Cough it up

Jag inser självklart att jag, genom att totalt försumma min blogg, inte kommer ha en enda läsare kvar när det här helvetet är över.
Men det får jag ta.
Efter fyra dagars sängliggande, feberyrande, upphostandes mina stackars lungor och med en huvudvärk som inte är av denna världen, bekräftade en taxiresa till Hageby Vårdcentral det jag fruktade: Influensan är ingen influensa, utan dubbelsidig lunginflammation. Söta lilla doktor Ulla bröt ordentligt på finska och tyckte inte att det var det minsta konstigt att jag är helt utslagen. Jag höll på att börja gråta när hon, efter att ha lyssnat på mina lungor i knappt tjugo sekunder, konstaterade att "ojoj, jaadu, här har du definiiiitvt drakit på dej lunginflammatjånen." Jag hade dubbeksidig lunginflammation sommaren 2005, jag var sängliggande i en månad, och den sjukdomsperioden förstörde mycket i mitt liv. Om det här får bestående negativa konsekvenser för mig och min älskling, mina vänner, skolan, jobbet, bloggen och alla andra andra projekt jag har på gång, vet jag inte vad jag tar mig till. Jag har inte bett om det här.

Världens absolut bästa
Sanna är på visit i Norrköping, hon kom förbi i eftermiddags med väldiga mängder godis och en Plaza Kvinna, och dessutom följde hon mig till mitt läkarbesök (vilket var en väldig tur, jag höll på att svimma i taxin, jag har tydligen förlorat min förmåga att sitta upp). Sanna är en klippa, en prinsessa, en ängel.
Min sambo Marcus fortsätter också han att vara en knight in shining armour, som får ila mellan köket och sängen för att hämta nytt vatten, te, godis och annat sjuka flickor behöver för att klara sig. Idag köpte han dessutom en ny febertermometer, jag oroade mig för att den jag hade visade fel, nu kan jag dubbelkolla varje gång! My baby. Nu är han ute med kompisar, det förtjänar han.

Jag vet att det finns såååå många där ute som har det vansinnigt mycket värre, men jag har alltid varit extremt självupptagen och egocentrisk. Allt kretsar kring mig just nu - i alla fall i min värld.
Och jag är ledsen.

Det kanske inte blir så mycket roligt i bloggen på ett tag, darlings. Jag har samma mysbyxor på mig som igår, och jag planerar inte att sätta på mig något annat imorgon - därav, knappast något modebloggande. Jag kan inte sitta vid datorn och surfa, och jag klarar inte av att hålla kvar en tanke särskilt länge - alltså, inget filosoferande att tala om. Iakttagelser och upplevelser går ju också bort, eftersom jag helst vill bespara er detaljer om hur det låter (eller ser ut, för den delen) när jag hostar slem, och ni är nog heller inte särskilt intresserade av att höra hur min feber går upp och ner.

Alltså: Det finns inget att blogga om. Jag är tom. Jag är sjuk.
Och jag vill bara bli frisk. Gör mig frisk! Jag hostar sönder hela mitt inre.

PATETISKT, ANNIKA!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Din stackare! På riktigt, för lunginflammation är inget att leka med. Det är hemskt jobbigt! Så jag känner med dig. Tyck synd om dig själv har du rätt till, det är det enda som funkar när man är sjuk. Ät glass och drick mycket och ta dina mediciner. Du kommer att bli bra igen. Och då kommer du att vara den lysande Annika igen som du alltid är. Så tro inte att jag kommer sluta läsa din blogg i framtiden för detta. Du har massa talang som inte en dubbelsidig lunginflammation kan sno!
Krya på dig nu. Och tänk på dig själv, enbart dig själv, då blir du frisk fortare. Lyd syster...
Kram

Postat av: becca

men usch, stackare. krya på dig. det är så frustrerande att vara sjuk, och blir alldeles för mycket tid för att bara tänka på. och det är klart att jag kommer fortsätta att läsa din blogg. kram.

2007-03-10 @ 19:16:59
URL: http://baravagor.blogg.se
Postat av: Jennie

Jag tycker så synd om dig! Men jag ska vara kvar som läsare, var så säker :D

2007-03-10 @ 23:17:03
Postat av: Lina

Krya på dig! Hoppas att det inte tar lika lång tid att friskna till den här gången. Men om det nu gör det så har du fortfarande kvar mig som läsare :)

2007-03-10 @ 23:22:26
Postat av: Andreas

Att vara sjuk är aldrig roligt, men när man väl råkar ut för det måste det få ta den tid det tar. Bloggläsarna vet naturligtvis om det, och ju längre du är tyst desto gladare blir läsarna när du kommer tillbaka. :)

2007-03-11 @ 01:26:43
URL: http://andreasviklund.com/
Postat av: MissBistress

Usch och fy, lunginflammation är aldrig kul. Hoppas karln din tar hem ett ordentliga förråd med glass, frysta hallon, godis och annat som kan smaka när man är sjuk. Aptiten brukar ju inte vara den bästa när man är sjuk även om man har en bra sådan i vanliga fall ;)
Jag lovar att läsa din blogg även om du bara skriver om din feber och ger detaljerade beskrivningar av slajmet du hostar upp.
Du får krya på dej, hoppas du blir frisk snart så att vi kan ta nya fina bilder..och sen är jag ruskigt sugen på goda drinkar :)

2007-03-11 @ 08:21:59
Postat av: Jenny W

Så lätt skrämmer du inte iväg mig iallafall =) Krya på dig!

2007-03-11 @ 15:15:47
URL: http://jennyolivia.blogg.se
Postat av: Cajsa

Stackare! Ta det lugnt och krya på dig, jag och en massa andra trogna läsare kommer att vänta på dig!!!

2007-03-11 @ 18:29:04
URL: http://cajsitadesign.blogspot.com
Postat av: Annika

Det där lät ju inte roligt någonstans, fy fan för att vara sjuk! Vila på du bara, ingen mening att röra på sig förrns man är frisk på riktigt.
För övrigt så heter min läkare också Ulla och bryter på finska, lite läskigt, borde dock inte vara samma.
Krya på dig!

2007-03-11 @ 19:38:33
URL: http://aes25.blogspot.com
Postat av: Liza

Jag säger då det. Ajsing bajsing.

2007-03-12 @ 00:02:05
URL: http://knoll.blogg.se
Postat av: Em

Jag ska läsa din blogg så länge jag lever!

2007-03-12 @ 16:08:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback