But the only thing I ever really wanted to say was wrong, was wrong, was wrong

Okej. Högskoleskitprovet.
Jag har gjort det två gånger tidigare, i gymnasiet. Först gången var jag helt lost, andra gången satte jag 1.8, vilket kändes helt okej även för mig som anser att jag egentligen borde vara bäst. På allt. Att jag inte kräver ett 2.0-resultat beror helt enkelt på att jag är fullständigt värdelös på allt som har med matematik att göra, och det matematiska tänkandet är ju av extremt stor vikt när det kommer till just högskoleprovet. Alltså är det fullständigt omöjligt för mig att ace:a ett 2.0 - when pigs fly, ungefär. (Jag läste trots detta nautur på gymnasiet, vilket förklarar mitt hyfsat höga provresultat. Jag tvingades helt enkelt lära mig basic mattestuff. Det var då det.)

Idag flög inte en endaste liten gris förbi Kungsgårdsgymnasiet i Norrköping där jag satt i gassande solsken och, svettandes och darrandes, skrev mitt prov. Äh, ni får en liten historia.

Mitt högskoleprov
Okej, den engelska läsförståelsen gick sådär, orden gick också... sådär. (Jag borde kunnat göra extremt mycket bättre ifrån mig.) Än så länge allt under kontoll. Men...
Som tredje delprov var det dags för DTK-delen, som jag tror står för "Digram, Tabeller och Kartor". Där inleddes katastrofen.
När den trevliga damen med det glansiga håret som var vår provledare glatt förkunnade att halva tiden gått hade jag hunnit titta på tre uppgifter. Av 20. Nej, jag skojar inte, nej, jag överdriver inte. När tiden var ute hade jag, precis som man kunnat lista ut om man kan lite huvudräkning (which I don't), hunnit med att räkna ut sex uppgifter. Dessutom hade jag (som spenderat större delen av provet hyperventilerandes, panikslagen över att jag redan nu saboterat hela mitt resultat) helt missat att jag kanske borde chansat på resten av uppgifterna för att åtminstone kunna få något tursamt rätt. Medan Trevliga Damen gick runt och samlade in svarsblanketterna fyllde jag med hjärtat i halsgropen i så många små pluppar jag vågade, på måfå.

Rast. Stängde in mig på toaletten och fortsatte att hyperventilera. Skickade iväg plågade sms till mina vänner. Funderade på att gråta, kom fram till att det inte skulle lösa någonting. Gav mig själv ett välbehövt peptalk istället. Nästa gång då jävlar! Bad till Gud att det där bara var fejkdelen, den de använder för att prova ut nya frågor, och att jag skulle få en ny chans - trots att jag förmodade att Gud hade annat, bättre för sig.

Det hade han inte.
Jag fick en ny chans. "Hoppsan, ni ska visst göra DTK-delen igen", sa provledaren och fnissade lite. Thank you, Lord!
Och den här gången gick det bra. Jag hann med alla frågor - ja, alla som verkade möjliga att klara av även för min hjärna, alltså.

Andra mattedelen var inte alltför förfärlig, även om jag fick chansa rätt friskt ibland. Den svenska läsförståelsen förflöt utan större bekymmer.

"Nu kan jag berätta vilken av DTK-delarna som kommer att räknas", kvittrade Trevliga Damen när hon samlat in vårt sista delprov.
Kom igen Gud, du gav mig en ny chans, låt det inte vara ett enda stort hånfullt "IN YOUR FACE!", snälla snälla snälla snälla snälla...
"...och det var det första provet som var det riktiga!"
Ja. Det kunde ni kanske räkna ut, med tanke på att jag redan förklarat att det är är en riktig helvetesdag.
Jag känner mig sviken.

Jag har rättat provet nu.
Mina på måfå-markeringar gav mig hela två poäng extra, så på DTK-delen fick jag 8/20. Hahahahahahahahahaha. Vilket snille jag är!
Sammanlagt hade jag tio poäng sämre än sist. Jag har blivit tio poäng dummare de senaste sex åren.

Men nästa gång, då jävlar. Då kommer jag att räkna kofficenter och pluttifikationstabeller så att det står härliga till.
Någon som har något tips på hur man utvecklar sin matematiska intelligens från retard (sorry) till Einstein på ett halvår?

Idag är sista chansen att rösta, om jag inte fattat fel:

Kommentarer
Postat av: Charlotte

Usch, du låter som en sån där hemsk människa jag kommer att bli när jag ska göra högskoleprovet. Men det är ändå några år dit.
Ärligt talat så kan man inte vara dum om man fått 1.8 på högkoleprovet. Det är helt fysiskt omöjligt. Bara så att du vet.
Synd att det inte gick så bra idag, men men. Man kan ju ändå inte ändra på det, så det är ju bara att köra järnet nästa gång. :) Kram

Postat av: emelle

Äsch. Högskoleprovet. Har inte gjort det och kommer göra allt i min makt för att undvika det. Varför frivilligt sätta sig och göra världens mastodontprov, få en sjävförtroendeknäckare som heter duga och dessutom betala för det? No way ;)

2007-03-31 @ 19:29:50
URL: http://emelle.blogg.se
Postat av: Beautybible

He he du borde inte ha Einstein som idol, han sög på matte. Matte e som konst, man ska betrakta det som det. testa det

2007-03-31 @ 19:37:07
URL: http://beautybible.blogg.se
Postat av: Sofia

Jag har också skrivit idag, tyvärr inte på samma skola som du, jag fick bevista de Geer, wiihooo fruktansvärt kul var det naturligtvis. Som tidigare nämnts är du faktiskt inte tappad bakom en vagn om du får tio poäng lägre än 1.8 heller, tvärtom. Får jag vara nyfiken och fråga vad som hägrar tillräckligt för att du ska plåga dig igenom högskoleprovet (för en plåga är det!)?

2007-03-31 @ 20:04:19
Postat av: Amanda

Stackars dig :/ fy för prov.

Kram Amanda

2007-03-31 @ 20:11:39
URL: http://amandaberg.webblogg.se
Postat av: Fröken SötSur

Shit, vad jobbigt!

2007-03-31 @ 20:23:34
URL: http://suratanten.blogs.se
Postat av: Jade

OM det är någon tröst så kan jag säga att du inte var ensam om att inte vara Einstein på den delen :p

2007-03-31 @ 21:37:38
URL: http://jade.webblogg.se
Postat av: Zosia Krusberg

men men men, titta vem det är. kommer du ihåg mig? :)

2007-03-31 @ 21:38:30
URL: http://scoshyroshyfnosh.blogspot.com
Postat av: Josefin S

Tjena tjejen!
Jag röstade just på dig i modebloggtävlingen.
Du är grym ju!



2007-03-31 @ 22:30:25
URL: http://josefinsblogg.blogspot.com/
Postat av: Liza

Snälla Annika, varför i allsindar tillbringar du en hel lördag med att genomlida högskolegprovet?!? Vad fan ska du med 2.0 till??? Du har bästa utbildningen, bästa bloggen, bästa sommarjobbet och bästa killen - vad är du ute efter? En stor saftig dunk i ryggen? Skit i ryggdunkandet, det ger dig absolutamente nada. Lägg din kraft på att göra det du vill i stället - och glöm inte att se de som finns omkring dig och gör dig framgång möjlig. Puss.

2007-03-31 @ 22:33:39
Postat av: Citrin

Åh jösses, om du har fått 1,8 förut, varför gör du om provet?! Strävar du efter att komma in på läkarprogrammet eller? :P

Jag är dålig på matte på RIKTIGT, kämpade mig till 1,2 om jag inte minns fel... Och både engelskan och svenskan gick jättebra. Suck orättvist att matten ska ha så stor betydelse.

2007-03-31 @ 22:44:07
URL: http://citrin.webblogg.se
Postat av: Emmy

Jag har uppenbarlogen blivit 0,3 poäng dummare sen senast jag gjorde provet för 4 år sedan. Men som tur är håller mitt gamla resultat att söka på även i år!

2007-04-01 @ 09:59:01
URL: http://www.emmylicious.blogg.se
Postat av: Maria

Haha... Jag har gjort högskoleprovet en gång och fick också ett bra resultat, men just DTK-delen blev jag helt förvirrad av (trots att även jag gick natuuuur). Bästa sättet att få ett grymt resultat på högskoleprovet är väl att göra det om och om igen. Tror att man brukar höja sig ungefär 0,4 eller något sådant om man gör proven ett halvår efter varandra. Jag vågar absolut inte göra om det- var också en sex år sen sist. Har säkert sänkt mig massor just på mattedelen.

2007-04-01 @ 11:46:28
URL: http://www.collective.se/
Postat av: Sofia

jag hatar DTK-delen. DTK-delen har förstört alla mina prov, alla andra delar går bra, DTK får jag max 12 rätt på. 12 rätt är ett suveränt resultat för mig på DTK. det underliga är att jag får ett bra resultat på NOG-delen, men ändå kan jag inte använda mina matematiska kunskaper praktiskt.
jag kan helt enkelt inte överslagsräkna, men det kan man ju lära sig. eller jag kan inte lära mig det för jag får eksem av att försöka tänka hur många procent 23582 är av 647399.
ge dig själv några sådana uppgifter per dag, som du ska tänka ut medan du sminkar dig, diskar eller något sånt.
lycka till nästa gång!

2007-04-01 @ 14:27:36
URL: http://bobbypin.blogg.se
Postat av: Magdalena

Pratar du om årets prov? Det var ju NOG-delen som kom två gånger?

2007-04-01 @ 17:17:50
Postat av: Ida

Jag har inte gjort provet "på riktigt" eftersom jag inte gillar det egentligen. Men när jag gjort det på prov så har mattedelen varit min favorit ;) tycker det är hemskt att utsätta sig för prov där man betalt o inte har en aning om det ger något för framtiden.. eller det kanske bara jag som känner så.

2007-04-01 @ 17:58:16
URL: http://www.fashionnerds.se
Postat av: Anonym

Magdalena - Det är olika beroende på var man skriver provet vilka delar som kommer två gånger. Jag fick också NOG två ggr igår (i Lund).

2007-04-01 @ 22:07:44
Postat av: Cécile

Henri Poioncaré uppfann relativitetsteorin! Bli som honom istället. Han är dessutom fransman. Kan det bli bättre? Bättre lycka om ett halvår, känner igen det där om att vilja bevisa att man är bäst på allt (; Kraam

2007-04-02 @ 08:41:43
URL: http://cecile.blogg.se
Postat av: Stina

Gjorde också högskoleprovet idag och det gick helt åt helvete. Jag trodde jag hade 50 min istället för 15 på orden och längre tid på engelska läsförståelsen. Det va bara och kryssa i och chansa. Jag fick göra den jobbigaste av alla två gånger, svenska läsförståelsen. Kan säga att den som räknades var bar mycket enklare än den dom hade som test..

2007-04-02 @ 15:21:16
Postat av: EbbaWS

Bara så du vet, jag som är "bra på matte" (gick ut nv-programmet med MVG i alla mattekurser o.s.v.), gjorde högskoleprovet en gång och jag tycker också att tabell- och diagramdelen är jättejobbig. Det är helt enkelt FÖR LITE TID för att hinna lösa de där himla problemen. Man behöver inte vara dum för att man behöver mer tid på sig...

2007-04-04 @ 00:56:32
Postat av: Tagerachel

Really useful website. Hope you succeed in keeping out the spammers.

2008-09-19 @ 12:52:34
URL: http://tagerachel.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback