That's meat, boys

Jag sitter och pluggar till morgondagens seminarium, etikkursens första. Det går ut på att jag försöker hitta hållbara argument till varför det är moraliskt riktigt att äta kött.

Det är ju alldeles galet pinsamt att det är så vansinnigt svårt, med tanke på att jag ju är köttätare.

Kommentarer
Postat av: linda

skyll på att grisen säkert hade ätit dig om den bara kunde :P

Postat av: Anonym

jag tycker att det är rätt eftersom att våra kroppar behöver många av näringsämnena i kött..

2007-06-24 @ 21:39:56
Postat av: tiny

Det finns inget fel i att äta kött. Det är naturligt. Därimot är det inte rätt att föda upp djuren på det sättet som vi gör.
(Det konstiga är att som vegetarian får man ofta försvara sig för att man INTE äter något, medan man som köttätare inte behöver ha några argument alls. jag har varit vegetarian i sex år nu, och jag känner mig så trött på hela diskusionen...)

2007-06-24 @ 21:50:00
Postat av: benedictus

Hehe, jag är vegetarian sen en tid tillbaka, mestadels på grund av miljöproblemen (enligt FNs
rapporter är djuruppfödningen den största orsaken till utsläppen av växthusgaser), och jag kan faktiskt inte komma på någon annan anledning till köttätande mer än att folk uppskattar smaken. Huruvida det ska klassas som ett giltigt argument kan ju diskuteras.... Förresten, till anonym: Man behöver absolut inte äta kött för att få i sig alla näringsämnen. Dessutom är människans tänder inte utformade för att äta rått kött, så är det verkligen så naturligt som alla påstår?
Nu ska jag inte dra ut på det här för mycket... Tack för att du tog upp det Annika, det uppskattas:) Om du kommer på något vettigt så kan du väl skriva det, jag kan ju själv inte komma på nåt.

2007-06-24 @ 22:20:35
URL: http://benedictus.webblogg.se
Postat av: Andromeda

Håller med Tiny - varför ska man behöva hålla på att försvara sig för att man hellre äter keso på mackan än ett stycke dött kött? Jag är inte helvegetarian, och alla får göra som de vill, men att tro att det är moraliskt riktigt att äta kött ligger bortom mitt förstånd. Grönsaker är fräshare. Och som vi alla vet är vi det vi äter, vilket i sin tur då kan innebära att vi är ett stycke olycklig, antibiotikasäckad f.d gris. Inget vidare.

2007-06-24 @ 23:08:38
URL: http://www.metrobloggen.se/andromedasgalax
Postat av: Annika

Problemet är ju att trots att jag äter kött så anser jag INTE att det är etiskt riktigt att göra det. Men nu måste jag ju låtsas, eftersom poängen med seminariet är att kunna argumentera för en ståndpunkt även om man själv inte står för den... otroligt svårt, men jag hoppas att vi klarar oss helskinnade ur det.
Ur en etiskt och moralisk synvinkel anser jag alltså att det är fel att döda djur för vårt höga nöjes skull eller för att använda som föda. MEN - jag tycker att det är varje människas rätt att göra ett fritt val. (Det har dock inte med etiska perspektiv att göra.)

2007-06-24 @ 23:12:34
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Sandra

Vi är ju köttätare och växtätare. Människor har väl alltid jagat, dödat och ätit kött, det enda som förändrats nu är sättet vi dödar djuren och mängden djur som dödas. Det var kanske mer naturligt för länge sedan då man bara var tvungen att jaga för att hålla sig mätt. Nu blir det i överflöd och de dödas på ett brutalt, helt omoraliskt sätt, men själva det att vi äter kött överhuvudtaget ser jag inget fel i.
Nu vet jag ju inte så mycket inom det här .. men har ett sjukligt behov av att uttrycka min åsikt inom alla diskussioner jag kommer över, hehe ..

2007-06-25 @ 00:07:00
Postat av: ida

andromeda: väldigt offtopic men kan inte låta bli att inflika att även keso innehåller slaktavfall. löpe utvinns ur kalvmagar (om inte annat anges, och det gör man om man valt ett vegetabiliskt) och således är keso inte särskilt veggie, eller andra ost och ostrelaterade matvaror heller för den delen.

2007-06-25 @ 02:24:53
Postat av: sophia

om du då inte tycker att det är etiskt rätt att äta kött är ju frågan varför du ändå gör det?

2007-06-25 @ 09:34:16
Postat av: kajsa,

det här är en väldigt svår fråga. jag, som tidigare varit vegatarian, har bemött frågan från båda perspektiven. & folk är väldigt personliga angående kött/inte kött frågan! anledningen till at tjag slutade vara vegg var helt enkelt för att jag mådde så sjukt jävla dåligt, jag var sjuk & mådde piss. det oberoende på att jag var väldigt duktig med min kosthållning. så nu äter jag kött, & mår bättre! det är naturligt för människor att äta kött, men det är inte naturligt eller ens moraliskt rikigt att föda upp djur på detta mycket miljöförstörande vis. självklart är det jobbigt att tänka sig att det som jag upplever som någonting njutningsfullt faktiskt har varit levande.. därför tänker jag inte på det.

2007-06-25 @ 12:36:40
Postat av: Jess

Det enda argument du skulle kunna ta upp anser jag är att vitamin B12 är överlägset lättast att få i sig genom att äta kött. Jag är vego och fick brist på B12, i övrigt är det oftast hälsosammare med vegetarisk kost.
Argumentet som Sandra använder att "Människor har väl alltid jagat, dödat och ätit kött" tycker jag inte du bör använda. Män har alltid våldtagit kvinnor och misshandlat barn och det är inte rätt bara för att det alltid gjorts, lika lite som det är rätt att äta kött.
Lycka till på ditt seminarium, det är en tuff uppgift!

2007-06-26 @ 12:42:34
Postat av: K

Vad blev det för argument? Vore intressant att höra, för ofta blir det på en ganska låg nivå eller helt enkelt "kött är gott och naturligt". Förresten, hur mkt är naturligt i dagens samhälle?

2007-06-26 @ 17:44:13
Postat av: kajsa,

K; det är inte mycket som är naturligt. bäst att bevara det som faktiskt är det.

2007-06-27 @ 21:21:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback