Challenge.

Jag har aldrig, aldrig, aldrig antagit någon "utmaning".
Men någon gång ska ju vara den första.
Jag gillar ju att skriva ointressant fakta om mig själv, så varför inte?

Jag blev utmanad av
Bohemica.
Såhär såg utmaningen ut:

"Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv.
- den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor
- i slutet av inlägget skriver du namnet på och länkar till de 8 personer som du, i din tur, utmanar


Men fakta/vanor? Precis vad som helst, alltså? Okej... here we go.

1. Jag har väldiga sömnproblem, drömmer ofta mardrömmar och har otroligt dåligt immunförsvar. "Som en mycket gammal människa eller ett spädbarn", som en läkare uttryckte det.

2. Jag spelade kassörska i en rekamfilm för Burger King när jag var 18. Förlåt, reklamfilmer. Tre stycken, tror jag. De var naturligtvis helt förskräckligt värdelösa, men jag är glad att jag gjorde det. Jag väljer att se det som att jag är opretentiös och har självdistans, inte som att jag saknar integritet och gör precis vad som helst för pengar. "Har du provar vårt nya Whopper pepper meal?" Herregud.

3. Den enda gången jag verkligen har hållit mig riktigt länge från att bita på naglarna var när min (före detta) psykolog lurade i mig att jag tävlade med en av hennes andra patienter om vem som kunde hålla sig ifrån att bita på naglarna längst. Hur visste hon att min tävlingsinstinkt skulle övervinna en livslång ovana? När jag slutade gå hos henne för att jag åkte iväg till Kina erkände hon att den där andra patienten inte existerade, men att om han gjort det så hade jag ändå vunnit, trodde hon. Eftersom jag hållt upp så länge. Maria var bäst. Och det var ju inte hennes fel att jag började bita igen så fort "tävlingen" var avslutad...

4. Jag har träffat många av mina bästa vänner genom internet. Och ett och annat ex, dessutom. Min pojkvän, däremot, träffade jag på det gamla hederliga Svenssonsättet: först spanade vi in varandra på en popklubb, sedan råkade vi hamna på samma efterfest, och efter ännu en popklubbskväll ett par veckor senare bjöd han hem mig till sig för att dricka te och se Kent-dokumentären. Någon månad senare flyttade jag in hos honom, och tja... på den vägen är det. Två år and counting, baby!

5. Min mamma och min pappa träffades på en kibbutz i Israel.

6. Jag ser fullständigt abnorma mängder tv-serier. Och är lite för besatt av de flesta. AMERICAN DAD! AMERICAS NEXT TOP MODEL C.S.I LAS VEGAS FAMILY GUY FREAKS AND GEEKS GOSSIP GIRL HEROES HOUSE HOW I MET YOUR MOTHER LOST MY NAME IS EARL MY SO-CALLED LIFE SCRUBS STUDIO 60 ON THE SUNSET STRIP THE O.C. ETC
Den allra första uppsats jag skrev under min utbildning handlade om genus i The O.C.. Eller, jag och Jakob skrev om genus i O.C. (mitt val) och Buffy the Vampire Slayer (Jakobs val). Sedan dess har jag skrivit fem uppsatser till, och nu när det är dags för den allra sista - kandidatuppsatsen - skriver jag om genus i The O.C., den här gången tillsammans med Fanny. Och Jakob skriver om genus i Buffy. Det känns så fint, så fint. Som att gå och gå men aldrig komma till dörren... fast på ett bra sätt.

7. Jag sover med nio gosedjur i sängen. Egentligen är de elva, men två bor hos min pojkvän, som är i Stockholm utan mig i ett par månader. Han bor i min gamla lägenhet i huvudstaden, jag bor kvar i hans i Norrköping. "Ska vi byta grejer med varann?" I alla fall, mina djur. De är de finaste gosedjur som finns. Min (gosedjurs-)katt, Katie, var med mig när jag opererade käken i början av november; hon fick ligga på min mage under ett grönt skynke så att hon inte skulle få blod på sig. Min säl, Sälis, vann jag i en danstävling på en Finlandsbåt när jag var nio. Jag kan absolut inte dansa och har aldrig kunnat, men jag vann eftersom jag hjulade på dansgolvet. Jag rodnar fortfarande av stolthet när jag tänker på min seger!

8. Mitt absoluta favoritdataspel är Bookworm, det kanske nördigaste dataspel som någonsin funnits.

Okej, det där var inte så spännande, jag vet. Men jag tog de första onödiga fakta jag kom på. Och det hjälpte onekligen till att fördriva tiden.

Nu utmanar jag dessa fantastiska flickor - hallå, kom igen, orkar jag så orkar ni!

Lina
Sanna
Elin
Victoria
Emma
miri
Angelica
Jannike

Kommentarer
Postat av: Tina

Tänkte jag bara skulle kika in å fråga hur du gjort för att få kategorier, arkiv, mm centrerat? Tacksam för svar / Tina

Postat av: Tina

I see, tycker de är mycke snyggare, men jag får kanske fråga nån annan då, om de ens är så att de är nåt man kan redigera! Tack iaf!

2007-11-22 @ 12:53:10
URL: http://tinawina.blogg.se
Postat av: Nickie

Men om du gillar serier... varför i hela friden kollar du inte på Heroes och The Office? Den sist nämna får mig verkligen att skratta högt! Helt klart den bästa serien!

2007-11-22 @ 13:26:30
URL: http://nickie.tjejsajten.se/
Postat av: Annika

Nickie - Ehmm... Heroes står ju där (jag hade dessutom en ganska tydlig Heroes-referens i förrförra inlägget, där jag trodde att jag skulle bli mördad av Sylar, haha!). The Office såg jag mycket förut, jag listade bara de jag kollar på just nu! Kram!

2007-11-22 @ 13:28:07
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Nickie

Nämen jag är verkligen blind... Händer jämt ;)

2007-11-22 @ 13:37:30
URL: http://nickie.tjejsajten.se/
Postat av: Isabell

Jag är inte en sådan som brukar kommentera (varför känns det så klyschigt att säga det?) men när jag läste att du också har en gosedjurssäl som heter Sälis tyckte jag det var så gulligt att jag bara inte kunde låta bli. Jag som alltid har sett min Sälis som den enda ;)

Gillar din blogg förresten, och har följt den länge nu. Alltid lika trevligt att titta in här!

2007-11-22 @ 14:46:22
URL: http://bellski.blogg.se
Postat av: jannike

TAAAAACK!! haha. jag hatar utmaningar men antog den ändå.

2007-11-22 @ 15:14:10
URL: http://turnintoyou.blogspot.com
Postat av: Gelix

spännande. jag ska bita i det här íkväll efter att jag letat transvestitkläder till på lördag ^^

2007-11-22 @ 16:37:24
URL: http://www.gelix.blogg.se
Postat av: miri

å en utmaning!
jag har redan börjat skissat på mina åtta fakta. viktiga saker det här ju ;)

2007-11-22 @ 18:12:50
URL: http://bookofmiri.blogg.se
Postat av: Emma

Med underbart! Haha jag älskar alla slags listor och liknande!
Vad spännande att du utmanade mig. Tack och himlans kul! Ska försöka knåpa ihop något idag.

2007-11-22 @ 20:17:42
URL: http://passthison.blogg.se/
Postat av: Sandra

Men... hur gick det med Veronica Mars? Började du kolla in den serien?:D

2007-11-22 @ 21:36:23
URL: http://telltale.blogg.se
Postat av: Angie

Alltså, det obehagliga här är att jag också har en sån där vit Silja Line-säl.. som jag i min barndoms kreativa värld döpte till Sälis. Haha, fan vad hemskt.

2007-11-22 @ 21:48:44
URL: http://livsirritation.blogspot.com/
Postat av: victoria

Jag har också träffat folk genom internet! En person blev min stora kärlek dessutom. Det finns fördelar med att träffas genom internet... när man väl träffas irl så vet man redan en del. Man kanske till och med har delat med sig av ens djupaste tankar? Väldigt filosofiskt, men det kan gå åt helvete också!

2007-11-23 @ 09:46:44
URL: http://svartvitlila.blogg.se
Postat av: Maria

Imunförsvaret är ju direktkopplat till sömnen. Har själv sömnproblem och enligt div "sömnexperter" och läkare så har vi inte kunnat lista ut VARFÖR vi sover utöver det faktum att sömnen "bygger" imunförsvar. Skulle du sova bättre (dvs riktig djupsömn) skulle du förmodligen få bättre imunförsvar med.

2007-12-23 @ 02:42:02
URL: http://damp.wordpress.com
Postat av: Anonym

Annika, åh jag vann också en sån säl på en finlandsfärja när jag var typ 9 år. Jag träffade en ny kompis på färjan och jag var i min hytt när prisutdelningen skedde och hon tog den åt mig och kom och lämnade den till mig i min hytt sen. Så himla fint och ädelt gjort av denna 9-åring! Jag behöver väl knappast tillägga att jag döpte den till Sälis :)

2007-12-30 @ 17:09:44
Postat av: Minna

jag försökte inte på något sätt vara hemlig i den förra kommentaren.....

2007-12-30 @ 17:11:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback