Nothing but the truth.

Jag har deadline på ett gäng texter ikväll. Jag skriver för glatta livet, äter mackor vid datorn för att hålla igång huvudet, har sedvanlig ångest och tycker inte att en enda mening blir tillräckligt bra.
Pauser är inte att tänka på; när jag är stressad kan jag inte pausa. Det är knappt att jag släpper iväg mig själv till toaletten.
Men!
Men. Sanningens ögonblick klockan nio.
Jag har ställt mobilalarmet på fyra minuter i.
Jag ser det inte så mycket som en paus, som... okej, det är en paus, men den är nödvändig. Jag kan inte missa Sanningens ögonblick. Det är inte ett alternativ.

Att titta på Sanningens ögonblick är i allra högsta grad att bevittna en bilkrasch.
Att bryta benet och stirra, hypnotiserad, på benpipan som trängt igenom huden.
Att skära sig i handen och se blodet rinna, oförmögen att röra sig, knappt blinka.
Jag hatar det. Programmet. Hatar.
Oftast är frågorna mesiga, helt poänglösa och urtråkiga; jag suckar och stönar och skruvar på mig av irritation.
I sällsynta fall är de brutala och fullkomligt förödande.
Förödmjukande, förnedrande, rent ut sagt förjävliga.

Bilkrasch. Benpipor. Blod.

Jag kan inte vika av med blicken, ännu mindre stänga av.

Sanningens ögonblick är det främsta beviset på att ärlighet inte vara längst. På att det finns en anledning till att våra hemligheter är just hemligheter. På att ingens liv, ingens handlingar och tankar och känslor och drömmar och önskningar och förhoppningar och besvikelser klarar att granskas på det sättet.
Det går inte att komma därifrån med äran i behåll.
Kanske är det just det jag tycker är så oemotståndligt.
Att inte vara den enda som handlar och tänker och känner och önskar fel.

(Ja, man får pausa i skrivandet för att blogga! I make the rules!)

Hoppsan, där var visst alarmet. Nu är det här.
The moment of truth.

Kommentarer
Postat av: Elin

Utmärkt beskrivning av ett fantastiskt föfärligt program.

2008-05-25 @ 21:25:16
Postat av: Hellboy

Sanningens ögonblick är det främsta beviset om mänsklighetens sanna natur, om människans drivkrafter,när asgamarna flockas runt kadavret,när stanken av intellektuell ruttnelse bedövar de sista utposterna av empati och medmänsklighet,förnedrings-TV när den är som allra värst, helt och hållet baserad på människans lägsta drifter. Dock, det här är ju givetvis bara ett jippo,en "real-life"dokusåpa av klassiskt femmans analkanalnivå, en ny vinkling av "sparka de som ligger"traditionen,där gränserna och vinstfördelning är förhandsbestämda, problemet ligger i, att många tar de här fånerierna på djupaste allvar pga obefintlig IQ i intimt samarbete med de ovannämnda mänskliga drifterna,.men, det är ju i sista hand programledaren som sätter nivån,därmed är ju Pontus en självklar galjonfigur för femmans anal TV, Pontus är så att säga hemorrojden kring själva analöppningen,.men hey,apoteket har salva mot den mänskliga klådan,dock är det tveksamt om den täcker även den intellektuella delen.

2008-05-25 @ 23:01:02
Postat av: Victoria

Jag SÅ hatar det programmet och förlorade genast förtroendet för människan i samma stund jag såg på det själv. Jag hatar det, och jag måste se på det. Jag hatar det främst när det sitter en flickvän med i programmet - då är det olidligt!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback