So damn frightnening

Så förutsägbar, så full av klichéer, så smärtsam.
Ganska välgjord för att vara en antianorexihistoria från
YouTube.
Låt er inte avskräckas av stillbilden, det är inget thinspiration-skit (om man inte väljer att se den som det, antar jag, brrrr).




Kommentarer
Postat av: Angel

usssh ja

Postat av: Milly

Hatar den där!
Den påminner om den tid som jag var sjuk. Den känns så vemodig och den beskriver hur det kändes. På något sätt trängde den in mig i ett hörn och jag ville bara skrika. Efter en lång tid förstod jag att jag måste bli bättre för att jag skulle kunna leva mitt liv.
Idag mår jag mycket bättre och jag skräms av att det fortfarande finns tjejer runt om i världen som sitter och tittar på alla thinspirationvideor som finns, jag vill inte att någon ska utsätta sig själv för det, det är ett helvete som man inte helt förstår sig på när man är mitt uppe i det.
Världen borde vara en bra plats för en tjej att växa upp, det borde inte finnas någonting som kan orsaka så mycket lidande. En tjej borde inte se en utväg i att svälta sig.
Vill bara säga tack för att du bryr dig om det här, på grund av min sjukdom; jag hade anorexi men utvecklade bulimi, vilket jag skäms otroligt mycket för idag och gjorde då också. Jag kände mig så j*vla äcklig. Jag har med hjälp av mina nära och kära som brydde sig tagit mig ur det där idag och jag kan glädjas åt livet och jag tycker att det är så bra och så otroligt viktigt att du tar upp det här. Så tack för det!

2007-06-14 @ 12:34:37
Postat av: Annika

Angel - Håller med.
Milly - Jag tycker också att den är OTROLIGT träffande. Så enkel men ändå väldigt... straight on, rakt in i hjärtat. Och jag känner verkligen inte att den är som flera andra videos som ska fungera "avskräckande" men ändå bara glorifierar det hela.
Jag är hemskt ledsen att du haft det så illa, och jag kunde inte hålla med mer om det du skriver. Mitt problem är att jag aldrig kunnat identifiera mig med sjukdomen, jag har mått väldigt dåligt på många olika sätt när det kommer till kroppsuppfattning och utsatt mig själv för så jäkla många hemskheter, men kan ändå inte känna att jag var SJUK som så många andra är och varit. Som att jag liksom inte ens lever upp till det, jag kunde inte ens vara sjuk ordentligt. Det låter helt absurt, vet inte hur jag ska beskriva det. Och vill heller inte skriva om det här, eftersom jag vet många som läser som inte har med det här att göra. Vill du "prata" mer får du hemskt gärna maila mig så tar vi det där istället, [email protected].
Bara så att du vet så tycker jag att du är fantastisk som tagit dig upp och ur sjukdomen, jag önskar att alla kunde komma dit en dag.

2007-06-14 @ 12:43:01
URL: http://www.fatale.se
Postat av: A

Det träffar inte mig peronligen.. men jag har en syster med problemet. Och det skrämmer mig verkligen när hon ser de här förstörda tjejerna som inspiration. Hon ser på sjuka med avund, istället för att bli avskräckt.
Det är så sjukt.

2007-06-14 @ 18:05:20
URL: http://youbroughtmemybisquit.blogg.se
Postat av: jennifer,

jag gillar den. du har rätt i att det inte gör dte skönt & vackert, även om gemma ward, kate moss, paris hilton, nicole richie, lindsay lohan & kiera knightley bara är några av de vackra kvinnor som syns i videon. det slutar inte gott, det slutar med bilder som faktiskt avskräcker, även om man aldrig någonsin tillfrisknar helt från detta. jag har varit sjuk, jag har blivit MYCKET bättre, men har fortfarande en helt förvrängd kroppsuppfattning. jag kan se kvinnor, vackra & smala, sen vilja tillbaka till där jag en gång varit. det lyckades inte denna video med. jag tycker det säger en del. i alla fall för mig personligen.
tack :)

2007-06-14 @ 21:40:32
URL: http://hellobenjamin.blogg.se
Postat av: Simona

Handlar den om dig?? :|

2007-06-15 @ 07:14:37
Postat av: christina

jag har också varit sjuk. sett. jag får tårar i ögonen men inte av sorg, av ilska. filmen är hemskt och all uppmärksamhet kring ätstörningar är bra, men det finns en risk i att förvandla alla ätstörda till offer. jag tycker att den här filmen gör oss till offer, enbart. det finns en styrka här bakom, och kunde bara någon inom de femtielva vårdinstitutionerna som man slussas igenom lite hipp som happ ha påpekat detta för mig hade jag klarat mig ur det mycket snabbare. det finns en styrka i dessa flickor!
tack för att du la upp filmen.

2007-06-15 @ 16:46:54
URL: http://cyborgmanifesto.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback