Världens Fulaste Klädmärke

Jag måste bara passa på att dela ut priset för The World's Ugliest Fashion Brand:



Juicy Couture står verkligen för allt jag avskyr med mode. Människor som betalar massor av pengar för att se ut som trash. Som inte tänker själva. Som tycker att plysch är läckert. Som tycker att Britney Spears i för små mjukisbyxor är själva defnitionen av sexighet.

Hoppas att det är okej om jag kräks.

(Kanske hänger min avsky för mjukiskläder som trend kvar från min högstadietid, när poppisbrudarna gick omkring i Buffaloskor och Adidas/Championbyxor kombinerat med dubbla push up-bh:ar och något skabbigt linne från 50%-på-allt-butikerna kring Sergels Torg. Och alla älskade dem och alla hatade mig i mina fula gymnastikskor UTAN platåsula och mina töntiga JEANS, utan minsta antydan till gympasalskänsla. Oavsett så är Juicy Couture det absolut fulaste som finns.)

Min avsmak för stilen och märket har förstås funnits lika längre som stilen och märket, men den kulminerade igår i Los Angeles tunnelbana, när en lång, smal, söt, blond flicka i övre tonåren totalt kastade bort all sin potential genom att bära en mörkblå byxdress från Världens Fulaste Klädmärke, komplett med "Juicy"-loggan i guld över rumpan och ett gigantiskt guldtryck som täckte hela ryggen. När Marcus fick klart för sig att det faktiskt är ett förhållandevis dyrt märke vi talar om här blev han alldeles förvirrad. "Men... men... varför vill man slänga sina pengar i sjön på det sättet?"
Jag tolkar honom som att det för de allra flesta människor är obegripligt att vissa av oss är beredda att lägga ut tusentals kronor för att se ut som billigt skräp. Som kickersidioterna i högstadiet.
OBEGRIPLIGT.

EDIT:
Jag tycker att alla mjukisdressar är fula. Jag tycker att alla mjukisdressar hör hemma i tv-soffan, på gymmet eller inte alls. Det som stör mig med just Juicy Couture är att folk tycker att de är snygga, sexiga och passar utmärkt att ha på sig utanför hemmet eller gymmet, och att de dessutom är dyra. Självklart tycker folk olika, det kallas att ha olika smak. Jag tycker, ganska naturligt, att jag har bra smak. Och att folk som klär sig i Juicy Couture utanför tidigare nämnda platser har dålig smak. Face it: mode handlar till stor del om avsmak för andras smak.

Kommentarer
Postat av: Fanny

Och Annika, jag skojar inte nu, poppisbrudarna i min skola skrev en hyllningssång till buffaloskorna...på allvar. Kramar från ett blåsigt Norrköping

2007-01-10 @ 21:56:28
Postat av: Frida

Juicy är SÅÅ överskattat. Skulle aldrig få för mig att köpa en sån dress, dels för att dom inte är ett dugg snygga och för att jag inte vill se ut som en "wannabe-paris hilton-kopia".

2007-01-10 @ 23:46:49
Postat av: Sarah

Det är så hemskt, tjejerna i min förra skola gick jämt omkring i Juicy Couture, eller åtmindstone något liknande med loggor som "sexig" eller "2hot4ya" över rumporna. Dessutom blev allting såå mycket snyggare när de hade sina string som stack upp ungefär en decimeter över byxlinningen. Snacka om skevv bild av "sexighet". Dessutom predikar Ebba von Sydow (?) om hur otroligt skönt och snyggt (...) det är med Juicy-set, att alla osäkra stackare går rakt ner i fördärvet. Vad kan man säga?

Postat av: motherfakka

Vänta ni bara 5-10 år. Då kommer det här vara high fashion. Tyvärr så är jag så pass gammal så jag sett saker som ansetts trashiga och skabbiga återkomma några år senare fast i en uppdaterad verision. Dock då några hål högre i den sociala/klassstegen.

2007-01-11 @ 09:49:24
URL: http://motherfakka.blogspot.com/
Postat av: Hannah

Håller fullständigt med dig.

2007-01-11 @ 13:28:43
URL: http://svartkajal.blogg.se
Postat av: L

Jag kommer nog att få hatrespons för detta. Men kan försvara mig med att jag var tönten av tönt när jag gick i skolan och är nog det till stor del fortfarande. MEN jag äger en nu totalt utslitet juicy set som jag älskat de senaste 5 åren. För Juicy är sjukt sköna. Så är det bara. Sen kan man tycka att de är fula som stryk men smaken är ju som baken. Å som vi alla vet ligger skönhet i betraktaren ögon. Men jag skulle nog dra mig innan jag gick på stan i juicy, det känns lite för "getto" för min stil. Fast enlig er ligger jag nog på gränsen till att vara en billig "Paris Hilton-kopia" men det tar jag. ;-). Jag gillar i alla fall din blogg och din stil även om jag själv aldrig skulle passa i den. Ha nu riktigt kul de sista dagarna i lalaland.

2007-01-11 @ 14:47:37
URL: http://clotheshorse.blogg.se
Postat av: Josephine

Jag håller nästan med dig. Dom är säkert sköna att hasa omkring i hemma, men det är pyamasbyxor och en gammal t-shirt också, men inte fan ser man nån springa omkring på stan i det! Mjukiskläder hör hemma i tv-soffan, det är inte snyggt!

2007-01-11 @ 19:11:19
URL: http://josephinemarialinnea.blogg.se
Postat av: Nathalie

Visst, jag håller med dig, men bara till en viss del. Att denna mjukisdress skulle vara ful tycker jag verkligen inte, den ser väl ut som vilken annan mjukisdress som helst? Dessutom är den fräsch också, med starka färger. Den är även otroligt skön att bara gå omkring i. Det är inte så att jag går runt i min på stan, men hemma och i skolan, när man inte riktigt bryr sig om hur man ser ut tycker jag att det inte spelar någon som helst roll. Och som sagt, jag vet inte riktigt vad du menar när du säger att det är obegripligt att folk kan ha på sig sådant. Samma sak som att jag skulle klanka ner på dina kläder och fråga hur du kan gå runt så? Alla tycker olika.

2007-01-11 @ 19:58:30
Postat av: Johanna

Heja dig! Vilket bra inlägg! Håller med i stora drag! Mjukiskläder överlag är sjukt överskattade tycker jag. Begriper inte poängen, men som du skrev- alla tycker olika... Summan av kardemumman, heja, heja dig!

2007-01-11 @ 23:29:39
URL: http://johannakristina.blogg.se
Postat av: hannahsthlm

Finns iallafall inget bekvämare att flyga långt i ;)! Föredrar Juicy framför adidas..om jag säger så:)!

2007-01-12 @ 00:25:51
URL: http://hannahsthlm.blogg.se/
Postat av: Disco Dan

Hahaha!!! Klockrent!! det här inlägget går till bloghistorien! Träffsäkert som amen i kyrkan.

fan asså, jag är imponerad, du fick mig tamigfan o skratta framför datorn - 01:22 på en tidig fredagmorgon när jag har grymt ont i ögona av allt pill med o sjösätta min egna blogg!

dom kursiverade adjektivena gjorde hela min kväll! =D

2007-01-12 @ 01:22:26
Postat av: Anonym

http://kela.blogg.se/130107091206_bikini_frn_juicy_couture.html#comment

humor

2007-01-13 @ 11:43:40
Postat av: Hanna

BRA SKRIVET! Så himla tillfredsställande när andra så perfekt sätter ord på ens tankar.

2007-01-13 @ 20:43:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback