What a wonderful world.

Det var en sådan där natt då det var omöjligt att sova.
Jag provade att lägga mig i alla tänkbara positioner, att slappna aaaaaav, andas djuuuupt och så vidare, hell, jag räknade till och med får (nej, det gjorde jag inte, den grejen hajar jag inte). Det var lönlöst. Efter ett par timmar hade jag dessutom fått en sprängande huvudvärk, vilket inte gjorde det lättare att slappna aaaaaav. Självklart blev jag bara mer och mer panikslagen ju senare (läs: tidigare) det blev, eftersom jag insåg att lördagen bara blev mer och mer förstörd ju längre jag var vaken, vilket - konstigt nog! - inte heller gjorde det lättare att somna. (Det är tänkt att c-uppsatsens slutspurt ska ske idag och en liten stund imorgon. Man skriver jättebra c-uppsats när man varit vaken i flera dygn. ... ... ... NOT.)

Vid halv åtta lyckades jag slutligen däcka.
Kvart i nio ringde klockan.
Huvudvärk: check.
Illamående: check.
Ångest: check.
Åh, vilken fin dag det kommer att bli!

Kommentarer
Postat av: Julia

Jag har hört att om man inte kan somna och ligger vaken i 30-60 minuter från det att man försökt sova så kan man lika gärna gå upp. Vara uppe en stund och typ städa lite eller göra något som gör en lite tröttare. Då utnyttjar man ju ändå tiden till något vettigt istället för att bara ligga i sängen och så somnar man lättare sen. Ett annat tips om man ligger och tänker på massa grejer är att ta en lapp och skriva ner allting man tänker på. Då känns det bättre sedan och så kan man somna lättare.
Sista tipset om man vill slappna av är att när man andas in så öppnar man ögonen och när man andas ut sluter man dem. Funkar helt ok, i alla fall första gångerna. Sov gott (senare) och lycka till med uppsatsen!

Postat av: Magda

usch då, lycka till ! :)

2008-01-05 @ 11:37:54
URL: http://fetbra.blogg.se
Postat av: Jenny W

Åh, stackare! Jag har själv haft mycket sömnproblem i många år, det finns inget mer frustrerande. Man blir helt förstörd! Hoppas att du får en okej dag iallafall! Kram!/Jenny W

2008-01-05 @ 12:19:45
URL: http://jennyolivia.blogg.se
Postat av: J

Koffeintabletter på apoteket löser sådana dagar. Då slipper man även andedräkten à la gammal gubbig lärare.

2008-01-05 @ 14:11:19
URL: http://seriesofdreams.blogg.se
Postat av: sofia dahlén

men fan fan fan fina annika. varför blir det alltid så?

Jag har helt gett upp det här med dygnsrytm. Varför skulle jag behöva vara uppe bara för att alla andra är det nr jag ändå bara ska plugga och inte behöver någon annan än mig själv för att kunna göra det? Det enda som blir fel då är mitt matschema, men jag håller på att lära mig.

lycka till nu.

2008-01-05 @ 14:26:30
URL: http://www.conspicere.se
Postat av: Line

ojdå.. känner igen mig, varför ska sådant här alltid inträffa när man ska göra något viktigt dagen efter?.. hoppas du får lite mer sömnm i natt:)

2008-01-05 @ 14:32:34
URL: http://www.vintageandstardust.blogspot.com/
Postat av: Estelle

hatar när man inte kan sova, jag somna vid 5 å vakna vid 2. Sen ere kört!

2008-01-05 @ 14:56:18
URL: http://estelles.blogg.se
Postat av: Isabel

Hej! Jag är så nyfiken på din utbildning! Jag funderar på att gå någon kulturvetar utbildning men inriktning mer mot medier. Jag förstår att du har mycket att göra nu, men jag har en fråga angående den. Jag undrar bara om det är så att man genom den utbildningen kan jobba inom journalistik sedan??

Mvh Isabel

2008-01-05 @ 15:16:38
URL: http://isabellindstrom.blogspot.com
Postat av: Sanna

Gilla läget. Kan jag inte sova ser jag på mina älskade serier. Då slipper jag känna att natten var helt bortkastad åtminstone.

2008-01-05 @ 15:33:39
URL: http://sciatica.blogg.se/
Postat av: Sanna

Men det är ju sjukt synd om dig, naturligtvis. Puss.

2008-01-05 @ 15:44:30
URL: http://sciatica.blogg.se/
Postat av: Elisabeth

noe som alltid funker er å se masse episoder av friends etter hverandre:p elsker serien, men blir kjedelig i lengden. sovner for da. ;) håper det ordner seg.

2008-01-05 @ 15:49:56
URL: http://selfhelp.blogg.se
Postat av: Ida

Jag vet precis vad du menar!
Skillnaden är dock att du fick sova en kvart, jag lyckades inte ens med det. Gav upp vid 05, skulle gått upp vid 06. Sov inte en blund och gick och öppnade en restaurang. Det sög!

Hoppas det gick bra för dig idag!

2008-01-05 @ 18:00:15
Postat av: Emelie

Jag har räknat får och jag har somnat, haha. Tänk dig små ulliga får som hoppar över ett litet staket. Fast ibland börjar de hoppa jättefort och man måste sakta ner dem, det är lite jobbigt. Annars brukar jag gå igenom filmer från början till slutet i mina tankar, det fungerar ibland.
Hoppas du får en okej lördag!

2008-01-05 @ 19:10:04
URL: http://emeliem.bloggagratis.se
Postat av: Kajsa

ja det där med får gör mig mest stressad. Så jag brukar ligga i min säng och kika på någon film som går mitt i natten på TVn och bara vaggas iväg med den. då somnar man ibland. men det hjälper ju inte nu. För det var ju inatt som det var knas. Men om jag hade varit hos dig så hade jag knatat ut till ditt kök och gjort en kanna med te, puffat till dina kuddar och sen hade vi kunnat sörpla te och ätit sådanna där små söta skorpor. Och tittat på himlen genom fönstret. Så när du blev trött hade jag kunnat klappa dig på kinden tills du somnade. :)

2008-01-05 @ 20:10:35
URL: http://aenigma.blogg.se
Postat av: Karin

Jag hade en precis likadan natt till idag! Och det var meningen att jag skulle skriva klart min hemtenta idag
så ångesten bara växte och växte ju längre tid jag låg vaken, fy. Och så vaknade jag och var sjuk och den enda ställning som jag inte trodde jag skulle svimma i var liggande. Nu har jag som tur var blivit lite bättre, dock inte hemtentan.

2008-01-06 @ 22:39:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback