WHY, GOD? WHY?

"Varför måste man se så maskulin ut för att man sportar mycket? Vad är det som gör det logiskt? Känns det fel att sminka sig? Fixa håret? Vara kvinnlig?"

Den riktiga frågan är nog denna:
Varför lyckas jag inte hålla mig borta från bloggar som får mig att må fysiskt illa?

Och den tjejen påstår sig jobba för att motverka mobbning.
Herrejävlagud.

Kommentarer
Postat av: Nadia

Måste bara säga, jag håller med dig fullständigt. Varför läser man bloggar som hennes?

Postat av: Sara

VEM HAR SKRIVIT DET DÄR?????????????????????? Jag kokar inombords!

2008-02-21 @ 22:25:06
Postat av: Tomac

Kalla mig cynisk, men det är alldeles rätt att läsa fel bloggar. Det gör oss till starkare människor.
Ibland - när jag vet att jag står inför en tung dag, eller om jag har varit med om någonting påfrestande och frustrerande - smyger jag in på Expressens hemsida och bläddrar bland alla kommentarer, under artiklarna.
Eller så går jag till kanal fems hemsida och läser kommentarerna om tv-programmet Outsiders. Jag absorberar mina medmänniskors åsikter om varandra. Vad äldre tycker om yngre. Vad yngre tycker om äldre. Vad homosexuella tycker om homofober. Vad homofober tycker om homosexuella.

Sedan är jag redo för allt.
Inget kan skada mig.
Jag är härdad. En viking. En titan.
Ungefär på samma sätt som det känns lättare att bestiga ett berg om du tvingats vanka omkring i en fatsuit först.

2008-02-21 @ 22:26:22
Postat av: Camilla

Jag har samma fetisch. Förstår inte varför... jag förfasas, blir äcklad och fruktansvärt mörkrädd när jag läser sådana bloggar, den du citerar lyckas jag ofta undvika - men när jag är riktigt uttråkad klickar jag in mig ändå, och mår dåligt resten av dagen. Förstår inte varför jag envisas med att plåga mig själv på detta viset?

2008-02-21 @ 22:31:06
URL: http://annerfeldt.blogspot.com
Postat av: Lisette

Gissade på att det var blondinbella och så var ju fallet.

2008-02-21 @ 22:38:30
URL: http://www.liz.webb.se
Postat av: Julia

Alltså, jag förstår inte heller varför jag läser hennes blogg! Allt hon skriver irriterar mig mer eller mindre, och det tragiska är ju att hon tjänar massor pengar på att jag klickar mig in och läser och blir provocerad. Fast å andra sidan så tycker jag om att läsa bloggen eftersom jag blir så tacksam över att jag inte är uppväxt med en sådan inskränt syn på livet, eller tjänar så mycket pengar på att skriva provocerande texter att jag utan problem kan lägga 8000 i månaden på kläder eller förespråkar en sån ofantlig dubbelmoral.
När jag läser hennes blogg uppskattar jag verkligen att jag lever mitt liv och inte hennes "och jag är såååååå glad för det"! :)

2008-02-21 @ 22:46:11
URL: http://prick.blogg.se
Postat av: Hanna-Sunna

hmmm, frågade migsjälv exakt samma sak idag, varför i heeeeela friden plågar man sig på det sättet genom att läsa ren skit?? det är en riktigt bra fråga alltså. En sak är säker, varje gång man läser en blogg som hennes så får man bekräftat att: oj!!, att det finns så fräcka människor i det verkliga livet som bara hänger ut sin dumhet på det där äckliga sättet!! Snacka om att man själv är en riktigt REKO & ÄRTIG tjej på alla sätt och vis!!
Och framför allt: vilken tur att en blogg som din, Annika, liksom drar ner ens stegrande frustration och låter en annan liksom njuta lite i nån slags mjuk myshörna. =) Godnatt & sov gott!

2008-02-21 @ 23:14:12
Postat av: A

Jag hoppas sannerligen att hon inte får mer makt än den hon redan har. För hennes uppmärksamhet verkar dessvärre ha inflytande på vissa unga tjejer, som faktiskt har henne som förebild. Fy.

2008-02-21 @ 23:31:31
URL: http://youbroughtmemybisquit.blogg.se
Postat av: sanna

hej annika. ville mest bara säga att det är så himla lätt att tycka om dig efter det du skriver, fast man inte känner dig. du verkar vara så himla bra på så många sätt och vis. så är du fin att titta på också.

2008-02-22 @ 01:18:42
URL: http://genkigenki.blogg.se
Postat av: Tari

Folk gillar att läsa saker som irriterar dem. Jag antar att det ger en någon slags lättnad över att man inte själv är sån, att man inte omger sig med sånt folk..
Ach well, vår lilla kändisvärld där man får sina 15 minuter av att fisa i tv.

2008-02-22 @ 02:18:46
URL: http://iloveyourpapercuts.blogspot.com/
Postat av: helena

i agree.. hon är fan inte sann.. och jag skäms över att jag vet precis vem du skriver om ...

2008-02-22 @ 03:30:10
URL: http://poussiere.bilddagboken.se
Postat av: Maria

Jag har en teori som inte är särskilt trevlig. :/

Jag läser rätt ofta Aftonbladet och liknande skräp och blir jätteirriterad. Varför? Kanske för att alla idiotiska artiklar och idiotiska människor undermedvetet får mig att känna "jag är bättre/smartare än det där".

2008-02-22 @ 03:49:16
URL: http://www.vildvittra.se
Postat av: Anonym

det är tragiskt att ja på direkten förstod vem du citerade, för det betyder ju att ja har varit inne på denna obehagliga blogg! ja kan inte heller förstå va ja gör där inne för ja blir så äckligt förbannad varje gång!!

2008-02-22 @ 07:08:28
Postat av: Maria

Haha, jag reagerade precis som personen ovan. Först tänkte jag "Men varför läser Annika Blondinbella" Sen insåg jag att det inte stod någonstans vem som skrivit det, utan att jag själv måste ha läst det där också. Herregud, nu är jag inte ens medveten om var jag klickar mig in och vilka märkligheter jag läser. Jag har blivit mentalt avtrubbad när det kommer till bloggvärlden. Tyvärr tycker jag att den kritiseras för lite, förutom just tonåriga "modebloggarna". Gubbväldet och den sexism som ofta florerar där, är det inte många som snackar om. Inte jag heller förstås, jag antar att jag hoppas att nån annan ska göra det.

2008-02-22 @ 07:34:24
URL: http://www.collective.se/
Postat av: victoria

Ja, hörni, varför läser ni hennes blogg då? I don't get it! Förstår ni inte att ni bidrar till högre läsarstatistik? Varför då inte bojkotta? Ok, jag vet att det är frestande... Själv mår jag dåligt av att läsa bloggar jag inte tycker om. Så för mig är det inte värt det.

Ps. Kan inte hålla tyst - hon är så naiv att jag inte kan bli förbannad. Hennes barnasinne lyser igenom. Sällan har jag hört om en så dum men ändå driftig människa. Alla fördomar verkar inte vara just fördomar utan snarare förförståelse när det gäller henne.

2008-02-22 @ 07:58:08
URL: http://svartvitlila.blogg.se
Postat av: Isabel

Haha, jag förstår indeed vad du menar:D

2008-02-22 @ 08:09:04
URL: http://isabellindstrom.blogspot.com
Postat av: m

Haha, jag var precis inne och läste det inlägget, sjukt!

2008-02-22 @ 09:30:07
Postat av: Hellboy

Fascinerande, briljant underhållande, tragiskt löjeväckande, skrämmande, patetiskt,.och så fullständigt jävla genomskinligt falskt som det bara kan bli!
Blondinbella? Onej, NI,NI som kommenterar här, NI som kallar mig loser, patetisk,i behov av självinsikt,.kärä vänner, är det inte dags för lite självgranskning istället för all navelskåderi, en liten dos av självinsikt i utbyte mot sjuklig
sensationslystnad?
Ni bubbelbadar i ett hav av självömkan, surfar på tsunamis av självgodhet, men vill gärna i hemlighet dyka i kloaker för att det kittlar så skönt i kistan.
Systerskapet som har byggt en piedestal åt sig själva av höga moraliska värden, vidsynta, toleranta, förlåtande, en samling ubermänniskor som bär stolt och högt flaggan för allas rätt att vara sig själva,.så, why god,why, varför besöker ni alla de hemska sidorna där samvetslösa profitörer drar nytta av era oskyldiga besök?
Som sagt,enkelt kära systerskapet,.för att det kittlar så jävla skönt i kistan även för de renaste av de rena, att vältra sig i skiten från de patetiska losers som gör en slant av er renhet.
Här kan ni lära nå´t av Annika, vad jag än tycker om henne, så saknar hon inte förmågan att skratta åt sig själv, driva med sig själv, det saknar NI.
Nu, ger mig länken till Blondinbella,fort,fort,innan jag pissar på mig av upphetsning,.jag vill bada i skiten,äta av den,smörja in min odödliga och ack så rena själ med den,drunkna i skiten,.ojojoj,där kom jag igen!!!

2008-02-22 @ 09:46:20
Postat av: Alice

Har läst BBs blogg en gång efter att ha sett henne i Svenskan eller Metro där hon radade upp tänkbara ursäkter för att folk inte gillade henne. Inskränkt och fördomsfull hade hon missat. Av någon anledning trodde hon att det bl.a. kunde bero på hennes hårfärg. Jo...man brukar väl säga att man dömer andra utifrån sig själv?

Sen är det väl så att huden inte mår bra av smink när man tränar (om man inte eftersträvar att bli blemmig), att en stram frisyr inte är ivägen och att
träningskläder lämpligen främst väljs efter stöd och hur varma och ventilerade de är. Inte efter att framhäva ens former och färger...

Pratar vi idrottskvinnor, så sållas de efterhand fram genom år av träning och deras grundläggande fysiska disposition. Inte fasen efter om de går på manikyr regelbundet, eller bättrar på sminket innan tävlingarna. Är det någon som tror att Kallursystrarna blev häcklöpare för att visa upp bakvagnen? Är det någon mer än jag som tycker att de med sina seniga, buckliga kroppar är fantastiska för vad de kan åstadkomma?

2008-02-22 @ 09:49:03
Postat av: Polexia

läste precis i metro att tjejen vill bli justitieminister.. skrämmande to say the least.

2008-02-22 @ 10:05:53
Postat av: A

Hon är hemsk.... Jag går ytterst sällan in och läser där. Jag visste att det var hon för jag läser bloggkommentatorerna =) De är sanslöst roliga.... Det är tragiskt att unga tjejer tror att man hela tiden måste behaga männen genom att sminka sig och klä sig på ett visst vis =/. Jag gillar verkligen din syn på saker och ting.... Läser här ofta =)

2008-02-22 @ 11:08:26
URL: http://amittilivet.blogg.se
Postat av: madeleine

alltså hellboy-jag är nyfiken på vem du är egentligen. vore intressant att läsa en blogg av dig o se vad du har att säga.

2008-02-22 @ 11:08:31
URL: http://benebenes.blogspot.com
Postat av: stina

jag har åsse funderat mycke på varför jag envisas med att läsa hennes blogg. det måste va nån masokistisk sida hos en som driver en ditåt.. för det e självplågeri att läsa om nån som e så ytlig och som bara agerar översittare hela tiden..

2008-02-22 @ 11:59:26
URL: http://contaqt.blogg.se
Postat av: Hellboy

Madeleine, jag är pojken från helvetet som förlurade sin själ i R`n´R skärselden, sålde den till djävulen, och blev relativt odödlig med framflyttad bäst före datum på ICA maner.
Bloggar inte pga tidsbrist, men skriver som en sidekick en del musikrelaterade grejer för netbaserade tidningar från vissa länder, och det slinker väl in saker även på pappermagazine´s lite då och då.
Läser du sån´t, har du kanske läst nå´t av mig någon gång,.stackars du i så fall.
Så Madde, lite hum om MBV har jag, och tror mig, 69:s liveplatta är grym, jag såg den spelningen, Helsinki vampyrerna var riktigt på bettet.

2008-02-22 @ 14:01:05
Postat av: kajsa

haha, tänkte exakt samma sak när jag läste hennes.. well.

2008-02-22 @ 14:07:36
Postat av: Anna

men herregud? Varför bryr hon sig, eller jag antar att det är en hon? Intressant blogg tjejen! :)

2008-02-22 @ 17:03:17
URL: http://marywhispers.blogspot.com
Postat av: Alexandra Malmqvist-Olsson

Men hallå, vi får naturligtvis inte glömma bort att Blondinbella trots allt är i sena tonåren. Har inte vi alla en gång varit "unga och dumma"?

2008-02-22 @ 20:31:31
Postat av: THE LOG

varför kollade man på typ ricki lake? samma sak liksom. dumma människor underhåller som ingenting annat. men visst mår man illa.

2008-02-22 @ 21:35:23
URL: http://douglasfirs.blogspot.com
Postat av: Farelyne

Man får ha i åtanke att hon är 17 år gammal. Men det är jävligt svårt att håll tyst!

En 17årig tjej som är mogen på visa plan men samtidigt vädigt, vädigt omogen!

2008-02-22 @ 22:35:48
URL: http://farelyne.blogg.se
Postat av: julia

rögt och vem fan har bestämt vad som är kvinnligt & vad som är manligt

2008-02-22 @ 23:03:00
Postat av: Paulina

Haha, precis som många andra så förstod jag att det var henne du snackade om. verkar som hela bloggvärlden hatar henne... så det är ju egentligen rätt dumt att klicka sig in på hennes sida och ge henne mer lön för den värdelösa bloggen! "anklagar" inte dig för att läsa den, läser den själv någon gång ibland... fast tycker faktiskt den mest är väldigt ointressant... veckans to do-lista?! hur kul är det att läsa??

2008-02-22 @ 23:16:21
URL: http://bryno.blogg.se
Postat av: mothersvea

jag tycker att det är så lätt att skylla på att hon är ung, men vadå när jag var 17 inte var jag lika puckad som henne! lite hjärna får man väl ända lov att kräva?

2008-02-23 @ 02:33:54
URL: http://mothersvea.wordpress.com
Postat av: wildchild

Alltså, nu förstår jag inte riktigt varför alla är så himla upprörda över blondinbella.
Varför överhuvudtaget bryr sig om en blåst 17 åring, som helt uppenbart befinner sig mentalt på en 12 årings nivå, och har absolut ingenting av betydelse,av
vikt att säga.
En tom parentes ute i periferin,och hon är ju inte ens snygg trots sin utseendefixering,bara en vanlig dussinblondin som de flesta killarna avfärdar med en gäspning.
Skit i henne, hon är bara yttligare en av raden vilsna, egotrippade tonårsbrudar, som söker uppmärksamhet och bekräftelse i cyberrymden, dålig papparelation må hända?
Vet du Annika, det är soligt i surbullestaden idag, men ändå lite mörkt,tog du ljuset med dig när du flyttade?

2008-02-23 @ 10:17:00
Postat av: Anna

Jag ser att det är flera som blivit upprörda över det där. Jag blev också otroligt irriterad när jag snubblade över det där inlägget, nu känner jag mig mest nedstämd. Det är så otroligt fel att många bloggare/bloggerskor, som enligt media och läsarna påverkar ungomar starkast idag, inte förstår vilken skada de kan göra. Hur hårt deras ord kan slå.
Hur som, jag har skrivit ett långt inlägg med samma citat. Jag delar dina åsikter helt och fullt i det här fallet och jag är glad att din blogg är en sådan som påverkar, för den påverkar positivt och på ett bra sätt. Om du orkar och vill, får du gärna läsa inlägget.

Tack för dina inspirerande åsikter och för att du har mogna argument till dem. Det är alltid skönt att läsa. Kram

2008-02-23 @ 11:20:53
URL: http://norrlander.blogg.se
Postat av: Tomac

Eftersom sympatiska bloggar sällan får samma uppmärksamhet som de lite mer provocerande, måste jag fråga: Annika, hänger du på Livejournal? Det finns en sjukt mysig brud där, som kallar sig Prelapsarianme, vars inlägg du alltid kan räkna med. Smakprov:

http://prelapsarianme.livejournal.com/280426.html

Hon skriver alltid med hög igenkänningsfaktor, och dessutom är hon söt som tusen hallon på en lakritskvist. Med andra ord: Ett bra alternativ nästa gång det suger i Blondinbellatarmen.

2008-02-23 @ 13:00:20
Postat av: elin

Jag brukar försöka vara extremt politiskt korrekt i mina kommentarer och inte såra någon, för jag vet själv hur ledsen man blir men... IBLAND VILL JAG BARA SKRIKA BAJSKORV PÅ SÅDANA SOM HENNE!!! ATTANS ATTANS BAAAAJSKOOOOOOOOOOORV!!!!!

Ehm. Ja. Jag ber om ursäkt för mitt utbrott och önskar att allt kan gå tillbaka till sitt normala, puttifnuttiga jag.

2008-02-24 @ 19:30:45
URL: http://modisten.blogg.se
Postat av: Nisse

Ta inte åt dig, skratta istället. Det gör jag, varje dag. Mer patetisk brud är svårt att hitta!

2008-02-24 @ 22:27:10
URL: http://nizz.blogg.se
Postat av: mallis

Fy fan vilken konstig inställning, vad blir nästa?
bota cancer med healing och tankekraft??

löjligt,Tur att du och vi är vettiga och kan garva åt henne :)

2008-02-25 @ 22:47:33
URL: http://www.malliss.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback