If you walk away, I'll walk away

När ska folk sluta anse att åsikter = smutskastning?
Vad är skillnaden mellan att skriva att man inte gillar min blogg och att jag skriver att jag inte gillar vissa andra bloggar?
En del människor är så äckligt vana vid att runka av varandra för den ömsesidiga bekräftelsen att de svimmar av chock om någon uttrycker en enda tanke som inte är inlindad i rosa sockervadd.

Grattis också till Ida som skrev den lustigaste kommentar jag någonsin fått:
"patetiskt att använda bright eyes texter i en modeblogg."

Jag skulle verkligen hemskt gärna veta varför hur du kom att tänka på någonting så oerhört underligt.
Till skillnad från i vilken typ av blogg då?
Är det något som verkligen är patetiskt så är det att förakta människor för deras val av kläder, musik, livsstil.

Jag föraktar verkligen absolut inte Engla.
Jag är bara inte intresserad av att läsa hennes blogg.
Det är mitt val, på samma sätt som det är ert om ni ska läsa min eller inte.
Jag älskar att vi har ett val.
Och jag älskar att ni älskar att hata mig, det får mig att känna mig så hemma.

Edit: Jag blir inte "förbenad" av att kallas estet.
Jag missunnar inte någon sin placering.

Kommentarer
Postat av: sandra

du är bäst ingen protest. strunt i alla andra. de är bara konstiga. alltså vissa människor är bara översvenska. "såna som du borde inte lyssna på the smiths" har jag fått. vaddå såna som mig. Det är bara skita i sånt där tycker jag. De sitter någonstans i någon grå lägenhet och vågar bara använda jeans. de mår lite bättre av att göra alla koola lite arga :)
puss.

Postat av: Angelica

"Såna som du borde inte lyssna på the smiths". Eh? Ja, enligt vilken defintion? Guuud, haha. Jag med min "estet-lugg" (so I've been told, att den är estet asså. Min lugg hade inget prefix tidigare, och enligt mig är det fortfarande bara en lugg) borde kanske inte gilla t.ex. Justin Timberlake isf. Men det gör jag. What do we make of that liksom? Haha. Skit i konventionerna. Eller, skapa egna. Man får lyssna på/klä sig/tycka om vad fan man vill. Hur man än ser ut/borde se ut/whatever. Sådetså!

2007-04-03 @ 00:08:05
URL: http://ellenangelica.blogg.se
Postat av: Anna

Kents ord "I landet lagom är bäst" har aldrig känts mer passande.
Stå på dig Annika, jag diggar dig och din blogg!
Kramar

2007-04-03 @ 00:14:01
Postat av: tedljunggren

Jag föraktar Engla och de idioterna som rösta på henne. Den är värdelös.

2007-04-03 @ 01:01:40
URL: http://tedljunggren.blogg.se
Postat av: Millan

Jag älskar din blogg och det faktum att du framför dina tankar i bloggen, som faktiskt är en form av dagbok = att man skriver vad man själv känner för. Stort tack till dig att du skriver om så varierande saker och inte enbart visar dagens outfit, sånt tröttnar man på efter ett tag. Ner med enformiga bloggar och fram för friare bloggar, som din. Med snygga kläder och stil som ett stort plus xD

2007-04-03 @ 02:14:53
Postat av: PrettyInPink

du=grym.

2007-04-03 @ 05:27:16
URL: http://www.PrettyInPink.blogg.se
Postat av: Fröken SötSur

Ja, här i bloggträsket ska man älska alla och tycka att alla gör skitbra grejer och har skitbra och läsvärda bloggar, visst är det lite så! Tycker det är uppfriskande att någon säger vad de tycker ibland, det känns ganska sunt.

Själv gillar jag att få lite bitska kommentarer på min blogg, men det händer väldigt sällan. Det känns ju helt otroligt sjukt om alla tyckte att allt man gjorde var fantastiskt...

Måste bara säga att din blogg känns inspirerande...kanske inte alltid klädmässigt (just för mig), men den uppmuntrar till lite större frihet och lite mindre rädsla:) Mycket fina foton också.

Däremot gillar jag Englas blogg för att hon är en helt vanlig tjej, som verkar ganska snäll och gullig, är ödmjuk, har lite komplex ibland, är ganska avslappnad...mänsklig helt enkelt.

Ha det bra!

2007-04-03 @ 08:21:04
URL: http://suratanten.blogs.se
Postat av: Sara

Jag har problem mer ordet "modeblogg". Det har blivit så uttjatat, det räcker väl med bara "blogg".

Jag är däremot mycket förtjust i din blogg, gillar din fräna klädstil och ditt mixande och matchande. Just nu är jag i valet och kvalet om jag ska klippa av mitt långa hår för att ta med en bild på dig till frisören och göra lika samma med mitt hår.

Do your thing bara, den svenska avundsjukan och slavar för jantelagen kommer alltid finnas, så så länge du är såhär bra kommer du antagligen också alltid få syrliga kommentarer om "vem tror du att du är"-typen.

Thanx!

2007-04-03 @ 08:31:48
URL: http://chives.blogg.se
Postat av: Desirée

Det här har inget med ditt inlägg o göra! Men jag måste bara få ur mig detta! Du är sjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuukt vacker! Du bär upp dina kläder sjuuuuuuuuuuuuukt bra. Jag ska inte vara bitter, men det är inte många som kan bära upp dagens mode, ack!

/Desirée

2007-04-03 @ 08:35:18
URL: http://heyimdesiree.blogg.se
Postat av: anna

...ja ens egen blogg ska man väl för helvete få skriva vad man vill i. Och vissa människor verkar vara för obildade för att förstå att varje individ har något som kallas för fri vilja, precis som du själv skriver, varför läsa något om man inte tycker om det. Det är en sjuk sjuk värld det här :)

2007-04-03 @ 09:06:31
URL: http://lepinkichet.blogg.se
Postat av: Crazypill

true...

2007-04-03 @ 09:14:43
URL: http://crazypill.blogg.se
Postat av: Victoria

Här sitter jag ensam och skrattar framför dataskärmen - hur klockren får man vara? "En del människor är så äckligt vana vid att vara runka av varandra för den ömsesidiga bekräftelsen att de svimmar av chock om någon uttrycker en enda tanke som inte är inlindad i rosa sockervadd." Den citerar jag nästa gång någon bara så gott som nämner "smutskastning"! Ja vet inte hur det är för dig, men jag blir så förbannad när väl jag får riktigt dumma kommentarer. Jag klarar inte av det. Jag vill söka upp de och slå ner de, ungefär. Tålamod lika med noll!

2007-04-03 @ 09:26:33
URL: http://svartvitlila.blogg.se
Postat av: U

Du har skrivit det mest klockrena och mest insiktsfulla uttalandet jag läst på länge: En del människor är så äckligt vana vid att vara runka av varandra för den ömsesidiga bekräftelsen att de svimmar av chock om någon uttrycker en enda tanke som inte är inlindad i rosa sockervadd. (jag kopierade och undrar om du inte fått in ett vara för mycket i meningen men skitsamma, det kan vara språkförbistring mellan skåningar och uppåtlandetingar)

Vill då även passa på att säga att jag röstade på dig när jag fick upp ögonen för den här tävlingen. Till skillnad från vinnaren skriver du egensinnigt och intressant eftersom du (ännu en gång) till skillnad från vinnaren verkar ha ett intressant liv. Dessutom har du en jävligt cool och egen stil vilket jag tycker borde vara fundamentet i en modeblogg och inte någon som bara kopierar Elle och company rakt av och tror att dyrast och den som har mest saker kvar när hon dör är ett vinnande koncept. Mest tragiskt av allt är väl dock egentligen att läsarna är så jävla tråkiga och hjärntvättade att de faktiskt har röstat som de gjort. Oj, nu blev jag lite hård och bitter men va fan, här går det ju att uttrycka sig utan att bli censurerad så man får ju ta chansen.
Keep up the good work!

2007-04-03 @ 09:30:51
URL: http://oktoberskorpion.blogg.se
Postat av: mini

vi skriver vad vi vill i våra bloggar, om vad vi vill och visar vad vi vill, faller det inte en annan i smaken så har man inget där att göra. varför ska det vara så svårt? jag gillar din blogg, du har din egen stil och den är speciell. du skriver på ditt eget vis och det är speciellt. många andra saknar det men so what...jag gillar din blogg skarpt och kommer alltid tillbaka!

2007-04-03 @ 10:11:17
URL: http://mamamini.blogg.se
Postat av: bleh

"Själv anser jag att innehållslösa bloggar som hennes är anledningen till att modebloggar i allmänhet föraktas"

På vilket sätt har din blogg mer substans än hennes? Vad gör din blogg till en måttstock för andra? Lika ivrig du är att klanka ner på henne, lika lite tål du själv den kritik som inte är inlindad i sockervadd.

2007-04-03 @ 10:14:42
Postat av: Anonym

Vill du att andra inte ska smutskasta dina åsikter behöver ju du inte smutskasta andras ( tex Englas i det här fallet.)Och gillar du inte Englas blogg, så behöver du ju inte kolla där?Det är ju hennes blogg, hennes val precis som det är ditt vad du vill skriva. Det är lite så tvåsidigt gjort av dej, du ger Engla kritik ´som inte är inlindad i sockervadd´ men du verkar själv inte tåla kritik tillbaka.

2007-04-03 @ 10:22:28
Postat av: aenigma

Jag förstår verkligen inte vad som fick så många att rösta på Engla. Jag mena, hon klär sig fint, bloggar ganska ofta och köper nya kläder men om det räckte så skulle ju nästan avrenda modeblogg vara i världsklass. Jag uppskattar bloggar med personlighet, edge och egen tlkning av saker såååå mycket mer än mainstream som hennes. Synd att inte någon som du, Hanna eller Amanda t.ex vann. Då hade det blivit roligt att följa vinnarens resa till NY. Nu blir det väl "en flickas drömresa" (om det är ens stora dröm, varför har man då inte uppfyllt den redan?) med inköp av "klassiska plagg i vitt, marinblått och svart". Jahapp.

2007-04-03 @ 10:23:33
URL: http://aenigma.blogg.se
Postat av: (det var jag som skrev ovan)

Och nej, jag brukar själv inte läsa Englas blogg så jag är inget troget fan. Jag tycker bara att det är onödigt.

2007-04-03 @ 10:24:12
Postat av: Anonym

Jag läser din blogg nästan varje dag. Den är så bra tt läsa

2007-04-03 @ 10:32:03
URL: http://puuccii.blogg.se
Postat av: josephine

Jag inspireras inte av någon av er direkt, läst din blogg några få gånger och läst Englas en del mest som lite tidsfördriv.
Jag är alltså ingen anhängare till någon av er. Men jag tycker det är pinsamt hur du först missunnar Englas seger, folk röstade faktiskt, hon vann. Face it. Men mest pinsamt är hur förbenad du blev av att bli kallad estet men samtidigt passar på att gotta dig i hur "svensson" Engla är. Du är precis lika vanlig som Engla och kan precis lika gärna som Engla placeras in i ett fack. Det kan säkert jag med. Vad jag menar är bara att du ska inte vara så fruktansvärt motsägelsefull om du vill framstå som seriös.
Det kan vara så att folk röstar på personens personlighet och då förstår jag efter detta inlägg att du inte vann. Sluta läs kan man tycka. Ja det gör jag nu

2007-04-03 @ 10:37:13
Postat av: rebecca

smaken är som baken...

2007-04-03 @ 11:12:01
URL: http://rebeccs.blogg.se
Postat av: Linda

Jag tycker om dig extra mycket för att du vågar skriva vad du tycker om Englas blogg. Alla är inte bästisar. Englas klädstil är ful, hon har råd att köpa kläder men ingen stil och bloggen är meningslös. Du är vacker!

2007-04-03 @ 11:16:22
Postat av: Lisa

Annika, vad får dig att tro att du är bättre än andra? Patetiskt även om jag själv inte brukar läsa Englas blogg.

2007-04-03 @ 11:18:08
Postat av: Anonym

Sista gången jag tittar tittar på din blogg, det börjar bli tråkigt. Du verkade trevligare och gladare innan.

2007-04-03 @ 11:41:46
Postat av: denise

förstår inte varför människor ens lägger ner sin energi på o skriva skit i andras bloggar. Dom är rent utav så jävla avundsjuka själva!

2007-04-03 @ 12:12:22
URL: http://danajs.blogg.se
Postat av: Tokyo-Linda

Jag kan inte annat än hålla med dig. Jag röstade bara en gång - och då stod det mellan dig och Collective, blev Collective - för jag har inte orkat engagera mig mer än så i det här. Vilket förstås ger att jag tycker att du eller Collective borde vunnit tävlingen.
Jag orkar inte engagera mig i Engla. Tittar in där då och då, men är väl medveten om att det bara är "för att". För att hon ligger överst på bloggtoppen. För att det pratas så mycket om Engla's Showroom. För att jag då tänker att det väl ändå måste vara något speciellt med bloggen... Men allt för sällan säger det mig absolut ingenting.
Till skillnad från ditt och Collectivs bloggande. Som jag verkligen gillar. Grattis till fjärdeplatsen!

2007-04-03 @ 12:12:38
URL: http://tokyotidbits.blogspot.com
Postat av: Tokyo-Linda

"Men allt för sällan säger det mig någonting" skulle det förstås stå.
VAD det säger mig är allt som OFTAST absolut ingenting. Vilket givetvis inte betyder att "Engla" som person inte är trevlig, duktig, whatever. Det är hon säkerligen.

2007-04-03 @ 12:13:52
URL: http://tokyotidbits.blogspot.com
Postat av: sara

haha, notera hur alla som har någon form av negativ kritik för det första är anonmyma (go figure) och för det andra ändå bryr sig så pass mycket för att orka läsa, reflektera och tyckatill om din blogg, TROTS att de själva hävdar motsatsen (att de tycker att din blogg saknar substans). jag tycker din blogg är en av de bättre i sverige, jävla jantelagssverige som inte tillåter någon att säga att man själv är bra. då blir det nämligen hus i helvete. fortsätt att tycka till om saker, det gör din blogg ännu mer intressant än den redan är!

2007-04-03 @ 12:15:17
URL: http://ziebling.blogspot.com
Postat av: josephine

sara.

Jag var negativ men inte anonym. Jag sa inte att bloggen saknar substans utan att jag tycker att inlägget var av en mycket negativ inställning till saker och ting, därav vill jag ej fortsätta läsa denna. Personen bakom bloggen blev glad för sin placering i tävlingen och tycker antagligen därför om att ha läsare, därför är det väl av intresse att skriva att man nu inte längre vill besöka denna, hon tappar läsare.

2007-04-03 @ 12:33:35
Postat av: sara

Josephine: vad fick dig att tro att jag menade just ditt inlägg? det finns ju minst 5 inlägg till som är anonyma med negativ kritik?

2007-04-03 @ 12:53:16
URL: http://ziebling.blogspot.com
Postat av: masha

"Sista gången jag tittar tittar på din blogg, det börjar bli tråkigt. Du verkade trevligare och gladare innan."

- varför måste man vara så jävla glad och trevlig hela tiden??? snacka om att bara leva i en illusion. det som är intressant med bloggar är att få se människors olika sidor, att få läsa om vad de älskar och hatar, om hur glada och hur arga de är. bloggar som bara innehåller dagens outfit, "idag har jag shoppat", "titta vad fina de här är" osv osv är så FRUKTANSVÄRT OINTRESSANTA!

2007-04-03 @ 13:09:06
Postat av: Lily

Hey this is how it goes när 16 åriga tjejer tillåts rösträtt! Plus att en stor del av den kvinnliga befolkningen är så jävla fega i sitt val av kläder, de vågar inte vara annorlunda. Dock är vi tacksamma för dem, annars skulle inte vi sticka ut och framstå som fashionistas.

2007-04-03 @ 13:14:57
Postat av: Anna

Men snälla någon! Du Annika och alla som har uttryckt sina negativa åsikter i detta offentliga forum har väl om någon tillämpat Jantelagen! Jantelagen har frodats i era uttalanden om 'svenssonflickan som minsann inte förtjänade att vinna'. Missunsamt. Fundera ni på den sanna innebörden av Jantelagen en stund.
Om du Annika, och andra bloggare, inte vill ha kommentarer och reaktioner (de negativa kommer med de positiva) så varför driver ni då bloggar?

Din blogg är en av Sveriges bästa, jag tycker mycket om att följa den! Det hade varit så mycket coolare av dig att bara gratulera Engla (eller om du inte vill det, inte säga något alls) Som jag tidigare sagt, var en värdig delvinnare.

2007-04-03 @ 13:43:11
Postat av: masha

anna: dvs vara "glad och trevlig"? GUD ASSÅ!!! jag tyckte att annika var snäll i sin såkallade "diss" av engla. herregud.

2007-04-03 @ 13:58:14
Postat av: isabell

äsh det bara ingen som kan ta lite elakhet, lite sanning. din refektion av det hela var grymt bra.

livet är ingen dans på rosor get use to it alla så kallade modebloggare!

2007-04-03 @ 14:05:04
URL: http://annaandersson.blogg.se
Postat av: Anonym

sara.

läs vad du skriver istället. "haha, notera hur alla som har någon form av negativ kritik för det första är anonmyma (go figure) och för det andra ändå bryr sig..." Till din hjälp, notera ordet "alla".

2007-04-03 @ 14:13:10
Postat av: josephine

jag skrev ovan.

2007-04-03 @ 14:14:15
Postat av: Honeydew

Hjälp mig att välja outfit till en kryssning på torsdag, kolla in i min blogg! :)

2007-04-03 @ 14:14:46
URL: http://honeydews.blogg.se
Postat av: Lotta

Strunta i alla töntiga kommentarer.. de är bara avundsjuka.. inget att bry sig om! Tycker iaf att din blogg är himla nice!
& jag läser minsann inte heller Englas blogg, inte för att jag heller har ngt emot henne.. men den intresserar mig inte. Som du skrev så har man som tur är valfrihet!
Stå på dej! :)

2007-04-03 @ 14:19:54
URL: http://lowi.blogg.se
Postat av: Patricia

"...att de svimmar av chock om någon uttrycker en enda tanke som inte är inlindad i rosa sockervadd." Det stämmer ganska bra in på dig också. Du verkar själv inte kunna ta att någon har något negativt att säga om dig och din blogg, men du kan kritisera både Victoria Silvstedt och Engla..?

2007-04-03 @ 14:29:22
Postat av: egon

är det bara jag som tycker att såna här diskussioner är bra, roliga och nödvändiga?
uppenbarligen tycker ju väldigt många att den här engla har en bra blogg, om inte annat så med tanke på vilken sjukt stor procentsumma hon fick! om det nu är så att den är tråkig, vardaglig och inte utmanande så är det ju det folk gillar. uppenbarligen. varför är det fel att föredra det vardagliga? varför är det fult/trist/tråkigt att vilja passa in (som någon beskrev det som)? själv har jag läst hennes blogg max två gånger, och gillar din blogg väldigt mycket. du verkar vara en cool tjej. man lär liksom känna lite av DIG genom bloggen, inte bara ytan. jag gillar det. jag tror väldigt många andra gillar det. trots att jag själv klär mig väldigt "som alla andra, för att passa in", för att det är min stil. skulle jag be om klädråd eller inspiration kanske jag skulle vända mig till ngn blogg som visar mer min stil. men jag föredrar ändå att läsa din. varför måste det ena utesluta det andra?
det känns som att jag kanske förklarade lite klurigt vad jag menade, och hoppas du inte tog det som kritik mot dig, för det var inte så jag menade alls. dessutom är jag nog av åsikten att alla bloggar är så satans olika att de inte bör jämföras i såna här fjantiga tävlingar (ja, jag tyckte den var rätt fjantig faktiskt).

2007-04-03 @ 14:33:19
URL: http://egoegon.blogspot.com
Postat av: Jenny W

Landlocked Blues är bra. Det är du också. Du har en bra poäng med att en negativ Åsikt blir "skitsnack" medan en positiv sådan helt enkelt tas som en åsikt. Postivit eller negativ spelar ingen roll, det är fortfarande rätt och slätt en åsikt. Vissa människor alltså...

2007-04-03 @ 14:41:03
URL: http://jennyolivia.blogg.se
Postat av: emelle

Jag vet inte varför Engla vann. För mig kommer det alltid vara en skam mot bra journalistik. Runka av varandra, hahaha Annika. den var bra! Det är ju så sant!

Men: folk verkar överlag gilla att läsa om betydelselösa saker. Tyvärr

2007-04-03 @ 14:42:27
URL: http://emelle.blogg.se
Postat av: Jag kommer ses som anonym.

Så vadå? Bara för att man INTE har en blogg är man anonym? Vad ska man skriva under med då?
Personnummer? Skostorlek?

Annika, varför blir du själv så sur när du själv får kritik? Är det bara du som får kritisera andra? Men de får inte skriva något om dig? Motsägelsefullt. Ganska mycket dessutom. I din blogg MÅSTE man ju använda sig av ord som är inlindat i rosa sockervadd, varför märker du inte detta själv? Förblindad av ditt ego kanske? (Ja, självklart gissar jag bara, känner ju inte dig, har bara den bilden efter din blogg). Nej, jag är inget fan av Engla heller, så ni behöver inte komma med det heller. Annikas fanclub kan sitta lugna vid sina datorer, ingen fara, ni behöver inte bli upprörda över detta. Försvara Annika, det kan ni, det vet vi. En mer aggressiv fanclub får man leta efter.
Så andas nu lite, Beautifulones. Ta inte i så du spricker. Du kanske vinner en egen resa någon gång? Var inte så bitter. Du kanske också blir omtyckt en dag? & var inte så motsägelsefull, bara ett litet råd på vägen. And then: Good luck!

Jag är inte anonym/ Marie Andersson

2007-04-03 @ 14:53:27
Postat av: Anonym

jag är heller inget fan av engla, alls. men kommentarerna på inläggen här bröjar ju likna englas, dvs majoriteten hyllar dig och hävdar att de få som har ngt negativt att säga är "avundsjuka". den största anledningen varför ivf jag stör mig på just engla är för att hon inte kan ta kritik plus hennes fanclub av bitska fjortisar.
sedan kan jag hålla med om att det kan finnas de som förtjänar det bättre iom att det inte står ngt av intresse på englas blogg. men så är det väl med allt som är mainstream.

2007-04-03 @ 15:03:40
Postat av: Ulrika

Men slappna av (anonyma) brudar. I alla tävlingar diskuterar man om rätt bidrag vann, oavsett om det gäller melodifestivalen, bloggar eller Miss World. Och alla älskar inte vinnaren alltid. Sånt är livet.

2007-04-03 @ 15:14:18
URL: http://alskadebeijing.blogspot.com
Postat av: mischa

Kommentar till kommentarerna, inte till inlägget:

Emelle: Modebloggande har väldigt lite med journalistik att göra, oavsett hur generös man är i sina definitioner. Gällande runkandet så framgår det väl med all önskvärd tydlighet hur den här bloggen är just ett instrument för ömsesidig bekräftelse. Hur ska man annars kunna förklara kommentarer av typen "du är så sjuuuuuuuuuuuuuuuuuuukt snygg och jag ääälskar dig". Engla och Annika har nog rätt lika fans när det kommer till kritan.

2007-04-03 @ 15:26:29
Postat av: nippe

vad jag inte förstår, är det smutskastning av annika om hon säger att hon inte gillar någon annans blogg? alla får väl tycka vad de vill på samma sätt som man får tycka att man inte gillar annikas blogg. inte fan skall man ljuga och säga att någon annan har en bra blogg om man inte tycker det?!

jag har aldrig läst englas blogg men enligt kommentarerna här verkar hon ju vara en trevlig vanlig tjej, det är ju fint att så många gillar henne för det, sen betyder det ju inte det att alla måste tycka att det är en bra blogg.

ödmjuk kan man vara men man skall inte behöva ljuga bara för att folk skall tycka om en själv, det är ju rent av patetiskt, ärlighet varar längst, stoppa runkandet. keep up the good work annika.

2007-04-03 @ 15:28:22
URL: http://nippegoescrazy.webblogbwannabe.com
Postat av: Karin

Engla vann tävlingen för att det är fler som tycker om hennes modeblogg. Svårare än så är det inte.

2007-04-03 @ 15:38:19
Postat av: masha

karin:

nej, men det betyder inte att den är bättre.

mischa:

"Modebloggande har väldigt lite med journalistik att göra, oavsett hur generös man är i sina definitioner."

- tycker du, ja. det behöver absolut inte vara så om fler modebloggare bestämmer sig för att gå in på djupet av saker och ting. en seriös och välskriven modeblogg, varför skulle den INTE räknas som journalistik?

2007-04-03 @ 15:51:05
Postat av: Ia

Here here! Kopiöst befriande att slippa allt pinsamt lismande, som de flesta kommentatorer (och skribenter) hänger sig åt. Sedan när blev det osnyggt att säga sanningen, i motsats till de ständiga hejarrop som klubbarna för inbördes beundran vanligtvis åtnjuter?

2007-04-03 @ 16:03:17
Postat av: Alexandra larsson Gtb. (JAG HAR INGEN BLOGGGGGG)

HEJA DIE BLÅEEE FORRZZAAA MALMÖ DOWN DOWN ANNIIIKKKAAAAAAAAAA HHHAAAAAA (A)

2007-04-03 @ 16:17:38
Postat av: ANONYM SOM TUSAN

En liten bajskorv kom precis flygande utanför mitt fönster, jag tror det var du.

2007-04-03 @ 16:18:53
Postat av: Therese

Jag har precis börjat läsa din blogg och tycker du är störtskön. Personlig stil =)

Här var det mycket prat om Engla, själv har jag inga problem med att hon vann, jag läser hennes inlägg mellan jämna mellanrum. Hon är ju inte direkt sådär jättepersonlig men det som känns bäst för henne att skriva om är bäst för henne. Jag fastnar för personer beroende på olika saker och alla är långtifrån som jag, det tycker jag är tjusningen med det hela. Jag bryr mig egentligen inte om någon är punkare, estet, vanlig svensson tycker jag om personen, personligheten umgås jag med han/hon. Jag lär mig mycket av personer som inte alltid tycker och är som jag. Visst är det skönt att få medhåll, klapp på axeln men så är det inte alltid och man måste lära sig det. Det som är viktigt är att man ändå fortsätta med det man själv tror på.
Att man inte tycker om en annans blogg betyder ju inte att man hatar personen, eller tycker illa om han/henne. Eller har jag fel???

2007-04-03 @ 16:23:14
URL: http://theaa.blogg.se.blogg.se
Postat av: Therese

blev fel...

2007-04-03 @ 16:25:37
URL: http://theaa.blogg.se
Postat av: ida

ooh, detta var en rolig diskussion. men kom igen. om man har en blogg gillar man att skriva om sig själv eller sina åsikter. har man en modeblogg gillar man att skriva om sina kläder och sin stil. ställer man upp i en tävling gör man det för att vinna. jag förstår inte all denna ödmjukhet. och jag förstår inte hetsen mot annika som knappt uttalat sig negativt. jag tror att slätstrukna modebloggs-sverige skulle må bra av lite variation, lite mer individualitet och lite mer bitska kommentarer. heja heja!

2007-04-03 @ 16:26:43
Postat av: Anonym

JAA PRECIS HEJA HEJA BAJSKORVEN

2007-04-03 @ 16:29:46
Postat av: angelica

o herregud orka! englas blogg är bättre än denna blogg, o det är juh bevisat nu, eftersom hon vann! eller hur? orka diskutera sånahär onödiga saker!!
ha en fortsatt bra dag!

2007-04-03 @ 16:46:34
Postat av: Jonna

du kanske ska kolla ip-adressen först för att de att det verkligen var Engla som skrev de? :)

2007-04-03 @ 16:48:32
Postat av: Anna

Finns bara ett ord att yttra i denna debatt:
Yttrandefrihet

2007-04-03 @ 16:53:13
Postat av: anja

Ojdå, nu märker man att Englas läsare hittat hit, om inte annat av nivån (både vad gäller innehåll, stilistik och språklig korrekthet)... Engla må censurera sin blogg så att bara kommentarer som "åhh, vad snygg kjol", "asså gu, jag skulle köpt den oxå, men tyckte inte om den först, men nu har du skaffat en sån, så jag vet inte typ" får finnas med, men här tycks tryckfrihet råda.

Inte konstigt att Englas blogg vinner när alla dessa hmmm trogna men ack så osjälvständiga följeslagare uppenbarligen har tid att rösta hundra gånger om dagen, (antagligen för att de går på högstadiet, jobbar deltid på fabrik eller är arbetslösa).
De tycks vara sämre kopior av Engla helt enkelt.

Och hon själv har förresten redan läst ditt inlägg, och kommenterat på ett, till skillnad från ditt inlägg, osakligt och faktiskt otrevligt sätt. Följande citat från Englas blogg visar med all önsvärd tydlighet att den försynta fasaden just är en fasad:
"Jag är inte på deras låga nivå och innan de går ut med lögner kan de ju kolla upp ip.nr? Ja trist att vissa människor har svårt att unna andra gott."

(postat av Engla som svar på kommentar under kommentarer till rubriken "tisdag", som för övrigt visar ännu en i raden av mainstream outfits.

2007-04-03 @ 17:11:22
Postat av: masha

ordinary people, fucking hate them.

2007-04-03 @ 17:20:46
Postat av: Frida

Jag brukar gå in på Englas sida och läsa ibland och gillar hennes blogg men däremot har jag fått erfara att hon inte är så empatisk som hon utmålar sig att vara. Engla som privatperson och jag skulle troligtvis inte alls gå ihop men jag erkänner att jag kan smygtitta på hennes väskor under teman osv för att få inspiration. Egentligen gillar jag inte att baktala en annan människa men efterom Engla är den typen av person som inte kan ta kritik direkt eftersom hon förutsätter att allt grundar sig i avundsjuka och ren elakhet så väljer jag att skriva här. Det jag har fått erfara är att man inte alls får ha en annan uppfattining än Engla eller skämtsamt skoja med henne, gör man det så försöker hon frysa ut personen i fråga genom att skriva direkta, iskalla svar. Nu är detta väldigt svårt att se för nya läsare då hon alltid godkänner inlägg innan de publiceras. Men gå tillbaka och läs tidigare inlägg av henne. Min uppfattning är att hon inte är speciellt empatisk eller överseende. Jag gillade Engla till en början men kände mig direkt påhoppad av henne vid ett tillfälle då jag skämtsamt kommenterade hennes bild som hon själv gjort sig lustig överdess känns hon inte lika gullig längre. Kan ändå förstå varför hon är så omåttligt poppis; hon är flickig, lagom söt som de flesta kan relatera sig till och verkar extremt vanlig svensson. Dessutom har hon en väldigt vanlig klädsmak.

2007-04-03 @ 17:38:33
Postat av: Ulrika

Angelica: "englas blogg är bättre än denna blogg, o det är juh bevisat nu, eftersom hon vann!"

ja, och Hitler vann valet i Tyskland 1933, det måste ju bevisa att han är bäst:)

Nämen skämt åsido, båda bloggarna är bra på sitt sätt, att alla inte har samma åsikt är väl bara bra?

2007-04-03 @ 18:22:32
URL: http://alskadebeijing.blogspot.com
Postat av: jenny

varför är det så svårt att inse att alla är olika? Vissa gillar Engla bäst, vissa gillar den här bloggen bäst. big deal

2007-04-03 @ 19:05:50
Postat av: Alexandra ( Nej jag är inte anonym men alla har faktiskt inte bloggar (!) Ska jag skriva min hem adress eller?

OCH VAD FÅR ER ATT TRO ATT NI ÄR BÄTTRE OCH MER SPECIELLA ÄN ANDRA??????? SVARA PÅ DE DÅ

2007-04-03 @ 22:11:59
Postat av: Sara

Haha en rolig sak är att Annika har valt att inte svara på någon kommentar, Men hon KANSKE är för märkvärdig och speciell för att göra det, vem vet.

2007-04-03 @ 22:13:26
Postat av: Annika? VÅGAR DU SVARA PÅ DETTTAAA???

Jag föraktar verkligen absolut inte Engla.

Och så har du precis skrivit att du skriver saker som inte är inlindade i sockervadd. Yeaaaaahhhhhhh du ursäktar ju dej inte lite sen, medans du samtidigt försöker attt vara cooooooolll. Well, you made it.

2007-04-03 @ 22:16:05
Postat av: Annika

Jag har fått ett par hundra kommentarer idag, och eftersom jag både pluggar och jobbar har jag tyvärr inte tid att svara personligen på alla, speciellt inte när jag har feber och kräks. Jag ber er ha förståelse för det.

Jag tror inte att jag är bättre än någon annan. Ni läser det ni vill läsa, ni skapar er egen dramatik. Jag har också varit uttråkad och sysslolös, man tenderar att skapa hönor av knappt existerande fjädrar, jag orkar inte riktigt engagera mig så mycket som ni tydligen kräver.

Ni får, som sagt, läsa vilka bloggar ni vill. Ni har era favoriter, jag har mina. Jag tycker att vissa bloggar suger, andra älskar jag, och jag tänker inte vara rädd för att uttrycka mina åsikter om precis vad jag vill. Ni får klanka ner på mig precis hur mycket NI vill, men det förändrar ingenting. Till skillnad från er gör jag mig inte skyldig till förtal eller personpåhopp. Ni påstår att JAG ägnar mig åt smutskastning på dagisnivå, medan ni skriver om kiss och bajs.

Vissa människor saknar helt hyfs, sans, intelligens, vett. Jag önskar att ni håller er borta från min blogg i fortsättningen. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser den äckliga skit ni häver ur er.

Och "estet" är en komplimang i mina ögon. Det står för kreativitet och en känsla för konstnärligt tänkande.

2007-04-03 @ 22:26:19
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: jossan kossan

HAHAHAHA
ENGLA HAR HAR TUSEN GÅNGER SNYGGARE OCH POPULÄRARE BLOGG ÄN DIG...Klart som fan att hon är den enda som förtjänar att vinna då.
Och du är bara avis, Det fattar väl vem som helst!

2007-04-03 @ 22:43:16
Postat av: Annika

Hahaha!
Ja, för allt i livet går ut på att vara POPULÄR OCH SNYGG, det vet väl alla som någonsin mobbat "fula" och "impopulära" personer i högstadiet.
Sorgligt.

2007-04-03 @ 22:50:20
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Zombielicious

Hahaha, mogna argument folk använder här. Jag tycker att du verkar vara en stark tjej, OCH du är djävligt snygg och har bra klädsmak! Plus att du skriver ibland längre och roligare inlägg. Och så låter du faktiskt kritiska kommentarer stå kvar, till skillnad från vissa andra.
Jag röstade jättemycket på dig, men det hjälpte tydligen inte, eftersom felstavningsmaffian (som nu har invaderat din blogg!) alla ville att Engla skulle vinna. Nackdel. :(

2007-04-03 @ 23:50:19
URL: http://zombiefied.blogg.se
Postat av: Sara E

gud så onödigt och jobbigt att ens fortsätta på denna diskussion, jag vet, men jag måste bara få tillägga att:

1: jo, anonym i sådana här fall är att låta bli att skriva mail alt. bloggadress. har man ingen blogg, tycker jag man borde ha den hövligheten att lämna ut sig och stå för sina åsikter offentligt på valfritt annat sätt. alla vet vem annika är, ge henne åtminstånde den hövligheten att presentera er tillbaka.

säg ingenting på bloggen som ni aldrig skulle våga säga i verkligheten.

2: jag och den sara som INTE skrivit sin adress är inte samma person. därför undertecknar jag härmed med Sara E.

2007-04-04 @ 09:45:13
URL: http://ziebling.blogspot.com
Postat av: Monika

Hahahahahaha! Oh my... Försökte läsa alla inläggen men tröttnade efter ett.Annika, ville bara säga att du är så jävla bra, trevlig, snäll och ärtig! Och det vet du hoppas jag =) Ha det super! Stor kram/Monika

2007-04-08 @ 21:33:27
Postat av: Tokyo-Linda

Att folk orkar...

2007-04-09 @ 01:27:26
URL: http://tokyotidbits.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback