga att ni sitter och tjaffsar. jamenar, ingen av dom här bloggarna som var med i tävligen har en "annorlunda" stil, och då menar jag verkligen INGEN! okej att vissa sticker ut mer än engla, men face it, ni ser ju likadana ut hela bundet. sorligt att sitta och bråka som små femåringar, vart kommer man med det? INGENSTANS! men ni gör det väl för att ni är så "tjejiga" och tjejer bara måste snacka skit och smutskasta varandra. vad hade ni tyckt om ni var engla? kan man inte vara lite glad istället för att bara snacka skit, väx upp för fan. okej, engla kanske är mer "vanlig" än vad ni hade hoppats på skulle vinna, men nu vann hon, varför inte vara glad för hennes skull? ni kan ju tänka er hur ledsna alla ni som snackar en massa om henne nu hur ni skulle må, var tog all empati vägen?

SKÄRPNING!

2007-04-03 @ 00:24:30
Postat av: Fanny

och en sak till, förstår inte ens varför jag la ner min tid på att ens skriva till er, för folk som är bra på att snacka skit kommer aldrig kunna ta åt er, för ni har som sagt noll empati i kroppen, och sånna människor kan aldrig (inte ens om man förklarar) förstå hur det känns att bli utsatt för skitsnack,.

godnatt!

2007-04-03 @ 00:28:21
Postat av: PrettyInPink

Det är luciavalet i högstadiet all over again, alla vet att Lucian var en mörkhårig tjej men det är alltid den blonda svenssonflickan som vinner...
skämt å sido! men du, grattis till en 4e plats...grymt ju!!! jag höll tummarna för dej & Hanna..kram kram.

2007-04-03 @ 00:39:39
URL: http://www.PrettyInPink.blogg.se
Postat av: Anonym

jag är anonym pga av att jag inte har nån blogg och då känns det helt enkelt jävla onödigt att ja skriver mitt namn. haha jaaa jo visst jag har paneler hemma å äter tacos på fredagar. eeeh neeej, tyvärr där hade du fel.
det jag menar med att alla försöker se ut som esteter ska ja förklara för dig nu Angelica. Någonting ja stör mig väldigt mkt på är när mode tar över en slags livsstil, t.ex. när d va modernt å va rockig, vilket d fortfarande är, herregud va många rockers som blev irriterade för att alla jävla modefreaks skulle se ut som dom. lever man i en livsstil där stilen är en stor grej så stör man sig jävligt mkt på d tyvärr. jag själv är konstnär och mode är verkligen inget ja bryr mig om, jag sätter på mig d ja har råd me. men många av mina bekanta e jävligt less på alla arty farty people. jag stör mig inte på det själv så mycket egentligen, men det jag störde mig i detta skitsnack som pågick här är att folk tycker att dessa bloggar som e sååå woow, moderna, inne, trendy, arty farty, yeah whatever, skulle vinna, å absolut inte en vanlig, tråkig blond tjej som bara har sin egen stil. det är det som är grejen. kommer alltid finnas kvar i detta skitsamhälle. folk måste vara som alla andra, soo fucking sick of it.

2007-04-03 @ 08:13:55
Postat av: Anonym

och en grej till, du frågade om jag inte tyckte det va positivt att folk försöker skilja sig från mängden, hahahaha det är ju precis vad folk inte gör eftersom det är mode!!

2007-04-03 @ 08:16:57
Postat av: masha

"GIVE ME A BREAK!
Jag vet precis varför Engla vann den där tävlingen. Hennes så kallade mode är precis vad medelsvenssons uppskattar. Menlösa försök till att passa in i vardagen typ. Om hennes bloggande får kallas mode vad är då mode?"

- håller verkligen med dig, alex!

"och en sak till, det är jävligt patetiskt att sitta å skriva massa skit om någon annan bloggare för att ni är avundsjuka å tro att ni "estetiska" är så himla mycket bättre än en vanlig "svensson" tjej."

- HAHAHA det är ganska roligt att gång på gång få höra att man är "avundsjuk" bara för att man inte håller med en person, gillar en persons blogg eller personliga (Opersonliga?) stil. PLEASE, allting handlar inte om att vara avundsjuk. bara för att man IFRÅGASÄTTER och tänker kritiskt betyder det inte att man är missunnsam eller vill vara någonting som man inte är.

men ja, det faktum att engla vann tävlingen ger verkligen en rättvis bild av sverige och mode. dvs: tråkigt, förutsägbart och massproducerat. FY!

2007-04-03 @ 09:47:30
Postat av: masha

"och en grej till, du frågade om jag inte tyckte det va positivt att folk försöker skilja sig från mängden, hahahaha det är ju precis vad folk inte gör eftersom det är mode!!"

- okej, så du menar alltså att så fort det handlar om mode så blir man automatiskt en i mängden? jag förstår inte riktigt ditt resonemang, av uppenbara anledningar. gå ut på stan och ta en titt så lär du i alla fall se x antal människor som har tänkt till och anammat en personlig stil, till skillnad från alla trendkåta modemänniskor. det är skillnad på stil och trend.

2007-04-03 @ 09:57:24
Postat av: johanna

Alltså, att "ha känsla för estetik" är inte samma sak som att "klä sig som en estet"/"försöka se estetisk ut".

Dessutom:
Hatar att det är fel/fult att säga att man inte tycker om något/någon.
Jag förstår inte hur man kan vilja vara omtyckt av alla. ALLA är föraktade på något sätt utav någon. Face it!
Och haha, angående "avundsjuka": DET är där emot på dagisnivå. Som när någon hade en ful tröja och man sa det, "du har en ful tröja". Och när ungen med den fula tröjan kom hem och berättade för mamma/pappa svarade mamma/pappa "dom andra är bara avundsjuka". Men ärligt talat, dom andra var inte avundsjuka. Ungens tröja var skitful.
Någon gång inser man det, att oftast när man inte gillar något så GILLAR MAN DET INTE. Det handlar fan inte om avundsjuka.
Hahhaha, idiotin alltså. Vad är det med folk?

2007-04-03 @ 10:03:28
URL: http://www.roikaspian.se
Postat av: josephine

Jag inspireras inte av någon av er direkt, läst din blogg några få gånger och läst Englas en del mest som lite tidsfördriv.
Jag är alltså ingen anhängare till någon av er. Men jag tycker det är pinsamt hur du först missunnar Englas seger, folk röstade faktiskt, hon vann. Face it. Men mest pinsamt är hur förbenad du blev av att bli kallad estet men samtidigt passar på att gotta dig i hur "svensson" Engla är. Du är precis lika vanlig som Engla och kan precis lika gärna som Engla placeras in i ett fack. Det kan säkert jag med. Vad jag menar är bara att du ska inte vara så fruktansvärt motsägelsefull om du vill framstå som seriös.
Det kan vara så att folk röstar på personens personlighet och då förstår jag efter detta inlägg att du inte vann. Sluta läs kan man tycka. Ja det gör jag nu.

2007-04-03 @ 10:12:44
Postat av: Lina

Visst jag gillar din blogg, men varför dessa påhopp? Det var en tävling, Engla vann, antagligen eftersom folk tycker hennes blogg ÄR den bästa.. Annars skulle hon inte ha vunnit!
Man kan spekulera i detta 100 ggr, men Engla står endå där som vinnare! Sorry!

2007-04-03 @ 10:49:09
URL: http://bubbelplast.blogg.se
Postat av: Carro

Käraste Annika,

Jag röstade på både dig och Hanna Fridén och tycker att det är skam att ni inte vann.

Engla däremot har inte skrivit om mode på skiiiitlänge. Hon skriver om vädret, vad hon äter och IBLAND så dyker det upp en klänning eller ett par skor som hon "bara måste ha". Den innehållslösa och tråkiga bloggen fylld med reklam är riktat för människor med dålig klädfantasi. Trender är för Engla och medelsvenssons. Mode är för de som vågar. Punkt.

Ps. Hänger gärna med på räkkryssningen :)

2007-04-03 @ 11:21:51
URL: http://caro.bloggagratis.se
Postat av: Angelica

Mashas klockrena kommentar på vad du skrev till mig, anonym, tåls att citera igen:

"- okej, så du menar alltså att så fort det handlar om mode så blir man automatiskt en i mängden? jag förstår inte riktigt ditt resonemang, av uppenbara anledningar. gå ut på stan och ta en titt så lär du i alla fall se x antal människor som har tänkt till och anammat en personlig stil, till skillnad från alla trendkåta modemänniskor. det är skillnad på stil och trend."

Kunde inte hålla med mer. Älskar kläder, älskar kläder som uttryckssätt. Ogillar trender, och alla som slaviskt följer dem. Typ som Engla. Hon om någon är väl iofs en av dem som går runt och försöker se lite "estet" ut ibland, trots att hon egentligen är en rosa bastopp hela hon, då jag sett henne på bloggen iförd en t-shirt med Blondie-tryck (pleeease!), så jag fattar vad du menar in one way...
Men samtidigt undrar jag vilka det är som är "äkta esteter" och vilka som går runt och bara kopierar, enligt dig (om man bortser från rosa modebloggartjejer som köper ett par Converse och en t-shirt med bandtryck från Junkfood och därmed känner sig lite pop för en stund)? Vad är definitionen på estet? Måste man vara konstnär bara för att få klä sig lite "tuffare" (rockigare) eller whatever? Har jag rätt att klä mig rockigt i och med min passion för 70-talsrock, vilket speglas i min stora skivsamling, medan en tjej som älskar typ Mando Diao (och inget annat) inte "får" göra detsamma om hon så önskar? För att ta ett exempel. Är jag berättigad min "estet-lugg" (inte mina ord) bara för att jag är teater-apa? Vad är äkta, enligt dig, och vad är posing?
Och är det inte bättre om unga kids anammar en trashigare, mer utstickande stil än att ha som högsta önskan att vid femton års ålder äga en äkta Gucci bag? (Snacka down fall i ambitionerna...)

2007-04-03 @ 11:39:13
URL: http://ellenangelica.blogg.se
Postat av: Angelica

Inte för att jag uppmanar kidsen att se trashiga ut dock. Kamma er för fan! :D

2007-04-03 @ 11:40:33
URL: http://ellenangelica.blogg.se
Postat av: masha

"Men ärligt talat, dom andra var inte avundsjuka. Ungens tröja var skitful."

- HAHAHAHAHAHA!!!

josephine: jaja, alla kan sättas in i ett fack och bla bla bla. ingen är en ensam, unik snöflinga. det fattar väl fan vem som helst! men det är ju så jävla uppenbart att engla tilltalar massan för att massan kan relatera till henne på olika sätt. engla är lagom och tilltalar människor som är intresserad av mode (kanske snarare trender) på ett VISST plan (nu har jag inte läst hennes blogg mer än typ en gång så jag får väl passa mig så att ingen tror att jag är helt sjukt AVIS eller något). att påstå att annika är lika vanlig/"oestetisk"(HAHA)/whatever som engla, är typ som att jämföra vecko revyn med bon.

2007-04-03 @ 11:44:04
Postat av: Angelica

And also, note: Att det är extremt fånigt att ens använda sig av ordet "estet" är jag den första att understryka. Jag försöker bara förstå vad man menar med då man säger att "folk springer runt och försöker se ut som esteter". What liksom? Vad är då egentligen en estet, per vilken definition, och måste man klä sig enligt de trender Sofi Fahrman och co dikterar bara för att inte bli kallad en (estet) poser?

2007-04-03 @ 11:54:32
URL: http://ellenangelica.blogg.se
Postat av: emelie

engla är en söt tjej och duktig på mode, men hon är lite... vanlig som många andra sagt. jag gillar mer bloggar (som tex din, hannas och många andra) som är lite mer originella. men grattis till fjärdeplatsen! kram

2007-04-03 @ 13:19:47
Postat av: josephine

masha.

Jag klär mig inte som Engla. Jag vill inte klä mig som Engla. Jag tycker inte att Engla skriver om mode. MEN det är inte hon som har dålig attityd på nätet. Det var det jag reagerade på här.

Skulle man säga så som deltagare i en tävling som skedde i verkliga livet där Engla blev en fysisk person, en medtävlande. Det hoppas jag verkligen inte! Åsikter javisst men man ska fan ha lite artighet och respekt med, även på nätet!

DOCK Annika, tar jag tillbaka mitt uttalande kring att du blev arg för att bli kallad estet. Det var en Angelica som sa. Ursäka ursäkta.

2007-04-03 @ 14:30:00
Postat av: Ulrika

Jag fattar inte mångas resonemang här.

Förra veckan kunde man rösta på om rätt par vann Melodifestivalen. Betyder det att alla som röstade nej är avundsjuka på The Ark?

2007-04-03 @ 15:18:29
URL: http://alskadebeijing.blogspot.com
Postat av: josephine

ulrika

nej. fast kanske :P vem vet.

jag vet att det alltid blir en diskussion efter en tävling. det enda jag, och många, kritiserar är en sådan dålig stil det är av en MEDTÄVLANDE att kommentera vinnaren så lågt och dessutom sätta det i print.

2007-04-03 @ 15:33:46
Postat av: Ulrika

Men vad är det hon sagt som är så lågt? Att den är innehållslös?

Ska jag vara ärlig tycker jag att ni verkar lite väl bajsnödigt rädda för andra åsikter.

2007-04-03 @ 15:34:49
URL: http://alskadebeijing.blogspot.com
Postat av: Ulrika

"Skulle man säga så som deltagare i en tävling som skedde i verkliga livet där Engla blev en fysisk person, en medtävlande"

Öhhhh, jo., Öppna en tidning, läs om valet, tv, melodifestivalen, sport eller vad som helst. Där kan du läsa mycket värre saker än det Annika skriver. Jag rekommenderar aftonbladet.se eller expressen.se.

2007-04-03 @ 15:42:36
URL: http://alskadebeijing.blogspot.com
Postat av: Pavel Maira

Englas blogg är verkligen verkligen JÄTTETRÅKIG! Fuck that! Jag klossar på hennes blogg!

2007-04-03 @ 17:24:15
URL: http://blogg.pavelmaira.com
Postat av: Frida

Jag brukar gå in på Englas sida och läsa ibland och gillar hennes blogg men däremot har jag fått erfara att hon inte är så empatisk som hon utmålar sig att vara. Engla som privatperson och jag skulle troligtvis inte alls gå ihop men jag erkänner att jag kan smygtitta på hennes väskor under teman osv för att få inspiration. Egentligen gillar jag inte att baktala en annan människa men efterom Engla är den typen av person som inte kan ta kritik direkt eftersom hon förutsätter att allt grundar sig i avundsjuka och ren elakhet så väljer jag att skriva här. Det jag har fått erfara är att man inte alls får ha en annan uppfattining än Engla eller skämtsamt skoja med henne, gör man det så försöker hon frysa ut personen i fråga genom att skriva direkta, iskalla svar. Nu är detta väldigt svårt att se för nya läsare då hon alltid godkänner inlägg innan de publiceras. Men gå tillbaka och läs tidigare inlägg av henne. Min uppfattning är att hon inte är speciellt empatisk eller överseende. Jag gillade Engla till en början men kände mig direkt påhoppad av henne vid ett tillfälle då jag skämtsamt kommenterade hennes bild som hon själv gjort sig lustig överdess känns hon inte lika gullig längre. Kan ändå förstå varför hon är så omåttligt poppis; hon är flickig, lagom söt som de flesta kan relatera sig till och verkar extremt vanlig svensson. Dessutom har hon en väldigt vanlig klädsmak.

2007-04-03 @ 17:45:20
Postat av: Angelica

mitt sista inlägg i debatten:

josephine:
jag orkar inte läsa alla inlägg för att fatta exakt vad du syftar på nu (shit vad många som engagerat sig), men jag har överhuvudtaget inte gett mig in i nån debatt om huruvida Annika blir arg eller ej över att bli kallad "estet" (?).
Det enda jag diskuterat, med nån random anonym här (var det du eller nån annan? Det vet jag inte. Som sagt, för många inlägg, min hjärna kokar över haha.), är vilka som egentligen räknas som "esteter", enligt denna anonyma (som skrev att "alla springer runt och försöker se ut som esteter"). Öht tycker jag att det är ett skitfånigt ord att använda (särskilt i kläd/modesammanhang), och jag har själv inte hört det sedan typ gymnasiet då man benämnde musik-eleverna som "esteter".

My point being: Alla är vi fan "esteter" (ja, eller okej, mer eller mindre), för alla har vi någon form av konstnärlig ådra, oavsett hur the hell man klär sig. Men användandet av ordet "estet" är pinsamt töntigt (nu har jag använt det så många ggr och själv deltagit i att blåsa upp det i diskussionen, att jag skäms över mig själv bara därför, haha). Vadå estet liksom? Följer en särskild dresscode med kreativitet eller vadå? (retorisk fråga, nu drar jag mig ur snacket). Att benämna en stil som "estetisk" = töntigt. Det var egentligen det absolut enda jag ville ha sagt från första början. haha.

Puss raringar.

2007-04-03 @ 18:22:59
URL: http://ellenangelica.blogg.se
Postat av: Angelica

*being a freak with no life som skriver milslånga kommentarer på andras bloggar* haha.

2007-04-03 @ 18:23:46
URL: http://ellenangelica.blogg.se
Postat av: jenny

varför är det så hemskt att vara "vanlig"? vad är det egentligen förresten? Det som är vanligt för mig behöver inte vara vanligt för någon annan

Är det bättre att vara estet än vanlig? Vem bestämmer det isåfall?

2007-04-03 @ 19:12:42
Postat av: sara

Oj, jag trodde inte att hon var så populär? Jag tycker inte att hennes blogg förtjänar den populäriteten iaf. Jag tycker den är tråkig och alldeles för alldaglig. Jag hade hoppats på att du, Hanna Fridén eller Bohemica vunnit men om vinstskatten var så hög kanske det var lika bra att det inte blev så ;D

2007-04-03 @ 19:33:09
Postat av: Cécile

Englas blogg är skittråkig. Den avgörande skillnaden FÖR MIG mellan Englas och Annika Marklunds/Hanna Fridéns bloggar är inte att Annika&Hanna är två "intellektuella estetbrudar som citerar bright eyes woho" utan anledningarna att jag gillar deras bloggar mer är att de innehåller annorlunda fotografier, intressanta inlägg om till exempel feminism, bilder på coola människor (typ Michael Warg) och är alltid nyskapande och roliga. Engla skriver om mode och "måsten". Annika och Hanna testar nya stilar och gränser inom mode, och det är just den av ämnetsom JAG gillar. Med det menar jag inte att jag gillar "alternativa coola steriotypstilar", utan jag gillar när mode blir en del av konsten, dvs när man tänker kreativt och nyskapande om kläder och stil.

2007-04-03 @ 20:39:26
URL: http://cecile.blogg.se
Postat av: Mia

Jag tycker din blogg är helt OK, men jag förstår varför många inklusive jag röstade varje dag på Engla´s Showroom. Hennes stil kanske inte är superunik, men hon har en personlig och snygg stil som jag tror många tjejer (uppenbarligen) gillar. Dessutom tycker jag att hennes web-design är superfin och det bidrar till helhetsintrycket. Det syns att hon lagt ned mycket tid och energi och man märker att hon älskar mode. Tycker det är så synd med alla avundsjuka och taskiga inlägg som skrivs. Är det typiskt tjejer att hålla på så eller...

2007-04-03 @ 20:41:41
Postat av: Cécile

Jag menade inte att klaga på Engla, jag menar bara att jag personligen föredrar Annikas blogg och så förklarade jag varför. Jag tycker ändå att Engla är en värd vinnare, för precis som du säger så lägger hon ner mycket energi och älskar mode.

2007-04-03 @ 20:56:48
URL: http://cecile.blogg.se
Postat av: Marie

Just det Cécile, Engla "skriver om mode och "måsten" och Annika om "feminism och coola människor" ...
Kanske därför Engla vinner tävlingen om "Sveriges bästa modeblogg"?
Ps. Jag tycker också att Annikas blogg på det stora hela är mycket intressantare, just därför att den inte bara handlar om "mode och måsten", men det är en helt annnan femma...

2007-04-03 @ 21:00:03
Postat av: Cécile

"#¤%&¤!#¤%! Jag gnäller fortfarande inte över att Engla vann, jag förklarade bara varför jag tycker om Annikas blogg mer. Citerar mig själv: "Jag tycker ändå att Engla är en värdig vinnare, för precis som du säger så lägger hon ner mycket energi och älskar mode." :P

2007-04-03 @ 22:00:16
URL: http://cecile.blogg.se
Postat av: josephine

Angelica

jag skrev inget om vad du egentligen skrev och har tidigare inte nämnt något om esteter =) trodde att det var Annika som skrev det du skrev i din svarskommentar om esteter. helt enkelt: jag skrev inget alls om esteter. bara så du veeet

2007-04-03 @ 22:59:25
Postat av: Zombielicious

Jag röstade på Hanna och på dig, eftersom era bloggar är de enda som rör mode som jag faktiskt orkar läsa, och som faktiskt GER något. Nämnda vinnares blogg har jag glidit in på några gånger, och har förvånats över hur tom och innehållslös den faktiskt är. Inläggen är korta och enformiga, kläderna är inte särskilt snygga, sidan i sig känns dåligt designad...
Synd att inte rätt blogg vann ;)

2007-04-03 @ 23:41:20
URL: http://zombiefied.blogg.se
Postat av: Hanna

Citerar Engla

"Psst Ni som tror ni är anonyma och kommer med elaka kommetarer och lögner, ni är inte så svåra att spåra upp. Ganska sorgligt att se, men jag önskar er all lycka och att ni en dag känner er tillfreds med er själva! Kramar"

Engla anser att alla kommenterar är elaka som inte fjäskar järnet för henne, hon kan inte skilja på konstruktiv kritik och elaka påhopp.

Alla som inte håller med Engla är avundsjuka, har inget liv, är inte nöjda med sig själva.. Listan kan göras lång över Englas diagnoer på hennes stackars läsare. Även de som dagligen kommenterar hennes inlägg på ett smörigt sätt ser hon säkert också ner på.

Engla behöver landa på jorden. Är hennes påhopp angånde hur folk mår en spegling av hur hon själv egentligen själv mår? Varför ska människor komma med konstruktiv kritik då hon inte ens kan ta konstruktiv kritik? Det är klart att många istället övergår till personangrepp. Ska jag sjunka till Englas nivå och göra en diagnos över henne så tror jag inte att man kan må så bra om man har en tendens att tro att man kan köpa sig till lycka vilket Engla verkar tro. Många människor med tendens av köpberoende är olyckliga, egentligen.

2007-04-04 @ 08:21:07
Postat av: Hanna

OBS!

Anser att personangrepp och lögner är fel och inget som uppmuntras!! Ville dock påpeka att reaktinen inte är alltför svår att förstå.

2007-04-04 @ 08:54:33
Postat av: Jag kommer ses som anonym.

Hanna - Och ändå sitter du och gör precis så som du tycker att man INTE ska göra? Hyckleri? Motsägelsefullt? Ja. Hur ska man kunna ta dina inlägg på allvar då?
Vad är "diagnoer" förresten?
Inte bara Englas fanclub som INTE kan stava. Svart på vitt nu.
/ Marie Andersson

2007-04-04 @ 09:29:14
Postat av: Hanna

Hej Marie!

Jag glömde ett s och hurvida jag kan stava eller inte tycker jag inte är intressant i detta sammanhang. Jag har aldrig klankat ner på någon för stavningens skull. Jag skriver endast hur jag känner här eftersom Engla personligen inte kan ta konstruktiv kritik. Skulle jag skriva direkt till henne skulle jag antingen bli ignorerad eller raderad. Jag har redan försökt nå fram till henne men inte lyckats. Jag ber inte om någons förståelse, jag vill endast skriva av mig hur jag uppfattarr det hela. Och jag uppfattar henne som arrogant.

2007-04-04 @ 09:53:13
Postat av: Sara Forsberg

åh, vad less jag blir. tro det eller ej, men jag älskar både hanna fridens och englas bloggar. jag läser dem varenda dag och älskar båda. hanna verkar ha en underbar personlighet och ett väldigt hektiskt och händelsefullt liv, och samma med engla! båda är så fruktansvärt avsvarsfulla för deras ringa ålder. makalöst bra! det är bland annat därför jag har dessa två som favoriter. denna blogg kollar jag på enbart för de snygga bilderna. jag tycker att engla förtjänar resan, och att hanna också skulle ha förtjänat den. men nu ger vi oss och bloggar mode igen! haha. ps: grattis til fjärde-platsen!

2007-04-04 @ 15:08:54
Postat av: frida

ENGLA ÄR BÄST:)

2007-04-04 @ 16:36:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback