I wish I could agree

Martin Jönsson skrev igår på Svd.se om att "Bloggtalibanismen slår bara tillbaka".
Han har helt klart en och annan poäng, som i sin beskrivning av "indietalibanism":
"Det här är klassisk indietalibanism: det är fult att bli populär, fult att sälja, eftersom man då riskerar att förlora i äkthet. Det är också trams, om man ser det som regel."

Så långt är jag med. Indiementaliteten är ofta förlegad och pinsamt fördömande. Men sedan?

"Ju mer läst en blogg blir, desto högre blir kvalitetskraven på den."

Tillåt mig att skratta en stund.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.
Tråkigt nog fungerar det, i mitt tycke, sällan så - åtminstone inte när det gäller modebloggar. På exempelvis Bloggtoppens modebloggstopplista samsas fantastiskt insatta, ambitiösa, seriösa och duktiga bloggare och bloggerskor med rent trams. Samma sak gäller för sidan 2, 3, 4 - och så vidare. En del alldeles underbara bloggar har helt enkelt fått den uppmärksamhet de förtjänar, andra väntar fortfarande på sitt genombrott - och vissa bloggar får oförtjänt mycket uppmärksamhet. De fyller också sin funktion, men några kvalitetskrav märks då rakt inte av. Eller vad säger ni, är besökar-topplistornas en bra indikator på en bloggs kvalitet? Är det är ett modebloggsfenomen, eller tror ni att det gäller alla bloggar?

Kommentarer
Postat av: Sophie

Nä, tyvärr inte! Kvalitén på inläggen har inget att göra med listplaseringen, speciellt inte då listan (dock inte alla) grundar sig i hur ofta man uppdaterar och hur många läsare man har.... Skum kombo! Btw tack för senast sötnos! Hoppas att du mår bättre nu!:)
Mvh Sophie♥
www.sophisticatedsophie.se

Postat av: Annie

Antalet läsare en blogg har speglar bloggläsarsegmentet bloggen riktar sig till och deras intressen och det har inget med kvalitet att göra. Ett inlägg som i mina ögon kan vara rätt menlöst kan få extrem genomslagskraft och skapa debatt och storm i ett vattenglas.

2007-03-19 @ 22:00:12
URL: http://enteranniesworld.blogspot.com
Postat av: emelle

Kan inte annat än hålla med. Vissa saker som folk skriver om är rent ut sagt patetiska..

2007-03-19 @ 22:06:40
URL: http://emelle.blogg.se
Postat av: Maria

Ibland kan jag tycka att det är tvärtom, när bloggen får många läsare sjunkar snarare kvaliteten och läsarna kräver inte mycket heller!

Men det där har lite att göra med vilket segment bloggen tillhör, stora mediebloggar har oftast mkt hög kvalitet tex.

2007-03-19 @ 22:08:04
URL: http://maria.blogg.se
Postat av: Anonym

mkt bra/intressant/rolig blogg! Grymt snygga bilder på dagens outfit!

2007-03-19 @ 22:52:23
Postat av: Sandra

Nej, de högre placerade bloggarna har inte nödvändigtvis hög kvalitet...

2007-03-19 @ 23:19:48
URL: http://donnasandra.blogg.se
Postat av: carro

Ja den är riktigt snygg videon !

Jag håller med många ovanstående. Att kvaliten inte har med bloggens placering att göra.

2007-03-20 @ 00:42:35
URL: http://lovelyc.blogg.se
Postat av: tistel

Vissa bloggar är fullkomligt menlösa, men har ändå mängder av läsare, hamnar högt på topplistor OCH får jobb tack vare "berömmelsen". Jag har en teori om varför; folk tycker om att läsa meningslösa, halvt hjärndöda saker, eftersom det inte kräver någon som helst ansträngning. Det är lätt att ta till sig den intetsägande informationen som aldrig får en att verkligen reagera. När det gäller modebloggar lyckas de menlösa bloggarna locka till sig många yngre tjejer som röstar hej vilt, vilket får statistiken att stiga i toppen, men höjer verkligen inte kvaliten på inläggen. Bloggar som hotspot kräver ett visst engagemang för mode för att man ska hänga med, och hon skriver även om mode från flera olika vinklar. Är man inte verkligen intresserad, så vänder man sig hellre till en lättsmält blogg. Och det tror jag gäller alla sorters bloggar.

Ursäkta den långa, svamliga kommentaren. Gillar verkligen din blogg för övrigt, du skriver bra och roligt, plus att dina fotografier är grymt snygga! Ska skärpa mig och kommentera oftare :)

2007-03-20 @ 00:54:24
URL: http://tistel.blogsome.com
Postat av: Fröken SötSur

Jag tycker inte att besökarantalet hänger ihop med kvaliteten. Jag måste hålla med Maria där, att det verkar som kvaliteten ibland sjunker när en blogg får många läsare...

Fast det är ju svårt att klassa kvalitet, det kan ju handla om tycke och smak.

Ha det bra!

2007-03-20 @ 07:33:01
URL: http://suratanten.blogs.se
Postat av: Crazypill

bra skrivet! Intressanta tankar...

2007-03-20 @ 08:11:33
URL: http://crazypill.blogg.se
Postat av: Crazypill

bra skrivet! Intressanta tankar...

2007-03-20 @ 08:38:17
URL: http://crazypill.blogg.se
Postat av: Redfishy

Väldigt intressant. Jag har samma tankar som tistel där uppe, att folk väljer det lättsmälta just för att det är lättare att svälja. Bara yta, inget djup.

2007-03-20 @ 09:07:14
URL: http://redfishy.blogspot.com
Postat av: Victoria

Jag tycker att det är tråkigt att många modebloggare (även de på bloggtoppen osv) saknar det här unika. Jag har funderat på popularitet. Vissa gånger verkar det handla om hur mycket man shoppar och sedan visar i sin blogg. Men vid närmare eftertanke så kan det inte vara det som det hänger på. Jag vet inte vad det är som gör att vissa enligt mig dåliga bloggar är sjukt populära!? Men en sak har jag förstått! Använder du dig mycket av bilder och väldigt lite av text, så blir du populär bland främst yngre. Skriver du längre meningsfulla texter så är det främst de äldre du får respons ifrån. Så är det i min blogg.

2007-03-20 @ 09:16:08
URL: http://svartvitlila.blogg.se
Postat av: Emmy

Jag tror att man måste skilja dels mellan bloggar som får mycket extern uppmärksamhet och bloggar som har många läsare. Flera av modebloggarna som har flest läsare tycker jag faktiskt är rätt ointressanta, men de appelerar till "den stora massan" (kan man säga så utan att låta elitistisk?) och sen har vi de bloggar som genom kvalitet och engagemang dels fått många läsare och dels fått väldigt mycket uppmärksamhet i media, t.ex Hotspot och Ytligheter.

Men rent generellt tror jag att de mest aktiva modebloggarna får många läsare just därför att det skrivs 10-15 inlägg om dagen, utan att kvalitet i inläggen nödvändightvis är en del av ekvationen...

2007-03-20 @ 09:36:09
URL: http://www.emmylicious.blogg.se
Postat av: annie

Nej, bloggtoppen är verkligen inte någon bra indikator på kvalitet. Min teori är att den blogg som rankas högst för närvarande, nämligen Englas,rankas så för att den är mest mainstream. Den sticker inte ut, varken mode- eller åsiktsmässigt, väcker inte några svåra frågor, och dess texter är lagom korta och lättsmälta (även om de innehåller en hel del uppseendeväckande stavfel, men det kanske också är ganska vanligt numera). Det är nog samma fenomen som när folk tittar på Big Brother och liknande, måste dock medge att även jag kikar in hos Engla ibland just för att det är så befriande och hmmm enkelt; som att slötitta på tv och äta chips.

Din blogg däremot är mer som en god bok, kräver mer eftertanke och hjärnaktivitet men ger å andra sidan mycket mer tillbaka...

Keep up the good work, dina bilder är verkligen snygga!

2007-03-20 @ 11:58:38
Postat av: Ida

En gång skrev jag ett inlägg med massa känsla och hade spenderat tid på att det verkligen skulle bli ett djupare och intressantare inlägg. För att sen när jag lagt ut det förstå att inlägget om min nya mascara/topp var sååå mycket mer intressantare och genererade 20 kommentarer. Inlägget med känsla och djup fick inga :( Ja vad är det som bestämmer en bloggs populäritet. Känns som kvalite är långt ifrån kriteriet.

Jag tror tom att vem som helst som är lite intresserad av mode skulle kunna bygga en poppisblogg om man bara utgår från ett visst recept. Vilket känns trist. För mig är det alltid den personliga delen som gör en blogg intressant. Inte upprepningar av vad style säger eller Elle säger eller ja vad det nu är ;)

2007-03-20 @ 13:21:07
URL: http://www.fashionnerds.se
Postat av: sandy

och jag blev länkad! du är söt.
och jag håller med om allt du säger. men jag tror att de grå bloggarna kommer ramla bort allt eftersom. det tar bara lite tid.

2007-03-20 @ 14:05:51
URL: http://niotillfem.blogg.se
Postat av: Ida

Modebloggsfenomen, främst. Skriver jag om kläder får jag plötsligt fler kommentarer än vanligt. Det tråkiga är att många av kommentarerna är innehållsfattiga, såsom "fint!" och liknande. Roligare är det med diskussion eller i alla fall något som inte endast går att svara "tack" på.

2007-03-20 @ 20:50:13
URL: http://legallyblonde.se
Postat av: Fruitcocktail

Jag håller verkligen med dig!! Visst finns det toppenbloggar av de som ligger bra till på bloggtoppen men det är många jag inte gillar alls, så trista att klockorna stannar.

2007-03-20 @ 20:53:39
URL: http://morefruitcocktail.blogspot.com
Postat av: Vera

Vad är en dålig blogg?? Det beror ju helt på vad individen tycker om att läsa. Däremot kan ju bloggar lätt hypas upp. Jag tror oxå att ju mer läsare man får dessto mer skit kan man råka utför från neggopersoner som inte har ngt liv.
Kram på er alla och Annika!

2007-03-20 @ 21:00:45
URL: http://verasvarld.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback