Red alert!

Jag vet inte om det beror på att jag går omkring med mitt ostyiga, ofixade hår och känner mig ful, eller om jag helt enkelt längtar efter en förändring, men oavsett vilket så har jag blivit alldeles besatt vid rött hår. Det känns som att jag, vartän jag vänder mig, inte kan komma undan alla dessa vackra flickor med alldeles fantastiskt rött hår i alla tänkbara nyanser... och jag suktar.













Is red hair for you?

Jag har haft riktigt, riktigt rött hår, hösten 2002, och tyckte att det var helt underbart. Mamma tyckte att jag såg ut som en mangafigur, och det var nog ungefär den looken jag strävade efter, med mörka ögon och ljusa läppar. Men det blev helt enkelt för jobbigt att få färgen att hålla sig snygg, och till slut tröttnade jag på att färga om och om igen. Åh, jag vill inte ge mig in i det där igen! Jag håller ju på att spara ut min naturliga färg... Nej, det blir nog inte rött hår för mig igen, inte på länge i alla fall. Men sukta tänker jag fortsätta med.


Jag, 18 år, i mitt röda hår. Bilden är helt sjuk, men ett jättemörkt öga och ett ljust - jag vet! Jag tror det är något fel, minns inte att bilden såg ut sådär på riktigt...

Kommentarer
Postat av: Marlene

haha, vad komiskt att precis då jag postat mitt lilla hårnostalgiinlägg och kikar in hos dig så har du också skrivit om hår, även om det var betydligt vackrare kreationer på dina bilder. Hår är underbart för man kan verkligen förändra sitt utseende väldigt mycket pga en enda klippning eller färgning, men det kan också verkligen skapa sådan frustration då man inte är nöjd.

Postat av: Sara

Jag tycker att den färgen du har nu på ditt hår verkar vara gorgeous!

2007-02-21 @ 21:37:52
URL: http://sarafia.blogg.se/
Postat av: Lina

Jag har också haft rött hår, sedan färgade jag det till mörkbrunt. Jag tycker att den mörka färgen var jobbigare att hålla efter.

Nu håller jag på att spara ut min hårfärg, det är så fruktansvärt tråkigt.. Jag vill färga!

2007-02-21 @ 21:56:29
URL: http://[email protected]
Postat av: Victoria

Jag var crazy i rött hår jag med för ett tag sedan, men allt det ändrades när jag gjorde ett försök och färgade det. Det blev helt misslyckat!
Här: http://svartvitlila.blogg.se/151106152625_dagens_komplemang.html#comment

Som du nämner så är det så svårt att sköta om, och röda pigment har ju tendens att försvinna så lätt.

Du ser verkligen ut som en manga på bilden!

2007-02-21 @ 21:58:54
URL: http://svartvitlila.blogg.se
Postat av: Linda - Sjuktbra.blogg.se

Åh, jag hade en period ihöstas av rött eldigt hår ! Älskade det :)

2007-02-21 @ 22:07:09
URL: http://sjuktbra.blogg.se
Postat av: Loos

Å vad gulligt att du har med söta Sofia mitt bland alla modeller :) Du passade också jättebra i ditt röda,- och blonda. En vacker tjej som du passar väl i allt!
Jag är också sugen på att färga mitt hår... blont till sommaren? rött till hösten? >_

2007-02-21 @ 22:34:29
Postat av: jonna

vart är bilden på mig då?

2007-02-21 @ 22:34:43
URL: http://fashionmuslimetterna.blogg.se
Postat av: alma

rött ät faktiskt riktigt snyggt.. förresten, du frågade ju på bloggen om jag någon gång hade funderat på att modella - och det är klart att man önskedrömt nån gång ;D

2007-02-21 @ 23:44:24
URL: http://almah.blogg.se
Postat av: Pup

Noooo..! Jag som just försöker motstå frestelsen att bli rödhårig igen, trots att jag vet hur fruktansvärt fel det kommer att bli. Igen. Och igen och igen!

2007-02-22 @ 02:09:52
URL: http://pup.blogg.se
Postat av: Ida Annie

Själv har jag ju egentligen rödblont hår! Saknar det lite och har suttit sen innan nyår och tänkt fram och tillbaka på att skaffa någon cool röd nyans. Men att våga? Det är frågan!

2007-02-22 @ 02:51:21
URL: http://stylebyida.blogg.se
Postat av: Katarina

JAG VILL OCKSÅ!
Kan inte någon uppfinna en grej som gör att man kan tänka sig vilken frisyr man vill ha och så får man den och så kan man ändra från svart kort hår till långa blonda lockar osv.
Det hade varit bra, någon som har lite uppfinnartalang? :)

2007-02-22 @ 08:06:22
URL: http://indeed.blogg.se
Postat av: Annika Marklund

Marlene - hahaha, åååh, vad lustigt! Måste vara för att vi pratade hår igår i skolan? Men hallå, dina bilder var ju SÅ mycket roligare än mina, jag önskar att jag också orkade klippa ihop ett hårkollage... men jag har nog alldeles för få bilder på mig själv, tro det eller ej! (Har ganska få från innan typ 2004.) Vad många härliga frisyrer du haft! Mina favoriter av de jag sett är nog den du har nu och när du hade ditt mörkbruna uppklippta...
(Jag orkar inte gå på bildanalysen, hittade inga bilder att ta med...)

Sara - tack sötnos! :) Ganska vanlig, tråkig brun, men det kunde vara värre!

Lina - haha, jaa, mörkt hår har jag ju i mig själv, så det är ju inte så svårt att hålla efter för mig... det röda däremot var jag tvungen att fära ungefär varannan vecka, både dyrt och tråkigt.
Jaa, att spara ut är verkligen pest! "FÖRÄNDRING, TACK!" liksom. :)

Victoria - man måste ju ha provat alla hårfärger innan man dör, right? Jag har gått igenom så många misslyckade färgningar så det är helt sanslöst. Det är verkligen ren tur att jag inte fastnat på bild så ofta under min tonårstid... brrrrrr.
Nja, jag vet inte, jag var mycket mer manga när jag var "mitt vanliga jag", då var jag vitsminkad och hade kolsvarta ögon, och gick alltid omkring i en knallblå skidjacka från 1970... jag såg vansinnig ut!

Linda - jaaa, det är något särskilt med rött hår! Man syns ju i alla fall helt klart... :)

2007-02-22 @ 09:46:56
URL: http://beautifulones.blogg.se/
Postat av: Annika Marklund

Loos - åååh, jag vill se dig både i rött och blont! :D
Klart Sofia är med, hon är ju självskriven när det kommer till gorgeous redheads.

Jonna - bra fråga!

Alma - hur har du det med längdförutsättningar och så? Jag tycker att du är underbar, du borde absolut prova om du gillar att stå framför kameran!

Pup - äsch, det är ju en del av charmen med att färga håret. ;)

Ida Annie - jaa, jag vet ju inte hur du ser ut i ditt rödblonda hår, men i den bilden där du photoshoppade ditt hår rött var du ju hur jäkla snygg som helst!

Katarina - bästa idén idag! Jag är jätteavundsjuk på hon tjejen i Harry Potter, en av the aurors... jo just det, Tonks - hon kan ju ändra sitt utseende hur hon vill med bara tanken! Det är fan drömmen. :) Allt är så mycket bättre i Harry Potter-böckerna.

2007-02-22 @ 09:52:28
URL: http://beautifulones.blogg.se/
Postat av: emma

Jag vet precis vad du pratar om. Det känns som jag har blivit lite smått kär i rött hår! Hur man går från svarthårig till rödhårig är nu den fråga jag ställer mig... hoppas att jag kommer på en lösning :)

2007-02-22 @ 10:33:09
Postat av: ann

var har du fått bilderna ifrån? för den ena bilden är på min kompis exflickvän.

2007-02-22 @ 12:09:38
Postat av: Annika Marklund

Emma - man kör typ tre avfärgningar tills håret är så vitt/gult som möjligt, och sen på med det röda - och hoppas att håret inte faller av! ;)

Ann - modellbilderna är sådana jag hittat på nätet, bilderna på de andra två tjejerna har jag tagit själv. Antar att det är en av dem du menar?

2007-02-22 @ 12:38:47
URL: http://beautifulones.blogg.se/
Postat av: ann

den andra bilden uppifrån.

2007-02-22 @ 13:09:24
Postat av: Anonym

hey. du har ju malin bland bilderna!

2007-02-22 @ 14:39:49
Postat av: aenigma

Rött hår har alltid fascinerat mig och jag avundades alltid min ena äldre broder när vi var små eftsrom han hade fint röd/blont hår. Jag blev ju bara blond. Men jag har insett att om det är någon håfärg jag INTE ska ha så är det nog verkligen rött. Jag skulle bli... eller snarare se ut som ett våp. Och det vill jag inte. Så jag sneglar också på söta redheads och önskar att det var jag!

2007-02-22 @ 16:33:57
URL: http://aenigma.blogg.se
Postat av: FashionFun

Jag är också inne på rött hår nu.. Är lite rödhårig egentligen, så jag förösker få tillbaka min naturliga färg. Kolla i min blogg så kan du se en snygg röd färg :)

2007-02-22 @ 17:49:09
URL: http://fashionfun.blogg.se/
Postat av: clara

haha. sjuukt cool bild hörru!

2007-02-22 @ 17:56:04
URL: http://underbaraclara.webblogg.se
Postat av: Anna

nämen så trevligt :)
jag är såå glad att jag tog förnuftet till fånga & lät mitt röda hår växa ut efter alla svarta/blåa/lila/bruna nyanser.

kram på dig!

2007-02-22 @ 19:26:29
URL: http://mizuage.bilddagboken.se/
Postat av: Dita

Rött hår rockar!

2007-02-23 @ 09:25:25
URL: http://dita.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback